icon

Levná dovolená s dětmi autem. Itálie nebo Chorvatsko?

denski24
29. čer 2025

Ahoj, zdravím všechny. Chtěli by jsme letos vzít poprvé děti k moři. Máte nějaké osvědčené letovisko, kde by to bylo super? Přemýšlíme nad Itálii nebo Chorvatskem. Vlastním autem, nejlépe s polopenzí. A tak aby nás to nestalo 100 tisíc. Díky za nápady..

darenn
29. čer 2025

Koukněte na hotel Medena u Trogiru. Je tam i Neptun klub pro děti pokud máte přes cestovku. Brávali jsme starou část - tři hvězdy s all inclusive. Děti byly nadšené.

felis
30. čer 2025

Mrkněte na hotel Delfin, Poreč, Chorvatsko. Pekny hotel i pro malé děti. Byli jsme 2x a super.

me_druhe_ja
30. čer 2025

Nemam osobní zkušenost, ale hodně lidí chválí Albánii z hlediska poměru výkon x cena. 🙂

petulkadodo
30. čer 2025

@denski24 My máme rádi Union Lido v Itálii u Benátek. Pro děti je to pecka.

numda11
30. čer 2025

Pro děti jsou ideální písečné pláže s pozvolným vstupem do moře např. Lopar na ostrově Rab, Baška na Krku, nebo pláže v letoviscích Omiš-Duće. A možná bych ještě pouvažovala i nad Bulharskem 🙂

dandaa
30. čer 2025

Chorvatsko můžete i letecky . Letenky z Prahy pro 2+2 cca 10tis a ubytování doporučuji s polopenzí v Holiday Zaton resort, tam jste z letiště taxíkem do 30min.

denski24
autor
30. čer 2025
@me_druhe_ja

Nemam osobní zkušenost, ale hodně lidí chválí Albánii z hlediska poměru výkon x cena. 🙂

@me_druhe_ja tam by jsme museli nejspíš letecky a to nevím jestli by jsme napoprvé zvládli s dětma i letadlo.

denski24
autor
30. čer 2025
@dandaa

Chorvatsko můžete i letecky . Letenky z Prahy pro 2+2 cca 10tis a ubytování doporučuji s polopenzí v Holiday Zaton resort, tam jste z letiště taxíkem do 30min.

@dandaa na letadlo se na poprvé necítíme.

dandaa
30. čer 2025
@denski24

@dandaa na letadlo se na poprvé necítíme.

@denski24 let je pohodlný, letí se něco málo přes hodinku. S detmi větší pohoda nez autem. Letám s nima casto sama .

me_druhe_ja
30. čer 2025
@denski24

@me_druhe_ja tam by jsme museli nejspíš letecky a to nevím jestli by jsme napoprvé zvládli s dětma i letadlo.

@denski24 zvládli. Lepší než autem bůhví kolik hodin. Já lítám sama s dětma od jejich 15 měsíců a dvou a půl let a v pohodě. Sama. 😀 když jste dva děti už jsou tak velcí, tak úplná paráda. Do dvou hodin je to jako nic

squezy
30. čer 2025

@denski24 letadla se s malymi detmi nebojte 😉 Najdete lety, které leti přes den a přes den se pak vraci a je to pak na pohodu. My byli poprvé s 2,5 letyma klukama dvojcaty v Turecku a super. Pak Tunisko a Djerba,lety v 11h nebo v poledne a perfektní.

drep
30. čer 2025

První dovolenou považuju za výrazně jednodušší letecky - cesta trvá mnohem kratší dobu (míň času na zabavování rodiči a na vypruzování) a je mnohem zajímavější - na letišti se dá koukat na letadla, projít obchody, v letadle koukání z okna, nějaký neokoukaný hry a jsi na místě

martinka_33
30. čer 2025

Na to ze sever Italie moc nemusim, se mi libil kemp v Lido di Spina (family camping village nebo tak nejak), je to velky kemp, ale hezky usporadany a pro deti hodne vyziti, jidlo obycejnee uprimne male deti neksou zvedave na nejake netradicni kulinarske zazitky. Bylo tam hodne cechu autem takze dojet se tam asi da v pohodě.

martinka_33
30. čer 2025
@drep

První dovolenou považuju za výrazně jednodušší letecky - cesta trvá mnohem kratší dobu (míň času na zabavování rodiči a na vypruzování) a je mnohem zajímavější - na letišti se dá koukat na letadla, projít obchody, v letadle koukání z okna, nějaký neokoukaný hry a jsi na místě

@drep do smrti smrťouci nezapomenu na svoji prvni dovolenou u moře, bylo mi 8 a jeli jsme do chorvatska neklimatizovanou Felicií, navic me se v detstvi delalo v aute špatně 🤮 Zazitek na cely život 😅

denski24
autor
5. črc 2025

Děkuji všem, nakonec jsme vybrali Chorvatsko - Vodice.
Holky letadlo jsme zavrhli hned. Kluci jsou divočáci, furt mluví, ječí. Nevím jak by to v tom letadle zvládli lidi kolem nás.
V autě je přece jenom zabavím po našem. Pojedeme přes noc a zbytek si budeme hulákal a povídat. 🫣🤣

darenn
6. črc 2025
@denski24

Děkuji všem, nakonec jsme vybrali Chorvatsko - Vodice.
Holky letadlo jsme zavrhli hned. Kluci jsou divočáci, furt mluví, ječí. Nevím jak by to v tom letadle zvládli lidi kolem nás.
V autě je přece jenom zabavím po našem. Pojedeme přes noc a zbytek si budeme hulákal a povídat. 🫣🤣

@denski24 potom prosím napiš, jak se vám tam líbilo, Vodice jsou moje srdcovka, jediné co tam může být mínus jsou plnější pláže, ale to záleží kdy jedete..

krisstina93
6. črc 2025

Kdyby jste netrvali na jihu, tak nádherný je sever Polska, byli sme loni v Gdaňsku a lepší dovolenou nepamatuji. Autem v pohodě, levno, spousta atrakcí, památek, písčité pláže co jsou poloprázdné, čisto, fakt nádhera 🙂

lennus
6. črc 2025

@denski24 My se teď vrátili od Baltu - i u moře jsme byli, žádná vedra jako tady nebo v jižních zemích, cestovali jsme v Litvě s dětmi, ale je to samozřejmě dál, přespali jsme v Polsku jednu noc tam i zpět. My tedy kempovali, takže to vyšlo levněji, na jídle jsme byli jen jednou, celkově jsme si to moc užili, nejsme typy na týden jen ležet u moře.

Fajn je i Slovinsko, mají písečné pláže, nádherná je Černá hora. Kdybych neměla školní děti, jela bych k moři na podzim, kdysi jsme tak byli v Itálii a bylo to super - žádné davy, méně horko, případně i zájezdy jsou i levnější. Naopak u nás mám ráda to pravé české léto.

denski24
autor
6. črc 2025
@krisstina93

Kdyby jste netrvali na jihu, tak nádherný je sever Polska, byli sme loni v Gdaňsku a lepší dovolenou nepamatuji. Autem v pohodě, levno, spousta atrakcí, památek, písčité pláže co jsou poloprázdné, čisto, fakt nádhera 🙂

@krisstina93 a jaké je moře? Mě hodně lidí od moře v Polsku odrazuje, že je studené a špinavé.

krisstina93
7. črc 2025
@denski24

@krisstina93 a jaké je moře? Mě hodně lidí od moře v Polsku odrazuje, že je studené a špinavé.

@denski24 špinavé není, nemá takovou tu úplně azurovou barvu, protože je tam voda míň slaná než na jihu, ale je čisté. Kdyz srovnám s Chorvatskem, tak je čistější. A studenější je nez na jihu no, ale koupali sme se v něm uplne v pohode, dcera mela rok a normalne se tam pul dne plácala a ja to mam teda radsi, kdyz to člověka zchladí, nez kdyz se koupu v kafi :D

klaari
7. črc 2025

@denski24 levnejsi je italie....a prijemne jsem byla prekvapena morem. Je to i bliz. Treba Duna Verde se mi líbila.

ninive211
7. črc 2025
@denski24

@denski24 Na mě by teda Balt byl studený. I v srpnu. A taky plánovat dovolenou dopředu je dost risk, prostě jak u nás teďka, může být v Polsku jeden týden 30 a další týden celý propršet...ta jistota relativně stabilního teplého počasí tam není. Docela mě to taky lákalo, poslední dobou snad všichni mí známí z FB byli za poslendí dva tři roky na Baltu v Polsku, ale s dětma asi nee, kdyby nevyšlo počasí (a to je tak skoro 50 na 50), tak nevím, co bychom tam jako dělali. A já jsem plánovač, všechno musím mít naplánované dopředu, moc neumím v pátek se rozhodnout a v sobotu na týden někam vyrazit...dle počasí (nemluvě o tom, že ubytovací kapacity těsně LM už budoou přebrané). Co se týče barvy, Balt nebude tak průzračně modrý, protože je tam výrazně nižší salinita než ve Středozemí (z toho stejného důvodu není průzračně modré Černé moře v Bulharsku)

ninive211
7. črc 2025
@klaari

@denski24 levnejsi je italie....a prijemne jsem byla prekvapena morem. Je to i bliz. Treba Duna Verde se mi líbila.

@klaari Úplně sever Itálie špinavý teda je, taky jsme zažila špinavý (resp. ne průzračně čistý) Gargáno, hnedý jemný písek, viditelnost do hloubky tam byla možná tak 8 cm. Prostě kalil se tam dost ten písek. Oproti tomu třeba na Elbě anebo v Kalábrii...náááádherná vodička průzračně čistá. Vividelnost do hloubky. V obou případech šlo o pláže z hrubozrnným pískem.

klaari
7. črc 2025
@ninive211

@klaari Úplně sever Itálie špinavý teda je, taky jsme zažila špinavý (resp. ne průzračně čistý) Gargáno, hnedý jemný písek, viditelnost do hloubky tam byla možná tak 8 cm. Prostě kalil se tam dost ten písek. Oproti tomu třeba na Elbě anebo v Kalábrii...náááádherná vodička průzračně čistá. Vividelnost do hloubky. V obou případech šlo o pláže z hrubozrnným pískem.

@ninive211 rikam Duna Verde a Baia Blue. Zadny cavalino Bibione a caorle. Ve mestech je to more fakt horsi.