Opálení u moře. Stačí opalovací krém nebo pořídit i UV trička?

16. srp 2023

Poprvé jedeme k moři (já tam tedy už jednou byla ale ještě jako dítě). Určitě je vás tady plno, které jezdíte častěji, a tak se chci zeptat - jak se vám daří udržovat děti,aby se nespálily od sluníčka? Stačí opalovací krémy s faktorem 50, nebo je nutné pořídit to tričko s ÚV ochranou? Dlouho nad nim váhám - popravdě nechce se mi pořizovat něco co se bude nosit jen pár dní, ale nemám s tím žádnou zkušenost a třeba by ty krémy stačily? Děti 6 a 8 let, světlejší typy. Děkuji

mafulin
16. srp 2023

Stačilo. A přes poledne nebýt na sluníčku.

cilkat
16. srp 2023

Já jsem tmavý typ a letos v Řecku jsem se spálila přes slunečník (fakt jsem nebyla na přímém slunci). Ale jen holou kůži - obyčejné triko podle mě zcela stačí (krom toho jsem fakt lemra na mazání, nějak divně mi reagoval krém se slanou vodou, že jsem se raději mazala opravdu sporadicky.)

dashyyy
17. srp 2023

Za mě je UV triko bomba, děti je mají obě (11 a 8), holka v něm byla skoro celou dovču, je to bledulka, kluk jen s červenýma ramenama jedno odpo.. triko stálo 119kč v Decathlonu a dá se nosit i na sport, holka v něm teďka běhá.. za mě malá investice a hodně muziky

95newmommy2020
17. srp 2023

My to dáváme bez triček a s namazáním buď 30 nebo 50. A v pohodě. 😊

amazienka
17. srp 2023

My se nemažem skoro vůbec, jen když uvíznem venku přes poledne.

mishka87
17. srp 2023

Záleží na tom, jak se dítě opaluje v našich podmínkách. Kluk se většinou dost opálí i bez mazání v družině, takže se většinou nespálí. Byla jsem jako dítě stejná. U moře jsem ráda, že ho namažu jednou ráno a jednou odpoledne. UV tričko tedy nepotřebuje. Jo a je to modrooký blonďák, takže taky spíš světlejší.

properjoey
17. srp 2023

Stačí krém 50 namazat ráno a po obědě znova, nikdo se ještě nespálil a jsme blond všichni

irmamala
17. srp 2023

Pokud se normálně pohybují venku a jsou zvyklé na slunce, tak bych si vystačila i s 30. Takhle velkým dětem trika nekupuj, nemůže to být příjemné a budou vypadat jak blázni, pokud nejedete někam k rovníku 🙂

lauriak
17. srp 2023

Ja som dcere 6 rocnej kupila plavky, ktore zakryvali ramienka a boli az ku krku, na zadech trosku vystrih. Ona je svetly typ tak som sa bala. Ale nespalila sa. Natrela som ju cca 3x za den. Mladsia dcera mala uv tricko.

lauriak
17. srp 2023

@lauriak toto su tie plavky

squezy
17. srp 2023

My jsme s manželem a tudíž i děti světlejší typy a klukum vzdy kupujeme ta uv tricka. Ruce nohy obličej pak domazneme vzdy 50 kremem. A spalili se letos stejně prvni den na djerbe, i presto, ze byli namazani, takže 2 dny pak nosili triko s dlouhým rukávem. Mrkni na FB n marketplace, spousta lidí tahle trika prodava, protože ono je to vážně na 1-2 roky max, ale v Decathlonu se triko kouoi za par stovek a pak ho zase prodás dal. Podle mě žádná finanční tragédie.

pilzzee
17. srp 2023

Zalezi, jak se opaluji na nasem slunicku. UV tricka mne prijdou vhodny fakt jen pro ty, co maji nejakou hodne spatnou reakci na slunce. Se synem jsme byli u more ve 2 a 3 letech a mazali jsme prvni dva dny 50kou aspon trikrat denne, potom uz staci i slabsi dvakrat denne.

pilzzee
17. srp 2023

A teda videla jsem par deti u bazenu navlecenych tady v tech srandach pomalu od hlavy k pate a vypadalo to fakt komicky 😀

marketa1218
17. srp 2023

Dcera 4 roky by UV triko nedala, nesnáší to, mazala jsem 50 a byla často i bez trička. Úplně v pohodě všechno, ale ona je snědý typ, jenom jsme se vyhybali polednimu sluničku.

helen_h
17. srp 2023

@pilzzee Neříkám u bazénu a koupat se v tom, ale pokud jsou schopný téměř v hodinách se hrabat v písku, stavět si a placatit se u břehu, tak tam je fakt ohromný nápor slunce. UV trička jsem dávala, právě na takovéto hraní u vody. Když se namočí, nestudí jako obyč triko, ale na koupání je děti vždy sundaly. Za mě taky super vynález! Proč zbytečně dětskou kůži vystavovat tak velkému náporu slunce, opálení je fakt jedno. taky vlastně mažeš pak méně, když nosí trika.
A jak už někdo píše: buď nějaké basic UV tričko z Decathlonu nebo jsem je často pořizovala i za pár kaček na bazárku, většinou je člověk využije právě pár dní na té dovolené a pak posílá dál.

95newmommy2020
17. srp 2023

@pilzzee Já to vidím v krytém bazenu :D Ale možná je to jen nějaký nový módní trend ? 😃

dashyyy
17. srp 2023

@irmamala moje zkušenost je letos taková že dobrých 80% dětí bylo v UV trikách na pláži i u bazénů, i dospělí je běžně nosí.. takže názor, že budou jak blázni je fakt mimo.. holka ho miluje, byla v tom raději než v plavkách a to mám starší kousky než o kterých se tu píše..

zelenaesmolda
17. srp 2023

To UV tricko je uplne super,mam ho i pro sebe.Nosim i na koupaliste i na hriste kdyz pece slunko.V decathlonu stoji kolem stovky,neni to zase takova darda.

zelenaesmolda
17. srp 2023

@helen_h
Z bazaru bych nekupovala,ty tricka maji zivotnost.Treba na tech z Decathlonu je napsane,ze se maji pouzivat 2 sezony.

alice180
17. srp 2023

Ty jo k moři určitě 50 pro celou rodinu a hlavně během dne obnovovat. I u nás používám 50. Ještě třeba teď, když je tak jak je. Na sebe od jara na obličej, pouze v zimě 30. Takže moc nerozumím radám, že vystačí 30

gruyerre
17. srp 2023

Záleží na tom, kdy a kam jedete. My jsme letos byli v Řecku v červenci v největších hicech a to byla řekla bych nutnost mít i ty trička. Nosila jsem ho i já a dobře jsem udělala.

martinka_33
17. srp 2023

To je různé, jedno dítě nosí tričko, musela bych ho pořád patlat a to se mi nechce, druhé dítě stačí 1x denně namazat krémem s faktorem 30 a nespálí se.

pinkninja
17. srp 2023

Já tedy rozhodne trika. Mame u more jasný plan a rezim. A nebavi me myslet na 2 deti, kdy mazat kteryho, kdy si ktery krem smyl… Bez trika jen rano nebo pozde odpoledne. Deti se opaluji dobre, ale spaleninu neriskuji u sebe, natož u deti. A je jedno, jestli je to jižní Evropa nebo jeste dal.

mourovatakocka
17. srp 2023

Půjdu asi zase jednou proti proudu, nicméně já žádná speciální trika pro děti nemám, opalování krémy máme třicítku a basta. Nejsme cvoci, takže během siesty na sluníčku nejsme , základ máme z domova, kdy jsou děti často venku a opálení už jsou oba. Nad vyšším faktorem bych asi uvažovala v případě dovolené na začátku sezóny, ale teďka už nee.

camillaq
17. srp 2023

Byli jsme u moře, UV trička jsem nekupovala a když jsem si vzpomněla tak jsem kluky aspoň jednou za den namazala 30 ramena, vůbec nebyli spálení, jdou krásně opálení. Pár dětí jsem v tričkách viděla a nepřipadne mi to moc pohodlné, některé měli 3/4 kalhoty a 3/4 rukáv a čepici na hlavě, no bylo mi jich líto. Přes poledne jsme se tedy skoro pokaždé šli schovat.

martinka_33
17. srp 2023

@mourovatakocka taky víc jak 30 ani nekupuju.. Jedno dítě mam teda náchylnější na spálení, druhý zčerná a batole skrývám před sluncem tam zatím nevím 😃 A muj muž vyvalil bílý pupek u moře a nespálil se, za to zčernal k nerozeznání od místních mafiánů 😂

martinka_33
17. srp 2023

@camillaq ty trička jsou z takového mikromateriálu podobného plavkovině, syn to nosí rád a já jsem letos litovala, že nemam taky, ušetřila bych si puchýře z antibiotik...

mourovatakocka
17. srp 2023

@martinka_33 😁 Tak ten faktor se dá brát jako násobek za jak dlouho se člověk spali na přímém slunci. To znamená, že to je individuální. Ale já jsem vůbec matka hydra a mám spoustu věcí na salámu. Jediný spálený člen rodiny jsem většinou já a to na začátku sezóny 🙈

martinka_33
17. srp 2023

@mourovatakocka jako já nejhorší je jet k moři na začátku sezony a brát antibiotika, ty puchýře fakt nechceš 😃

zelenaesmolda
17. srp 2023

@mourovatakocka
Matka hydra,umiram 😂