Porodnice v Podolí. Máte nejnovější zkušenosti?

snehulacek1
24. říj 2019

Hezky den 🙂 prosim vsechny se zkusenosti s porodnici v Podoli, napiste mi sem svou zkusenost, poznatky, zda byste tam sli znovu, pripadne kam jinam? Dekuji moc 🙂

lennus
24. říj 2019

@snehulacek1 Rodila jsem tam naposledy loni v dubnu, se svojí dulou. Byla jsem hodně riziková, ale vše ok, měla jsem porodní přání stažené z jejích webu a respektovali ho, fajn sestra i PA, jen po bondingu jsem se musela ozvat, že nechci odnášet malou bez nás.
Předtím jsem tam rodila sekcí v 11/2016, kdy jsme o miminko bohužel ve 23. týdnu přišli a podpora všech byla úžasná!
Rodit znovu, jdu tam, ale opět s dulou, je to skvělá podpora, i manžel to ocenil.

lolam10
25. říj 2019

Ja byla spokojena.ty porodni boxy jsou super(nejsou slyset ostatni rodicky a clovek je tam cely porod a nestehuje se).a byla jsem klidna ze kdyby neco tak si lekari umi poradit,ze maji zkusenosti s komplikacemi.a sestricky pres kojeni moc pomahaly,navic maji 3xtydne seminar o kojeni pro maminky s laktacni poradkyni...proste spokojenost.ted je horsi ta rekonstrukce kvuli hluku ale zase kdybyste uz byla na novem pokoji, mate tam i zachod na pokoji a to je super...

verunka_korunka
25. říj 2019

@snehulacek1 Rodila jsem v podoli 3x a pokazde to byla jina zkusenost.
1) porod ve 26tt (8/2015) vyvolavany vaginalni po 5 tydnech hospitalizace. Oddeleni rizikoeho tehu bylo skvele, porodni saly taky, manzel tam byl se mnou od patku az do soboty a delili pro nas maximum. V noci jsem tedy rodicku z jineho salu slysela, ale kricela opravdu hodne hlasite, tak mozna proto. Potom uz jsem byla na gynekologickem oddeleni, protoze miminko bylo na detskem resuscitacnim oddeleni. A tam u tech miminek byli vsichni naprosto uzasni. Jen me mrzelo, ze tedy se zrovna rekonstruovala imp deti a bohuzel se to protahlo, takze nove prostory nas minuly, ale ted uz jsou tam i pokoje pred odchodem pro maminku a dite na sziti spolu.
2) planovany CS (6/2017) z duvodu polohy KP a maly vahovy odhad. Opet den na rizikovce parada, na sale taky vse bez problemu, malou mi prinesli na 20 minut v zavonovacce kdyz me sili. Jip byl taky v pohode, ale vazlo tam privazeni deti na kojeni, ale za to mohlo sestinedeli, ne jip. Dost mi to vadilo. Operace byla v 8 rano, dite mi privezli az v 16 a potom v 19, slibovali ze jeste jednou prijedou ve 22, ale uz nikdo nedorazil. Rano nas meli stehovat. Meli dat snidani a meli jsme vstavat, vstavani porad odkladali, nakonec jsem vstala cca v 10-11, pak me prevezli na sestinedeli p2, kde jsem teda mela obed, ale ja se ptala po diteti, ve 13 by ji meli prines ta kojeni, jenze na jip nam ji vozili s hodinovym posunem, takze na sestinedeli mi rekli, ze to se vozi ve 12, ze mi ji nedovezou, az ve 3. Opravdu jsem byla nastvana. Oddeleni tehdy bylo silene, 4L pokoj, koupelna a wc na chodbe a pekne daleko. Bricho me priserne bolelo a chodila jsem v predklonu. Dite mi prvni den vozili, druhy mi ji dali na den a vecer si ji nechali zase na boxe, treti den mi ji nechali uz i potom na noc. Kazda sestra rikala neco jineho, byly hrozne nastvane, jedna jedina se snazila a byla mila, ale pak toho chudak mela moc. Nejhorsi bylo jak byly podrazdene, tak pak vyjizdeli na nas kvuli malickostem... maminka zapomnela zvazit, nekrmila jsem dite v zavinovacce, prebalovala dite v postylce (byl tam 1 pult a 4 deti co mely jist zaroven...) no proste takova trochu sikana opravdu jsem byla rada, ze jsem po 5 dnech sla domu. Jeste dodam, probihala rekonstrukce fasady, takze delnici za okny a nejake oddeleni, protoze jely sbijecky.
3) opet planovany CS, opet pro polohu KP (10/2019). Rizikovka a sal paradni, na pozadani mi malou i prilozili a byla u me tak 3/4 hodiny. Jip opet super a tentokrat nosili deti uz od 12, 15, 18, 22 ale toho posledniho jsem se nedockala, prevezli me na sestinedeli P4 a dite mi prinesli tam. Pres noc spanek a v 6 uz mi ji zase nesli. I kdyz P4 je jeden 6L pokoj, tak to bylo paradni, takove rodinne. Vedle pokoje byly sestry a za nimi baby box. Deti nam nechavali klidne hodinu (to na P2 nam je prisli vzit skoro po 15 minutach). Druhy den po sekci mi ji tedy nosili, i v noci, jen vynechali 24 a 3 rano. Dalsi den uz mi malou nechali a ja si ji nechala i pres noc. Sestry byly opravdu skvele, vzdy pomohli, poradily, nic nebyl problem. Nektere maminky odtud stehovali na P2 nebo P1 kdyz se uvolnilo misto, ale za 6 dnu tak presunuli jen 2. Jinak P1 a P2 uz jsou po rekonstrukci, takze 2L pokoje s vlastni koupelnou a wc. P4 ma jedno wc a sprchu na chodbe, dalo se pripadne pouzit z vedlejsi gyn casti. Ale vetsinou se to zvladlo.
Rekontrukce zde porad probiha, ale uz ne co se tyka porodu a sestinedel. Respektive P4 ceka na rozsireni do gynekologicke casti, ale to az bude gyn presunuta jinam.
Tak je to dlouhe, ale vse 🙂 kdyby byl dotaz klidne se ptejte.

neomenia
25. říj 2019

Teda, koukám, že ten výběr porodnice beres opravdu vážně! Podle toho, že už o tom zakladas druhou diskuzi. Hele, jak jsem psala v te minulé, Podolí bylo ok. Ale stejně je to hodně o lidech, na ktere zrivna natrefis. V dobrém i spatnemz smyslu. Prostě to nech konovi, jak se rika. Nejak to dopadne, kazda se prejeme, at je to nej nej a vse ok, ale priroda si to udela po svém. Zbytečně to nema cenu řešit. Mnoho štěstí!

snehulacek1
autor
25. říj 2019

Holky dekuji 🙂 no jako ja proste nevim kam...byla jsem rozhodnuta pro motol, rodila jsem tam prvni a v poho ale dozvedela jsem se, ze tam tesne pred mym terminem porodu malujou a ted se nemuzu rozhodnout jestli se drzet puvodniho planu a jit do motola a kdyztak operativne resit kam jinam a nebo to rovnou zaregistrovat jinde🤔

lenbo
25. říj 2019

Ja jsem rodila v Podoli v listopadu 2017 a po druhe ted v zari. Byla jsme spokojena v obou pripadech. Mne se tam libi ty porodni boxy, kde je soukromi a manzel mohl byt se mnou krome uvodniho vysetreni po celou dobu. Personal jak u porodu, tak na sestinedeli moc prijemny. Pred 2 lety jsme byly na pokoji 3 a sprcha a wc bylo na chodbe, ale moc mi to nevadilo. Ted jsem byla na zrekonstruovane P1, na pokojich jsou 2 postele, je tam vlastni koupelna. Nakonec se mi podarilo dostat i nadstandard, co byl vlastne ten samy pokoj, jen pridali mikrovlnku, konvici a podobne. Nadstandard jsem brala jen kvuli tomu, aby manzel se synem mohli chodit na pokoj na navstevy.
Po porodu byl jinak bonding, manzel strihal pupecni snuru a nechali nas na porodnim pokoji asi 2 hodiny, donesli nam i neco k jidlu (rodila jsem v noci). Miminko mi vzali asi v pul 4, v 6 mi ho donesli na kojeni a po vizite, asi od 9 jsem ho uz mela stale pri sobe.
Jidlo standardni nemocnicni, ale ja, i kdyz jsem rozmazlena, snedla vsechno 🙂.
Za mne muzu Podoli doporucit.

modroucka
25. říj 2019

@lenbo mužů se zeptat ty rekunstrovane pokoje už jsou všechny nebo budou všechny nevíte do kdy ?

lenbo
25. říj 2019

@modroucka na P1 jsou rekonstruovany vsechny, ostatni oddeleni bohuzel nevim, ale nekde jsme cetla, ze rekknstrukce ma byt do konce listopadu

modroucka
25. říj 2019

@lenbo a nemáte náhodou fotku nebo kde bych to mohla vidět ?
První sem rodila v horovicich jen kvůli odd. sestinedeli
Ale druhy už bych chtěla v Podoli kdybych mohla mít aspoň pokoj pro dvě s vlastní kouplenou no

lenbo
25. říj 2019

@modroucka ja fotku nemam. Ale zkuste se na facebooku pridat do skupiny Rodime v UPMD Podoli, tam nektere maminky fotky sdileli. A taky tam nektere pisou, ze je zrekonstruovano uz i oddeleni P2.

lenbo
25. říj 2019

Tak jsem ztahla z FB. Podobny pokoj jsme mela, akorat jsem mela i terasu 🙂.

wafina
25. říj 2019

@lenbo ted jsem to paní stahovala 😀

modroucka
25. říj 2019

Dekuji moc

snehulacek1
autor
25. říj 2019

Holky a co ty cekaci lhuty na tech kontrolach? Na monitory apod?

lenbo
25. říj 2019

@snehulacek1 no to tam muze byt docela na dlouho. Ja ted byla jenom jednou a bylo to neco pres 2 hodiny. A to jsem nebyla na monitoru, ale zas mne poslali na velky ultrazvuk, protoze se jim nezdala velikost miminka. Nevim, zda je to v jinych porodnicich lepsi.

lolam10
26. říj 2019

@snehulacek1 ceka se dlooouho a vsude vetsinou v podoli(v tehotenstvi).kdyz s tim pocitate,mate knizku a svacinu, tak je to v pohode...jinak jestli se vam libilo v motole a jediny duvod proc tam nejit je malovani tak ja bych tam sla.jednak nevite kdy budete presne rodit a kolik tam bude zrovna zen a v podoli vas nemusi vzit i kdyz nebudou malovat protoze bude naval...pokud misto nebude prevezou vas jinam ale to je otazka chvilky v praze takze o moc nejde.a vsechno hold neovlivnite a nenaplanujete😉hodne stesti

zdencca
26. říj 2019

Musí se v Podolí registrovat přesně v 14+0nebo i déle? A kdyby byl předčasný porod jsou zaměřeny i na předčasné narození miminka?

lenka_tom
26. říj 2019

@lennus takže můžeš rodit s manželem i s dulou? Já totiž někde četla, že si můžu jako doprovod na sál vzít jednu osobu, tak bych nerada vyšoupla dulu na poslední chvíli 🙂 zatím tedy žádnou nemám, tak snad seženu.

lennus
26. říj 2019

@lenka_tom V Podolí to možné je, v Krči třeba ne, tam umožňují jen jednu osobu u porodu.

lenka_tom
26. říj 2019

@lennus paráda, moc děkuju 🙂

lenbo
26. říj 2019

@zdencca nejdriv 14+0, ale muzes i pozdeji, myslim, ze je tam na to nejaky tyden. Na predcasne porody vybaveni jsou. Mysljm, ze minuly rok zachranili holcicku, co vazila 322 gramu.

zuzita15
26. říj 2019

@zdencca rekla bych, ze Podoli je na predcasny porody spicka, maji oddeleni RES pro tezky nedonosence i IMP pro lehky nedonosence, tam jsem mela dcerku ja, zaroven maji banku MM a kdyz matky po predcasnym porodu nemaj mliko, krmi je MM z banky.

lennus
26. říj 2019

@zdencca Jsou tam vybavení i na extrémně nedonošená miminka, spolu s Apolinářem jsou top po této stránce. Já tam rodila ve 23. t., ale maličký byl velmi nezralý, nechtěli jsme zachraňovat, on umřel do půl hodiny po narození u manžela v náruči, já byla po sekci a rozloučila se až ráno.

zdencca
26. říj 2019

@lennus Ježíš moc mě to mrzí 😞. Právě zez Apolinár je top ale vadí my že tam sou porodní boxy a chlap nemůže být od začátku semnou..Tak možná zkusím to Podolí, musí se tam na registraci osobně nebo taky on-line? Sice to máme tak hodinu a půl cesty ale.sousedka jela do Prahy dvakrát rodit a vždy to stihli.Me se je jedna hlavně o předčasný porod že se postarají o mimco.

lennus
26. říj 2019

@zdencca Vše smutné je za námi, naše donošená holčička nám to vynahradila. I když teď nechce spát a já tu na ni nadávám 😄
Hrozí ti předčasný porod? Já mám právě za sebou porod 33+1 v Krči, revize v 11.t. na Bulovce, předčasný porodu ve 23.t. v Podolí a teď naposledy se malá narodila dva dny před termínem přirozeně opět v Podolí. Byl to léčivý porod pro mou psychiku.

lennus
26. říj 2019

@zdencca Do Podolí se registruje online, chce to hned v tu danou dobu. A pak potvrdit osobně registraci v porodnici tuším do týdne, nevím teď přesně.

zdencca
26. říj 2019

@lennus já sem zatím v 13 týdnů ale na sreeningu vyšel pozitivní IUGR tak se docela obávám kdyby to byla pravda že by mohl být předčasný

zdencca
26. říj 2019

@lennus tak to sis taky prošla pěkným peklem, ještě že už je to za tebou.

loylii
26. říj 2019

@zuzita15 ano je to tak. Podoli je špička na predcasnatka a banku MM. Mě po CS mléko se spustilo až 3.den. Deti dokrmovany z banky, tak jim nikdo necpal UM.

lennus
26. říj 2019

@zdencca To si vůbec nepřipouštěj. Asi jo, ale beru vše pozitivně a hodně nám to i dalo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru