Císařský řez na požádání - Podolí. Zkušenosti 2019?

renny_
8. srp 2019

Ahoj,
Chtela jsem se zeptat zda nekdo nemate novejsi zkusenosti s porodnici v Podoli v roce 2018/2019 s cisarskym rezem ''na prani''.
Nekde jsem cetla, ze je v takovem pripade tehotna poslana pred komisi...jestlize nema zadne zdravotni komplikace? Nemate nekdo primou zkusenost?
Prosim o nazory jak je prirozeny porod lepsi apod. kdyztak do jine diskuze🙂!

Diky,

Renca

theronnie
8. srp 2019

@renny_ pokud se moc bojiš, vaginalniho porodu, můžeš mít císaře na vyžádání. Před žádnou komisi nemusíš. Stačí ze to doporučí v poradně. 🙂

renny_
autor
8. srp 2019

@theronnie strasne moc dekuji za odpoved🙂!

patmouse
8. srp 2019

A muzu jen vedet,proc se o zajimas, proc tedy asi chces cisare,kdyz neni duvod?

renny_
autor
8. srp 2019

@patmouse muzes😉 Nechci rodit vaginalne, tak zjistuji jaka je situace s CS na prani v Podoli🙂, jelikoz jdu do poradny az za mesic a predstava vaginalniho porodu ve mne probouzi hruzu...rada bych vedela uz ted jestli ma nekdo nejake aktualni zkusenosti, protoze jsemzatim nic v diskuzich nenasla🙂.

dandaa
8. srp 2019

Pokud máš v Podolí nějakého známého, známou tak CS domluvit lze, ale jinak horko těžko. Záleží na koho v poradně narazíš a zda si to dotyčný bude chtít nějak obhájit, pro ně je to starost navíc vzhledem k tomu jaký tam mají frmol.

krutak1fle
8. srp 2019

Ahoj,
nemam zkusenosti s Podolim, ale s Motolem. Muj prvni porod probehl vaginalne a nebudu popisovat jaky byl, abych nikoho nevydesila. Nicmene mi po nem zustaly pamatky jako hemoroidy 3.stupne, se kterymi jsem si prozila 4x muka po operativnim odstranovani, 40 cm dlouha jizva na brise (nejednalo se o ukonceni cisarskym rezem), inkontinence a dalsi zdravotni komplikace. Vic detailu psat nebudu. Po zdravotni strance jsem se z porodu dostavala pres dva roky.
Dalsi porod uz jsem tohle nehodlala podstoupit.
Nerodila uz jsem v Praze, ale v Tabore.
Na gynde jsem o svych obavach rekla. Dr. mi sdelila, ze ani jeden ze zdravotnich duvodu, ktere uvadim nejsou duvodem pro provedeni CS, nicmene po mem nalehani mi napsala doporuceni do porodnice at si to obhajim tam.
Tam mi znovu zopakovali, ze CS se dela POUZE v pripade, ze prirozeny porod ohrozuje na zivote nebo vazne ohrozuje zdravi matky nebo ditete, coz v mem pripade podle nich nebylo.
Musela jsem zahrat poradnou hysterku. Nakonec me objednali na cisare a duvod byl "portofobia", neboli panicky strach z porodu.
Ani jednou jsem nelitovala, protoze sve telo dobre znam a vim, ze by pro me prirozeny porod nebyl bez osklivych nasledku, ze ktwrych bych se dostavala jeste mbohem dele nez po prvnim porodu. A ja potrebovala fungovat pro deti.

renny_
autor
8. srp 2019

@dandaa dekuji, znameho nemam...tak se budu modlit, abych narazila na nekoho normalniho:( vybrala jsem si Podoli prave po precteni clanku s primarem, ktery byl velmi otevreny vuci CS a bral to jako pravo zeny se tak rozhodnout...

renny_
autor
8. srp 2019

@krutak1fle dekuji mnokorat za zkusenost a moc me mrzi cim sis prosla, ja se prave obavam neceho podobneho...slysela jsem vic historek...a nechci riskovat, ze zrovna ja budu mit tu smulu take:(.
Je dobre, ze sis to podruhe vybojovala a nedala se🙂!.

veronicka89
8. srp 2019

@krutak1fle muzu se zeptat zda zacal 1. porod sam a nebo jestli uz ze zacatku byl vyvolavany...nebo byl nejaky stres( spatne ozvy atd ) nebo podpurne prostredky na urychleni atd...

patmouse
8. srp 2019

@renny_ Ja tedy pokud vim,tak nikde v CR se nedela sekce proto,ze se ti nechce rodit vaginalne... ty uz za sebou vaginalni porod mas,ze ho ted nechces? Nebo se proste jen bojis?

Rekla bych,ze te chapu,ale vzhledem k tomu,ze mam za sebou dve sekce, tak musim rict,ze te nechapu... ja bych byvala dala cokoli,abych aspon jednou rodila normalne, ale bohuzel jsem nemela tu moznost.

krutak1fle
8. srp 2019

@renny_ diky.
Jestli mas opravdu hodne velky strach (az takovy, kvuli kteremu by ses u porodu dostatecne neuvolnila a jeste by se ti zkomplikoval), tak bych to zkusila taky uvest jako duvod.
Ale divim se, ze ten primar neco takoveho pronesl. Me prave v Motole rikali, ze se snazi maximum prorvat spodem, protoze jsou tlaceni od pojistoven. Cisar vyjde pojistovny mnohonasobne draz nez prirozeny porod.
Drzim palce!

veronicka89
8. srp 2019

@renny_ ja zazila normalni porod a cisarsky rez bych nechtela v zadnem pripade .... Me boli kdyz se riznu do prstu me to stipe a vsechno ...nedokazu si predstavit do sebe rezat a mit site bricho dobrovolne... Mimo to ze jsem 2. Den mela chut a byla jsem fit jit na prochazku ...

dandaa
8. srp 2019

@renny_ on ten článek, ale vyzněl jinak než byl myšlen. Taky jsem měla těžký a náročný porod, ale potom co jsem viděla holku po CS která mě střídala na pokoji tak jsem byla ráda za svůj porod. Strach máme každá a je to úplně přirozené. Zkus si najít schopnou porodní asistentku co Ti pomůže najít jiný pohled na porod jako takový. Vím jak co v Podolí chodí a zrovna tam bych osobně po císaři fakt být nechtěla(a to tam mám známé) , když už tak menší porodnici kde pro ně nebudeš jen číslo.

renny_
autor
8. srp 2019

@krutak1fle pronesl, ze kdyby byl zena rozhodl by se pro CS🙂! Tim trosku rozbouril vody.
Ja si prave jeste vybirala mezi Apolinarem a Podolim...ale cetla jsem ze u Apolinare prave tlaci na prirozene porody kvuli statistikam ...tak jsem si rikala, ze Podoli s takovym primarem bude shudnejsi🙂 Prave toho se bojim.. ze s takovym pristupem a strachem...to jeste zhorsim, pokusim se zeptat na poradne a uvidim, kdyztak si muzu rict, ze jsem proto udelala, co jsem mohla.

krutak1fle
8. srp 2019

@veronicka89 prenasela jsem 10 dni.
Kontrakce mi zacaly v noci z patku na sobotu po 20 minutach. Tahly se pres cely vikend a po 4 minutach byly az v pondeli nad ranem. Tak jsme jeli a to me jeste sestra chtela poslat domu se slovy "to cemu vy rikate kontrakce, my rikame poslicci. To byste nam tu kroutila palcema u nohou kdyby to byly kontrakce".
Nenechala jsem se a behem dne se mi opravdu rozjel porod. Otvirala jsrm se slusne, jen porad PA s Dr.resily, ze mam porad zavrenou branku a mala se neposouva.
No prorvaly to tak, ze mi obe lezely na brise a loktama malou tlacily ven. Myslela jsem, ze ji zabijou.
V propousteci zprave jsem se pak docetla, ze mi na posledni kontrole byl udelan hemilton. O cemz mi nikdo nerekl. Takze bez meho souhlasu.

veronicka89
8. srp 2019

@renny_ podle me nejhorsi porody maji zenske co se ve vsem roidi pouze podle lekare ...urychlovaky oxitociny nastrihy ....tabletky ....atd ...ptz to nejede tak jak ma telo nebyva pripravene a jen jsou komlplikace ... A taky akutni cs ...

Ja porod brala jako neco co nebude prijemne ale co s chlapem a smalym spolu zvladnem... Kdyz uz jsem nemohla a bolesti kopala do luzka tak jsem si nechala zavest epidural a pak uplne parada ...necitila jsem nic ani kontrakce ani to ze by bolelo rozeni hlavicky ...nic ..super ... Jsem zvedava az budu snad nekdy rodit podruhe ❤ pro me to bylo neco kouzelneho ...stejne jako pro chlapa

veronicka89
8. srp 2019

@krutak1fle to je to o cem mluvim...dalsi vec je ze nikdo nedikaze urcit presne stari miminka ...takze verim tomu ze dite ani nemelo 4 kg ...takze to mohlo klidne dopadnout tak ze ses mohla za den dva v klidu rozrodit sama ...tohle me vzdycky mrzi ... Ze to musim cist ...

Jasne nekdy jsou komplikace zdravotni bez ciziho zavineni ...ale vetsinou to byva az po nejakych zasazich doktoru ☹

renny_
autor
8. srp 2019

@dandaa No ja myslim, ze ho pak zpetne komentoval kvuli rozruchu, kterym ten clanek vyvolal...ale mne prislo, ze ma nazor na CS hodne otevreny ...srovnatelny s lekari v zahranici...
Diky moc🙂 ja vim ze to myslis dobre, ale ja prave moc neverim na alternativni porody a mensi porodnice ci asistenky...:( ja jsem nato asi az moc racionalne uvazujici a tohle si prave v hlave nenastavim i kdyz bych chtela.
Ja bych se strasne bala v mensi nemocnici, kde neni takova pece a lekarsky personal jako v tech vetsich. Ale kazdy to mame jinak.

krutak1fle
8. srp 2019

@veronicka89 no 100% vinu prisuzuju personalu nemocnice.
Dcera mela 3820. Ja jsem sice mala, ale nemyslim si ze az tolik (160cm, panev normalni).
A zapomnela jsem napsat, ze oxytocin do me lili po litrech.

veronicka89
8. srp 2019

Ono krasne priklady porodu jsou s porodnima asistentkama v porodnici .... Jednu takovou na fb sleduju a neni to nahoda ze vetsina porodu jsou pekne bez poraneni s vysmatyma maminkama ... To prostredi i osoby a to jak je ten porod vedeny ( tam spis nevedeny ) jde pak na celem tom prubehu a konci obrovsky znat ....

renny_
autor
8. srp 2019

@krutak1fle ja sem myslela, ze tyhle techniky '' a la skakani po brise'' uz se vubec neprovadeji? ze to se delo nekdy drive? To me mrzi:(

gracinka7
8. srp 2019

S úplatkem v obálce jde cokoli 😉
Ale být tebou, pořádně si to rozmyslím. Porod se dá přežít a problémy můžeš mít i po císaři.

veronicka89
8. srp 2019

@krutak1fle jojo ☹ ach jo

dandaa
8. srp 2019

@renny_ Podolí je rizikové pracoviště pro opravdu těžké případy, kdy my co máme úplně normální těhotenství jsme pro ně nic, nikdo ti nic moc neřekne, neporadí. Já měla u porodu svoji PA a všichni se začali chovat úplně jinak než když tam nebyla.Na druhý porod se chci připravit daleko lépe než na ten první,kdy jsem byla taky naivní.

veronicka89
8. srp 2019

@renny_ a co si treba zkusit promluvit s nejakou porodni asistentkou ...muzes pak klidne zvolit cisare ale treba proste te jeste uklidni nazor nekoho kdo porodil xx deti a pomahal u xx maminek 🙂

Treba se naladis uplne jinak .... 🙂

Ono je ale podle me problem uz to ze nad tim tak premyslis ...jako nad necim co je hnusne bolestive komplikovane ... To uz skoro i ta psychika by pak udelala v tom vsem binec a verim ze i komplikace ... Takze mozna ze bude cs prece jenom lepsi ...
4
Ptz o to nastaveni v hlave jde uplne nejvic ( pokud je tehu a mimco a vsecko v normalu )

krutak1fle
8. srp 2019

Ja mam srovnani prirozeny vs. cisar a za me jednoznacne cisar. I kdyz to po tom bylo hodne narocny..
Ale prvni porod byl opravdu hodne nepovedeny a za jinych okolnosti by treba vse bylo jinak.
Nicmene po cisari je to narocne, ale da se.
Mela jsem jen lokalni anestezii a druhy den rano uz jsem "sla" po svych do sprchy. Pak uz to bylo jen lepsi. Kazdy den.
Jen je smutny, ze nemas miminko hned u sebe. Me ji nechali na pokoji az od tretiho dne.
Kolegyne co byla na vedlejsi posteli byla po tretim cisari a ta to bricho mela snad uz na suchac. Vyndali dite a za nejaky dve, tri hodiny litala po pokoji jako by nic.
Ale jsou samozrejme pripady (a neni jich malo) kdy to melo po cisari o dost horsi prubeh.
A naopak naprosta vetsina maminek po prirozenem porodu co znam, byla hned po porodu schopna miminko obstarat a byly v pohode. Normalne sedely a nestezovaly si.
Kez bych mela takovy porod. Pak bych nemusela psat, ze je cisar lepsi. Ale v me situaci to tak holt bylo.

renny_
autor
8. srp 2019

@veronicka89 dik🙂 ja prave mluvila i s kamaradkama, ktere mely porody fajn, a verim, ze je dulezita psychika, proto me to depta jeste vic, jelikoz ja jsem jen z pomysleni na porod hystericka...a to myslim, ze nejsem zadna citlivka co se tyce bolesti...apod. Uvidim, co mi reknou v poradne....hrotit to nebudu, jestli reknou, ze ne budu se snazit pripravit co nejlepe na prirorezeny porod a doufat v zazrak:D

renny_
autor
8. srp 2019

@gracinka7 tak uplatek si nejak nedovedu predstavit...jak bych tam nekomu strkala obalku:D ja si to prave rozmejslim uz 8 mesicu...neni to nejake zkratkovite chovani...a tenhle nazor na CS jsem mela vzdy:(

krutak1fle
8. srp 2019

@renny_ dceri je 5.
Takze jeste pomerne nedavno...
Jeste propousteci zprava jak kdyby ji psali vsem pres kopirak. "Porod fyziologicky, krevni ztraty v norme". O komplikacich, zpusobu vedeni porodu, delce trvani atd. nic!

renny_
autor
8. srp 2019

@krutak1fle to je vazne k nepochopen v dnesni dobe, ze se da neco takoveho zazit...5 let je opravdu jeste nedavno. Hlavne ze je dcera zdrava a nijak se to na ni nedpodepsalo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru