icon

4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?

anpineapple
23. únor 2021

Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇

misule777
21. únor 2022

@kikika87 Známá byla v jiném městě na ogtt a tam si měla o výsledky zavolat. Tak uvidíš.
Tak pokud do 40+5 neporodím (příští středu), tak mám nástup na vyvolání. Ale doktorka mě prohlídla a prý jsem na dva prsty otevřená, tak prý moc nepočítá s tím, že by vyvolávali. Myslí si že tak o víkendu to budu mít za sebou 😂 hamiltona mi neudělala, nevím proč ale...
No každopadně mi udělala radost těmi 2 cm, teď si říkám, že už mám 1/5 za sebou a alespoň nepojedu od nuly 😂 myslím si, že za to může hlavně ten maliník. Co ho piju tak mám poslíčky, tak si myslím, že mi to tam otvírají. Ještě i ten aniball by mohl pomoct, natrénováno mám snad dost.
No, tak snad bych mohla porodit jako stará cigánka 😂😂

kikika87
21. únor 2022

@misule777 Tak se necháme překvapit jestli si vybere únor nebo březen 🤩 jako to je dobrý, na dva prsty, ještě dva a můžeš na porodní box😂🙏

misule777
21. únor 2022

@kikika87 mohl by si vybrat zítřek 😂 ideálně ještě ve 22:22 hodin 😂😂😂 no to už bych ale chtěla moc 😂Na box jdeš při 4? Jako těch dalších 8 by mohlo být stejně bezbolestných jako ty dva 😂😂 Ty poslíčci jsou fakt slaboučký

kikika87
21. únor 2022

@misule777 Kdyby zítra, tak to bude opravdu nádherný datum❤ takový magický. Na Mělníku v porodnici pro vstup na box musíš být na 4 prsty😂 nevím jestli tohle pravidlo mají všude stejný.
Doufám, že na tom zítřejším porodu makas😁

misule777
22. únor 2022

@kikika87 Makali jsme a nic samozřejmě 😒 A ještě jsem se ani pořádně nevyspala. Kolem 3 jsem šla na záchod a pak jsem ležela a koukala do zdi. Občas mě začlo bolet břicho, tak jsem si říkala, že by se to rozjíždělo a nakonec nic. Usnula jsem asi až v 6, v 7 musím vstávat zase kvůli cukrovce.. Do toho mě bombarduje nervozni máma, ta nemůže teď spát vůbec. Takže mě nervuje ještě víc. A to nemluvím o lidech, kteří mi nenapíšou pomalu ani k narozeninám a teď mi od nich chodí zprávy jestli už 🙄😂
Dneska by byl luxus datum, tak třeba to ještě stihneme 🙏😂
Aha, tak jak je to u nás vůbec nevím. No ale doufám, že když to začne samo, tak do porodnice přijedu až když tam bude dost cm na to abych šla rovnou na box.

kikika87
22. únor 2022

@misule777 Jo to tak bývá, že se pak začne každý ozývat jestli už 😂 lidi jsou hrozně zvědavý co👍jako já sem tak strašně moc unavená 😟 jeli jsme na celý den ke kamarádce takovou dalavu. Úplně mě to odrovnalo

misule777
22. únor 2022

@kikika87 drž mi palce... praskla mi před 8 voda a už jsem v porodnici. Ale kontrakce zatim asi nemám.

kikika87
22. únor 2022

@misule777 Myslím na tebe moc a těším se na skvělé zprávy 🍀🍀 ❤

anpineapple
autor
23. únor 2022

@misule777 Jeee taky na vás moc myslim! Ať jde všechno hladce 🥰🥰

misule777
23. únor 2022

@kikika87
@anpineapple
Diky holky, rozjelo se to, ted jsem na 5 cm

kikika87
23. únor 2022

@misule777 Těšíme se na fotky Vojtika maminko🤩❤

misule777
23. únor 2022

@kikika87
@anpineapple
Vojta, 23.2.2022 5:52, 3770 g a 52 cm. Je to macek po tátovi 😁❤
Jinak teda porod fakt relativně v pohodě. Asi tak v 19:50 mi praskla voda když jsem se zvedla ze záchoda, hodinu na to jsme dojeli do porodnice, kontrakce žádný, tak se snažili ze mě vypustit zbytek vody co jsem měla, aby se to rozjelo, ale spíš mi říkali, že do rána se to nerozjede. No vody bylo teda nějak moc a to nevytekla všechna 😀 nějak před 22 hod začali kontrakce, ale dost nepravidelné, ale kolem půl 3 už to bylo po 5-6 minutách. Já se po jedný kontrakci po🤮🤮, protože jsem dýchala blbě. Tak mě poslali do sprchy, ta byla teda dost ulevující. V půl 4 to bylo na 5 cm, udělali monitor, šla jsem zase do sprchy a asi po hodině a čtvrt jsem volala asistentku, že už se asi tlačí ven, tak to mi řekli, že už to bude a pak za pár minut jsem začala tlačit. Myslela jsem si, že bude na dvě tři zatlačení venku, ale to jsem se teda hoooodně spletla. Nevím jak dlouho to trvalo, ale myslím že tak 20-30 minut 😁
Jinak musím fakt doporučit maliník, lněný semínko a hlavně aniball! Prý na prvorodičku to bylo celkem rychlé, dost koukali, že jsem se stihla za hodinu ve sprše tak otevřít. To si myslím, že mohl pomoct maliník. A aniball prostě boží. I když jsem tlačila tak dlouho (nešlo mi tlačit správně i když s aniballem mi to šlo), tak jsem bez nástřihu a mám jen tři drobný kosmetický stehy. Při odchodu z porodního sálu jsem si normálně sedla, chodím snad líp než před porodem, úplná pohoda. Doktorka hned poznala že jsem ho používala a sestry na šestinedělí taky. Ty mi ani nevěří, že jsem celou noc rodila 😂😂

anpineapple
autor
23. únor 2022

@misule777 Jeee tak to mas za sebou! Malý je kouzelný! Moc moc gratuluji ❤️❤️❤️ A je dobre, ze je to kus chlapa, holky mají rady poradny chlapy 😁
A závidím tvoje pocity z porodu 😅 ja teda takhle s odstupem času uz to nevnimam tak hrozne, i kdyz pro me nejhorší byla pak ta doba po no… jak jsem byla hodně bolava. U me teda malinik ani lneny semínko asi nic, ale zas je fakt, ze nez mi to Dr dovolila, tak jsem skoro rodila uz 😁
Tyjo tak moc užívejte to seznamovani ❤️❤️❤️

monib66
23. únor 2022

@misule777 Moc gratuluji ❤Malinký je nádherný, přeji moc krásné 6tinedeli 🙂

kikika87
23. únor 2022

@misule777 No ty si hotová porodní hvězda 🤩👍jsem ráda, že si to takhle krásné zvládla. Vojtik je moc krásnej ❤ užívejte si první hodiny spolu 🥰🍀

misule777
23. únor 2022

@anpineapple Děkujeme ❤ je to pořádný chlap a myslím, že mě přeroste už na prvním stupni 😂 je boží, zatím je celkem hodný, tak snad mu to vydrží 😁
no jako pocity z porodu.. celou dobu jsem říkala, jak Vojta bude jedináček, že do toho se mi znovu nechce 😂 teď doufám, že si to časem rozmyslím a budu to chtít ještě podstoupit 😂 to dlouhý tlačení bylo pro mě asi nejhorší, čekala jsem kdy vytáhnou kleště a myslela jsem, že mě určitě už střihli. No tak já maliník pila denně po litrech od cca 34tt a naposledy včera 39+4. Takže já měla víc času 😂 Teď mi to trochu přichází k sobě, tak mě to začíná taky bolet, ale snad to nebude nic hrozného

misule777
23. únor 2022

@monib66 moc děkuji 😁❤

misule777
23. únor 2022

@kikika87 užíváme, Vojtík je božan. Zatím je hodný, tak snad to není jen tou únavou po porodu 😂

kikika87
18. dub 2022

@lenivekotatko Čauky, ty se stále neozyvas 😟 co mimi, už je na světě?😍❤

kikika87
18. dub 2022

@monib66 A co ty holka, už máš taky termín což? Jak jsi na tom ?😍🙏

monib66
19. dub 2022

@kikika87 ahoj 🙂 Jak se máš ty?
Já jsem 4ty den po termínu a pěkně mi to leze na mozek 😅 Obě děti se narodily před termínem a tenhle drobek ne a ne ven. Už jsem zkusila skoro vše. Od soboty odchází zátka, poslíčci každý večer a furt nic 😴
Dnes jdu na kontrolu do porodnice a budou chtít řešit nástup na vyvolání, což ale dřív jak 42+0tt nechci.
Uvažuji ale o Hamiltonu, jenže stále váhám. Jsem otevřena na 2 prsty už týden. Už jsem ho 2xodmitla.

Achjo

kikika87
19. dub 2022

@monib66 Já prezivam, co ti budu povídat. Jsem ve 35tt. Takže tebe též lituju, ale já bych si toho hamiltona nechala udělat. Nebolí to a určitě to pomůže. K doktorce jdu po měsíci ve čtvrtek a už budu asi chodit co týden. Jaký máte hmotnostni odhad ?

monib66
19. dub 2022

@kikika87 teda, to utíká 😍 Malý dnes odhad 3,4kg a to mi od začátku říkali, jak bude malinký. Ještě před 2mi týdny odhad 2,7kg 😀
Hamiltona jsem si nakonec nechala udělat a od té doby mám poslicky. Vana nepomohla, ale jsou nepravidelné. Teď jsem je začala zapisovat, ať vím, co se děje 😅

kikika87
19. dub 2022

@monib66 Tak budu držet palečky ať se to nějak rozběhne a brzy jste oba spokojený spolu venku 😁🙏dej vědět. Přeji klidnou noc v rámci možností 😉

monib66
21. dub 2022

Tak jsem si to užila, malý si z nás vystřelil. Od 8 večera do 2 nepravidelné kontrakce, síla podle monitoru přes 80. Otevřená na 4cm. Tak si mě nechali v porodnici, já se vůbec nevyspala, bolesti ustaly. Domluvili jsme se, že půjdu domů.
Dnes mám v plánu pořádný relax a k tomu dlouhou procházku, ať to popostrcim a nemusím zítra nastoupit na vyvolání.
Ty máš dnes kontrolu 🙂 Napiš, jak prcek roste 😍

kikika87
21. dub 2022

@monib66 No teda !!!! Tak ten vas pěkně napína🙏jdu až odpoledne, pak písnu. Ale má tam buď diskotéku nebo se chce dostat ven. Bože, už ať to je. Mě fakt není dobře, každý den je to takový malý souboj o preziti😂

monib66
22. dub 2022

Procházka pomohla a byl to ficak😅 Od 3 nepravidelné bolesti, to jsme šli ještě krmit zvířátka. V půl 8 už začaly být silnější, v 8 už po 2-3minutach. Tak jsme vyrazili. V nemocnici příjem kolem 20:10, hned otevřená na 8cm. A na 4 zatlaceni byl tady s námi 💕
Davídek 3710g a 51cm

kikika87
22. dub 2022

@monib66 To je pořádnej kluk 😍 moc gratuluju a užívejte společných chvilek❤🍀

monib66
22. dub 2022

@kikika87 děkuji moc ❤💕

misule777
22. dub 2022

@monib66 moc gratuluju ❤ je to pořádnej chlapák 😁

Strana