icon

Bydlení s miminkem u rodiny a problém se sociálkou. Mám mít obavy?

rozdajna
6. led 2020

Potřebuji poradit. Do 14 dnů porodím,ale bohužel z důvodu insolvence jsem u rodičů a budu tu s prckem a i s mým,kterému teď bude končit.Budeme tu 4 dospělý a miminko. Je to 2+1,v ložnici spíme 3 a bude i malý ve své postýlce. Je to tu malé,ale lepší než ubytovna,prcek byl zplozen neplánovaně. Problém je,že jeho otec vyhrožuje sociálkou a asi Nám chce syna vzít. Bude to sociálce to bydlení vadit? Bydlení je jen na přechodnou dobu.

Strana
z2
pabka
7. led 2020

@caverina to je pravda, ale příspěvek o tom ať dědeček vytasi prachy a synovi zařídí nápravu situace je mi proti srsti ať je to jak je to...

pabka
7. led 2020

@mataharyy jasne, v pohodě, chápu nadsázku tvého příspěvku... ale pro mě “efektivně” neznamená vytasit prachy, zatáhnout dluhy syna a pořídit mu za odměnu lepší bydlení....
Odebrání dítěte nekomentuju, protože samozřejmě to dobre řešení není.... odpovídala jsem pouze na tu část, kde doporučujes, ať se děda vytáhne prkenici a dluhy “zalepi” plus pořídí bytecek... to podle mě řešení není taktéž.

caverina
7. led 2020

@pabka tak pokud by vztahy byly normalni tak by doopravdy nebylo od veci si je domu nastehovat...dluhy at si klidne syn zplaci sam...ale tak tomu bohuzel neni a vyhrozovat odebranim ditete je taky dost mimo...

mataharyy
7. led 2020

@pabka bohužel písemná komunikace má tu nevýhodu že v ní nejde úplně dobře vystihnout jistá dávka ironie a ne vždy je příspěvek pochopen tak jak byl původně myšlený. Rozhodně jsem to nemyslela tak že má zatáhnout dluhy a dát klíče od bytu. Spíše pokud tu možnost má (a evidentně se cítí, i když těžko říci co si můžeme představit pod pojmem luxus, je to vila nebo bungalov, někdo za luxus považuje i otlučený karavan u silnice bez vody a elektriky...), tak by měl místo drastického řešení nabídnout něco rozumného a dejme tomu výchovného. Například hele máme velký dům, vy jste v háji protože jsi to podělal, ale dobře máš snahu necháme ti jeden pokoj (rozumné řešení), měsíčně nám budete přispívat např. 1500,- na energie (což bych brala jako to výchovné) a máte třeba dva roky abyste se postavili na nohy, pak se seberete a půjdete (což je ještě dle rčení vlk se nažral a koza zůstala celá, nikdo nemusí přijít o ego...). 😈 😉

denny27
7. led 2020

Kolik je miminku? Pokud kojis, tak mu dítě rozhodně nedají..beztak jen vyhrožuje...staral se doteď o dítě??
Pokud uvidí, ze mas v rodičích podporu, tak soud jen tak otci dítě nedá...a hlavně je směrodatné to,zda je a dítětem ve styku, bere si ho apod

denny27
7. led 2020

Jo, promiň.. jestli je řeč o tom nenarozenem miminku, tak se vážně neboj, že ti dítě vezme..to nepřichází absolutne v úvahu...bude male, budeš kojit.. neexistuje,aby dítě dostal do péče otec

denny27
7. led 2020

Aha..tak ne otec, ale dědek dítěte.. taky neuspěje.

rozdajna
autor
8. led 2020

@denny27 otec dítěte žije semnou,ale tu jde o jeho otce.

rozdajna
autor
8. led 2020

@denny27 přesně,prvně pimáhal a teď vyhrožuje. On vychovává 2 děti

rozdajna
autor
8. led 2020

@jjasmina to bych sama ráda věděla,budeme mít jeden plat takže počítám minimálně rok to bude určitě trvat.

lv
8. led 2020

@rozdajna a máte požádáno o obecní byt?

pabka
8. led 2020

@mataharyy tak to rozhodne souhlasím... jen konkrétně zde nevíme, jak vše bylo a je, co syn “provedl” nebo třeba nic neprovedl apod. Obecně určitě souhlasím.

pabka
8. led 2020

@caverina to určitě... otázkou taky je, z čeho dluhy jsou... pokud například zkoušel podnikat, nevyšlo, zkrachoval tak je to velký rozdíl než když třeba má dluhy z automatu (v extrému).

caverina
8. led 2020

@pabka vim jak to myslis a v podstate mas pravdu,ale jen v pripade pokud jde o syna...mas dluhy z ponikatelstvi tak ti pomuzu...prohral jsi je mas smulu...ale on tady do toho zatahuje i nevinne lidi...takze bud jim pomoct nebo je nechat byt..

pabka
8. led 2020

@caverina souhlas...

mourovatakocka
8. led 2020

@rozdajna Máš velké štěstí na tchána, co aspiruje na kokota roku. Co si chce dědek dokazovat a vynahrazovat nevím, ale přeju ti moc štěstí 🍀
Je super, že se přítel snaží, že máš fajn tátu, snad to všechno ustojíte ve zdraví 🍀

rozdajna
autor
9. led 2020

@pabka jsou z mládí z blbosti a já z toho,že jsem věřila někomu kdo si hrál na přítele a pak se k Vám otočil zády,vlastně taky z blbosti.

rozdajna
autor
9. led 2020

@mourovatakocka já celkově mám štěstí na lidi. Přítel je super,i když někdy také na lopatu,ale miluje Nás,snaží se jen to není tak lehké jak si někteří myslí.

mataharyy
9. led 2020

@rozdajna někde jsi tu tuším psala že nejdříve tchán pomáhal, tak proč se to tak najednou změnilo a začal vyhrožovat sociálkou??

Strana
z2