Braly jste ATB jako důvod k přerušení snažení o mimčo?

danka4
15. zář 2013

Ahoj všechny 😉 , od listopadu 2012 se s manželem snažíme o první mimčo. Teď beru 10 dní ATB a ještě 7 nejspíš budu (slabý zápal plic, od druhého dne bez teplot, jen kašílek), jsem 11DC a čekám kdy přijde ovu. Braly byste ATB jako důvod k přerušení snažení? Nebo byste to neřešily? Někde jsem se tady dočetla, že po ATB by se mělo počkat 3 měsíce ... ??!! Jinde zas, že ATB v prvních 4 týdnech nevadí. Nevím jestli dávat pozor, nebo to neřešit. Co byste dělaly na mém místě?

pepetousek
16. zář 2013

Ahoj, já teď taky začala brát ATB, akorát já je budu brát měsíc :( Pravděpodobně borelióza :( Doktroka mi říkala, že bychom se měli přestat snažit, aby to malé taky nemělo...ale to byl ten jediný důvod...říkala ještě, že cca 19 dní od početí mimi nic neovlivní, ale to není můj případ..

Já být na Tvém místě, raději tento měsíc vynechám, aby se tvé tělo z toho dostalo a bylo ready na snaženíčko od dalšího měsíce 🙂 Co je jeden měsíc v celém životě? 🙂

amabilis
16. zář 2013

@danka4 Pokud jsi hlásila, že se snažíte (takže potenciálně můžeš být těhotná), tak ti určitě dali šetřnější penicilínová antibiotika a to bych pak asi nechala na přírodě. Přečti si leták a pokud to případnému těhotenství hodně vadí, bude to tam napsané.

danka4
autor
16. zář 2013

Ahoj, taky si říkám, že když už trvá tak dlouho, tak jeden měsíc navíc ještě přežijeme. Ale na druhou stranu, jsem pro - čím dřív, tím líp ☹ Já bych se právě měla vejít do těch prvních 14 dní, kdy ještě není s matkou nijak propojen. Taky jsem někde četla, že během nemoci je šance na početí větší, jelikož tělo řeší jiné věci.
Co se týče ATB, tak mám Klacid SR, kde se píše, že bezpečnost během těhotenství nebyla zatím stanovena.
Děkuji Vám za názory, nejspíš to tentokrát odložíme ...