Egypt s 5letou. Zkušenosti, rady?

90bobisek90
21. pro 2022

Dobry den, tchanovci berou dcerku v cervnu do Egypta, bude ji necelych 5 let, nikdy nebyla u more, nikdy neletela letadlem. Pry to bude hotel nejlepsi pro deti. Musim se jich na to jeste poptat, ja to totiz zatim rozdychavam.... Nejake zkusenosti, rady? Cetla jsem, ze v cervnu by tam uz mely byt velke vedra 🤦‍♀️

barunka1408
21. pro 2022

@90bobisek90 dcera byl v necelých 4 s tchanovci, ale byli už v březnu to tam takové vedro nebylo. Pak jsme jeli ten stejný rok v létě v srpnu a to byl masakr, my malem chcipli vedrem, ale děti byli naprosto v spoko (2 a 4 roky ) proste od rána do večera moře/bazén.

nnnadja
21. pro 2022

Ja bych treba do takove zeme male dite nevzala ani jako rodic,natoz prarodic.

ee.liska
21. pro 2022

Zkušenosti: moje děti jezdí k moři s babi a dědou vždy od té doby, co umí chodit. Řecko, Chorvatsko a Bulharsko. Vždy to všichni dali s přehledem.
Rady: naplánuj si volno a zbytečně nestresuj. Užijí si to všichni 🙂

levandule_k
21. pro 2022

V červnu už ta teplota leze pěkně na horu, ale větší vedro bývá v červenci a srpnu. Letí aspoň začátkem června?
Hlavně se uklidni nebo přeneseš nervozitu na malou a ta pak bude na dovolené brečet.
Nabalit léky proti průjmu a další, co by se mohly hodit.
Jinak sousedka byla s podobně starým dítětem v Egyptě, ale nevím, jestli to byl květen, červen nebo červenec a byla nadšená.

ivivi
21. pro 2022

To bude v pohode. My byli uplne zacatkem zari s manzelem. Byly horka. U more krasne pofukoval vetrik, vubec to clovek neprislo. Bylo nejak 35, 38. Trochu tepleji bylo v Udoli kralu. Ale tam asi s 5letou nepojedou. Nam to teda vubec nevadilo, milujem horko. Spis jsme tam byli spokojeni. Zaklad je dodrzovat pitny rezim. A asi u ditete bych si dala pozor na puvod vody. I zuby jsme si cistili balenou vodou, to i delagatka velmi doporucovala. Ale pak jsme tjisrili, ze v baru na plazi ty barely s vodou nejsou pokazde originaly cerstve. My se paradoxne potentovali ale az po navratu😀 Tamejsi strava nam absolutne vyhovovala.

janule0123
21. pro 2022

@90bobisek90 v případě problemu, bych nevěřila v téhle destinaci tamní lékařské péči… takže bych tam s ditetem nejela vůbec …

goovana
22. pro 2022

@90bobisek90 do Egypta bych já osobně neletela
Natož abych tam pustila svoje děti...
A v červnu už tam vedro opravdu bude

verumon
22. pro 2022

@90bobisek90 ahoj, my jsme vzali naší dceru poprvé do Egypta těsně před druhým rokem a byli jsme v červenci,ano bylo vedro, ale přes dopoledne kdy to samozřejmě pálí nejvíc jsme byli ve stínu,nebo na pokoji. Žádné problémy nebyly, jinak běžně tam litame v říjnu,kdy je počasí úplně nejlepší, more krásně teplé a žádné extrémní vedra. Snad Vám to pomohlo

drep
22. pro 2022

V egyptě jsem byla mnohokrát, naposledy letos 2x s tříletou (duben a září) a asi bych se nebála ničeho. Průjem jsem nikdy neměla (je teda fakt, že lítám jen do prověřených pětihvězdičkových hotelů) a když vidím lidi okolo, tak nevěřím, že mají faraonovi pomstu. Jsou přežraní, přeplácaní, přechlastaní a přeslunění. Myslím, že stačí k jídlu, pití, pobytu na slunci a tak přistupovat s trochou rozumu a bude to v klidu.

joygiorgo
22. pro 2022

Egypt je super, plati tam ceska karticka pojistence. Domluvi se prarodice anglicky pro pripad osetreni v nemocnici? Male deti Tam casto skonci na infuzich kvuli prujmu a zvraceni.

bereni
22. pro 2022

@90bobisek90 Rady nekoho kdo tam NEBYL a ani by tam nejel neber v potaz, protoze nekdo kdo nema zkusenost vi prd. Pro turistu je to naprosto OK zeme a opravdu ani lekarstvi a nemocnice tam neprobihaji jak u neandrtalcu 😂. To jen lidi moc ctou nebo znaji historky svych znamych, nicmene napisu osobni zkusenost. Lepsi samozrejme skrze horka kdyby jeli casneji zjara nebo na podzim, ale muj ex zrovna dcerku bral i v srpnu a pohoda - naprosta. Priprav ji - vysoke spf, spf obleceni - aspon triko a ksiltku. More tam je bozi, uzije si ho. Muzes koupit pro jistotu probiotika, ale v Egypte jsem byla a ty strevni potize ma tak 1 z 10 a zabira na to jejich lek, nemocnice jsou opravdu OK. At na ni dohlizi at hodne pije a proste neloka vodu z kohoutku. Lidi malujou certa na zed zbytecne …

bereni
22. pro 2022

@90bobisek90 jo a jeste jeden poznatek z Egypta - vetsinou faraonovu pomstu maji ti, co cely den lezi na slunku aby byli opaleni, pak se preziraji diky all inclusive - no a pak se normalne po*erou a divi se a hned ze faraonova pomsta🙄 ja byt 10 hodin na primym slunku a prezrat se tak taky druhy den lezim, ale nenazyvala bych to nemoci, ale vlastni blbosti.

lovemusicsun
22. pro 2022

V Egyptě jsem byla letos s holkama (2 a 4 roky). Jely jsme teda v září, ale myslím že vedro v červnu nebo v září, to už je jedno. Děti byly nadšené, snáší to líp než dospělí. Jen je třeba aby hodně pily, mazat je a mít dobře SPF oblečení a čepici. Střevní potíže nás nezastihly, dělaly jsme vše proto aby se to nestalo. Jinak Egypt není žádná zaostalá země, lékařská péče je tam na vysoké úrovni. Byla jsem tam už po několikáté a jezdit se tam nebojím.
Let letadlem je taky dobrý, pro holky je to vždy zážitek. A delší lety prospí, ani ty příšerný časy odletu a příletu jim nedělají potíže.
Brala bych to s klidem, dcera si to určitě užije a ty si na chvíli odpočineš.
A rady od těch co tam nebyli nebo ještě lépe, nebyli nikde nikdy, jsou irelevantní a zbytečně bych se jimi nestresovala.

95newmommy2020
22. pro 2022

My máme Egypt moc rádi, byli jsme tam asi 5x jako bezdětní, pouze jednou průjem. Letos jsme byli poprvé jako rodina s 2,5 letym miminkem a bylo to v pohodě, ten tam chytil průjem, ale z pití vody v bazénu. 🙈😄 Pil jen ze své lahvicky. Letos jsme měli určitě ten nejhorší hotel, co jsme kdy v Egyptě měli, ale byly tam klouzacky pro menší děti, tak jsme do nej šli. A jako me trochu vadily ty plastový nejlevnější kelímky na pití, a ne úplně kvalitní uklid, ale tohle dítě fakt neřeší. 🙂 jinak poprvé jsme byli v Egyptě v červenci a bylo horko, ale tam se to dá snést. Pak jsme byli v únoru a byla nám zima, v dubnu ještě taky. Na konci září bylo 36 st a taky horko :D nejlepší byl listopad.

zelenaesmolda
22. pro 2022

@joygiorgo
ceska karticka pojistence ti je mimo EU uplne k nicemu,je treba mit cestovni pojisteni.

verunkanatalka
22. pro 2022

Byla jsem letos v Egyptě s dcerou ( 5 let) a naprosto v pohodě.

dashyyy
22. pro 2022

Egypt milujeme, naše děti taky, neměla bych problém 🙂

90bobisek90
autor
22. pro 2022

Dekuji vsem za odpovedi, hlavne tech, kteri tam byli. Jsem trosku klidnejsi, i kdyz stale bych byla radsi, kdyby na prvni dovolenou s ni jeli nekde po CR... Bohuzel to uz koupili, takze se opravdu potrebuju uklidnit..

nazka
22. pro 2022

@90bobisek90 kamarádka byla v září s 5ti letou a dvouletým a úplně v pohodě. Děti spokojené.

levandule_k
22. pro 2022

@90bobisek90 Ono to chce čas než to trochu strávíš. Já nemám ráda překvapení a věci o kterých nemůžu rozhodovat. Takže já bych z toho byla také rozhozená. Ale v podstatě je to hezké, že ji vzali. Nejhorší je, že to mysleli dobře, škoda, že to neřekli dopředu. Najdi si ten hotel, projeď recenze.

joygiorgo
22. pro 2022

@zelenaesmolda egypt ma Jakousi smlouvu s CR ohledne zdravotni pece

daisymaminka
22. pro 2022

Já se tedy připojuji k názoru @nnnadja.

ivivi
22. pro 2022

@90bobisek90 Jako uprimne bych se cukala pustit s prarodici nase dite, pokud by s nami to prvne nedohodli- i co se tyka destinace. Prece my jsme rodice a o tom kam pojede a vecech se jeho tykajici rozhodujeme my a pres to proste nejede vlak. Tudiz ocekavam, ze takoveto napady skonzultuji.

90bobisek90
autor
23. pro 2022

@ivivi oni nam o tom rekli, vzhledem k nasi situaci se dlouho nikam nedostaneme, tudiz manzel hned souhlasil.. Ja cukala a rikala jsem, ze bych radsi, kdyby ji vzali nekde tady... Meli jsme se rychle rozmyslet kvuli cene... Ja na to uprimne zapomnela, a pak jsem se dozvedela, ze to uz koupili 🤦‍♀️ oni to mysleli dobre, ale nejka zapomneli, ze kdyby byli v me situaci, taky by se jim to moc nelibilo...

ai30
23. pro 2022

@90bobisek90 Pokud spolu jeste nikde nebyli, slo by naplanovat i nejakou kratsi mistni dovcu zjara? At mate takove testovaci kolo, pro klid duse.

felixfelicis
23. pro 2022

Egypt me osobne nijak nelaka, ale pod slovy "do takove zeme bych dite nevzala", jak se tu nekde pise, si predstavim nejakou divocinu mimo civilizaci...boze😀 5 let uz je u me docela velke dite, to bude dobry, byla bych rada za prazdniny pro ni.

elinka90
23. pro 2022

@90bobisek90 letos jsme byli poprve s dcerou 6 let v Egypte. A naramne jsme si to vsichni uzili. Jako bezdetni jsme tam byli 2x. Komentare lidi co tam nikdy nebyli vubec neber v potaz. To je stejne jak moje mamka. Nikdy tam nebyla, ale spatne zkusenosti slysela od vsech 🤣 letos jsem si dala zalezet s vyberem hotelu. Predem precetla nejruznejsi recenze na hotel a vybrali jsme vyborny hotel. Deti tam miluji. Rozkrajeli by se pro ne. Faraonovu pomstu jsme nikdy nemeli. Pred odletem davaj 14dni predem probiotika. Tim nic nezkazis

me_druhe_ja
23. pro 2022

5 lete dítě není mimino a Egypt není nějaká divoká exotika. 😀
Stačí nepít vodu z kohoutku, nedávat led do pití (je většinou dělaný z vody z kohoutku), jíst normálně (hlavně se neprecpavat těma jejich dezertama, který jsou hyper sladký) a netrávit celý den na slunci a bude to naprosto v pohode dovolená. Vysoký ochranný faktor, čepice, brýle a případně i UV tričko.
Většina tamních hotelu mají super zázemí pro děti: bazény, tobogány.... určitě si to užijí
Je fakt, že lepší na návštěvu by bylo říjen/listopad nebo duben/květen, ale nebála bych se. 🙂
Mě se tam nejvíc líbilo koncem listopadu, vraceli je se tenkrát 1.12. teplota krásně kolem 25, večer lehce pod 20, málo lidi. Ideal. Akorát samozřejmě krátké dny, to byla jediná nevýhoda.

drep
23. pro 2022

@me_druhe_ja já vím, že my jsme divní a extrémně teplomilní, ale nám tam koncem dubna byla všem třem zima a vlastně jsme se koupali jen ve vyhřívaném bazénu 😂 v záři bylo třicet a to nám vyhovovalo mnohem víc (nám, ale i dceři a tchyni a s tchýnem, které jsme vzali s sebou)

plea
3. led 2023

Jediné, co bych udělala, je apel na prarodiče, ať dbají na pitný režim, ať malou mažou a navlíkají do oblečení s UV faktorem. A pak jim to všem třem s klidem v srdci dopřála 🙂. V Egyptě jsem byla několikrát jako bezdětná, pak třikrát s nevlastními dětmi, mladší bylo poprvé 7, takže zkušenosti jsou. Ale třeba Kapverdy jsme dali s tehdy 10 měsíčními dvojčaty a bylo to skvělé.