icon

4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?

anpineapple
23. únor 2021

Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇

kikika87
29. lis 2021

@misule777 Já jsem si v prvním těhotenství přidala taky hezčí, krásný vlasy, pleť. Teď na to stále jen čekám....😂 ale už mi začíná být lépe, zaplať pánbůh 🙏 Manžel je Michal, tak možná uvažujeme nad Michael a mě se třeba líbí Max. U prvního jsme chtěli Mikuláše a líbí se nám to i teď, ale zdá se nám, že je poslední dobou těch Mikuldů nějak moc 🙄 Holka nevíme...mě se líbí Emílie. To také figurovalo už u dcery, ale nakonec jsme to nedali. Takže jako netušíme a asi je ještě čas nad tím přemýšlet...
Jak se máš? Co manžel, jak maká na baráku?😂

misule777
29. lis 2021

@kikika87 Tak to já si teda hezčí nějak nepřipadám, jen možná nemám tak pubertální ksicht 😂 to viděli jen ostatní 😂 vlasy mi nejdřív strašně padaly, byla jsem z toho zoufalá, že mi první půlka vypadá už v těhotenství a druhá hned po porodu. Ale naštěstí to tak před měsícem, možná měsícem a půl úplně přestalo 🙏🙏
Jeee můj manžel je taky Michal 😂😂 a proto jsme u nás hned zavrhli, aby se děti jmenovali po nás. Už takhle jsme trapně Míša a Míša 😂 ještě mít doma dalšího, to by byl blázinec 😂 Mikuláš je krásný jméno, ale máš pravdu, taky mi přijde, že je jich teď hodně. Jo, času máte víc než dost 😁
Já se mám celkem dobře, až na ty nekonečný chutě na prasárny, který nesmím 😀 jinak manžel maká na baráku pořád, on nevydrží jeden den sedět na prdeli 😀 teď začal s tím dětským pokojem, tak jsem zvědavá, za jak dlouho to budeme mít 😁

kikika87
29. lis 2021

@misule777 Míša a Míša, ha ha 😂😂😂 jo to máte dobrý úsudek, že už nechcete dalšího Mišáka😂🙏 mě ty vlasy tedy taky stále padají, už sem z toho nešťastná. Ale už se mi méně masti a nemusím si mýt hlavu obden.
Tak aspoň to máš pod kontrolou. Mě přijde, že já jim prostě celé dny, ale to nejsou vyloženě chutě. Já mám prostě pořád hlad 🤷‍♀️ břicho roste snad co den, budu holt jako koule 😔
Tak my tu máme taky spoustu práce, ale můj Michal teda poslední dobou není nijak akční 😂👎
Co dárky, už máš nachystáno?

misule777
30. lis 2021

@kikika87 Jo, to už by bylo přemíšováno 😀
Tak to ti závidím, mě se už od puberty mastí vlasy tak moc, že si je musím každé ráno umýt. I když to udělám večer, tak to mám ráno strašný.. Dřív to ale bylo ještě horší, ráno jsem umyla vlasy a k večeru už to bylo hrozný, teď je to blbý až druhý den ráno. Navíc když si je neumyju, tak u hlavy to mám mastné a konce mám suché a krepaté 😢 co jsem komu udělala, že mám tak debilní vlasy 😢😂😂
Pod kontrolou to mám, ale mám taky často hlad a pak nevím, čím se dojíst, aby to bylo ok. Tak to dojídám zeleninou, ale jím jí snad na kila teď...
Nebudeš jak koule 🙂 a i kdyby tak co, však za to mimčo to stojí a po porodu to zase zmizí 🙂
Tak dárky vůbec nemám, vůbec netuším co komu koupit. Jen vím že manžel dostane nový telefon, ale co rodině, to vůbec netuším.. Ty už nakupuješ? 🙂

kikika87
30. lis 2021

@misule777 No tak to máš opravdu kruté s těmi vlasy. Já jich prvním těhotenství měla strašně moc, vůbec napadali, ani po porodu až když sem přestala kojit. A takhle už mi padají skoro dva roky. Zbyla mi jich sotva půlka a teď se modlim, aby zase začali rychle růst a zase sem jich měla hodně ! Mastný je mám taky ale až tak po 3 dnech, to se dá. Ono taky čím méně vlasů tím rychleji se mastí 😔 vazila sem se před týdnem a zatím sem nahoře nic neměla, ale to už podle mě není pravda.
Já něco mám, budeme dělat ještě kalendáře a my to letos fakt nehrotime. Jen maličkosti. Pro manžela sem teď ještě vymyslela permici do sauny a mám víceméně vymyšleno.
@anpineapple Holky kdy jste začaly cítit první pohyby?

anpineapple
autor
30. lis 2021

@kikika87 Ja přesně 20+0, v den kdy jsme se dozvěděli, ze to bude holcicka 😁 jako předtim jsem občas neco málo zacitila, ale nebyla jsem si jistá, jestli jsou to pohyby nebo moje břicho 😂

kikika87
30. lis 2021

@anpineapple Hm, tak to si ještě měsíc počkám. Přemýšlela jsem nad angelsounds, ale to už snad vydržím. Za 14dni jdu k doktorce tak snad na prcka mrkneme už kvůli té placente a pak už to uteče jako voda 😁 už se stehujete ?😍

anpineapple
autor
30. lis 2021

@kikika87 a treba je ucitis dřív 😊 podle ostatních jsme je začala cítit pozde… ze všech stran jsem slyšela, ze je divny, ze je jeste necitim, ze nemám břicho a jsem hubena a ze bych je tedy měla cítit brzy 🤦🏼‍♀️ No znáš to 😂 ale naštěstí me to nerozhodilo 😁
Noo přestěhovani naštěstí uz jsme 🙏🏻 Ale máme to tu tedy jeste hodně provizorní. Měli jsme na poslední chvíli problémy s dodávkou některých věci, takže většina věci v krabicích, kuchyň jeste poradne neni a nemáme všechny dveře 😂 ale jsme ve svým, je tu hezky teplicko (oproti minulému bytu) a vlastně i přes to, ze to tu je jak na skladisti se tu cítím moc dobre 😁 snad do Vánoc by to mělo byt hotovo uplne.. je fajn, ze takhle uz přítel nemusí nikam jezdit a pracuje na byte jakoze doma 😂 takže nejsem tak sama jako předtim 🥰 a myslim, ze i do toho porodu uz mi to uteče, jak se bude porad neco dít… hlavně to stihnout no 😀

kikika87
30. lis 2021

@anpineapple U prvního sem taky cítila až tak kolem toho 20tt a teď sem četla, že když je placenta na přední straně tak jsou také cítit až později. No už, aby to bylo !
Jo tak to je super, do vánoc si to krásně zabydlite 😍 to musí být nádhera.
To už ti uteče jako nic. Já rodila tři týdny po silvestru...Ale to lednové čekání už se mi pak zdálo nekonečný 😁

anpineapple
autor
30. lis 2021

@kikika87 Nojoo placenta, vždyť to je pravda 🤦🏼‍♀️ Přesně kvůli tomu mi taky začaly az později, jsem zapomněla 😁 a prej celou dobu jsou kvůli tomu tlumenejsi… což bych neřekla, nebo si aspoň nedokážu představit, ze by za “normálních” okolnosti mely byt silnější 😂
Akorát nemáme jeste ani troubu udělanou, takže fakt nakonec asi ani nebudu pect cukroví, možná pak vanocku aspoň, jestli stihnu 😁 ty peces?😊
Tyjo to si myslim, ze pak ke konci, kdyz uz je to bříško fakt velký, tak to nebude žádný med 😬 ja si tak nejak vnitřně myslim, ze taky porodim uz ke konci ledna, ale abych se pak nedivila 😂

misule777
30. lis 2021

@kikika87 Jak mi přestaly padat, tak mi taky teď přijdou hustší, ale nevím jestli se mi to nezdá, protože to mám trochu víc ostříhaný 😁 mě právě vypadala půlka vlasů už v pubertě, navíc je mám jemné. To jsem podědila po mámě... 😭😂 Tak to máš dobrý, po třech dnech mi to přijde fakt fajn, takový akorát 😁
Hele tak třeba jsi nic nepřibrala 😁 mě taky přišlo, že jsem musela už od začátku přibírat po kilech, dokonce na konci 7tt už mě tlačili kalhoty 😂 a vždy když jsem stoupla na váhu tak nic...
Tak to ti závidím, já jsem hrozná, každý rok nechávám dárky na poslední chvíli 😂 jen loni jsem koupila jeden!!! dárek asi v půlce listopadu 😂
Já jsem začala cítit pohyby cca kolem 19-20tt, už nevím přesně. Ale tím, že mám placentu taky vepředu, tak jsem nejdřív cítila lehký kopance do močáku a pak jsem to dlouho cítila jen úplně v podbříšku, asi jak jsem nad tím měla tu placentu.

kikika87
1. pro 2021

@anpineapple Tak ta placenta je jako polštář. Ale raději bych už něco cítila.
Chci něco upéct, ale ještě jsme se do toho nepustili. Snad příští týden začneme. Jsem lenoch na peceni😔😁
A kdy máš termín? Já měla 27.1. A porodila sem 21.1. A teď mám zase 27.5.

kikika87
1. pro 2021

@misule777 To máš určitě hustsi když ti nepadají. Jako po porodu to většině začne padat drasticky! Tak sem se ráno zvážila a mám nahoře skoro kilo. To jde, čekala sem víc.
No hele tím že toho letos moc nebude, tak mám vše vymyšlený. Ale většinu ještě nemáme 😁to se taky bude shánět na poslední chvíli 🤷‍♀️
Večer když sem šla spát tak sem cítila lehke pohyby, ale asi to byli střeva, k večeři byla zelnacka😂😂👎

misule777
1. pro 2021

@kikika87 Z toho mám velký strach, že mi po porodu na té hlavě nic nezůstane 😀 Tak to je dobrý, kilo skoro nic není 🙂
No ale máš to alespoň vymyšlené. Já to nemám ani vymyšlené 😀
Prý u druhého těhotenství bývají cítit pohyby dřív než u prvního 🙂 Ježiš zelňačku úplně miluju, jedla bych jí každý den k obědu i k večeři 😂 Taky jsem jí teď dělala a včera jsem jí dojedla

anpineapple
autor
1. pro 2021

@kikika87 to chápu, taky jsem pak byla rada, ze uz je cítím… ale naopak me pak zas znervoznovalo, kdyz jsem je chvilku necítila 😅 to si člověk proste nevybere 😁
Ja bych stejne pekla jen neco málo, moc se mi u toho nechce stát, ale uvidíme no, možná budeme nakonec rádi, ze nám neco (ne uplne málo) posle příbuzenstvo 😂
Ja mam termín 3.2., takže ten leden taky neni uplne nereálný prave 😁 taťka se narodil 24.1., takže by se mu líbilo kdyby slavili narozky spolu, což se tedy zas nelíbí mamce, protoze zarli 😂

kikika87
1. pro 2021

@anpineapple No to určitě neklapne jak si taťka přeje, holčička si vybere svoje datum 😁 my máme v lednu v rodině hodně oslavencu a stejně si vybrala svůj den😊
Taky doufám, že nám rodina nějaký cukroví daruje🙏

@misule777 My už ji naštěstí taky dojedli, dneska asi udělám cesnecku, protože skoro nic jinýho tu ani není 😂👎
Tak to máte holky termín kousek od sebe co ! To je pěkný. To mě budou čekat ještě další 3 měsíce tahání pupku...Ne li vic

misule777
1. pro 2021

@kikika87 jo jo, já to mám 25.2. 😁 u nás si zase můj děda přeje, aby se narodil až 10.3., na jeho narozeniny. Tak to jsem mu teda rikala, že se zbláznil, dva tydny přenášet nechci 😂 a teď mě stejně asi nenechají přenášet.. a tchán je zase na začátku února, takže to je pravděpodobnější 😀
Tobě to pak taky rychle uteče ❤

kikika87
1. pro 2021

@misule777 Haha, to jsou dobraci viď. Nechali by nás přenášet třeba měsíc, jen aby klaplo jejich datum😂 nechávají max 10dni si myslím.
Já mám třeba 35. narozeniny 13dni po termínu 😂 ale fakt nechci, aby se to narodilo až tak pozdě. Ono ke konci už je to fakt děsný. To už si každá přeje, aby to bylo venku.

kikika87
8. pro 2021

@lenivekotatko Děvečko halooo? Co je s tebou ? Měsíc si o sobě nedala vědět. Neříkej mi, že máš na neschopence tolik práce 🤭👍

kikika87
8. pro 2021

@misule777
@anpineapple Ahoj holky, tak co je nového??? Já mám dnes den pro sebe, tak jsem započala velkou debordelizaci v šatně, protože s tím pupkem co mám sem rovnou polovinu mohla vyhodit a zaklizela sem zimní a tehotensky co mám od minule. A dneska zadelam první těsto na cukroví, nějak to stále oddaluji🤭
Byla jste některá u doktorky? Já jdu až za týden, ale docela to utíká 🙏

misule777
8. pro 2021

@kikika87 Ahooj 😁 já se válím stále doma na home officu, do toho stále probíhá rekonstrukce pokoje 😁 K doktorce jdu v pondělí, ale to jdu na dia a pak jdu až 21.
Taky si říkám, že už bych mohla začít péct, nějak jsem se přesvědčila, že pár druhů teda udělám 😀 tak snad o víkendu nebo příští týden 😂

lenivekotatko
9. pro 2021

Ahooj, tak se po delší odmlce ozývám 😁 Nejak nebyl čas ani nálada,ja nevím ty hormony to je katastrofa 🥺 jsem buď vzteklá jak pes nebo se mi chce brečet, všechno a všichni mi vadí 🤣 Nemůžu jíst žádné maso,ryby ani šunky,max občas zakamuflovane kuřecí, takže jídlo je jedno velké peklo🤣 Minulý tyden jsme měli 2.screening, naštěstí je vse ok☺️ Dozvěděli jsme se i pohlaví,ale tak, že nám ho doktor napsal na papirek a s papirkem jsme jeli pro balonek, který naplní barevnýma konfetama, ten jsme pak doma praskli a natočili to na video abychom to pak poslali ostatním 😁 schválně, má někdo tip?

kikika87
9. pro 2021

@lenivekotatko No to je dost 🤩 Já to v prvním těhotenství taky zazivala, maso bylo tabu. Ale bude se to lepšit. Prostě klasický tehotensky chutě ! Co vaha, jak nabíraš ?
Tak já si tedy podle te fotky myslím, že to bude kluk 🥳💙

kikika87
9. pro 2021

@misule777 Já zadelala dneska na linecky 🥳🤭 ale jako budu muset zvýšit tempo ! Dneska sem se parádně zeblila. Místo femibionu sem si koupila mamavit a včera na něj došla řada. Už včera mi bylo pekelně zle celý dopoledne, ale dneska chvíli potom co jsem to spolkla sem letěla přímo a rychle. Tyhle vitamíny já nemuzu🥵🤮
Jinak pohyby stále zatím necítím, snad je vše ok. No a co dárky, už něco máš?😁

lenivekotatko
9. pro 2021

@kikika87 faakt kez by🤣 spis mi to prijde cim dal horsi🤣 co u tebe?😁 Zatim mam nahore 5 kilo,snad jen v brichu a prsou,ale to teprv na prijde. Strasne jsem si přála holčičku, asi ani nejak nepocitala s klukem a samozrejme modro 🤣

kikika87
9. pro 2021

@lenivekotatko Takže už vybíráte jméno🤩 ? Já bych si přála kluka když už holku doma máme...Ale zatím nevíme co to je. Stejně to bude holka 😁🤦‍♀️ zítra začínám 17tt. Kolik jsi ty? Mě už je relativně dobře, jim téměř vše. Ale je pravda, že to maso taky začínám vyhledávat méně. Zatím mám nahoře 1,5kg.
Pohyby zatím nic, mám placentu na přední straně. Na kontrolu jdu příští týden, už aby to bylo🙏 A už nakupujes vybavicku ?

lenivekotatko
10. pro 2021

@kikika87 jmeno pro kluka uz máme tak dva roky🤣 Bude to Tobiáš ☺️ zas kdyby to byla holka tak nemusíš tolik řešit vybavicku a mala by mela kamosku😁 uz by se pomalu mohlo ukazat vid? Mas malinko nahore,ja jsem 22+4 a jsem proti tobe jak slon🤣 s tím ze mam 157cm je to des🤣 Neco malinko už máme,ale na oblecky jsem náročná, tím ze to nemůže byt ta moje vysnena ruzova tak shanim takovou tu krásnou blede modrou a bilou a v obchodech je sama hneda seda apod😳 co ty uz neco mas?

lenivekotatko
10. pro 2021

@kikika87 a nějaké jmena?☺️

kikika87
10. pro 2021

@lenivekotatko Je pravda, že holka pro nás bude praktičtější. Naštěstí kočár a tak mám neutrální. A Ev chce samozřejmě holku, že. I když si myslím, že ona to ještě moc nechápe. Pro ni je to prostě miminko a vymyslela si, že to bude Nina🤦‍♀️ no to určitě 😂
Já mám 175cm, ale jako břicho mám docela velký mi přijde. V bundě to ale naštěstí zatím není moc vidět. Až se na jaře vysvleknu tak budou všichni čumět co mi to tam narostlo😁
U kluka máme více variant, ale to spíš jsou zatím jen nastrely. Asi počkáme až co to bude. U prvního jsme to nevěděli a jako vybrat dvě jména není sranda. Holku bych chtěla Emilii, ale taky není nic jistého zatím .
Já z těch dětských hadriku mam ráda lindex, ale to tak ve slevach. Ale třeba overaly na spanikani u nás frčí do teď.
5kg taky není tolik, myslíš, že za 6 týdnu te nedokážu dohnat ?😂👍

misule777
11. pro 2021

@kikika87 Tak jak jde pečení? 😁 mě asi nějak hráblo z té nudy včera a vymyslela jsem si asi 10 druhů a hned večer jsem táhla manžela na velký nákup, abych mohla péct 😂 prý se musím fakt hodně nudit 😂 tak jsem dneska udělala sádlovky a to jsi neviděla... 🤦‍♀️ jsem strašnej patlal, takže chuťově prý dobrý, ale aby to všichni jedli se zavřenýma očima 😂😂
Ty jo, to jsem ještě snad neslyšela, že by někdo měl na vitamíny takovou reakci 😳 Femibion je fajn, ale já ho před měsícem raději přestala brát. Četla jsem, že jsou po něm ty mimča často větší, náš junior je na kazdé kontrole větší cca o týden, tak ho raději vynechám..
Jinak teda dárky mám zatím jen pro manžela. Pro rodiče zatím nemám nic, ale zítra chceme jet do Prahy na nákupy, tak se asi stavím v pandoře, tam určitě něco vyberu pro mamku 😁

Strana