Obavy z otěhotnění: Je porod s vadou dělohy bezpečný?
Ahoj chci se jen vypovídat....
Delší dobu jsem nedbala moc na gynekologické prohlídky ( nemám ráda lékaře a už vůbec ne když se mi koukají dolů... No ale odhodlala sem se tam dojít
Zjistili mi vadu dělohy mám dvě dělohy dva čípky a poševní přepážku po diskuzi z lékařkou mi řekla že v by těhotenství bylo bez problémů ale zřejmě porod by byl císařským řezem... Je to něco čeho se opravdu bojím a nevím teď zda mám chuť otěhotnět.... ☹️ Setkal se z tím někdo tady že by porod byl přirozený a nebo nějaké komplikace
Nehledě na to, že i u přirozeného porodu ti do toho může hodit vidle covid a chlap tam nebude ani tak, protože TO NEPŮJDE... Bacha na představy a ideály, jak by to mělo být... A to ani nemluvím o tom, že otěhotnět a donosit dítě nemusí být tak automatické, jak se ti může zdát, spousta holek by o tom mohla vyprávět, stačí se tu porozhlédnout... Je milion věcí, které neovlivnis... Kdybych měla podobné problémy jako ty, asi bych byla šťastná, že mi dr řekne, že těhotenství není vyloučené a můžu mít děti... Sama jsem z toho několik let měla strach, a to kvůli (podle mě) menším problémům, naštěstí se povedlo a jsem za to fakt vděčná
@gbp jako vždy s tebou musím jen a jen souhlasit
No ohledně toho koukání, to je fakt síla, já jsem byla taky citlivá na to, ale když jsem začala řešit otěhotnění, tak jsem se tak rychle dala dokupy, že doteď je mi úplně jedno, kam mi kdo hledí nebo se mi hrabe 😅 je to fakt potřeba, protože to je furt a furt, od začátku až dokonce
@jako_mala_holka tak stejně rodit normálně nemůžu takže by u toho přítel nebyl ať už by byl covid nebo ne
@jako_mala_holka vid? 😅 no ja zas mela fakt problem, pri predstave cehokoli v tom zadnim otvoru 😅 no a zacalo to uz pri snazeni - 2x kontrola a odblokovani kostrce uz na fyzioterapii, pak nejaky vyter a kontrola na gyn, pak pri prijmu, kontrola po porodu...mozna i po sestinedeli, to uz nevim, pac mi to zaclo byt jedno 😂🙈 cloveka to fakt zoceli 😅 s kamaradkou rikame, ze spolu s odteklou plodovou vodou uprostred chodby z nas odtekl i posledni stud, ktery sme jeste mely 😂🤭🙈 jen kdyz me vezl manzel po chodbe plne lidi na voziku po porodu nevysprchovanou (protoze sem ve sprse omdlela) v ty jejich nemocnicni sexy halene, ktery chybely i naky snurky, tak jen tehdy sem si rikala, ze chudaci lidi, jestli uz to neni trochu moc 😂🤭 aby me takhle videli az kamsi a jeste v takovem stavu a od ehmm vseho mozneho 🤣🤷🏼♀️
@zdenik7 ber to tak, že nějak bude... Dopředu se nepripravis, tak je lepší to tak brát a ono to nějak dopadne
@jako_mala_holka to souhlasím pokud bude špunta chtít i přesto že si našel babu co nikdy rodit nebude a že u porodu nebude nebo půjdeme od sebe kvůli tomu hold osud má každý napsaný a nic moc neovlivní
@gbp no mně stačilo, když jsem chodila na kontroly na ortopedii, v 8m břicho až pod nos, berle a k tomu sexy roušku 😅 škoda že nemám foto 😂
@zdenik7 tak takový chlap by za to ani nestál, ne? Jsou horší věci a opravdové problémy, které musí spolu lidi překonat, než je způsob porodu
Ještě jsi neodpověděla, kolik že ti je, když ti na takové věci přišli až teď...? To mě teda popravdě taky zajímá, já třeba na gyndu chodila snad od 17
@jako_mala_holka 25 roku byla sem i dříve u Dr kvůli slepaku ale na nic dříve nepřišli jen že se zdá že je děloha do tvaru srdce... V tu dobu sem byla panna takže mě nějak víc nevyšetřovali to zjistili až teď... Přítel to vzal relativně dobře když Dr řekla že z otěhotněním problém nebude jen bude problém porodit a že to půjde operativně
Kupodivu ani příteli nevadí že by to bylo operativně ... Jen já se cítím zklamaná že to nebude tak jak si on přál.
@zdenik7 mě by spíš překvapilo, kdyby s tím nějaký problém měl, jako by si to mohl někdo vybrat že 😄 přijde mi, že to až moc řešíš... a že by fakt nebylo od věci si o tom promluvit s odborníkem, může ti to dost pomoct
@jako_mala_holka jo chci vědět do předu co bude a jak jestli na tu událost budu sama nebo ne.... Chci vědět orientačně co mě čeká a jak to bude pak probírat a taky jak se domluvít z přítelem jestli návštěvní hodiny stihne ještě v ten den nebo až na druhý den
@zdenik7 já myslela spíš psychologa, to co píšeš, nemá cenu řešit dřív, než v průběhu těhotenství... Proboha ještě ani těhotná nejsi, řeš jiné věci a ne návštěvní hodiny
No nic, musím jít uspat tu moji vyoperovanou holku 😁, tak se loučím a držím palce, ať se se vším srovnáš a dopadne to co nejlíp
@jako_mala_holka zatím tomu dáváme čas zjistíme si co nad čeká atd aby i přítel byl v klidu a věděl co bude kdy může přít jestli hned co se vzbudím nebo později až se rozhýbu aby i on věděl co bude po zákroku
@zdenik7 to se do té doby může ještě všechno x krát změnit přece
@jako_mala_holka co by se změnilo? Pokud bude verdikt operace tak tam nebude se nic moc měnit na zázraky moc nevěřím
@zdenik7 podmínky v nemocnici, nebo myslíš, že to musí být x let stejné? Mně se narodila dcera před dvěma lety a spousta věcí byla jinak než teď, když byl covid, tak se všechno (i ty blbé návštěvy, co o nich furt píšeš jak umanutá) měnilo i z týdne na týden... No, však na to časem přijdeš, hodně štěstí
@jako_mala_holka zbytecna ztrata energie, kdyz ma nekdo svoji pravdu a zadne zkusenosti a nechce slyset zkusenosti druhych 🤷🏼♀️
@jako_mala_holka tak maximálně nás uvidí až doma což taky není tak špatný
@gbp já vím, však už jsem taky skončila, myslím, že i tak jsem vydržela dlouho, ale už mě to nebaví... Radši jdu doobjednat věci do postýlky 😁
V listopadumě mě čeká třetí císař. Není to nic strašného. Děti mít můžeš a to je nejdůležitější, to jakou cestou mimčo přijde na svět není až tak podstatné. I když vím, že by mi hromada ženských byla schopna za toto tvrzení vyškubat vlasy 😅

@zdenik7 jeste se teda vratim na zacatek...Ahoj chci se jen vypovídat.... - chci se omluvit za sebe i za vsechny ostatni, ze se ti snazime vyvratit tve naivni a mylne predstavy, protoze ty se opravdu chces jen vypovidat. vubec neberes v potaz, co se ti tu vsechny snazime vysvetlit. a tedy promin, napisu to jinak. je to na houby, blba situace, chapu, ze te to mrzi a trapi.
a dal se chci zeptat ja tebe...Delší dobu jsem nedbala moc na gynekologické prohlídky ( nemám ráda lékaře a už vůbec ne když se mi koukají dolů... - muzu se zeptat kolik ti je? 15? nebo tak nejak? kdybys to totiz napsala, napsaly bysme ti treba jinak/neco jineho. protoze tohle by ti snad museli zjistit i na uplne prvni prohlidce, nechapu, ze by si toho nekdo nevsiml. a za dalsi, pokud ti tohle opravdu hodne vadi a je to pro tebe tak neprekonatelne - prohlidky a hlavne tam dole, tak rozhodne netehotni, protoze se ti tam budou divat stale, ne jednou, ne dvakrat, ani 10x, ale o moc vickrat a ne jen divat 😄🙈