Nemocenská. Jak to je?
Ahojky nevíte jak je to s nemocenskou? Zaměstnavatel už mi ji neplatí a mělo by mssz nebo ossz? Ale snažila jsem se dneska dovolat a nic. 😳
Ještě mi nepřišla za minulý měsíc a to mu přijde divné když je dneska 22. 6...
Ja vůbec nevím jak to posílají
@lenoulinkaa no oni to neudělali. Víš já jsem pracovala na uctarnr a ta mzdová mě nesnáší kvůli ní jsem chtěla odejít. Ale nakonec jsem otěhotněla a mám rizikové. 😳 No a ona mi dělala už předtím dost problémy, tak mám prostě pocit že to udělala naschvál. Hlavně ráno než jsem se dovolala na mssz mi říkala že je všechno v pořádku že všechno poslala správně atd. A pak mi to na tom mssz vzali a řekli mi tohle. Manžel už se naštval že pořád mi v té práci něco dělají a tohle už prý prehnaly chtěl jim tam už jet i vynadat. Mě to mrzí že ty lidi dělají prostě naschvál.. V takových věcech. Prostě já mám taky nějaké platby co musím zaplatit a teď mi to prostě dost rozhodlo.
@andyskarsgard to asi jo, protože, kdy by to dělala každému.. jen teda obvykle by se účet do přílohy měl načíst, pokud ho nedělá ručně... když tady je blbý, že si to zc nemůže ohlídat a po dlouhý době se pak diví, kde jsou peníze. Snad se ti to brzy vyřeší.
@andyskarsgard to se ti ani neozvali, že ti tam něco chybí? Já to měla špatně vyplněné od doktorky,tak mi OSSZ posílala dopis. No už druhý den řeším, že jim zaměstnavatel zadal špatně údaje k platbě,tak mi to visí "ve vzduchu" v bance. Budu čekat ještě týden minimálně než se to vyřeší
@benjik me se nikdo neozval. Právě. Takže... Řeším to teď já.
@andyskarsgard Je divný, že tě nikdo neobepsal, abys uvedla kam chceš vyplatit nemocenské dávky. U nás, když vidíme, že zaměstnavatel uvedl do přílohy, že vyplácí v hotovosti, tak obepisujeme pojištěnce se zvolením způsobu výplaty.
@cikitkapb já teda musím říct, že naše sociálka je rychlá ve vyřizování a když je problém, hned volají nebo píšou.
Tak holky pořád nic nemám, volala jsem znovu na mssz a tam to vypadá že můj zaměstnavatel opět ještě neposlal to opravné hlášení kde je moje číslo bu... Tak jsem zvědavá jestli ty peníze někdy dostanu. Nebo opravdu ty ženské co u nás pracuji to budou dělat do nekonečná naschvál když mě tak nenávidí. Teď jsi říkám jak jsem to mohla vydržet být účetní s nimi 2 roky v jedné kanceláři.
@andyskarsgard A to se tam nemůžete na někoho odvolat?
@jjasmina nemůžu vůbec.
@andyskarsgard Tam není třeba nějakej jim nadřízenej?
@jjasmina je na dovolené. Takže si tam asi dělají co chcou.

@andyskarsgard jak do konce týdne... To je práce na 5 minut. Nehledě na to, že by se tam měl vyplňovat rovnou účet na který se zaměstnanci posílá vyplata.