icon

Porodnice v Podolí. Máte nejnovější zkušenosti?

snehulacek1
24. říj 2019

Hezky den 🙂 prosim vsechny se zkusenosti s porodnici v Podoli, napiste mi sem svou zkusenost, poznatky, zda byste tam sli znovu, pripadne kam jinam? Dekuji moc 🙂

Strana
z2
zdencca
28. říj 2019

A může být chlap hned od začátku u mě? U císaře kdyby byl pustí ho aspoň hned po vytáhnutí vyfotit mimco? Záchody umývárna na pokoji?

jezz1e
28. říj 2019

@zdencca Já tam rodila císařem ve spinálu před 14 dny, partner byl celou dobu u porodu se mnou, po vytažení dítěte ho vzali s sebou do vedlejší místnosti, kde dítě zvážili a zkontrolovali (apgar skóre), tam mohl normálně fotit, pak se se zabaleným mimčem vrátili zpátky ke mně a udělali nám pár společných fotek. Já pak frčela na JIP a mimčo na IMP do inkubátoru (bylo malinké). Myslím, že donošené mimčo může i otec klokánkovat.
Jinak za mě má Podolí 9 bodů z 10, prošla jsem rizikové oddělení, JIP, oddělení G2 po porodu (dávaj tam matky, co maj děti na RES nebo IMP, když není na šestinedělí místo) a následně rooming-in a všude byli všichni lékaři i sestry moc milí a profesionální. Po rekonstrukci už jsou všude sprchy a záchody na pokoji.

lennus
28. říj 2019

@zdencca Není nutné jít ani na JIP, zvlášť když je sekce plánovaná a vše proběhne bez komplikací. A pokud si zařídíte nadstandard nebo je volno, nemusí ani docházet k separaci s miminkem, partner může být s maminkou a pomáhat, dokud ona nebude schopná se o dítě starat.

jezz1e
28. říj 2019

@zdencca A k riziku předčasného porodu - v Podolí je neonatologie špičková a IUGR je z jejich pohledu celkem banální diagnóza. Já byla se svým 2 kg hypotrofickým dítětem v 37 tt na rizikovém oddělení pro ně vysloveně nudný případ - ve stejnou dobu se tam narodilo například mimčo 730 g kvůli chybějící plodové vodě, jiné 1300 g kvůli infekci v děloze, na IMP jsme potkali dvojčata, která se narodila s váhou okolo 1100 g apod.

zdencca
22. pro 2019

Děkuji tak to sem ráda že je tam WC, jinak próz ne IUGR banální ale mě celkem teda vystrašili na sceringu☹️

Strana
z2