Astenická ejakulace. Otěhotněla i přesto některá z vás?

15. pro 2020

Dobry den, otehotnela nektera z vas i presto,ze mel pritel astenickou ejakulaci? Ze sperma jen vyteka a je huste a mensi mnozstvi?
Diky

ema90
15. pro 2020

To, ze je sperma huste a je ho malo, bych jako problem vuuubec nevidela. To na pohyblivost a mnozstvi spermii v ejakulatu vliv nema.

Pokud tedy znamena astenicka ejakulace problem jen v tomhle, tak o nic nejde, ne? 🤷🏼‍♀️

evsi88
15. pro 2020

@ema90 je to problem v tom, ze se spermie diky nevstriknuti nedostanou kam maji. Není to úplná neplodnost, ale částečně to problem je

evsi88
15. pro 2020

@ema90 a pani se ptala, zda se někomu s tímto problémem podařilo otehotnet, takže nechápu Vas komentar mimo misu

ema90
15. pro 2020

@evsi88 Pani to popsala jako problem v tom, ze sperma jen vyteka a je huste a je ho malo.
Proto jsem se ptala, zda-li je problem jen v astenicke ejakulaci?
Sestra ma manzela s touhle diagnozou, tak o tom neco vim, nebojte 😊

To ze ejakulat nestrika az kamsi, kam si asi vy predstavujete, neznamena, ze se nedostane kam ma.

ema90
15. pro 2020

Odpoved pro tazatelku 😊

Moje sestra ma manzela (36let), astenicka ejakulace mu byla diagnostikovana uz predtim, nez se dali se sestrou dohromady.
Ano, je to problem, bral myslim nejake leky (nevim jestli porad bere,nebo jestli je bral jen pred sexem), ale vliv na plodnost to nema.
Maji se sestrou sestiletou dceru a trileteho syna.
Podle sestry je problem hlavne v tom, ze neni schopen kolikrat erekce a ejakuluje i bez erekce.
Na zadny velky dovadeni pri sexu to neni, ale dve deti pocali bez vetsich problemu (o dceru se snazili asi rok, syn se povedl nahodou bez snazeni)
Asi si ten sex pri plozeni moc neuzili, ale ucel to splnilo.

evsi88
15. pro 2020

@ema90 nemáte pravdu pojem astenicka ejakulace je prave problem s rytmickymi vystriky semene - s kvalitou semene to nema nic spolecneho, proto jsem nechapala proč se vyjadřujete k ejakulatu, když je tím problémem prave ten “vystrik”

ema90
15. pro 2020

@evsi88 Ale to je uplne jedno, ze ten vystrik neni takovy jak u “normalnich” chlapu. Vliv na plodnost to proste nema a vy jste psala, ze ma. To je podle me pro tazatelku zasadni.
Odpoved je, ze jde otehotnet a to je preci hlavni 🤷🏼‍♀️🙂

cherie24
15. pro 2020

Nemám zkušenost s touto diagnózou, ale tenkrát jsem řešila, že partnerovi se po sexu při vyndávání svlékl kondom a doktorka mi tenkrát řekla, že i tak je možné otěhotnět. Prostě stačí, že se sperma dostane do vnitř a oni už si cestu do dělohy najdou i tak. A malá má 15 měsíců 😁 takže pokud má jinak spermie v pořádku a správně pohyblivé, otěhotnět by mělo jít i tak ☺

ema90
15. pro 2020

@cherie24 Presne tak, sperma nemusi strikat az kdo vi kam, staci, ze dovnitr proste jen “vytece” a pokud jsou v poradku tak, jak maji byt, tak si cestu k vajicku bez problemu najdou 😊

marketanova
16. pro 2020

Myslím, že je to hodně vyjímečné..ale slyšela jsem o tom. Mám spíše dotaz k tématům ohledně darování vajíček, vím, že je to tady trochu mimo, ale máte některá zkušenost pokud se nedaří..?

ema90
16. pro 2020

@marketanova S tim zkusenost nemam, ale urcite tu na tohle tema budou diskuze, zkuste se podivat.