icon

BT jako na houpačce, ale ovu testy ovulaci prokazují

paviv
10. lis 2015

Ahoj holky,
mám pár otázek:

po téměř ročním snažení a "volném přístupu" jsem tento měsíc začala měřit BT, na doporučení doktorky užívat Nosifol a k tomu jsem přihodila i ovulační testy... Teploty mi stále skáčou nahoru a dolu den co den (tak nevím zda měřím špatně či čo...) ale na ovulaci to s BT stále nevypadá... na testu se mi ale včera 19 DC ukázaly myslím celkem pěkné dvě čárky 🙂 (ikdyž obě nebyly uplně stejně silné ale ta čárka nebyla duch, byla opravdu pěkně viditelná) (18 DC mírně pozitivní a dnes 20 DC zase už jen mírně pozitivní)...

1) Měla jste to některá třeba také tak, že se z teplot vyčíst nic nedalo a přesto ovulace byla? ... a pak to třeba dopadlo // na těh. testu? 🙂
2) A kdy měl být při takových testech sex? Jde mi o to, že včera snažení samozřejmě proběhlo a předevčírem při zesilující čárce taky... ale když dnešní test zeslábnul, má snažení ještě cenu?! Jistota je asi jistota, co? Jde o to, že manžel to 3 dny po sobě moc často nevyžaduje, tak jestli ho nemám spíš už nechat regenerovat 😀 😀
3) A ještě mě teď zajímá, zda má bazální teplota po ovulaci nějaký vliv na otěhotnění či udržení těhotenství apod.

díky za pomoc a podporu!!

BT jako na houpačce, ale ovu testy ovulaci prokazují
Strana
z2
paviv
autor
21. lis 2015

@pekkaa no ja v pondeli zkusim ten Lady max z dr. max koupit 🙂

paviv
autor
22. lis 2015

@pekkaa nasla jsem doma jeste jednu krabicku testu a neodolala jsem %-) :D Je to nejaky prenatal test s citlivosti 25, vcera byla citlivost 10… a prijde mi, ze sili a vysledek byl okamzite... asi to bude pravda :D pac tolik testu snad nelze!!! doufam, doufam, doufam!!

pekkaa
22. lis 2015

@paviv 😉
Pokud je citlivost 25, tak urcite!
Mam radost!
Drzim palce at se drziiii

paviv
autor
23. lis 2015

@pekkaa tak dneska dr. Max asi pred hodinou... proste ms zitra neprijde, rozhodla jsem se, ze jsem tehotna 🙂

paviv
autor
23. lis 2015

Tady jeste jak to jde od patku... ted me spis zajima, kdy zavolat na gyn. a objednat se, aby uz neco bylo videt...

pekkaa
23. lis 2015

@paviv to si pis, ze jsi!!😉
Pockej treba do ctvrtka a klidne tam uz zavolej, reknes kdy byla posledna MS a oni si te objednaji. Pravdepodobne tak na 7my tyden

werumka
23. lis 2015

@paviv Vzhledem k tomu, že ovulace proběhla až 20. den cyklu, je lepší uvést datum poslední menstruace o těch 6 dní posunutou (tj. +6 dní). Z hlediska těhotenství je to celý týden a kdyby si Tě pozvali podle data poslední menstruace, tak těhotenství bude o týden mladší a zbytečně Tě budou stresovat. Srdíčko je vidět nejdřív kolem těch 4 týdnů po ovulaci.

paviv
autor
24. lis 2015

@pekkaa ja jsem si rikala jestli me neobjedna prvne treba jen na krev a pak treba na ultrazvuk pozdeji, nebo mam spis zavolat pozdeji... ale ta.mojre gyn. tam byva jen patky, jinak totiz je v nemocnici... tak zas aby me do vanoc vubec objednali %-) 😀 zavolam.asi fakt koncem tohoto tydne

paviv
autor
24. lis 2015

@werumka ale ja myslim, ze kdyz to bylo ± 20 DC z cyklu 33, ze je to jako v poho, ne? ze ta druha faze je ± 14 dnu.. alechapu jak to myslis.. ty asi ne, ze by to bylo spatne ale kvuli tem tydnum... a tak treba by me pak vzala 2× na ten ultrazvuk, kdyby prisla na to, ze je jeste brzy na srdce.. ja vim, ze by to mohl byt "stres" no kazdopadne ja ted taky nevim jak na tom jsem, tak mi to prijde celkem jedno :D

pekkaa
24. lis 2015

@paviv radsi si zavolej prave, kdyz tam byva jenom patky.. aby si se tam dostala vcas 🙂.
ja jsem na krev nesla a rovno me objednali na ultrazvuk.

jinak ja mam taky delsi cykly, takze vypocet tydnu dle posledni menstruace mi vychazi o 9 dni vic nez mam dle ultrazvuku. Takze kdyz se na me doktor podival na ultrazvuku, tak rikal, ze je to o dost mensi nez by melo byt.... ale kdyz jsem mu rekla, ze ale mivam dlouhe cykly a ze vim, ze ovulace byla tehdy a tehdy, tak pak to presne odpovidalo ty velikosti..
tak jenom jak pise werumka vyse, aby te nevystresoval zbytecne tim, ze je mimi mensi nez by melo byt.. rekni mu, kdy byla cca ovu a pak by to melo sedet.

werumka
24. lis 2015

@paviv Přesně, jak píše @pekkaa - tabulky počítají s tím, že ovulace je 14. den cyklu. To je prostě datum podle menstruace, které je na první dobrou pro lékaře určující. Proto je lepší u prvního ultrazvuku křičet už ode dveří, že tento termín neodpovídá a odpovídat nebude 🙂

paviv
autor
24. lis 2015

Ok, holky, tak ja se tam radsi ozvu uz ve ctvrtek... a uvidim, kdy me objednaji - stejne nejdriv za tyden ci 14 dni bych rekla... takze tak, diky vam!!

paviv
autor
24. lis 2015

@pekkaa ...ještě mám dotaz, nevím zda máte holky zkušenosti... jak je to s barvením vlasů v těhotenství - můžu jít ke kadeřnici?... zrovna jsem na zítra objednaná a chtěla jsem se nechat nabarvit (a myslim si, ze to neublizi) ale nechci to podcenit nebo něco udělat špatně :( co myslíš?

pekkaa
25. lis 2015

@paviv no, to je tezka otazka 🙂.. taky jsem to resila. a nazory se fakt hodne lisi. Nekteri tvrdi, ze nezávadnost chemikálií je u barev na vlasy pečlivě hlídaná, na druhou stranu však němečtí vědci našli v mateřském mléce a tukové tkáni kojenců stopy chemikálií z barev na vlasy....
tak nevim, vyber si.
ja jsem hodne rizikove averzni clovek a vsechno co se nekde rika a pise, ze je rizikovejsi, tak proste v tehu ted nedelam. mimi je pro me dulezitejsi. ale zase mam i ve svem okoli kopec holek, ktere se barvi i v tehu a nevime o nicem, ze by se stalo...
kdyztak bych zvolila barvici sampon, ktery je setrnejsi, nebo hennu.
prvni trimestr je rizikovy, aby se vsechno vyvijelo spravne a mela si zdrave miminko.
ale je to na tobe, musis se rozhodnout sama. jak rikam, je hodne holek, ktere toto vubec neresi. Ja jsem to ale riskovat nechtela

paviv
autor
25. lis 2015

@pekkaa tak ja nakonec i bez nejakeho dlouhosáhlého vysvetlovani kadernici jsem zvolila zmenu a vyřešila to melirem 🙂 a vlasy si budu nechavat odrustat z celistvé barvy - mam svoje svetle hnede, nabarvene tmavou hnedou, takze odrosty byly hrozne - uplna "cestička" ale ted po meliru to ma vic barev hlava, takze odrosty sice jsou ale neni to tak "okaté"... pač takhle při meliru a zabaleni do alobalu proužků vlasů by se barva nemela dostat pres pokozku nikam - i kdyz si myslim, ze pokud se jedná o věci "všeho s mírou" tak by to vadit nemělo ani tak 🙂 ale proste jsem zvolila variantu "cestu nejmenšího zla" protože tak jak tak, bych asi nevydržela z uplně tmavé hnědé odrosty do slámově hnědé normálně 9 měsíců nosit...

Strana
z2