icon

Růst bazální teploty před menstruací? Možné příčiny a zkušenosti

klaraklara123123
8. bře 2023

Ahoj všem. Snažila jsem se vše si pročíst, než se zeptám. Nenašla jsem, prosím kdyby někde bylo, omlouvám se...
Spíše mi jde o konkrétní odpověď, než všeobecně. Zda někdo tak měl.
Sex pár hodin po ovulaci. Jsem den před MS, nedělala jsem si test. BT mi za poslední 4 dny roste. Dneska jsem měla 37,3, od pondělí do včera 37.1.
Raději ani zítra nechci dělat test. Může to být nárůst BT před MS? Děkuji moc za radu.

gbp
9. bře 2023

@klaraklara123123 dej prosim graf, moc nechapu na co se ptas. hodnota neni dulezita, dulezita je cela krivka.

annah1111
9. bře 2023

@klaraklara123123 taky nějak nerozumím, BT roste po ovulaci

andelka
9. bře 2023

Obecně..nebývá rozdíl mezi křivkou po ovulaci, kde těhotenství nebude a kde bude. Záleží jestli bude vyšší déle než obvykle, nebo déle než 16 dní po ovulaci. Mně třeba BT klesá až po začátku MS. Měřila jsem léta, ale jen málokdy déle než 5 dní po ovulaci k potvrzení, že k ní došlo. Nemá to význam. Test jsem zkoušela až když LF byla o den delší než obvykle.

gbp
9. bře 2023

@klaraklara123123 a jestli ti jde o tehotenstvi, tak kdyz se zadari, muzes namerit tzv. trifazovou krivku. teplota proste po nidaci poskoci jeste jednou a drzi se nahore. ja sem to v tehotenstvi namerila. ale nemusi to tak byt a stejne muzes byt tehotna, stejne jako muze byt vyssi nad 37, ale taky nemusi 🤷🏼‍♀️