icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

terezapetrova
11. pro 2015

@myskaol jsi odvážná a to se mi líbí 🙂

terezapetrova
11. pro 2015

Lidi napíšou, ze znají spoustu případu kde to po ockovani dopadlo nějak špatně ja zase vim (a nejsem jistě jediná) o spoustě případu kde to dopadlo špatně po neockovani a co ted?

pekkaa
11. pro 2015

Ja ockovat nechci (resp chci, ale v mensi mire a odlozit to co nejvic na pozdeji), protoze moje tchyne je pediatricka, jedna z mala, ktera se na vec kouka otevrenejma ocima, ktera do toho lidi netlaci jak vetsina doktoru, ktera se na kazde dite jeste stale po x letech kouka se srdcem jako na svoje...
Za tech x let je kazdy den svedkem co vakcina zpusobuje. Vakciny za ty roky se dost zmenili, bohuzel.. Nejde srovnavat nas a nase deti.
Vidi dost tragicke pribehy, ktere se deji a nesmyselne narizeni zakonu.. Bohuzel vidi jak je to vsude o penezich, a ve zdravotnictvi nejvic! Nebudme najivni, ze lekari to vi nejlip! Taky je to o penezich...Ja uz co posloucham ty pribehy, tak uz neverim nikomu...

akankeo
11. pro 2015

@kecalka2 tohle musis brat se zdravym rozumem jako vsechno v zivote. U nekterych maminek je to spis moda a jsou jen hodne slyset, ale pokud je v rodine jakekoliv metabolicke onemocneni, hyparaktivnejsi deti apod, tak je to jina a je treba peclive zvazit co ockovat a kdy. Ockovani je spoustec mnoha nemoci, muze spusti epilepsii, aspergera a prave ruzna metabolicka onemocneni. Deti mam hodne proockovane, manzel pochazi z mist, kde je naopak spousta tragedii kvuli absenci ockovani a proockovanosti populace ktera prave chrani ty, co se ockovat nemuzou, ale v rodine v tomhle smeru nic nemame, nechavam je ockovat jen kdyz jsou zcela zdrave a dodrzujem klidovy rezim, ktery je treba u nekterych hned po ockovani, u jinych je treba napriklad az tyden po a pomaham detem jeste viburcolem. Mam akcni deti, takze obcas je to docela orisek udrzet je v klidu a do satku uz je nehodim, na to uz sou proste velke. Homeopatika moc nemusim, ale kdyz dam viburcol, neni po ockovani horecka a to je pro me stezejni.

eficenka
11. pro 2015

@terezapetrova
chci slyšet ten případ, kdy to dopadlo špatně po neočkování.... neznám ani jeden případ a to se v okolí neočkovaných ,nebo čístečně očkovaných pohybuji již přes 5 let....

scai
11. pro 2015

Nevěřím že všechny ty nemoci co píšete způsobí očkování, to je blbost, nemá jakým mechanismem zavinit vrozenou, autoimunní nemoc. Ano, oslabí organismus a může způsobit, že se ta nemoc projeví. Ale to by udělala i první angína, silnější viróza, stres.... 😒
Samotné onemocnění nezpůsobí, to už v tom člověku je a jen pomůže mu vyplout. Dřív nebo později by k tomu došlo i bez vakcíny.

sarkar
11. pro 2015

@nnnadja stejně jako ostatní na tvůj příspěvek reagující maminky si myslím, že tvé informace o očkování jsou nulové, naproti tomu víra v dokotory 100%. A jak se zmiňuješ o kyčlích apod. - dcera nosila víc jak tři měsíce abd. peřinku úplně zbytečně, kvůli tomu byla opožděná ve vývoji, honily nás po neurologii a následně rehabilitacích...když se mi to nezdálo, šla jsem k jinému ortopedovi a ejhle, ten mi řekl, co blbnu, že mám úplně zdravé dítě, co má už v kyčličkách i stříšky...Původní ortoped cpal totiž peřinky víceméně preventivně. A takových negativních zkušeností s českým zdravotnictvím mám víc. Ano, v CR jsou opravdu velcí odborníci v oborech, ale současně je zde trend vyrábět ze zdravých lidí nemocné, s tím souvisí i nedostatek času a energie na všechny pacienty, proto se v některých ordinacích vydává recept ještě než se stihne pozdravit a je tu tendence řešit vše dle tabulek a ne individuálně. Navíc se v českém zdravotnictví všeobecně akorát potlačují příznaky, místo aby se řešily příčiny.
A o tom, že ve spoustě zemí je očkování dobrovolné a přesto se tam ty nemoci, na které my prostě MUSÍME očkovat, vyskytují v menším množství, se asi ani nemusím zmiňovat, ti, kdo to mají opravdu nastudované to vědí.
Já nejsem úplně proti očkování a neočkující, jen mi vadí ten systém, jak už jsem psala, a hexavakcína si myslím, že je hnus největší sám o sobě. A tím tuhle diskuzi končím, už dál nemám potřebu obhajovat svůj názor, o který jsem byla požádána, obhajovat před nějakou netolerantní personou.

sarkar
11. pro 2015

@scai to je demagogie! Proč nejíme z hliníkových lžiček? A z budov se odstraňuje azbest? Vždyť to samo o sobě škodlivé není, v přírodě je azbest i hliník běžně kolem nás...ale rozhodně není běžné, aby dítě ve měsících věků napadlo 5,6 vážných nemocí, se kterými musí bojovat!

akankeo
11. pro 2015

@eficenka dojed se podivat do sveta nejlepsi do rozvojovych zemich.Si vem, ze u nas I ty zbytecne neockovane jeste chrani proockovana populace. Mit treba dite neockovane na tetanus, tam proste o zivot jde. Ja bych spis byla pro to, aby se ockovalo trochu vic s citem a lekari se rozhodovali i podle rodinnych anamnez a podle predchozich reakcich na vakciny u ditete a hlavne aby byly by na trhu i vakciny pro jednotlive nemoci. Soucasny system je spatny, nektere vakciny jsou vylozene svinstvo, ale byt proti ockovani jako takovemu, to jsme sami proti sobe jenom diky tomu, ze nevidime jak to vypada tam, co se z financnich duvodu v podstatne neockuje...

sarkar
11. pro 2015

@terezapetrova teď je na řadě ta tvoje intuice 😉 Bojíš se víc očkování nebo neočkování? Podle toho se zařiď. Každopádně by to chtělo předem prostudovat ty nemoci, proti kterým se očkuje, vědět, jestli a jak se dají léčit, jestli zanechávají vážné zdrav. důsledky a prostudovat i vakcíny. Možná pak zjistíš, že většina těch nemocí je léčitelná a dokonce po ní zůstává přirozená imunita. Kdežto spousta závažných vedlejších účinků očkování rozhodně není prospěšná a bohužel ani léčitelná.

kajalka
11. pro 2015

@akankeo Jaká proočkovaná populace? Proti čemu jsme byli očkovaní my a naši rodiče, prarodiče? Dávno protilátky nemáme, pokud jsme je vůbec kdy měli! Jak vysvětlíš, že mezi starší generací neřádí choroby jako záškrt, hemofily se strašnými následky, atd?

kajalka
11. pro 2015

@terezapetrova Prosím též o uvedení konkrétních případů, kdy to dopadlo špatně po neočku. O tuhle problematiku se zajímám už několik let a o ničem nevím.

sarkar
11. pro 2015

@myskaol a až za pár let na TV Nova řeknou, že očkování je opravdu škodlivé, tak ti, kdo se pošklebujou neočkujícím teď, si budou sypat popel na hlavu. To známe...jako s máslem vs. margarínem, že?

sarkar
11. pro 2015

@akankeo tak třeba tchýně měla vloni černý kašel. Ani to nevěděla. Očkovaná byla. A je bez jakýchkoliv následků...tohle nezní moc ve prospěch očkování.
A srovnávat nás s rozvojovými zeměmi je jako srovnávat jablka a hrušky. Stejně tak jako nesrovnáváme dobu dnes a před sto lety.
Kažodpádně s tím citlivějším přístupem k očkování souhlasím (nejsem plně proti očku).

akankeo
11. pro 2015

@sarkar nezlob se na me, ale take pises blbosti. Zvlast o tech kyclich. Byt tu moje kamaradka jejiz holcicka uz byla na 3 operacich s kyclema, tak ti da peknou prednasku. Deti vetsinou pokroci ve vyvoji po te osifikaci, takze by se ti stejne prcek nevyvijel i bez te perinky. A hlinik? Je to problem v nekterych pripadech, zdraveho jedine nehrozi, odboura ho. Kamaradky dcera co ma aspergera asi vyvolaneho ockovanim ma v tele podstatne vic hliniku, nez ji tam dostalo ockovani, mela by ho stejne, jen by se projevil pozdeji. Autoimunitni onemocneni jsou z velke casti psychycka zalezitost Dana nevhodnym rodinnym zazemim a stresem, deti jsou silne naladeny na rodice, jakmile to doma neklape nebo tam sou neresene ignorovane problemy, tak se to nejvic projevu na detech. Ockovani to muze spusti, ale pricina je jinde a takova maminka by spis mela resit pricinu nez se venovat kampani proti ockovani...

kajalka
11. pro 2015

@akankeo Ty jo, nikdo ještě neřekl, jakým mechanismem se hliník vyloučí z těla či zda se vůbec vyloučí. V odborných článcích je pouze "pravděpodobně" a "předpokládá se".

akankeo
11. pro 2015

@sarkar cerny kasel zdraveho dospeleho na zivote neohrozi. Ohrozuje deti, stare lidi a lidi se snizenou imunitou ci dalsimi zdravotni mi problemy. Navic to nemuzes brat jako celek. Treba tubera, na tu bych ockovala hned ALE ono neni cim. Soucasne vakciny na nove nebezpecne kmeny nezabiraji a ze zeslabi prubeh, to je fajn, ale pak uz mi riziko spojene s vakcinaci za to nestoji, deti mam zdrave, riziko z vakciny a agresivni tubery mi prijde stejne. Kousneli dceru zabehly pes? Pokud ma vzteklinu, na to je 100% umrtnost, to bych byla pekna krava, kdybych dceru okamzite nedovlekla na ockovani. Totez tetanus, umrtnost ma nizsi, ale v pude je vsude kolem nas, lekari na nej nejsou zvykli, takze u neockovaneho dost mozna neodhali nemoc vcas a pak ani serum z kapacek v nemocnici nemusin odvratit smrt nebo postizeni. Takze ockujem. Rotaviry, prvni dcera byla vyhubla mimo tabulky, infekce by ji mohla ohrozit na zivote, ockovala sem, druha byla normalni zdrave dite, zvladla by to, nebyla tudiz ockovani, nebyla duvod. Chripka? Jsme zdravi, dite prechodit chripku nenecham, neni treba ockovat, o ucinnosti se ani nema smysl bavit. Ockovani delozniho cipku. Smysl ma, vakcinace neni z meho pohledu dostatecne otestovana, detem to nedam dokud se nepresvedcim o opaku. Nestovice, budem se je snazit chytit, pokud nechytime, necham udelate dceram az budou starsi odbery na protilatky a kdyz nebudou hold se doockujou nez budou mit deti atd. System je spatny, ockovani samo o sobe muze zachranit zivot, ale neskutesne me irituje, ze kdyz mam duvod nedat detem treba hexu, ale house cast z nemoci, ze si musim dojet pro vakciny k sousedum, protoze tady ji ani nesezenu nebo taky to, ze u neockovaneho se nediskutuje kdy je k tomu indikace neockovat a kdy jen rodicum tzv. ruplo v bedne...

akankeo
11. pro 2015

@kajalka to je mozne, ale nekomu se v tele hromadi a jinemu ne. Takze nejakym zpusobem s nim telo pracovat musi...

akankeo
11. pro 2015

@kajalka si vem, ze jsme obklopeni cim dal tim vice sajrajty. Kdyz se tak vehementne resi hlinik, kolik z tech maminek ma doma plovouci pidlahu a nabytek z drevotrisky, cili vystavuje sve deti kazdy den neustale jedum v mnohem vetsim mnozstvi nez je troska hliniku v ockovani, si vem jenom formaldehyde, dobrovolne si ho nekoupis a nedavas ho cmuchat detem a doma ho nedostanou jednou, maj ho tam porad, vyvetra se jednou dvakrat za den a cela rodina je v toxickem prostredi, ktere snizuje imunitou a muze spusti leccos. Proc se proti tomu nebroji? Proc se nebroji proti zmekcovadlum v obalech potravin atd? Sajrajty sou vsude kolem, to ockovani je z toho to nejmensi a nedeje se denne narozdil od prikladu co sem vyjmenovala

kajalka
11. pro 2015

@akankeo V tom s tebou sice souhlasím, ale stále je nebetyčný rozdíl v příjmu těchto látek z okolí (jaká je jejich koncentrace?) a z vakcíny, kdy látka mine všechny obranné mechanismy organismu a dostane se přímo do mezibuněčného prostoru.

akankeo
11. pro 2015

@kajalka jejich koncentrace je v domacnost vetsinou nadlimitni, dost se to ted zacina resit, ale vyrobky splnuji normy, kdyz to budes reklamovat ze mas zdravotni dusledky, reknou to, ze malo vetras ajsou to latky co the dlouhodobym pusobenim o obranne mechanism organismu pripravi. Ja zas netvrdim, ze je skvele ze nosnou latkou ve vakcinaci hlinik je, ale to neznamena, ze kazdem ublizi a vetsina z tech nemoci spojenych s ockovanim jsou komplexni zalezitost, jenom o tom hliniku to nebude...

myskaol
11. pro 2015

@sarkar nebud přecitlivělá, já si z toho dělám srandu. At si neočkujou mě je to fakt uplně u pr*** 😀 Já jsem ráda, že je syn očkovanej a že by teoreticky neměl dostat jeden z těch kentusů, ale podle mě je to jen výmysl dnešní doby. Tot můj názor... o tom je diskuze 😉

myskaol
11. pro 2015

@terezapetrova odvážná? Hm... spíš je mi jedno, co si o mně kdo bude myslet, když na to řeknu svůj názor a nepůjdu tady spolu se stádem 😉 😀 jsem prostě držka, to se tady o mně už ví 😀 Většinou nedokážu někam přispět tak, abych "nerozpoutala válku" 😀. No však co? Ptala se paní PROČ? A tak jsem jí na to svým způsobem odpověděla.. 😀 mám za to být hned p***? 😀

koran2
11. pro 2015

@kecalka2 odpovím za sebe - protože chci mít a tím pádem mám zdravé deťátko... 😉 očkování = rakovina jistá, vím to od odborníka. a na reakce nereaguji 😉

pandabox
11. pro 2015

@eficenka no, ja jsem zila v nekolika zemich mimo Evropu a musim rict, ze jsem byla dost rada, ze mam ockovani...a myslim, ze vetsina lidi tam by byla taky rada, kdyby takove ockovani mela../podotykam, ze to s ockovanim neprehanim a mam jen ty nejdulezitejsi..ke klasickemu ceskemu standardu mam navic jen zloutenku a tyfus/..ale i tak...
Kamaradka ted dela ve skolce, jeji rodice byli ti alternativnia neockovali /bydlim ted v nemecku, kde tenkrat slo byt alternativni/ a ted plasi s kazdou druhou nemoci...typu, prisunice apod..popravde je trochu vic ohrozena nez ostatni.
Ja si rozhodne preji, aby moje deti mohly cestovat i do mimo evropskych zemi a nemusela bych se o ne bat, ze je skoli nejaka obycejna nemoc, na kterou uz ani nejsme zvykli, ze se na ni da umrit ci mit trvale nasledky..

Rada bych jeste napsala, ze moje teta dostala za komancu spatnou vakcinu destke obrny, je tezce postizena - tenkrat to odneslo vice deti (par jich zname) - takze jsem svedkem i negativniho ucinku vakcinace..

pandabox
11. pro 2015

jo a pak mi prijde dost vtipny tady cist, kolik zen tady bere antikoncepci nekolik let a pak se boji ockovani🙂 to mi prijde jako ironie sama🙂

kajalka
11. pro 2015

@pandabox A na druhou stranu holky, co se bojej dát si v těhotenství bylinkovej čaj a v klidu nacpou do 3 kilovýho mimča 3 vakcíny naráz.

stelar
11. pro 2015

@koran2 to bych chtěla vidět toho odborníka :DDD a mimochodom, zdravé děťátko máš teď, nevíš , co bude za 10 - 20 - 50 let.

elu
11. pro 2015

moje doktorka říká, že se už těší do důchodu a že když přibírají nové miminka a maminky, tak už od dveří má strach, kdo to zase příjde se zaručeně pravdivými informacemi, skoro jí bylo do pláče, že už na to nemá nervy...ono je celkem těžké,aby normální maminka si udělala kvalitní názor, pokud není chemička...ten hliník třeba prý na běžné procházce venku nasbíráme taky...ale říkám nevím to,nejsem chemik, jen si čtu pro a proti, ale stejně mi nezbude jen věřit jedné straně, pač si to nemužu sama ověřit, když si z chemie pamatuji jen H2O 🙂

luciamala1979
11. pro 2015

@elu akurát že Vám ho nepustí na prechádzke přímo do žily..
A kde beriete istotu, že vakcína Vaše dieťa ochráni? Pred nemocí na kt.je aplikována? Že se děťátku i udělají protilátky? Tato zpětná vazba chybí, protože testy by byli moc drahé! Zeptejte se dr.když je tak skvělá, jestli Vám je udělá před další vakcínou, možná nebudete muset dál očkovat.
Já sem není proti očkování. Já se jenom ptám, jestli to vůbec mávýznam,. Dnes sem totiž přišla od dr. Mé dvě děti, očkované na prevenar13 za kt.sem si doplatila, abych je ochránila před těžkým průběhem pneumokok.nakažení (rozumej zápal plic, záněty ucha, opakované antibiotika), mají oba zánět stredouší, nález pneumokok, nasazeni 2.antibiotika. Dcera před rokem pneumokokový zápal plic, haemophilový zánět ucha (součást hexy). Tak poprosím o odpověď-kde berete jistotu, že Vaše dítě bude chráněno? Dáte si udělat test protilátek po 1.vpichu nebo věříte ne internet.žvástům ale žvástům farmaceutiků?
Apropo když lékař nezvládá svou práci a nemá na to nervi, a jí nedělá. Rodič má právo být informován

Strana