icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

snezenka123
2. srp 2018

@rituska88 ahoj, naprosto ti rozumím...já v lednu o mimi taky přišla, a otěhotněla jsem hned po ms...ta teda trvala skoro 14 dní:-/
Nicméně jsem už týden před termínem ms slabě krvácela..celý ten týden..a den před termínem ms slabé //...hned jsem volala na gyndu, co s tím(byl pátek)a řekl mi, ať si nasadím utrogestan, co mi zbyl z předešlého nevyvíjejícího se těhu...
Měla jsem hrozný strach..i dilema, zda nasadit hormony, protože jsem zase nechtěla podporovat špatně se vyvíjející se těhu☹
Nakonec jsem nasadila, a ještě týden slabě krvácela/špinila...byl to hrozný stres☹
po týdnu klid a zase začalo jednodenní silné krvácení..to přešlo do 3 denního špinění...
týden zase klid...a potom hodně silné hnědé špinění..zase trvalo to potom už ve slabší formě cca 3 dny...vždycky jsem to hrozně obrečela☹
Ještě nakonec i v 15tt jsem zase tři dny špinila😔 před každým utz a vyšetřením jsem se děsně bála...zítra začínám 26tt a strach mám pořád...teď pro změnu z předčasného porodu🙄protože ten mi hrozil u syna a jsem navíc po velké konizaci čípku...
takže strach je a bude už pořád.
Chtěla bych ti poradit něco, co by ti pomohlo, ale je to težký...sama jsem s tím bojovala a bála se sama sobě přiznat, že jsem zase těhotná, kdyby to zase nevyšlo...já si ten potrat totiž zvolila tabletkový, chemický..a tak jsem potratila doma, v šílených bolestech😔a k tomu ještě psychicky na dně z toho, že to nevyšlo...brrrr
takže tě chápu, a vím, že je to těžký, ale zkus věřit že to dobře dopadne, já taky musela věřit a věřím i teď❤

pejskyne
2. srp 2018

Ahoj, zas všechny zdravím, dočetla jsem všechny příspěvky a dál držím palce všem ve všech fázích.

@snezenka123 To je teda strašlivá horská dráha, krvácet a nekrvácet pořád dokola, jsi dobrá, že ses nezbláznila. Jinak já jsem rodila obě děti předčasně, i když druhé už jen těsně, 37 tt (první 34 tt), asi i proto, že už jsem byla opatrnější. Myslím, že mi celkem pomohl těhotenský pás, to břicho se odlehčí a na čípek tolik netlačí. A magnézium, spousta. Přeju ti, ať vydržíte co nejdýl, ale 26 tt už je každopádně krásné a každý další den bude super bonus pro miminko. Ale znám děti narozené i v takovémto týdnu, které jsou úplně v pořádku. Raduj se z každého dne, kdy jste ještě pohromadě a neboj, tvoje miminko je prostě svéráz a udělá to tak, jak se mu to bude nejlíp hodit.

@saminomimino
Já mám horko ráda, ale kdybych pracovala venku, asi by mě to přešlo. Tak se drž a možná, že je tvoje tělo tak rozumné, že se pořádně zvetí a otěhotní, teprve až to pomine.

@rituska88 Ten strach je prostě už napořád, toho se asi nezbavíme. Ale příště tě Dr. uklidní srdíčkem a bude to určitě lepší. Na jaký tt to podle utz vypadalo? Já bych teď podle MS měla být 5+4, ale nejsem ještě k Dr. ani objednaná, chtěla bych jít tak za 3 týdny. Ale každopádně: Pokud máš aspoň trochu chuť do nějaké psychoterapie, rozhodně to zkus. Mám s ní bohaté zkušenosti a doporučila bych to každému. Nenech se přesvědčit od kohokoli, že "ty to přece nepotřebuješ". Prospělo by to každému člověku, všichni na sobě máme něco k dořešení a je fajn se v sobě zorientovat. Upozorňuju jen na to, že nemusí být ideální hned první psycholog, se kterým se setkáš, musíte si sednout.

@janadora
Osobně tipuju, že ty dva dny krvácení MS byla a jede ti další cyklus. Jinak to moc smysl nedává, takže bych to brala takhle, to ti dá ještě aspoň týden klidu, že jakoby čekáš druhou MS po dalších 4 týdnech. Jinak mně moje Dr. říkala, že pokud bych MS po revizi nedostala, mám se ozvat až po 2 měsících, že do té doby je to celkem norma.

snezenka123
2. srp 2018

@pejskyne moc děkuju za podporu..bylo to náročný...sama si říkám, jak jsem to mohla přežít, no musela jsem věřit🙂ale nebylo to snadný😔
jj do toho 24-25 tt jsem byla hodně nervozní...a snad obden se mi zdálo o tom, že rodím předčasně, a nebo že krvácím...😔sychika dělá vážně hodně😒
teď už se mi tolik o tom nezdá, protože zítra začínám 26tt a říkám si, že teď už by to bylo ok..ale budu ráda i za přenášení😉i když jsem přenášela poslední dceru(jinak první dvě narozené před termínem-38tta 36tt)
Tak jsem zvědavá, no já mám už břicho veliké teď😲jsem jako před porodem😅
Ještě jednou díky za držení palečků, jsi moc hodná❤

rituska88
2. srp 2018

@lazuli35 Moc děkuji. Ono je to právě těžké, v práci jsem to zatím neřekla, mám strach abych něco nezakřikla a zas by to každý věděl. Pracuji na rizikovém pracovišti v nemocnici, ale kolegyně má teď dovolenou a máme naobjednáváno jen minimum výkonů, tak nemusím ředit ty hnusné dezinfekce a dělám vesměs jen papírovou práci. Pokud se příští týden potvrdí srdíčko, tak už to v práci řeknu a asi bych se dohodla s doktorem, aby mě nechal na PN - stejně mě nemají kam jinam přeřadit, kde by riziko nebylo a nechtěla bych riskovat, když už jsem o jedno mimčo přišla. Ani to zatím nikomu neříkám, ví to jen manžel. Ale mám pořád strach, ten týden bude nejdelší týden v mém životě...ale musím to nějak vydržet a uvidíme jak to dopadne. Nejdřív jsem nechtěla k doktorovi chodit tak brzy, ale na druhou stranu jsem chtěla mít jistotu, že to není mimoděložní.

rituska88
2. srp 2018

@snezenka123 Jejda, taky sis ,,užila" ☹ Můj doktor mi nic na udržení nedal, já jsem měla v listopadu zamlklé těhu, vůbec jsem tehdy nešpinila ani nekrvácela, mimiš prostě umřel a já o tom ještě skoro 2 týdny nevěděla. Doktor mi jen řekl, že se to stává často a že to asi bylo nějakou vážnou genetickou vadou. Měla jsem předtím hematom, který se sice postupně vstřebal, ale s manželem si myslíme, že to mohlo v začátku mimčo nějak poškodit. Doktor mě tehdy s tím hematomem nenechal hned doma, říkal, že můžu mít normální režim, potom na začátku 8tt jsem ho sama natvrdo požádala o neschopenku, tu mi napsal, ale malý za 5 dní potom umřelo. Proto, že nevím, proč se to skutečně stalo, jsem teď šíleně vynervovaná, že se to stane znovu. Třeba mám nějakou hormonální nerovnováhu nebo nějakou infekci v sobě...nic se nezjišťovalo, prej je to náhoda... Trvalo 8 měsíců než jsem znovu otěhotněla, syn měl v květnu 4 roky a pořád mluví o miminku...nedovedu si představit zažívat to všechno znovu ☹

lazuli35
2. srp 2018

@rituska88 jo, to chápu, po srdíčku určitě zůstaň doma. A když tě nemá zaměstnavatel kam přeřadit, měl by tě nechat doma za 100% mzdy, to si zkus zjistit 😉 já to měla úplně stejně s tím hematomem a srdíčkem a byla jsem celou dobu doma a mimčo taky umřelo zničehonic, taky jsem nijak nekrvacela, nic. Takže jestli bys byla nebo nebyla doma, asi je to jedno, prostě se to mělo stát. Ale teď už to bude jen dobré, držím✊

rituska88
2. srp 2018

@pejskyne Doktor mi neřekl týden těhotenství podle UZ, ale vím přesný den početí a na UZ byl vidět gestační a žloutkový váček, což by odpovídalo. Asi taky 5+4 (+-). Taky jsem nejdřív nechtěla jít na gyndu tak brzy, ale chtěla jsem mít jistotu, že to není třeba mimoděložní a navíc mám rizikovou práci, tak jsem to chtěla mít potvrzené, abych se už podle toho mohla chovat a případně něco nezanedbat, Jinak, potrat mám v sobě vyřešený, se vším jsem smířená, srovnaná, ale teď mě prostě ochromuje hrozný strach, že tohle těhotenství zase nevyjde a umocňuje to to, že nemám žádné příznaky, prostě na sobě nic nepociťuji...a v začátku ty příznaky byly, jenže pak nějak odezněly. Vím, že pokud bude ve středu srdíčko, budu už klidnější, ale do té středy to musím nějak vydržet a netuším jak, mám pocit, že se zblázním, pořád se mi honí v hlavě, co bude, když srdíčko nebude...jestli bych musela zase na revizi a jak to vyřeším v práci (nemá mě kdo zastoupit, všichni by řešili co mi je)...a kdybych chtěla počkat, až potratím sama to by bylo ještě horší...to si kvůli práci nemůžu už vůbec dovolit... Já vím, že tohle řešit je přinejmenším předčasné a teď bezpředmětné, třeba bude všechno v pořádku, ale prostě tohle se mi teď pořád honí hlavou a taky to, že už bych byla pak totálně zoufalá, protože 2 potraty se berou pořád ještě jako náhoda a něco se řeší až když se to stane potřetí (a znám několik holek, u kterých se skutečně muselo stát potřetí, aby se něco začlo řešit...kromě toho s manželem máme už jednoho zdravého syna, kdy těhotenství bylo naprosto bezproblémové a není tedy nějaký očividný důvod, proč bychom nemohli mít další dítě a tak by se důvod potrácení hledal asi docela těžko)...Zatím to beru jako ,,náhodu", ale pokud by se to stalo podruhé, to už by asi náhoda nebyla. O psychologovi na jednu stranu uvažuji, na druhou se mi do toho moc nechce právě z důvodu, že pracuji ve zdravotnictví na malém městě a přesně vím jak v těhle oborech chodí přenos informací - do týdne by to v práci všichni věděli. Zkusím vydržet do středy, to jdu na kontrolu, a pak děj se vůle Boží...

rituska88
2. srp 2018

@lazuli35 S tím necháním doma za 100% mzdy to vím, ale to je utopie... V minulém zaměstnání, když jsem čekala syna, mě zaměstnavatel nutil dělat všechno možné až do vysokého stupně těhotenství, ohledy vůbec nebral, neměl mě kam přeřadit, řekla jsem, že půjdu na PN, gynekolog už mě chtěl dávno nechat doma, ale zaměstnavatel mě pořád přemlouval ať počkám, až si za mě sežene náhradu...nakonec jsem šla na PN v 7.měsíci. Cítila jsem se celé těhu dobře a neměla jsem žádné problémy, ale riskovat infekce už se mi fakt nechtělo. No a teď dělám v nemocnici v gastroenterologické ambulanci. Jakmile řeknu, že jsem těhu, tak mě budou muset přeřadit, ale kam to netuším - u nás je to rizikové všude - buď z hlediska infekčních pacientů nebo vystavení karcinogenním látkám, RTG záření, tahání se s nepohyblivýma pacientama...jediná možnost je ambulance léčby bolesti - tam je to pohodička, chodí tam jen ,,zdraví" lidi na infuze (např. kvůli bolesti zad), jenže tam jsem pracovala loni a kvůli otřesnému kolektivu a šikaně jsem požádala o přeřazení na gastro, takže vím, že v těhotenství bych se tam rozhodně nevrátila. A každej mi od toho potratu v práci říká, ať až se to zas povede, nic neriskuju a zůstanu rovnou na PN. Tak nevím, ale s tím přeřazením bych to aspoň zkusila požádat si o to, je fakt že na PN je člověk omezenej vycházkama a i finančně je to horší...Jenže co když mě přeřadí na tu léčbu bolesti? To bych si asi hodila mašli. No je to složité, ale nějak se to vyřeší, hlavně se modlím, aby bylo všechno tentokrát v pořádku.

lazuli35
2. srp 2018

@rituska88 do středy času dost, nestresuj se. Teď buď co nejvíce v klidu, kvůli mimču 😉

saminomimino
autor
2. srp 2018

@pejskyne já jsem zvyklá už roky dělám venku a poslední rok jak doma tak v práci a otěhotněla jsem i při přerušované souloži 😀 tak myslím že tělo s tím problém nemá,je zvyklé a rozhodně v daleko větší psychické pohodě než ve fabrice nebo manažeři a další povolání co by mě tutově zabila

pejskyne
2. srp 2018

@saminomimino Já jsem myslela vyloženě to horko. Že by to bylo náročné, pracovat venku v tom horku v počátcích těhotenství

saminomimino
autor
2. srp 2018

@pejskyne pokut budu v tom beru si rizikový,muž nechce ani slyšet že bych zůstala v práci

snezenka123
3. srp 2018

@rituska88 já si myslím, že by bylo dobré změnit gynekologa...pokud jsi měla hematom, píšou , co jsem teda četla na MK, hned utrogestan, nebo třeba i ascorutin(pokud je i krvácení)
U mě řekli, že je to prostě taky blbá náhoda...přestalo se embryo vyvíjet už na začátku těhu...
Já teda měla za začátku hrozný stres, nervově jsem se zhroutila, protože partner dítě nechtěl a řešili jsme potrat☹ale to je zase jiná kapitola☹
Potom mi i obvoďák napsal na zánět močáku ATB, která se mohla v těhu, ale můj gyndař mi řekl, po pár dnech užívání, abych je vysadila, že není dobrý v začátku brát léky, pokud to není úplně nezbytné..
U mě rostl jen prázdný gestační váček...rostl a rostl..ale bez žloutkového, a bez embrya...a jak jsem užávala ty hormony, tak moje tělo pořád těhotnělo dál...ale i přes užívání jsem stejně začala špinit, a bylo mi to jasný, že je něco špatně...
Já si myslím, že v tvém případě bude už všechno ok. Ber kyselinu listovou, jako prevenci vývojových vad a snaž se věřit, že všechno bude ok❤ a určitě všechno bude ok.
Vím, že je to těžký, po potratu si to další těhu užívat, a je to o mnohem větším strachu a stresu😔
Ale neboj!!!určitě bude všechno ok🍀😍

rituska88
3. srp 2018

@snezenka123 Když to je těžký. Přemýšlela jsem o tom, ale na druhou stranu k tomuhle doktorovi už chodím pár let, staral se o mě v prvním těhotenství a dělal mi i císaře a vždycky jsem s ním byla spokojená. Právě k němu jsem odešla od jedné doktorky, která si ze mě dělala pokusného králíka. Na druhou stranu v tom předchozím těhotenství jsem to taky nechápala, když mi řekl, že mám hematom, ale že je malý a sám se postupně vstřebá a že není třeba žádných zvláštních opatření, že se jen nemám děsit, kdybych začla špinit - všude jsem totiž jinak četla, že s hematomem zůstávají holky doma a mají klidový režim. Žádné prášky mi tehdy nedal, ale koupila jsem si sama Ascorutin. Hematom se nakonec postupně vstřebal, nešpinila jsem ani nekrvácela vůbec, ale mimčo i tak nakonec umřelo. Možná to doktor bere tak nějak realističtěji mi připadá - že se třeba nesnaží za každou cenu zachraňovat každé těhotenství, když už na začátku jsou nějaké problémy a říká si, že co má být, bude...aspoň tak na mě působí. Šla bych jinam, ale tady není moc velký výběr bohužel, nikoho ,,lepšího" v okolí nemám.
Jsem zvědavá, co mi řekne příští týden, necítím se ani trochu těhotně, kys. listovou beru už od toho předchozího těhotenství, v práci si dávám pozor na ty dezinfekce, ale jinak funguju tak nějak normálně, protože na sobě prostě nic necítím a tak nějak se vnitřně srovnávám s tím, kdyby to v pořádku nebylo...Ale už jsem říkala manželovi, že na další pokus už bych asi nervově neměla, nevím.
Děkuji a taky Ti držím pěsti! Musíme být silné a rvát se s osudem 😉

snezenka123
3. srp 2018

@rituska88 úplně ti rozumím..já si to, že jsem těhotná ani nechtěla připouštět, kdyby to zase nevyšlo:-/ taky jsem si nechtěla ani představit, zažít to znova..ale říkala jsem si, že prostě to musí být dobrý a bylo a je a bude❤
Pokud k dr.chodíš už dlouho, a jsi s ním relativně spokojená, tak bych neměnila..však oni ot ty doktoři berou asi tak nějak bez emocí😒kolik žen u nich si projde potratem..a prostě to tak je, je to příroda, je to osud, že se to prostě někdy špatně poskládá ty buňky, a potom si to příroda zařídí podle svého.
Oni doktoři zmůžou hodně, ale na přírodu jsou i tak krátcí...
Věřím, že to u tebe taky už bude dobrý🙂❤

saminomimino
autor
8. srp 2018

Ahojky ženy,mám dotaz kdo tu třeba chodil na folikulometrii nebo prostě byl na utz v ideálně v době po ovulaci?Já dnes šla na kontrolu cysty,dobrá zpráva je že je menší už jen 2,8cm což je dle doktorky stav normálního folikuli a měla by sama zmizet KO až za 2 měsíce,nicméně sem na utz viděla další tečky kolem cysty,takové černé dírky jak po výstřelech 😀,tutově vím že včera byla ovulace,zle mi bylo solidně celý den,a vím že bolest šla právě z vyječníku kde mám cystu,jiná cysta se tam zaplat bůh neudělala,tzn.předpkládám že folikul praskl jak měl,ale je možné vidět ten prasklý folikul na utz ani ne den po ovulaci,nebo to co po tom prasklém folikulu zbylo?Byly tam dvě nebo tři ty černé tečky,menší jak cysta,tak do 1cm,mě krávu nenapadlo hned se ptát na doktorky,tak zkouším tady,děkuji

pejskyne
9. srp 2018

@saminomimino Paráda že cysta pěkně mizí. S folikulometrií nemám bohužel zkušenost, ale řekla bych, podle toho co jsem vygooglovala, že by to folikuly po ovulaci být mohly

saminomimino
autor
9. srp 2018

@pejskyne jé díky ! 🙂 budu v to doufat,dá se říct že co cca 15 - 16 dní zmenší se o 8mm až 1cm,snad se teda fakt sama vstřebá nakonec,chvílama mi během toho ovulačního dne bylo fakt strašně zle,tak jak je zvykem,kolikrát mě ovulace na den vyřadí,ale je fakt že při klasické ovulaci jedu na brufenech,tak nevím zda to tentokrát bolelo méně nebo jsem si bolest i vlastně "užívala" v naději že ovulace je jak má být 😀 každopádně jsem byla nafouklá jak vzducholoď,na snad tedy ovu proběhla jak měla,počítám že kdyby ne,tak na utz po takové
bolesti břicha druhý den najde další cystu...
A jak u tebe?

lazuli35
9. srp 2018

@saminomimino to jsou moc dobré zprávy 😊 ať se dále zmenšuje a co nejdříve se vstřebá 😉

saminomimino
autor
9. srp 2018

@lazuli35 moc děkuji,vypadá to na dobré cestě

pejskyne
9. srp 2018

@saminomimino U mě fajn, testy čím dál pozitivnější, MS nikde, takže jsem stále tajně radostně těhotná. Je mi teda celkem zle, hlavně navečer, ale snažím se dělat jako že nic 🙂. Dnes jsem se konečně objednala k doktorce, ale bude k mání až 29.8. Říkala jsem si, že to je celkem v pohodě, budu podle MS 9+3, tak bude všechno pořádně vidět. Pak jsem si ale uvědomila, že pak bude dost pozdě na objednání na screening. Tak nevím, asi se objednám rovnou dopředu.

A moc by mě zajímalo, co
@rituska88 . Jsem zvědavá jak opice, já vím

rituska88
9. srp 2018

@pejskyne Včera jsem byla na kontrolním UZ, kdy už mělo být srdíčko. Manžel šel se mnou, že počká v čekárně, byli jsme oba nervozitou úplně mimo. A srdíčko máme! 🙂 Doktor to dýl hledal, bylo to špatně vidět, už jsem si zas představovala jak mi řekne nějakou hroznou zprávu, ale naštěstí po chvilce říká Je to špatně vidět, ale srdeční akce tam je. No já byla na sesypání. V práci to ještě neví, musím počkat do pondělka až se vrátí můj nadřízený z dovolené. Jinak už 3.den jezdím po doktorech a pohotovostech se zubem, dnes jsem opět byla na pohotovosti (kterou máme od domu 50 km), už týden nejím,bolesti šílené...no hrůza. Tak mám i strach o to malý, protože jsem si párkrát musela vzít Aulin od bolesti - prej v začátku těhotenství nevadí, riziko je až v posledních měsících, ale stejně...jenomže když člověk potřebuje v práci fungovat a ta bolest je tak ochromující, že bych z toho zkolabovala...

saminomimino
autor
9. srp 2018

@pejskyne a ty si otěhotněla kdy po revizi?

saminomimino
autor
9. srp 2018

@rituska88 aulin?tý jo,to bych se bála,mě když chytla osmička v 8týdnu těhu tak dr říkal mac paralen

saminomimino
autor
9. srp 2018

@lazuli35 a co váš výlet s mužem,byla romantika?

lazuli35
9. srp 2018

@rituska88 gratuluji k srdíčku! 👏 snad už to bude vše jen dobré!!! A který týden bys měla být?
@saminomimino jedeme tento víkend 👍 ale v těch vedrech nejsem teda schopná žádné velké sexuální akce, chuť fakt není. Podle kalendáře včera měla být ovulace, ale kdo ví, já to na sobě nepoznám a testy dělat nechci, takže třeba to vykde na víkend, má se ochladit 😊

pejskyne
9. srp 2018

@rituska88 Skvělé, gratuluju! Ať se drží, má první zkoušku rovnou takhle s tím zubem, ale to bude abys viděla, že všechno zvládne.

@saminomimino Na revizi jsem byla 17.5., otěhotněla jsem zřejmě 11.7. nebo nějak tak.

andelka
10. srp 2018

@pejskyne držím palečky. Já jsem se objednávala 9+0 a to sestra říkala,že teda nejvyšší čas,ale termíny našla. Šla jsem 11+3 na krev a 13+1 na utz. Teď jsem 14+5 a zatím vše v pořádku. Ale nervy mám hrozné,v úterý mě čeká kontrola. Zrovna v době kdy minule začaly problémy. Ale snažím se myslet pozitivně. Mimco zvládlo let, dovolenou,první trimestr v práci,svatbu,vedra..tak snad..
Otěhotněla jsem 3 měsíce po revizi v 18 tt.

saminomimino
autor
10. srp 2018

@lazuli35 nám tedy to snažení na ovu vyšlo,tak se děj vůle boží 😀 včera jsme viděli padat první perseid a největší koncentrace má být v neděli na pondělí,tak přeji šťastné počínání

saminomimino
autor
10. srp 2018

@pejskyne fofr 🙂 držím moc palce aby to dopadlo nejlépe!!

Strana