Problém s početím, nepravidelná menstruace

annhorva
26. dub 2017

Ahoj, je mi 22 a cca od 13 jsem měla první menstruaci, od té doby ji mám nepravidelnou někdy jsem to dastavala jsem třeba po půl roce a tak podobně. Doktor mi nasadil v 16 letech antikoncepci a ikdyž jsem jí po cca 3 letech vysadila nemám pořád pravidelnou menstruaci. Snažíme se o miminko ale pořád to nejde, myslíte, že by mi pomohl proplach vejcovodů? Bez menstruace se nemůžu hnout. :( Nebo jen nějaké tipy co dělat? Děkuji moc

alvapkota
26. dub 2017

Proplach vejcovodů nemá nic společného s menstruací. Zkus něco přírodního - kontryhel, maliník dost často se to tu objevuje já úpravu cyklu nepotřebuji ale kontryhel piju vždy prvních 14 DC na ovulaci. Myslím že má dobré ohlasy.

nita1984
26. dub 2017

V první řadě si najdi dobrého gynekologa a řeš to s ním. Nepíšeš jak dlouho se snažíte, ani jestli kontroluješ ovulaci atd.. Přírodní prostředky nic nezkazí, ale myslím, že na Tvém místě je důkladná prohlídka včetně hormonálního profilu a případně folikulometie na místě.

annhorva
autor
26. dub 2017

Děkuji za radu. Můj bývalí gynekolog byl toho názoru že jsem v pohodě, že není potřeba nejakého pořádněho vyšetření nebo alespoň hormonální profil. Našla jsem si jíného tak uvidíme ale podle mě to teda normální není. Snažíme se půl roku ale poslední třetí měsíc nemestruuji ( těhotná nejsem. ) Zkusím každopádně něco přírodního děkuji za tip. Nějaký preparát mi poradili v lékarně ten beru 2 měsíce jako doplněk stravy na podporu otěhotnění.Děkuji

annhorva
autor
26. dub 2017

Proplach vejcovodů mi doporučil bývalí gynekolog

vanea
26. dub 2017

@annhorva Ahoj, a víš, jestli ovuluješ, případně jak si to hlídáš? Měříš si teplotu, nebo jsi zkoušela ovulační testíky? To by taky bylo fajn zjistit, zda jsou všechny cykly (když už přijdou) anovulační, případně jestli normálně ovuluješ v cyklu po menstruaci a podobně...abyste věděli, kdy se máte snažit a pod. Jinak určitě bych to řešila s gynekologem, po delší době na specializovaném pracovišti, pokud by klasické metody selhaly.

fandysek_1
26. dub 2017

@annhorva asi by se mělo začít hormonálním profilem a tam uvidí jak si na tom s hormony, když nemenstruuješ. Pak možná i endokrinologie. Pak můžou přijít další vyšetření. Přítomnost chlamydií+ mycoplazma. Kontrola průchodnosti vejcovodů to vše může udělat tvůj gynekolog. Pak by přišlo na řadu návštěva repro centra a vyšetření partnera. To je běh na dlouho trať. Zkus čínskou medicínu paní doktorku Zhang. Prošla jsem také velkou cestu k miminku, píšu o tom ve svém článku. Držím palce 🙂

annhorva
autor
26. dub 2017

Ovulační testíky jsem ještě nedělala, chtěla jsem to nechat na přírodě jestli se povede nebo ne, ale protože již 3 měsíce opět nemenstruuji jsem se rozhodla teď to začít zjišťovat, měřit si teplotu a hlídat ovulaci. Snažíme se půl roku o mimčo jinak jsme měli chráněný pohl. styk v pátek jdu k novému lékaři a vše sním proberu. Děkuji Vám moc za rady a tipy.

annhorva
autor
26. dub 2017

@fandysek_1 Děkuji za tip 🙂 Moc si vážím každé rady

fandysek_1
26. dub 2017

@annhorva jinak k těm ovulačním testům, mě nikdy čárku neukázal a to jsem měla ovulaci potvrzenou od lékaře, takže se na ně moc neupínej. Zkus kontryhel od 1 DC do poloviny cyklu a třeba to pomůže. Případně gynex. Ten je taky dobrý.