icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

lazuli35
1. zář 2018

@elennka tak to je na jednu stranu dobrá zpráv, že MS přišla 👍 snad to brzo bude lepší a už nebudeš tak trpět.
@saminomimino
@pejskyne holky, tak to nedopadlo, ta středeční čárka v pátek zeslábla a dnes jsem to dostala. No nevím, jak se to bere, podle ms jsem byla 5+3, takže asi SP? Časný by byl dřív než 12. den zpoždění, nevím, jak to berou doktoři. Chtěla jsem jít v pondělí k dr. pro potvrzení, tak teď nevím, jestli jít vůbec nebo to nechat být... Ach jo, nechápu, co je tam za problém, oba plodní očividně jsme.

elennka
1. zář 2018

@lazuli35 jj je dobre, ze prisla bez leku, skoda
Ze to nevyslo.. Pokud je ti takto kratce, tak se to bere bud jako mikroabort, nebo jako spontanni ranny potrat.
My se budeme snazit nesnazit.. Zatim bud a nebo, vsechny vysledky budu mit 17.9. Jako hematologii a imuno..a genetiku ted v utery.. Jestli se teda.nebude jeste neco nabirat znovu..

lazuli35
1. zář 2018

@elennka já asi zavolám v po k dr a uvidím, co mi řekne. Asi počkám na další ms, teď se budeme chránit, nechci, aby to dopadlo stejně. A zkusím mu navrhnout, jestli nemáme jít na nějaké ty testy, protože jsem přesvědčená, že jsem už měla nekolik časných potratů, protože to byly při ms stejně ukrutné bolesti jako teď, i jsem si brala dovolenou v práci jak mi bylo zle. Už mi to nepřijde normální a náhodné. Snad ti ty testy dopadnou dobře, držím pěsti!

elennka
1. zář 2018

@lazuli35 ja jsem si o testy rekla na drzo sama.. Ze bych chtela zadanky .... Proste drzost. Ja krome ted dvou zt, mela par spontannich potratu nebo.biochemickych. Nejak jsem to neresila, podle doktoru nemohu spontanne otehotnet.. Ale kolikrat byl.duch na testu a.potom 14 denni krvaceni typu niagara...

lazuli35
1. zář 2018

@elennka tak spontánně otěhotnět očividně můžeš, spíše ten vývoj nepokračuje. Taky si o testy asi řeknu, uvidím, jak se na to bude tvářit. S manželem jsem domluvená, že se taky podvolí testování, pokud to má pomoct.

elennka
1. zář 2018

@lazuli35 u chlapa je to jen genetika, a to je odber krve.. potom možná nějaké spermio, pokud by potřebovali něco podrobného. Miminko u mě má do 7/8tt předpisový vývoj včetně akce srdeční, a potom zamlkne..

rituska88
5. zář 2018

Ahoj holky. Znovu se hlásím, tentokrát bohužel se špatnými zprávami. Dnes jsem byla na kontrole, jsem 10+4, ale bohužel miminku opět přestalo bít srdíčko ☹ V pátek mě čeká revize. Proč???!!! Doktor mi chce udělat testy na trombofilní mutace, ale když to prý bude negativní, tak nic víc dělat nehodlá. Dle jeho slov je genetické vyšetření ,,zbytečné". Tak jsme se s manželem dohodli, že přejdu k jinému doktorovi, k někomu, kdo nad tím nemávne rukou, ale začne se mnou něco dělat. Máme 4letého syna, který je úplně zdravý a žádné problémy v těhotenství jsme neměla a teď mám během roku už druhé zamlké těhotenství. Nejhorší je, že zas to už věděli v práci (zůstala jsem doma na PN) a nejbližší rodina a moje mamka a tchýně mají ještě blbé řeči typu: Buďte rádi, že máte jedno zdravé dítě, tak se s tím smiřte že budete mít jedináčka... S manželem začínáme uvažovat i o adopci, protože oba s jistotou víme, že tohle všechno už nezvládneme prožívat opakovaně znovu a znovu...Ale když jsem se o tom zmínila před našima, tak do mě ještě mamka hučela že proč si dělat zbytečné starosti s něčím takovým, když jedno dítě máme a že je přece v dnešní době normální, že mají lidi jedináčka. Ale my nechceme, aby byl syn sám. Přece to musí mít nějakou příčinu! Doktor mi říkal, že na trombofilní mutace se prostě každá těhotná netestuje, až když je víc potratů, když jsem se ptala co třeba toxoplazmóza, tak mávl rukou, genetické vyšetření je prý zbytečné...tak jsem se ptala na možnosti co když ty trombofilní mutace budou negativní a on mi odpověděl, že nic a že má několik pacientek, které potratily třeba i 6x a pak se to povedlo a mají zdravé dítě...to ale já absolvovat nehodlám, pro mě těhotenství není ,,hop nebo trop", pro mě je to dítě, moje dítě...a nehodlám je jen tak házet do koše jenom proto, že je někdo líný poslat mě na pořádné vyšetření! Při otázce proč teda z prvního těhotenství mám zdravého syna pokud třeba mám nějakou tu trombofilní mutaci nebo něco mi odpověděl, že je to asi náhoda... Ach bože, a já s ním byla doteď celkem spokojená, ale tenhle přístup se mi sakra nelíbí! Holky, máte někdo zkušenost - když se s manželem objednáme do CARu bez doporučení - udělají nám potřebná vyšetření na pojišťovnu nebo kolik to stojí pro samoplátce? Nebo myslíte, že když změním lékaře, tak pokud to bude dobrý lékař, že mě hned na nějaká vyšetření pošle i když mě ještě nebude znát (jenom na základě předchozí dokumentace)? Ach jo, jsem zoufalá, první červík odešel v 7+6 a tento odpovídá 9+0 - pokaždé už předtím byla srdeční akce a vývoj dosud v pořádku. Ještě se zeptám - Je možnost, že bych měla nějakou hormonální nerovnováhu? Jak se to pozná a co se s tím dá případně dělat?

elennka
5. zář 2018

@rituska88 máš mesengera, napsala bych ti, abych nepsala tu..

elennka
5. zář 2018

@rituska88 jinak vím, jak se cítíš, jak to bolí.. ☹

lazuli35
5. zář 2018

@rituska88 to mě hrozně moc mrzí, co se ti stalo 😪 a chápu, že chceš testy, já jsem po MS teď rozhodnutá taky s tímto na svého doktora vyrukovat. Jsem na něj zvědavá, co mi řekne. Taky tě naprosto chápu, že už to nechceš absolvovat znova, vidím to úplně stejně. Psychicky na to nebudu mít a taky mu to tak řeknu. Nenech se odbýt! Zkus jiného lékaře, nevím, jak jsi na tom s místem bydliště, zda máš více na výběr, ale rozhodně nemá smysl u takového dr. zůstávat. Držím ti pěsti.

pejskyne
6. zář 2018

@lazuli35
@rituska88
Holky, to je mi moc líto, že to nevyšlo. Myslím na vás. Zrovna dnes jsem měla trochu konflikt s mužem, který mi vytýkal, že si těhotenství nechci ještě moc připouštět. Ale bojím se strašně.
@rituska88
Úplně chápu, že se necítíš na to, prožít to zas. Taky nevím, jestli bych to zvládla napotřetí. Myslím, že adopce je výborný nápad. Změna doktora taky. Já vím, že pro doktory jsou potraty v prvním semestru prkotina, ale přece musí projevit sakra taky nějakou empatii. Zavolala bych někam do CAR, nastínila jim situaci a nechala si poradit. Přeju hodně sil v téhle nejtěžší době bezprostředně po

elennka
6. zář 2018

ahojda, tak genetika a imunologie v pořádku, není tam žádná patologie, dneska jsem musela na odběry na hematologii, protože trombofilní mutace měli udělat na genetice..a neudělali.. takže se mě posunula kontrola na hematologii na začátek října.. Imuno mám jen slovně zatím, jsem si s paní doktorkou volala..

pejskyne
7. zář 2018

@elennka Bezva zprávy

lazuli35
7. zář 2018

@pejskyne já tě úplně chápu, že si nic zatím nepřipouštíš a myslím, že je to rozumné. Chlapi mají trochu jiné vnímání, to tak prostě je. Držím pěsti, ať dále prospíváte a co nejdřív nastane doba, kdy už si to připustíš víc k tělu 🍀🌷😉
@elennka tak ještě ty trombofilni a bude to. Fajn zpráva, že je zatím vše zdravotně v pořádku 👍

rituska88
7. zář 2018

Tak jsem dnes byla na konzultaci u jiného gyndaře. Nakonec jsem se k němu i přeregistrovala. S revizí jsem chtěla počkat, jestli si tělo třeba neporadí samo...v tomhle byl se mnou zajedno, ale jakmile mě vyšetřil, sdělil mi, že se rozhodně nic nechystá a potrvá asi hodně dlouho než k samovolnému potratu dojde. Takže nakonec jdu v pondělí na revizi, ať to mám za sebou. Potom za 2 týdny na gyndu na kontrolu a začne kolotoč vyšetření. Prý začne stejně jako by začal můj bývalej gyndař - testy na trombofilní mutace, pak se uvidí dál. Zdá se mu nepravděpodobné, že bych měla jedno zdravé dítě, kdybysme měli s manželem nějaký genetický problém, ale nějaká vyšetření se udělají a kdyžtak mi doporučuje konzultaci v CAR. Nicméně 2 potraty jsou ještě pořád ,,velmi běžné", bohužel časté a většinou je to prý nějaká chromozomální vada zárodku. Tak uvidíme. V pondělí se mi na tu revizi teda vůbec nechce...ale nedá se nic dělat, měsíc se mi na spontánní potrat čekat nechce, plod je už 2 týdny bez srdeční akce a stoupá riziko infekce. On by doktor i počkal, ale plod má 10 týdnů a je tímpádem už dost velký, takže by se pravděpodobně spontánní potrat neproběhl podle mých představ a nakonec bych asi stejně do nemocnice musela. Prý kdybych byla třeba jen 7tt, tak by počkal klidně dýl, ale takhle mi to nedoporučuje... Tak aspoň to budu mít za sebou a naše cesta za miminkem začne holt nanovo... Osud si s náma pěkně hraje ☹

pejskyne
9. zář 2018

@rituska88 Tvůj nový doktor zní rozumně. Určitě je v tuto chvíli rozumné jít na revizi, i když to bude samozřejmě zase otřesný zážitek, ale to by SP byl taky. Chápu ženy, co se rozhodnou na spontánní čekat, ale je to určitě vhodnější v ranější fázi a když jsou nějaké známky, že se na něj tělo chystá. Sama jsem nosila zamlklý plod celé čtyři týdny, nedokážu si představit, že bych pak ještě na něco čekala. Držím palce, ať to zítra dobře zvládneš a přeju, ať jsi rychlé zase fit. Mně hodně pomohly děti a i v den revize jsem v nemocnici o nich s každým mluvila a ulevovalo mi to. Je to tak čistá radost, když na ně myslím. Věřím, že ti syn taky pomůže to překonat. Jestli to půjde, zůstala bych ještě chvíli na neschopence, než se líp srovnáš, ať to nemusíš hned řešit s každým v práci. Třeba bych si i syna nechala na pár dní ze školky doma a užila se s ním

saminomimino
autor
13. zář 2018

Ahoj všem,jdu si pročíst příspěvky,tak se omlouvám že zatím nejsem v obraze,měla jsem dovču a pak nástup do práce a nový školní rok,už 3 děti mám školáky,tak byl blázinec 😀 ale přesto jsme asi byli úspěšní v ledasčem 😀

Rozhodla jsem se měřit BT abych měla jistotu zda ovulace vůbec probíhá a nasadila jsem si gynex,to už jsem psala,no v období ovulace jsme byla značně zmatená,jestli to bylo gynexem nevím,ale ovulace mě bolela jen maličko ale zato celé plodné dny,vůbec jsme nevěděli kdy je vlastně ten den D,no pak mi to gra vykreslil a i bolest ustala a teploty jasně vystřelili nahoru,tak sláva ovulaci mám,to mi jako útěcha stačila,tady graf
https://www.fertilityfriend.com/ttc/chart_modul...

saminomimino
autor
13. zář 2018

snad se vám to otevírá,nebo tu obrázek,inu teploty 9DPO mi dali naději,MS čekám v sobotu,a dnes vystřelili ráno ještě víc,už jsme z toho měřená na nervy i z toho čekání a bouchli mi dnes nervi a šla udělat test 😀 10DPO z odpolední moči a výsledek ….

saminomimino
autor
13. zář 2018

na živo je dost jasně vidět byla v limitu asi do 20 vteřin bylo jasno

saminomimino
autor
13. zář 2018

jsem přesně 3 měsíce po revizi,bojím se těšit,bojím se všeho,ale mám naději

snezenka123
13. zář 2018

@saminomimino super, gratuluji!!!moc ti to přeji ze ❤

brookmichaela
13. zář 2018

@saminomimino držím pěstičky 🙂

hribek
13. zář 2018

@rituska88 Ahojky, je mi to lito... Ja mam za sebou 6 ZT. Mame zdravou dceru 7let. Pak nasledovalo 5 otehotneni s naslednyma ZT. Doktorka me poslala na vsechna mozna vysetreni, hematologii, genetiku, az nakonec CAR. Sli jsme na IVF, bohuzel jen 2 embrya, ktera zustala, udelali jim genetiku a 1 zavedli, bohuzel opet kolem 12tt ZT. Revizi jsem mela 4x, 2x to odeslo samo. Po tom poslednim nas dr z CAR odeslal jeste do Prahy na imunologii k dr. Malickove. Tam se nasel nejaky imuno deficit. Nyni jsem po cervencovem transferu, dnes 12+0tt, dostavam injekce imunoglobulinu a picham si denne fraxiparin. Snad bude vse ok, pristi ctvrtek jdu na screening ale ta nervozita me zacina suzovat, vzdy touhle dobou to skoncilo. Snazim se myslet pozitivne, ze mame vse podchycene ale nejde to z hlavy.... Drzim pesti aby se to brzy podarilo!

saminomimino
autor
13. zář 2018

@rituska88 strašně mě to mrzí,tohle už neberu jako náhodu když dítě máte,co se týče toxoplazmózy,na tom není nic genetického,já si zašla normálně na obvod na krev na toxoplazmózu,bylo to první co jsme chtěla vyloučit,když dělám u zvířat,drž se co to jen půjde!

saminomimino
autor
13. zář 2018

@snezenka123 Děkuji,já se bojím jakých koliv emocí,ted vím na čem asi zhruba sem,uvidím co na termín MS a pak jak vůbec dál,bát se už asi nepřestanu

lazuli35
13. zář 2018

@saminomimino Já ti moc moc gratuluju a přeju, ať to tentokrát vyjde!!!! 🍀👏

saminomimino
autor
13. zář 2018

@brookmichaela děkuji,MS mám přijít v sobotu,takže je to ještě ve hvězdáchale u posledního syna jsme měla ty samé čárky a dokonce už duch 9DPO,když bude sílit,bude naděje

saminomimino
autor
13. zář 2018

@lazuli35 Děkuji,nic není jisté,uvidím zda bude sílit,velmi mě mrzí co se stalo tobě,to už byla podpásovka,fakt nadějené,vyhráno není dokud ho nedržíme v náručí,já se ted cítím jak vyvoraná myš,ale taková ta radost jak bývala kdysi tak asi nepříjde,strach je větší

lazuli35
13. zář 2018

@saminomimino úplně ti rozumím, to je samozřejmé, že už to bude spíše strach než radost. Ale zase víš, že to neovlivnis a to nejlepší, co můžeš udělat je se těšit a myslet pozitivně. Já vím, je to těžké, sama jsem ještě nedávno tyhle super rady nesnášela, ale pak se ve mě něco zlomilo a řekla jsem si, že to takhle nemá smysl být pořád zlomená. Život je krátký na to se tolik trápit. Věřím, že tentokrát vám to vyjde a bude vše v pořádku 😉 já si říkám, že napotřetí to i u nás bude vše ok, až se zadaří 🍀

loylii
13. zář 2018

@rituska88 já si vydupala testy na genetiku, imunologii, stitnou žlázu, hematologii. Špatne dopadla genetika a ta krev. Cely tehu jsem si píchala Clexane na ředění krve a ta genetika špatná se říká 25 procent riziko. Mám naprosto zdravá dvojcatka.. doporučuji přejít k jinému Dr a vše zdramatizovat...

Strana