Bydlení s miminkem u rodiny a problém se sociálkou. Mám mít obavy?
Potřebuji poradit. Do 14 dnů porodím,ale bohužel z důvodu insolvence jsem u rodičů a budu tu s prckem a i s mým,kterému teď bude končit.Budeme tu 4 dospělý a miminko. Je to 2+1,v ložnici spíme 3 a bude i malý ve své postýlce. Je to tu malé,ale lepší než ubytovna,prcek byl zplozen neplánovaně. Problém je,že jeho otec vyhrožuje sociálkou a asi Nám chce syna vzít. Bude to sociálce to bydlení vadit? Bydlení je jen na přechodnou dobu.
@mataharyy jasne, v pohodě, chápu nadsázku tvého příspěvku... ale pro mě “efektivně” neznamená vytasit prachy, zatáhnout dluhy syna a pořídit mu za odměnu lepší bydlení....
Odebrání dítěte nekomentuju, protože samozřejmě to dobre řešení není.... odpovídala jsem pouze na tu část, kde doporučujes, ať se děda vytáhne prkenici a dluhy “zalepi” plus pořídí bytecek... to podle mě řešení není taktéž.
@pabka bohužel písemná komunikace má tu nevýhodu že v ní nejde úplně dobře vystihnout jistá dávka ironie a ne vždy je příspěvek pochopen tak jak byl původně myšlený. Rozhodně jsem to nemyslela tak že má zatáhnout dluhy a dát klíče od bytu. Spíše pokud tu možnost má (a evidentně se cítí, i když těžko říci co si můžeme představit pod pojmem luxus, je to vila nebo bungalov, někdo za luxus považuje i otlučený karavan u silnice bez vody a elektriky...), tak by měl místo drastického řešení nabídnout něco rozumného a dejme tomu výchovného. Například hele máme velký dům, vy jste v háji protože jsi to podělal, ale dobře máš snahu necháme ti jeden pokoj (rozumné řešení), měsíčně nám budete přispívat např. 1500,- na energie (což bych brala jako to výchovné) a máte třeba dva roky abyste se postavili na nohy, pak se seberete a půjdete (což je ještě dle rčení vlk se nažral a koza zůstala celá, nikdo nemusí přijít o ego...). 😈 😉
Kolik je miminku? Pokud kojis, tak mu dítě rozhodně nedají..beztak jen vyhrožuje...staral se doteď o dítě??
Pokud uvidí, ze mas v rodičích podporu, tak soud jen tak otci dítě nedá...a hlavně je směrodatné to,zda je a dítětem ve styku, bere si ho apod
Jo, promiň.. jestli je řeč o tom nenarozenem miminku, tak se vážně neboj, že ti dítě vezme..to nepřichází absolutne v úvahu...bude male, budeš kojit.. neexistuje,aby dítě dostal do péče otec
Aha..tak ne otec, ale dědek dítěte.. taky neuspěje.
@rozdajna Máš velké štěstí na tchána, co aspiruje na kokota roku. Co si chce dědek dokazovat a vynahrazovat nevím, ale přeju ti moc štěstí 🍀
Je super, že se přítel snaží, že máš fajn tátu, snad to všechno ustojíte ve zdraví 🍀
@mourovatakocka já celkově mám štěstí na lidi. Přítel je super,i když někdy také na lopatu,ale miluje Nás,snaží se jen to není tak lehké jak si někteří myslí.

@caverina to je pravda, ale příspěvek o tom ať dědeček vytasi prachy a synovi zařídí nápravu situace je mi proti srsti ať je to jak je to...