2x nevydařené těhu - kdo pak otěhotněl a donosil zdravé mimčo?
Ahoj holky. Jen bych chtěla slyšet nějaké pozitivní případy pro povzbuzení... Najde se mezi vámi některá, která stejně jako já prodělala 2x zamlklé těhotenství (já v 6tt oboje bez revize) a poté se jí podařilo znovu otěhotnět a porodit zdravé mimčo? Jinak dodám, že hormonální profil mám v pořádku, spermio i geneticky testy vše máme negativní, takže neznáme příčinu, proč to 2 nedopadlo ☹ . Budu ráda za jakékoliv vaše zkušennosti. Díky!
@ruzicka06 : poprvé jsem potratila 5/2012 (12tt), po druhé 5/5014 (6tt). Po druhém potratu mě gynekolog poslal mě i partnera na Genetiku. Tam zjistili jen u mě přítomnost Heterozygotní mutace (což není nic strašného, to má prý hodně lidí). Nicméně v 2/2015 jsem zjistila že jsem těhotná a tak jsem hned radši šla k doktorovi, který mi pro jistotu nasadil hned utrogestan a kyselinu listovou. Ovšem týden na to jsem hrozně začala krvácet, jeli jsme na pohotovost - závěr mladé lékařky - revize, ale domluvily jsme se nakonec, že přijdu za 3 dny a uvidíme. Za 3 dny malému krásně bylo srdíčko, byl sice (a je do dnes) o trošku menší než by měl být. Kolem 16tt zase krvácení - hned na pohotovost - zjištěna placenta na přední straně, předepsáno Magnezium. Pak už vše bylo v naprostém klidu. Malý se narodil 4 dny po termínu. Hned v nemocnici mi nabídli, že synovi udělají také genetické testy-zjistilo se že on má Homozygotní mutaci. Nyní mu je 2,5 roku, je zdráv a velice čiperný, což se nedá říct za doby kdy byl v bříšku. Držím palce ať další těhotenství je úspěšné.
@crazyduck85 Ty jo, tak to je šťastný konec teda 🙂 To je paráda! Je vidět, že se i po více nevydařených těhu může podařit donosit zdravé dítě! Děkuji!!!
@ruzicka06 Asi jo, nějak jsem tenkrát moc nevnímala, co říká, bylo mi špatně. Ono něco bude na zmiňovaném článku. Ve 21 jsem otěhotněla, ani nevím jak a o 10 let později už jsem měla některá vajíčka asi už uleželá a zdegenerovaná 🙂 Každý doktor to má nastavené asi jinak, někdo pošle po 2,někdo po 3 nevydařených. Ještě si myslím zpětně, že u mě proběhlo nevydařené těhotenství v prosinci 2015,ale v den když už jsem si chtěla jít konečně koupit test, jsem začla menstruovat, za to dlouho a silně. Takže holky kolikrát o tom ani neví.
Děkuji, budu se snažit a léčit se 🙂 A Tobě držím palce, ať brzo přiletí pták - vrána nebo čáp 🙂
Mam za sebou 5 nevydarenych těhotenství. 2xbiochemko, 2xsamovolny potrat bez revize v 6tt a 8tt a 1xzt v 11 tt s revizí, sla jsem na krev na screening a najedniu nebyla srdecni akce. Teď jsem znovu těhotná. Na začátku ale opět věřím že to vyjde. Jinak hormonální profil ok, spermio ok, imuno ok, toxo negativní. Problém byla asi endometrioza. Ale nikdo to neřekl na 100%. Jo a tohle vše od roku 2015. Za měsíc je mi 32.
Já přišla o jedno před hodně lety. Zamlklé těhotenství zhruba v 6 tt. Revize.Potom jsem v roce 2015 přišla o druhé, také kolem šestého tt ( bez revize) a dva měsíce nato znovu otěhotněla a z toho mám krásného chlapečka 🙂 Je mi 31.
@lachtanice86 Ty jo, prožila sis toho teda hodně už...☹ Držím palce ať to teď dobře dopadne!!!!! 🍀 V jakém jsi teď týdnu? My měli genetiku (ok), spermio (ok), horm. profil (ok). Imunologii ne, uvažuju o ní...ale nevím. Mohu se zeptat, co vše vám při té imunologii zkoumali? Já jsem něco četla tady v diskuzích, ale jak je toho hodně, tak už přesně nevím. A také jestli mohu vyzvídat, co to je za vyšetření to ..toxo" jak jsi psala??
@zuzanka88888888888888 Je to krásný, když člověk tady čte, že se někomu zadařilo i po více nevydařených těhu 🙂 Tak ať vám dělá jen a jen radost 🙂
@ruzicka06 teď 13tt. Imuno zaskrtli toho hodně už ani nevím. Byla v tom nějaká případná alergie na sperma, štítná zlaza, případně mutace. Vše bylo v normě. A toxo je toxoplazmoza. Mam doma kočky a i kdyz jsem věděla že od nich bych to chytit nemohla, tak mi ten test udělali. A moc děkuji. Snad už to bude ok
@lachtanice86 Také díky!!
@ruzicka06 MOc jsme si přáli třetí společné, dvě bezproblémové těhu a to třetí se prostě nedařilo.. po dvou nezdarech cca 8-9 tt kdy bylo srdíčko všechno vypadalo dobře jsem krvácela. Nakonec to vypadalo na problém s mojí imunitou, u dalšího těhu byl průběh podobný dostala jsem hned prednison a utrogestan na prvních 12-3 týdnů pak už vše a dítko mám zdravé úplného andílka jako by chtěl vynahradit nevědomky to předešlé trápení a to je mu už skoro 10. Nevzdávat se stojí to za všechno to trápení🍀
Ahoj,jsem po 5ti potratech.Mám doma dvě děti,syn je postižený a tak jsem už nedoufala,že by se to mohlo povést a navíc v pořádku.Dnes tu ležím a děsně si stěžuju,jak už je to k nevydržení a už aby bylo mimi venku - 30tt😄
Takže ano.Jde to!!!U nás to bylo vadou krve,kterou nyní řeším každodenní injekcí proti srážení.
@veronikanel No ty bláho, po 5 teda ☹ Tak přeju 🍀 ˇať je mimi v pořádku 🙂 No u nás bohužel nevíme, proč se to 2x nepodařilo..genetický testy jsme měli v pořádku...☹ což je na jednu stranu dobrý, že jsme jako zdraví, ale na druhou..nevíme, proč to nejde. Možná je to o psychice u mě ☹
@ruzicka06 Zkus hematologii.Problém s krví má snad každá druhá ani o tom neví😦
Určitě se zadaří❤
@ruzicka06 prvni tehu vcelku bez problemu a hned, porod v 38tt, pak dvakrat samovolny potrat v 5./8. tydnu a nasledne tehu sice se spinenim, utrogestanem, silnymi nevolnostmi prvni 4 mesice a pak hospitalizace v 32tt s rizikem predcas. porodu kvuli zkracenemu cipku, ale nakonec jsem porodila az v 41tt a vse v poradku. Driv jsem premyslela treba o trech detech, ale s touto zkusenosti nam 2 deti staci 🙂
Poprvé nějaká trapná infekce, to bylo v 16tt. Podruhé 8tt. Oba byli zdraví kluci, prostě se to stalo. Mezitím ještě jednou dvě čárky, ale než jsem se dostala na řadu u doktora, přišlo mimo termín běžné MS hodně silné a bolestivé krvácení, pak už jsem k doktorovi nešla, bylo mi jasné, že už to je zbytečné. Bylo to hodně náročné. Dneska máme krásnou holčičku, která se zrovna sprchuje s tátou a chystáme se jít spát 🙂
@veronikanel Tak když bych měla něco z krví, tak to by mi mohli zjistit na gyndě? Brali mi tam právě krev po tom druhým zamlklým těhu (na št. žlázu a další věci, jen už nevím co to bylo).
@veronikanel Jinak díky, snad máš pravdu.. 🙂
@bledulka84 Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a máš zdravé děti 🙂
@mourovatakocka To je pěkný, tak ať vám pěkně roste 🙂
@ruzicka06 Ahojky, Poprvé jsem potratila v 6tt (červen 2016). Doktorka mi řekla, že se moc hlídám, že se to stává běžně, že plno žen takhle potratí, ani o tom nevědí. Na revizi jsem nemusela. Po prohlídce mi řekla, že mám přijít až za rok, že je vše OK. Jenže nebylo. Až po pár měsících, kdy se nám nedařilo otěhotnět, jsme s manželem navštívili CAR. Tam zjistili, že mám zánět v pravém vejcovodu. Nikdo už nedokázal říct od kdy. Bylo to před otěhotněním a toxiny embryo zahubily nebo to bylo mimoděložní těhu a proto ten zánět? Musela jsem na operaci. Pravý vejcovod mi odstranili. Poté mi nabídli umělé oplodnění vzhledem k nižší šanci na přirozené otěhotnění a vyššímu věku (bylo mi 35). Šli jsme s manželem do toho (srpen 2017). Ze 14 odebraných vajíček se 11 oplodnilo. Jen 9 se chytlo. V den IVF už byla dobrá jen dvě embrya. Ostatní se přestala dál vyvíjet. Nechali jsme zavést obě zbývající, přestože jedno bylo trochu opožděné. Po pár dnech jsem měla pozitivní test. Uchytilo se jedno embryo, jenže za dalších pár dní krvácení. Skončilo to zamlklým těhu. Nezbylo nám nic na zamražení. Viděla jsem to hrozně černě. Tolik nekvalitních vajíček! Poslali nás na genetiku a imunologii. Na další kontrole v CARu mi zjistili polyp. Musela jsem zase na operaci. Naštěstí testy z genetiky a imunologie byly vpořádku. Stejně, byla jsem z té naší situace už hrozně zoufalá. Na radu kamarádky jsem začala chodit na akupunkturu. Tam mi diagnostikovali přepracovanost a dlouhodobé fyzické a psychické vyčerpání. Nechtěla jsem si to připustit, ale časem mi došlo, že je to pravda. Chodila jsem do práce a do školy, budovala kariéru a běhala půlmaratony. To vše několik let. Měla jsem konstantně zvýšenou teplotu a pokaždé bolestivou menses. Tohle nikoho předtím nezajímalo. Až na aku se začal řešit můj celkový vztah. Po pěti měsících léčby se nám podařilo otěhotnět přirozeně. Bylo to velké překvapení. Doteď tomu nemůžu uvěřit. Plánovali jsme už další IVF. Jsem dnes 13+3. Pořád ještě dost na začátku, ale po úspěšném screeningu a mnohem dál než kdykoliv předtím. Moc se na miminko temšíme a věříme, že všechno dobře dopadne. Nechci tady propagovat čínskou medicínu, ale znám víc párů, kterým pomohla. Důležité ale taky je, že jsme se nevzdali. Naděje umírá poslední! Přeji, aby tvůj příběh měl také šťastný konec. Drž se.
@ruzicka06 Teoreticky by test na trombofilii měl dělat gyndař než ti nasadí HA.,jelikož ta je pak nebezpečná a nasazuje se nějaká,co neohrozí.Ale jak mi vysvětlovala gyn.ty testy jsou strašně drahé a tak se do nich nehrnou.Každopádně,kdyby ti je dělali,dostala bys papír s výsledkem.Samozřejmě neříkám,že máš něco s krví,to vůbec,ale zkus se na tyhle testy zeptat,ať máš jistotu 😊
Já třeba ani po zjištění leidena (což je právě trombofilní mutace) neměla nejmenší tušení co to obnáší.Až na hematologii mi bylo vysvětleno,že v těhotenství moje krev vytvářela v placentě mikro trombózky a ta tak nezásobovala miminko ani kyslíkem ani živinami.Proto mi teď naposledy nasadili hned na začátku 6tt Clexane injekce,které píchám denně (až do konce šestinedělí).
Budu moc držet palce,ať je vše v pořádku a malého zázraku se dočkáte❤
@veronikanel Jee, tak Ty jsi 6tt? Tak to gratuluju a ať to dobře dopadne 🙂
@ruzicka06 Byla jsem,když nasadili Clexane,teď jsem 30tt😊

@snahnah Po třetím na vyšetření - myslíš vyšetření jako genetické? No není to popravdě poprvé, co tady holky píší, že na genetiku je dr. z gyndy do CAR pošle až po třetím nevydařeným. Myslím si, že na genetiku je nejvyšší čas už po druhým. Ale co dr. to jiný názor. Moc držím palce a přeju 🍀 , ať mimčo ještě chvíli v bříšku vydrží 🙂