icon

Třetí císařský řez - ano nebo ne?

lka
18. srp 2016

Dobrý den, maminky, prosím o vaše názory a zkušenosti - mám po dvou císařích (2008 a 2012), bohužel osud to tak chtěl a tatínek nám odešel. Nyní mám nového partnera, moje děti má moc ráda, ale také touží i po svém dítěti. Lékař mi říkal, že jizvu mám 7,5 mm a že myslí, že by to ještě jednou šlo. Co myslíte? Je to veliký risk a nebo by jste se toho nebály? Přece jen tu nechci nechat své dvě děti. Pokud máte po 3. CS - jaké bylo těhotenství? Co jizva a případné tvrdnutí břicha? S předchozími dvěma jsem neměla sebemenší problém - krom toho tvrdnutí břicha. Moc děkuji - musím se rozhodnout rychle, je mi 32 a pokud, tak co nejdříve.

Strana
z2
lutshingha691
3. lis 2016

@kamilamarek2 a jak dlouho jste musela ležet?

lutshingha691
4. lis 2016

Jak dlouho jsi musela ležet? Bolesti byli hned a nebo rostly?za jak dlouho jsi byla sobestacna?

msunny
4. lis 2016

Ahoj. Já teda nevím, ale čekám druhé mimi a dr. mi nikdy neříkala o nutnosti druhého císaře... naopak, hned při první návštěvě mi řekli, že se budeme snažit aby podruhé to proběhlo v klidu a spontánně. Nebo jsou to jen řeči a čeká mě druhý císař?
Píšete že jste ho měli plánovaný většinou v 38.tt? Moje dr.posílá do porodnice až 39.tt.
Děkuji za odpovědi.

aajda
4. lis 2016

@msunny tady se ale řeší třetí císař. Jinak po prvním císaři samozřejmě možný normální porod je, pokud bude vše ok. Po druhém už se do toho doktoři pouštět nechtějí, ale pokud nejsou další rizika, tak i to jde. Já měla ty plánované až ve 39+2 a 39+3.

msunny
4. lis 2016

@aajda děkuju a omlouvám se...

aajda
4. lis 2016

@msunny to se neomlouvej, nemyslela jsem to zle... Jen je zkrátka v přístupu doktorů ke druhé a třetí sekci rozdíl, tak tahle diskuze pro tebe nebude moc relevantní. Zkus pohledat nějakou s tématem VBAC. Na koníku jich je hodně, mnoho holek rodilo po sekci normálně. Tak držím palce, ať ti to vyjde dle představ 🙂

lka
autor
15. lis 2016

Ahoj, tak jsem se rozhodli a jdeme do toho....čeká nás napínavé čekání. Maminky, jak se vám v tom třetím těhotenství dařilo ke konci? Po 30tt? Měly jste problémy s jizvou a co tvrdnutí břicha? Vadí? Jak moc vás kontrolovali? Děkuji Lenka

shine2015
15. lis 2016

@lka
@lka to je dobra zprava..zrovna dnes tu jedna maminka psala ze podstoupila interupci v 6tt a je z toho nestastna...
Me nekontrolovali vic....nezvedat tezke veci - zadne prudke pohyby...a bude to dobre nebojte nic ;)

kamilamarek2
18. lis 2016

Třetí těhotenství byl i taky ok, jizva nic nedělala a hlavně jsem netušila, ze se to řeší, takže jsem byla v pohodě. Teď u čtvrtého se bojím a řeším každé píchnuti.. dnes zrovna přemýšlím o potratu. Jsem na vše sama a chlap nepomůže, ještě je hnusný. Myslím že budu brzy bez něj. Asi nás opustí, tak nevím jestli být se třemi dětmi nebo čtyřmi 😢

annasmyckova
18. lis 2016

@kamilamarek2 potrat nic nevyřeší, jen Ti přihorší psychiku a váš vztah stejně nezlepší (budeš mu to mít za zlé...). Věř mi...posílám mnoho sil a kdybych mohla pro tebe udělat i něco jiného, ráda to udělám. drž se.

kamilamarek2
18. lis 2016

@annasmyckova já si jen nedovedu představit, zůstat se 4 detma sama, s hypotekou a bez práce....dcera, kterou mám z prvního manželství, mě za tohle těhotenství skoro nenávidí 😢že prynejbblbejsi na světě a já ja mam pocit že má pravdu a to ji je jen 9let

annasmyckova
18. lis 2016

@kamilamarek2 na dcerku nedej, děti jsou v něčem sobečci..A nejblbější na světě by si neměla dovolit ti říkat, dalas jí život a ostatní na to právo nemají? Náš nejstarší, když se dozvěděl, že budeme mít páté, řekl, že se za nás stydí že je ostuda mít tolik dětí..ale dnes má bráchu rád. Řekla jsem mu, že každé dítě má pro mě stejnou hodnotu, nezáleží na pořadí, jak by se cítil on, kdyby se takhle rozhodovalo o něm.. S tím manželem to máš moc těžké, nepomohla by vám nějaká rodinná poradna (třeba přes charitu), farář nebo psycholog? Je to těžké rozhodování, neseš toho na bedrech hodně. opatruj se a neboj se někam napsat nebo si říct o pomoc a podporu (i tu psychickou)..http://hnutiprozivot.cz/nesoudime-pomahame

kamilamarek2
20. lis 2016

@annasmyckova děkuju; každý den je jak na houpačce, dnes je líp a po přečtení tvyho prispevku ještě líp. Noo, prý se taky stydí, ze nás je uz ted tolik 😊ale uz je to lepší, už s ním začíná počítat a mluvit o něm v dobrém 😊i chlap zrovna včera měl chvilku a najednou, že se docala těší a ať si ostatní myslí co chtějí

lorrelai
30. lis 2020

@lka dobrý večer. Čtu tady tu starou diskuzi a upřímně mě zajímá jak to dopadlo?? 🙂 řeším teď úplně stejnou otázku a nevím...Doktorka mi to nedoporučila a my s manželem bysme ještě pořád i jedno brali 🙂 mám po dvou sekcích 2014 a 2018, ale už mám 34 let ☹ Tak nevím 😉 Tak co? Jak jste dopadla? děkuji.

mistrulka
1. pro 2020

@lorrelai u nás to dopadlo 3 dítkem,3 císař 2017 v 34 letech... takže mám císaře v r. 2009,2012,2017

barrra74
23. únor 2024

@aajda Ahoj, chtěla bych se zeptat, jsem těhotná, mam tři děti z toho dva Cisare, strašně moc se bojím toho třetího jelikož jsem otěhotněla strašně brzy po porodu, ale jizva se mi hojila krásně žádný problémy vůbec nic, ale i tak se bojím třetího cs jaké s tím máte zkušenosti prosím?

Strana
z2