Plánovaný císařský řez v Podolí. Jak dlouho dopředu stanovují?

srnka88
3. únor 2021

Milé dámy, nemáte někdo zkušenost z podolské porodnice, jak moc dopředu oproti termínu porodu dle UZ stanovují termín plánovaného císařského řezu? Případně uvítám i jiné postřehy od maminek s touto zkušeností z Podolí. Děkuji 🙂

teeerez
3. únor 2021

Zalezi na tom jaka jsou rizika, kdybys zacala rodit nahodou sama, ale taky na tom, kdy je vikend, jaka uz je obsazenost, kolik planovanych sekci maji.... O par dni driv, nekomu o 2 dny, nekomu o tyden
Moje zkusensot je pro 8 rano, na pozdejsi hodiny je to mozna jinak, ale..
Obecny postup je, ze te prijmou den pred sekci, udelaji kontrolni utz, monitor, popovidani s anesteziologem "jak to chces". Od pulnoci nepit, nejist. Rano te vzbudi sestricka na aplikace yal gelu (mas mit svuj), pak se natahnou kompresni puncochy (taky svoje, oboje maji v te lekarne dole). Presednes si na pojizdne lehatko a chopi se te sanitaci. Ti te odvezou na sal, vycevkuji te. Pak prijde anestiziolog a pripadne muze taky manzel a napichnou ti umrtvovak (postup u celkove mi neni znam, mozna budou nasledovat odlisnosti 🙂 ).
Prijde lekar, ktery bude sekci provadet, predstavi se ti, overi, ze nic necitis a jde se na to. Vyndaji miminko (u me asi 5 minut, nez bylo venku). ukazou ti ho, daji "ocichat" a pak odneseou a zakladni osetreni, tebe mezitim zasijou. Je to docela rychlovka, v 8:20 uz me prijimali na pokoj - ze salu jedes obvykle na jednu noc na JIP (ale taky se muze stat, ze bude plna a strci te rovnou na sestinedeli). Miminko ti nosi po 3 hodinach ukazat a zkuis prilozit. Druhy den rano vstavat

srnka88
autor
3. únor 2021

@teeerez diky moc! Bonding asi neumozni pri cisari, ze?

malenka3
3. únor 2021

Měla jsem druhý porod plánovaný cs, ale začala jsem teda rodit o den dřív. Každopádně porod plánují až od 39+1 dále, pokud je vše v pořádku. Já ho měla naplánovaný na 39+4.

mateska11
3. únor 2021

Ted jsem to tam resila. Pry vetsinou planuji CS na tyden po 39+0. U me to bude asi v tydnu od 38+0 (pristi tyden) z ruznych duvodu.

mateska11
3. únor 2021

@teeerez To cevkovani delaji jeste pred umrtvenim?

malenka3
3. únor 2021

@mateska11 ne cévkování se dělá na přípravně. Na sále v narkóze musí být minimální doba.

mateska11
3. únor 2021

@malenka3 Diky 🙂 A diky i za ten popis. Dost se bojim.. Tak kazdy detail pomuze se psychicky pripravit. Ja jsem s CS nepocitala a ted v pondeli jsem se dozvedela, ze asi pristi tyden bude.

lennus
3. únor 2021

@srnka88 Zkus si zažádat o nadstandard, i když to samozřejmě může být problém, tam můžeš být po porodu s manželem a mininko bude rovnou s tebou, takže by nedošlo k separaci. Samozřejmě v případě, že budeš v pořádku, bez komplikací, v tom případě není nutné tam jít na JIP.

wxkatuska
3. únor 2021

Otazka je, proc sekce a proc Podoli? Skutecny bonding moc necekejte....to byste musela volit jinou porodnici. Pokud clovek nepotrebuje specifickou zdravotni peci a stoji o ,,jemny” cisarsky rez, tak to neni idealni volba.

monilee
3. únor 2021

S dovolením sa pripichnem s otázkou. Čo ste mali so sebou v taške v deň nástupu do Podolí a kedy vám manžel mohol priniesť ostatné veci? Už na JIP, alebo až potom? A ešte by ma zaujímalo, kto máte skúsenosť, aké sú indikácie k plánovaniu termínu už od 38+0?

mateska11
3. únor 2021

@lennus Obavam se, ze v dobe covidove nepousteji manzela ani na nadstandard, pokud si to clovek nevyhada.

lennus
3. únor 2021

@mateska11 Říkala mi kamarádka, že jo, rodí tam za měsíc

mateska11
3. únor 2021

@lennus Aha, ja zase slysela, ze ne.. Tak uvidime. Mam v planu se zeptat. Budu rodit asi uz pristi tyden.

malenka3
3. únor 2021

@monilee sbalil mi malinkou tašku na JIP, ostatní věci až na šestinedělí. Hlavně nabíječku si tam nezapomeň dát 🙈 a mobil.

malenka3
3. únor 2021

@mateska11 je tu skupinka Podolí, se zeptej na aktuální zkušenosti tam, tady to zapadne

mateska11
3. únor 2021

@malenka3 V patek jdu do Podoli domlouvat termin, tak se zeptam primo tam 🙂

lennus
3. únor 2021

@mateska11 K porodu jen jedna osoba - buď dula či manžel, já měla oba, ale samozřejmě ne v covid období

teeerez
3. únor 2021

@mateska11 Ano, cevkova se dela jeste pred umrtvenim, ale neboj se, neboli to. Jen je to dost neprijemne, ale neni to bolest. Me to delalo pak potize s napichovanim spinalu - mela jsem sedet a drzet zada, ale k tomu jsem mela sileny pocit, ze "si potrebuji odskocit" a nejak to neslo dohromady :D Ale v klidu, anesteziolozka proste chvili pockala, nez jsem se sama se sebou srovnala a zvykla si na ten divny pocit.
Jinak pokud bude vse v naprostem poradku, tak ani ten bonding nemusi byt vylouceny. Ja to nenesla dobre, museli mi davat kyslik a tak kolem me miminko jen pronesli, ale kamaradce ho dali i pri sekci hned na hrudnik. Samozrejme ne 2 hod bonding, ale tak alespon na chvilku 🙂 Nicmene je to zkusenost z dob predcovidovych.
Jeste podoktknu, ze na nadstandard pri sekci pozor. Sestricky mi nechteli nechavat miminko na pokoji, pokud jsem tam byla sama, snad 3? dny po sekci (za ty dny uz ruku ho ohne nedam), aby se nestalo, ze se sebou svihnu s mimcem v ruce. Na beznem pokoji se spolubydlici bych ho mela u sebe porad

svati2021
4. únor 2021

@mateska11 Tak super to se mozna v porodnici uvidime 🙂 já mám nástup 9.2. V 7:00.

svati2021
4. únor 2021

@srnka88 mám teď informaci z tohoto týdne a CS se plánuje od 39+0 🙂

mateska11
5. únor 2021

@svati2021 tak už měli plno a jdu až 15.2. V pondělí říkali, že příští týden. Já už nemůžu :(

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru