icon

Analytické přemýšlení a příprava. Jsem divná?

ronnie91
7. lis 2019

Ahoj! Chtěla jsem se zeptat, jestli jsem opravdu jediná..
Je mi 28 let a s mužem jsme se dohodli, že už bychom chtěli mít naši malou rodinku 🙂
Jenže já jsem prostě člověk, který většinu věcí bere misi.. A je na ni rád připravený, ví o ní informace a zařídí se.
Čili hned po tom dni, kdy jsme se rozhodli, jsem si pořídila kyselinu listovou, jelikož asi 3 dny na to začala menstruace, začala jsem pít čaj z kontryhele, měřit si bazální teplotu a zapisovat si. Udělala jsem si ovulační test a díky tomu jsem zjistila, že při mém 32 denním cyklu ovuluji 19DC, což je shodou okolností dnes 🙂
S mužem máme krásný vztah, užíváme si svoji společnost, máme fajn sexuální život, kdy se nám chce.. Teď byl na služební cestě 2 dny, tak se těším, že každou chvíli přijede, dáme si dobrou večeři.. 🙂

Prostě na to netlačím, neupínám se na sex kolem ovulace a ani se nemodlím, aby to vyšlo hend první měsíc, ale zkrátka jsem prostě ráda připravená a udělala jsem kroky, které mi přijde, že tady běžně holky dělají třeba po 6-8 měsících "snažení se" bez bylinkové podpory nebo sledování ovulace.. Jsem divná? :/ Děkuju za vaše názory 🙂

terezb98
7. lis 2019

@ronnie91 Dle mého názoru děláš dobře. Nemá cenu se na to tolik soustředit protože pak to právě většinou nejde a přijde to když to nejmíň čekáš. Co se má chytit se chytne a nepustí se. Přeju hodně štěstí 😊

drep
7. lis 2019

@ronnie91na přímou otázku přímá odpověď: ano, mně to divný přijde. Jsem echt analytik a být připraven na možné komplikace je gró mojí práce. Ale přesto jsem bazální teplotu nikdy neměřila (ani nevím jak se to dělá), kyselinu listovou jsem začla brát až při vynechané menstruaci a bylo to jediné, co jsem v těhotenství brala (ale listovku bych začla brát i dřív, jenže gynekoložka mi říkala, ať 3 měsíce před tou dobou, kdy bych chtěla otěhotnět, vysadím Hak a já otěhotněla mnohem dřív), bylinky ani nevím jaký se tvrdí, že se maj brát. Prostě jsem přestala užívat antikoncepci a věnovala se sexu. Bez všech vifikundací jsem otěhotněla hned a obecně mi přijde, že se dneska z těhotenství dělá mnohem větší věda než to je.

lenka_tom
7. lis 2019

Podle mě to děláš nejlíp, jak můžeš. Já si třeba bazální teplotu jsem neměřila ani tak kvůli tomu, abych věděla, kdy proběhla ovulace, ale jestli vůbec proběhla. Jinak je fakt lepší vypnout hlavu a jen si to užívat 🙂 Listovka se má brát hned, jak se přestaneš chránit, takže je opravdu dobře, že přemýšlíš takhle dopředu.

jituli84
7. lis 2019

Já to až takhle neřešila, pouze jsem začala brát listovku, takže mě to trochu přehnaný přijde

barulina
7. lis 2019

Me na tvem jednani neprijde nic d8vnehi. Nicmene kontryhel je uplne k nicemu pokud mas v pohode cyklus. A myslim, ze tedy se upinas az moc, prestoze pises, ze ne.

pavelkamat
7. lis 2019

Už jen tím eleborátem o tom jak se k tomu [neupínáš] jsi mě utvrdila v opaku. Tohle jsem dělala až po roku neúspěchu - měření bazální teploty. Jakmile v tom jedeš už takhle první měsíc tak ti bude při došlé MS divné proč to nevyšlo.... A červik v mozku je velký prevít!
Vykašli se na vše a užívejte si sexu...

barulina
7. lis 2019

@pavelkamat jj. Presne tak to na me pusobi. Za me jedinne podstatne je kyselina listova.

miska2611
7. lis 2019

Neupinej se! Jinak to bude bolet více. Užívejte si, ale myslím, že u tebe to stejně už začalo...přeji proto, ať se co nejrychleji zadaří 👍

pipi_puncocha
7. lis 2019

Otázka je, jak se budeš cítit, když to nedopadne... Obávám se, že s takovým přístupem už první "neúspěšný" měsíc obrečíš a bude to pro tebe těžké. Každý ti bude radit, ať se k tomu neupínáš a neřešíš to atd., ale ono to nejde na povel vypnout.

daasqua
7. lis 2019

Taky jsem analytik a i ze zvědavosti mě to zajímalo. Bazální teplotu jsem si měřila asi 3 měsíce předem, abych zjistila, jak cyklus vlastně mám (jako hodinky jsem zjistila), pila kontryhel, jedla ještě víc zdravěji než obvykle, byla v pohodě a v dobré náladě. Zajímalo mě, zda to vyjde hned, když je vše "nachystané", či zda je potřeba několik pokusů. Vyšlo to na první dobrou 🙂 To je ovšem náš případ, konstelace byla holt dobrá, bylo mi jasné, že to nemusí fungovat vždy a u všech.
Nyní analyzuji, který měsíc je nejlepší dítko mít, ale mám tušení, že u druhého to nebude tak rychlé, přece jen jím o dost hůř a času je méně než předtím. Ale to je holt moje povaha, ráda se na věci připravuji, zkoumám a analyzuji, i když vždy vím, že nic nemusí být, jak se "naplánuje".

klea81
7. lis 2019

Jo seš divná 😇zprotivit manželovi sex ještě před prvním pokusem. Já bych počkala s analýzou alespoň půl roku.

ronnie91
autor
7. lis 2019

@daasqua Děkuju 🙂 Já to cítím úplně stejně. Upřímně to bylo poprvé, co jsem nějak začala víc zkoumat svoje tělo.. Měla jsem pravidelnou menstruaci po 32 dnech, ale třeba mě překvapilo, že ovuluju až 19. den a ne v půlce cyklu, jak se člověk "ve škole učí".
Upřímně jsem se chtěla hlavně víc poznat. A práce a zájmů mám tolik, že jestli to vyjde teď nebo za 6, 8, 12 měsíců, mě fakt tak netrápí.. Spíš jsem chtěla vědět, jak na tom jsem 🙂

ronnie91
autor
7. lis 2019

@klea81 :D Děkuju. Myslím, že muži jsem nic nezprotivila, vzhledem k tomu, že s ním je to v ohledu sexu a všeho úplně stejné jako dřív. Jemu nic nenutím ani nemluvím o ovulaci, datech a podobně. Žijeme klasicky jako před tím 🙂

ronnie91
autor
7. lis 2019

@pipi_puncocha Mám teď před sebou 3 týdenní dovolenou ve Vietnamu, frmol v práci, cestování na služebky.. Mně asi tolik nezáleží na tom, kdy se zadaří, spíš jsem prostě chtěla mít přehled a připravit se 🙂

ronnie91
autor
7. lis 2019

@pavelkamat Díky 🙂 Chápu. Spíš jsem prostě ráda, když se pro něco rozhodnu, připravená a něco pro to dělám. Nikdy jsem nekouřila a alkohol nepiju už 6 let asi, HA neberu od 20 let, cvičím asi tak 4x týdně a celkově myslím žiju zdravě.
Kontryhelem jsem chtěla asi lehce zkrátit cyklus ze 32 dnů. A myslím, že možná i díky němu poprvé opravdu cítím ovulaci, nikdy dřív jsem to na sobě nepoznala, tak i to mi přišlo jako fajn cesta v poznávání svého těla 🙂

ronnie91
autor
7. lis 2019

@lenka_tom Přesně 🙂 Sice mám cyklus pravidelný, ale v rámci normy delší (32 dní) a o tom, jestli vůbec ovuluju, jsem nikdy extra nepřemýšlela, tak mi přišlo fajn to aspoň vědět 🙂

ronnie91
autor
7. lis 2019

@terezb98 Moc děkuju 🙂 Fakt se nemodlím za dva čárky první měsíc a mně upřímně přijde třeba divné si dělat těhotenské testy dříve, než má vůbec přijít menstruace a hledat duchy..
Ale připravit svoje tělo na ten proces mi prostě přišlo asi.. vhodné 🙂

lolam10
7. lis 2019

Listovka by se mela brat 3 mesice pred otehotnenim a podle me je to to jedine(krome sexu😉)co by zena mela delat kdyz chce otehotnet...takze ano,podle me to zbytecne hrotite a zadelavate si akorat na prusvih,co kdyz to hned nevyjde,treba par mesicu?nezblaznite se z toho?je spoustu holek co se tak blokly ze tim spis neotehotnely...byt vami dam si koupel a zacnu planovat dovolenou nebo tak neco at se zamestnate a HLAVNE nectete na internetu o otehotneni😉

klea81
7. lis 2019

@lolam10 nebrala jsem ani listovku 😜

bigbig
7. lis 2019

@ronnie91 Já to měla podobný jako ty a @daasqua Já se takhle důkladně připravuju na jakýkoli "projekt", nemůžu si pomoct🙂
Měřila jsem bazálku ještě v době kdy jsme se chránili, protože jsem chtěla vědět jestli vůbec ovulaci mám (dlouhé cykly). A i kontryhel, listovku atd. Nevím proč, ale byla jsem přesvědčená že určitě budu mít problém otěhotnět, tak jsem, i kvůli věku, chtěla udělat maximum. Vyšlo to na první dobrou, opravdu mě to zaskočilo. U druhého dítěte bych ale ráda trochu více spontánosti🙂

klea81
7. lis 2019

Při sexu obden není potřeba vůbec řešit nějakou ovulaci 😉spermie vydrží 5 dní... Někdo říká, že i 8 😇

me_druhe_ja
7. lis 2019

Já se jen trochu obávám, aby to ve finále nemelo opacnej ucinek: jako že máš extrémně zdravej životní styl, teď se extrémně pečlivě připravujes.....Ono je někdy lepší méně řešit a více žít. 🙂
Každopádně držím palce, ať se "projekt" podaří.

widowblack
8. lis 2019

Co by , já planovala vytažení tělíska na začátek května,- na cca začátku dubna sme se s mužem rozhodli že to prubnem , tak sem už začala s kyselinou , tělísko vytáhli , odmenstruovala sem a tak nejak sem poznala svojí nadržeností že asi sou "plodný" dny - pak i zpětně po přepočítání ze srandy podle ovulačních kalendářů to tak fakt bylo ... a teď sem vstoupila do 7 měsíce 😂 takže co by se na to nepřipravit ... hodně štěstí

lolam10
8. lis 2019

@klea81 asi jsem to blbe napsala,listovka neni povinna ale snizuje sanci na postizeni takze je dobre ji brat.ostatni mamavitaminy nemaji prokazane ucinky😉

barulina
8. lis 2019

@lolam10 jj. Muj gynekolg ted me dokonce odrazoval. Ze jento zbytecne tahani penez. Jedla jsem kyselinu a ted uz ani zo ne. Snazim.se denne ovoce, zeleninu a jedem

cumaceka
8. lis 2019

@ronnie91 Ahoj, podle me jsi trochu nedomyslela, jak by ses mohla citit potom, co to na poprve nevyjde (coz ti samozrejme nepreju) a jak te muze pripadny neuspech dal poznamenat. Ja osobne jsem prvni mesic snazeni neudelala ani polovinu z toho, co ty, jen jsem vstrebavala informace, cetla clanky, presne jak pises, aby clovek vice vedel, co a jak, protoze jsem to nikdy predtim neresila a ani me to nezajimalo. A pak v druhe casti cyklu jsem si samozrejme neumyslne sugerovala priznaky, dny pred ms jsem byla presvedcena, ze vse odpovida tomu, ze to vyslo. A nevyslo. Mela jsem jen zpozdeni, ale ms prisla. To byl ten moment, kdy mi doslo, ze ani kdyz se sebelip pripravis, vse delas podle doporuceni (a nemyslim, ze se to rovna tlaceni na chlapa, muj nemel poneti), tak stejne je poceti zazrak, ktery proste nejde presne naplanovat. Je dobre k tomu mit respekt a mozna nechtit mit vse pod tou prehnanou kontrolou, protoze te to muze semlit. A to plati, i kdyz se ti to napoprve povede. Tenhle web sam ukazuje, jak nepredvidatelne to muze byt a ze mnohdy ani doktori nevi, proc to nekomu nejde, i kdyz ma nejlepsi dispozice a vsechno dobre nacasovane. Tak ti preju, at to vsechno ustojis a brzo se tesite z mimi.

ariadna12
8. lis 2019

@ronnie91 to znam - nas tatinek si vse nastudoval, do pc si dal aplikaci na ovulaci a otehotneni, co tehotna smi a nesmi jist, rano mne budil s tim, ze merime bazalni teplotu....a vyslo to😁. Ja to pouze lehce podporila cajem baby radnicke.