icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

rituska88
10. srp 2018

@saminomimino Bohužel Paralen vůbec nezabral a jinou možnost jsem neměla, musela jsem dodělat práci a jet autem domů a v hlavě mi úplně smýkalo. Pak jsem jela ještě 50 km na pohotovost, kde mi zub museli znovu otevřít...no prostě samé radosti...

rituska88
10. srp 2018

@lazuli35 Děkuji! 🙂 Jsem v 7tt.

rituska88
10. srp 2018

@pejskyne Děkuji! 🙂 No, se zubem si užívám už týden,nejdřív jenom mírné bolesti, myslela jsem, že mám průvan, pak se to rozjelo a musela jsem 2x 50 km na pohotovost, mezitím ke svojí zubařce a fungovat nějak v práci. Naštěstí včera mi zub znovu otevřeli, takže bolesti polevily a znovu jdu na zaplnění až v úterý, tak uvidíme, snad se to už nebude opakovat, jinak si ho asi nechám vyrvat ať mám klid.

elennka
10. srp 2018

ahojda holky, ty tepla jsou úmorná.. v práci jsem se nezastavila.. jinak mě prozatím nedorazila porevizní MS.. dává si na čas, dneska mě skončilo 6nedělí.. ale mrška se prostě nějak toulá.. Jinak manžel se trochu sekl v oblasti snažení, tak nějak zase volný průběh. Mám nabrané všechny odběry - genetiku, hematologii a hodně obsáhlé odběry imunulogie..

pejskyne
11. srp 2018

@andelka Děkuju moc! Je mi líto, co jsi prožila, v tak pokročilém týdnu je to rána. Budu to mít teda podobně jako ty, budu při kontrole podle MS 9+3, ale podle všeho jsem ovulovala 18. den, takže podle UTZ čekám taky max. 9+0 (a obě moje děti byly menší, i podle jistého data početí v jednom případě). Nedalo mi to a zkusila jsem se rovnou objednat na screening do Podolí, že do té doby žádanku buď dostanu, nebo objednání zase zruším. Řekli mi stejně, že jestli do 5.9. budu mít ještě kontrolu (tvářila jsem se, že jednu jsem už měla), ať se objednám až po ní, aby byla jistá velikost mimča

pejskyne
11. srp 2018

@elennka Držím palce, ať brzy MS přijde, ale dobře, že neplašíš, máš čas. A ti chlapi na to snažení na povel moc nejsou no, ten můj by na to asi nikdy nepřistoupil, musela jsem to vždycky zaonačit 🙂

inuska82
11. srp 2018

Zdravím vás všechny a držím palečky. Dovolím si napsat vám tu ve zkratce svůj příběh, protože toto téma je mi bohužel dost "blízké". Doufám, že aspoň pro některé z vás bude povzbuzením, že "to" nakonec může skončit dobře. Velmi dobře chápu vaše pocity, protože jsem tzv. zamlké těhoteství zažila. O mimčo jsme se neúspěšně snažili 5 let. V té době jsem prodělala čtyři zmlklá těhotenství (a následné revize) a dvakrát mimoděložní těhotenství. Bolelo to pokaždé. Ale dobrá zpráva je, že to přebolí. První dny byly hrozné, ale pak bylo každým dnem líp. Zvlášť s tím světýlkem na konci tunelu, že to přece jednou musí vyjít. A teď mám rozkošnou dvouapůlletou holčičku a to, co bylo, mě už zdaleka netrápí tolik, jako dřív.

andelka
11. srp 2018

@pejskyne já jsem měla kontrolu 7+2, a pak až za měsíc. Volala jsem na termín sama,neměla jsem tehdy ještě ani průkazku,ani žádanku ( tu ani nepotřebuješ), na kontrolu jsem pak šla 11+2 a na krev na screening druhý den. Takže už s průkazkou. Též jsem si říkala,že kdyby to na kontrole bylo blbý,tak bych holt NT zrušila,to není problém. Držím palečky.

lazuli35
13. srp 2018

@elennka neboj, určitě dorazí 😉 taky na mě to snažení na povel moc nepůsobí a na manžela teprve ne... Tak uvidíme. Teď jsme se tak nějak pokoušeli, počkáme, co bude.
Jinak mě v sobotu tak píchalo na levé straně podbřišku, že jsem si myslela, že to byla ovulace. Ale na druhý den znovu, takže fakt nevím. A navíc jsem ji měla mít někdy v úterý. A teď mě taky pobolívá. Jsem zvědavá, co z toho bude. Dnes jdu na první porevizní kontrolu k dr., snad bude vše v pořádku.
@inuska82 to musela být muka, co sis prožila, vůbec si to neumím představit. Jsi moc silná, že jsi to zvládla. A ta odměna na konci stála za to 😊

elennka
13. srp 2018

@lazuli35 možná jsem to špatně naformulovala, my se časovaně nesnažíme, ale prostě manžel se vyhýbá... má strach z dalšího těhu, aby to neskončilo opět špatně. Teď jak jsem byla těhu, tak chodil "jak kohout", že se to povedlo, prostě nadšení a opět z ničeho nic zase konec..
A asi se objednám na gyndu na kontrolu, jestli je narostlá sliznice.. abych věděla, jestli je evše ok.. a mám čekat MS..

lazuli35
13. srp 2018

@elennka jo takhle. To je možná normální, že se bojí dalších možných problémů v následujícím případném těhotenství. Ale zase bez toho dítě nebude. Je třeba si připomínat, že touha po dítěti je určitě větší než obavy z toho, že to zase nevyjde. Časem to bude určitě zase lepší 😉

elennka
13. srp 2018

@lazuli35 vzhledem k věku.. atd.. nevím, nevím..

lazuli35
21. srp 2018

Ahoj holky, jak se máte? Nějaké posuny, novinky....?
Já dnes čekám 2. MS po revizi, ale zatím to vůbec nevypadá. Můžu být těhotná a nebo je cyklus rozházený po revizi... Nezbývá než čekat. Tt se mi dělat nechce, mám z toho strašný strach. Vůbec jsem si nemyslela, že to budu takhle prožívat. Zas na druhou stranu nemám vůbec žádné příznaky ani PMS ani těhotenství. Tak asi se cyklus jen prodloužil.

pejskyne
21. srp 2018

@lazuli35 Ahoj, to jsi dobrá, že hned netestuješ. Je to určitě dobré, vydržet co to jde. Ono se to tělo teď může fakt chovat všelijak, tak uvidíš, ale držím palce.
Já jsem zrovna před pár dny už provařila muži, že jsem ASI těhotná. Bylo to neudržitelné, je mi blbě a chovám se divně 🙂. Ale děláme zatím oba jakože nic, dokud to nebudeme mít aspoň lékařsky potvrzeno. Pak se o tom začneme bavit spolu a za pár týdnů pak (když to bude v pořádku) třeba i s někým dalším. Dnes jsem podle MS 8+2, doktorku mám až 9+3. O víkendu jdu sice na svatbu, ale prozrazení se nebojím, stejně už pár let prakticky vůbec nepiju a únava se při dvou akčních batolatech na krku jistě nebude zdát podezřelá 🙂

biedronca
21. srp 2018

Prodělala jsem revizi minulý čtvrtek vacek i v 9tt byl porad prázdný a odpovídál 7tt.

pejskyne
21. srp 2018

@biedronca Ahoj, je mi líto, že jsi taky spadla sem k nám, ale vítej. Viděla bych to optimisticky podle toho, co píšeš, nebylo to vlastně moc rozjeté těhotenství. Tím nechci snižovat tvou ztrátu, ale myslím, že fyzicky by to mělo jít snad všechno snadno a za chvíli budeš určitě zase těhotná. Sama jsem z těch, které (snad, zatím nepotvrzeno) otěhotněly po první porevizní MS, tak přeju podobný průběh

biedronca
22. srp 2018

@pejskyne Děkuji...
On je to druhý potrat za půl roku, první byl samovolný. Ted s revizí. Ceka me genetické, imunolgoické a hematologické vysetreni. Ale....
Provedu vysetreni, pockam na vysledky, a kašlu na snažení. Ted klidně mesíc, dva, tři nechci ani otěhotnět. Bojím se že to dopadne zase tak.... Odsouvám to na vedlejší kolej. Potrebuji si odpočinout, oddechnout od vsech hormonů, doktorů atd. Do toho am PCOS

lazuli35
22. srp 2018

@pejskyne Jsem pěkně podrážděná a protivná, všechno mě štve, nic mě nebaví, jsem na ránu, fakt. takže ms asi prijde, otázkou je jen kdy. Tak já bych měla testovat vždy co nejdřív kvůli pracovnímu prostředí, z toho jsem nervózní.
Držím ti palečky, aby vám to tentokrát dopadlo dobře 😉
@biedronca to je mi líto, snad se dáš brzy dohromady a odpočinek si klidně dopřej, musí to být náročné, takhle dvakrát téměř za sebou.

blackhole
25. srp 2018

Ahoj, psala jsem sem před nějakou dobou, jsem "jen" po spontánním potratu v 7tt. Od té doby jsem měla 2x MS a byla jsem i na preventivce na gyndě. Hodně mi utkvělo, co mi řekl doktor, že když nepřijde MS, mám počkat týden-dva a pak testovat. Asi má recht, udělat si test brzy a pak se zbytečně těšit už nechci, jen nevím, jestli to vydržím...
Jinak jsem předevčírem měla takovou smutnou hodinku, asi den předtím jsem v metru potkala kolegyni, která je cca v 8. měsíci s druhým dítětem. Ptala se mě, jak se mám a já nebyla schopna o mateřské říct nic pozitivního, ona přitom vypadala rozzářeně a spokojeně. Tak jsem přemýšlela, proč jsem tak reagovala a došlo mi, že mi prostě bylo líto, že ona to druhátko čeká a já bych ho čekala taky, kdybych nepotratila. Tak mi bylo chvilku smutno, ale asi jsem si to potřebovala uvědomit, protože pak se mi ulevilo a přišlo mi, že už mám ten potrat jaksi emocionálně za sebou. Tak tedy doufám v lepší zítřky 🙂

biedronca
25. srp 2018

Dnes jsem 10 dbi por Revizi, a na rozlucce dnes mame hrát bowling.Me to vůbec nedoslo...
Ja teda asi hrat nemuzu ze? Nema se nic zvedat....

elennka
25. srp 2018

@biedronca na bowling muzes normalne jit, ja jsem 14 dni po revizi pomahala sundavat a davat tasky na strechu a ze strechy..

lazuli35
25. srp 2018

@elennka já jsem tři dny po revizi běhala po horách, záleží jak se cítíš.

elennka
25. srp 2018

@lazuli35 jj tak.nejak, ja jsem psala v rychlosti.. Proste jsk.se.kdo.citi..

elennka
25. srp 2018

@lazuli35 po prvni revizi jsem byla uplne k.o., silena unava, ted to bylo jine, mozna i proto ze jsen ted byla psychicky jinak naladena..

lazuli35
25. srp 2018

@elennka a já to napsala jako odpověď na jiný komentář 😁 pardon.

elennka
26. srp 2018

@lazuli35 v poho🙂 jinak pekny den..

lazuli35
26. srp 2018

@elennka tobě také 😉
Holky, mám 6 dní zpoždění, včera ráno na testu nic, tak se asi cyklus bude vzpamatovávat. A já si myslela, jak to bude vše hned v pořádku 😔

elennka
26. srp 2018

@lazuli35 ja cekam na porevizni ms..jeste, uu to bude 9t

lazuli35
26. srp 2018

@elennka to je nepříjemné

pejskyne
26. srp 2018

@elennka Po devíti týdnech už bych asi zašla k doktorovi, mně moje doktorka říkala, že když to nedostanu, mám přijít právě za dva měsíce. Ale pokud jsi třeba rozhodnutá, že stejně nechceš vyvolávačku a počkáš na přirozenou ms, tak jedině trpělivost, no, ale je to teda opruz.

@biedronca Jestli jsi ochotná trochu utrácet, tak za sebe rozhodně doporučuju Nosifol. Pomohl mi několikrát s různými věcmi, s polycystickými vaječníky taky. Je to teda drahá sranda, cca 650 Kč na měsíc, ale mám fakt nejlepší zkušenosti.

@lazuli35 Tak to je protivné, ale bývá to bohužel, ten rozhozený cyklus. Tak ti přeju, ať se to brzo rozlouskne.

Strana