icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

elennka
23. říj 2018

@rituska88 vidím, že je to téměř všude podobné. Já taky řeším situaci kolem práce.. Jinak čekám na druhou porevizní MS, dává si na čas..

jennas
23. říj 2018

@eviicka jj ja uvidim kdy to dostanu,samozrejme taky pockam na kontroly,jak se budu citit a co mi rekne Dr...nechci to uspechat,at se to neopakuje...pro me ted nejhorsi je asi to,ze mi asi klesa pomalu hcg,mam porad natekla prsa a brisko,takze se vlastne citim tehotne,vypadam tehotne,ale v brise uz prazdno...😢uvidime jak kontroly pristi tyden no...hrozne to ale neutika ted ten cas...

jennas
23. říj 2018

@aliishaa no jsem na to zvědavá..driv jsem mela MS i ovulaci pravidelnou tak uvidime...kazdopadne je to poprve co se na MS tesim...nebyla jsi ve skupince cervnovky 2016,prezdivka mi prijde povedoma a mame skoro stejne stare prcky...no ja mela mit termin presne mesic pred Sofci 3narozeninami,zrovna na jeji svatek v kvetnu..vyslo to hned a presne jak jsem si to naplanovala..proste to bylo asi moc idealni...tak se to po....jj vim,take mam kolem sebe mnohem horsi pripady, zamlkle tehu je dnes banalita...ale i tak mrzi...

aliishaa
23. říj 2018

@jennas Jo mám doma červencovku, taky jsi mi byla povědoma 🙂. To zvýšené hcg mam prave taky... A jak píšeš, dřív vše pravidelné jako hodinky, teď se v tom nějak nevyznám. No snad se brzo setkame v další termínové skupině 🍀.

aliishaa
23. říj 2018

@rituska88 Asi je opravdu lepší nic neplánovat...

eviicka
23. říj 2018

Já a @sayast jsme v záříjovkách 😀.

sayast
24. říj 2018

@eviicka tak doufam,ze se brzo uvidime i v dalsi terminove diskuzi 😍

@jennas ja jsem nejvic alergická na vety asi to tak melo byt. Zasadne je teda rikaji ty,co to nezazili. Ale to bych vrazdila. A rozhodně mi to nepomaha v tom pochopit proc jsem v lete potratila a ted mela mimodelozni. Ted cekam kdy dorazi 1 porevizni ms a asi zkusime znovu. V nemocnici rikali teda pockat 2-3 mesice,gynekolozka ze muzem hned po ms a ze cekat nemusime

jennas
24. říj 2018

@sayast no jo,ale ono asi nic normalniho na to asi rict nejde...taky se porad sebe ptam proc,ale taky uz si rikam proste to tak melo byt...to.by se.clovek zblaznil kdyby mel premyslet co by,kdyby...snad se brzy zadari a bude lip...dneska teda hruza zrovna me boli hrozne prsa,tak na to moc nemyslet nejde...😢
No a prvni porevizni, kdyz dostanes do 4 tydnu tak zkusite hned?nebudute teda cekat po sestinedeli,to.by vyslo az na druhou...taky bych do.toho nejradsi sla,ale strach mam...

jennas
24. říj 2018

@aliishaa to by bylo supeeeer...tak sup MS pod uz a snazeni zdar...😂😂ja to teda asi nevydrzim a po prvni na to vlitnem😉teda pokud mi gyndarka rekne ze je vse v poradku...snad..

aliishaa
24. říj 2018

@jennas Držím palce, ať je na gynde vše v pořádku ;). S tím hledáním důvodů mas pravdu, nemá cenu se v tom pitvat. Mně říkala doktorka v nemocnici, že příroda je v tom prvním trimestru opravdu hodně radikální a když se jí něco nelíbí, těhotenství radši ukončí. A protože už jedno dítě se stejným partnerem mám, s největší pravděpodobností se tentokrat špatně spojily chromozomy a miminko by bylo nemocné, postižené.

Jinak mě mrzí reakce ostatních, že si uděláme novy mimco a na tohle si ani nevzpomeneme, nebo že to ani nebylo miminko, že to mělo pár milimetrů... Přece jenom ve mně 3 měsíce bylo a na posledním UTZ bylo krásně vidět, říkala jsem si, jak tam spokojeně spinká a ono houby 😢.

sayast
24. říj 2018

@jennas v utery mam kontrolu,tak si o tom opet s dr popovidam. Ale kdyz bude vse ok,tak asi cekat nebudeme. Podle me to stejne teoreticky bude vychazet na stranu vajecniku kde nemam vejcovod.
Jinak ty reci,samozrejme nechapu co se kde stalo kdyz 2 deti mam bez problemu. Ale asi nejlepsi pro me bylo bud kdyz mi ostatni reknou,ze vi jake to je,protoze si to zazili a nebo jen projevi litost,ale vic to nekomentuji. Ze to tak melo byt,asi jo,jinak by se to nestalo,ale jinak mi to prijde jako prazdna fraze

jennas
25. říj 2018

@aliishaa jj taky to tak beru,sice to bylo do 3 mesicu,ale jak rikas,uz jsem je.videla,hybalo.se,srdicko blikalo..uz se planovalo,tesili jsme se z nej...ultrazvuky jsem si schovala a zapomenout ani nechci,proste to mimi bylo,ikdyz melo 3cm...novy mimi ti mozna nahradi ted to prazdno,ale zapomenout se neda...ted jsem si postezovala v byvale praci,kam mozna budu muset nastoupit kdyz se nepovede do cervna a tam mi kolegynka asi 25let rika,ze ji zrovna zjistili neplodnost...tak to jsem sklapla,to je neco uplne nepredstavitelnyho...😢

aliishaa
25. říj 2018

@jennas Přesně, prostě to bude jedno z našich dětí.
To je smutný, člověk fakt neví, co má na to říct. Na druhou stranu i takové lidi znám a děti mají i přes prognózy doktorů. My jsme vlastně jedni z nich, manžel má zdravotní problémy a v 18ti mu dělali v rámci jiných vyšetření i spermiogram a bylo to hodně špatný, věkem se to má zhoršovat, takže když jsme to v jeho 29 letech poprvé zkusili, šli jsme do toho s tím, že to prostě budem nějakou dobu zkoušet a pak půjdem k dr., ale ani nás nenapadlo, že to vyjde na první pokus, prostě zázrak. I to druhé těhotenství bylo na první pokus, bohužel to dopadlo, jak to dopadlo. Tak doufám, že tam ještě pár ostře nabitých mít bude 🙂. Pak mám ještě bývalou spolužačku, které má od malička různé zdravotní problémy a ve dvaceti jí lékaři řekli, že pokud chce děti, tak teď hned, nebo už nikdy, protože ty léky, co začala brát byly nějak špatné na plodnost. Je jí 30, loni porodila holčičku a rok na to chlapečka, podařilo se jim to přirozeně a chlapeček byl dokonce neplánovaný.

lazuli35
26. říj 2018

Zdravím, děvčátka, a vítám nové tváře 😉 u mě se má situace takhle - jsem dost na nervy, protože ve středu jsem to měla dostat a nic. Do dneška, akorát už tak 5 dní lehce spinim, včera vůbec, až večer... Dnes ráno na testu slabá čárka, testovat znova budu až v neděli ráno a případně k dr. v pondělí, alespoň na krev. Když bude nedělní test pozitivní. No ale mám nervy. Furt mě bolí v podbřišku, trochu jinak než při ms, ale bojím se... No nezbývá než čekat.

saminomimino
autor
26. říj 2018

@lazuli35 již,to je napínák,to špinění i v tehu místo ms je normální,takže to vypadá velmi nadějně,nemáš foto?jinak mě v tehu bolelo též břicho jak na má ale jinak víc uprostřed podbřišku víc to šlo od dělohy ,tak budu v neděli nakupovat jak si dopadla!!

lazuli35
26. říj 2018

@saminomimino na fotce to bylo sotva patrné, ještě ráno při tom umělém světle, tak jsem ani nefotila. Ale já jsem viděla druhou čárku na první dobrou, prostě juk a byla tam! Věřím, že to bude dobré konečně! 😊 Já si taky myslím, že je to špinění i bolest normální, tak se snažím si to nepřipouštět. Uvidíme, co v neděli čárka.

sayast
26. říj 2018

@lazuli35 wau. Drzim moc palce!!
@saminomimino tebe si odsud pamatuji. Nevim jestli je mozne z nejake terminovky nebo zda jsem nahodne narazila na tvuj blog. Jak se stavi rodila k tolika detem? Ma mamka neni vubec schopna pobrat ze chceme treti 😞

Moc prosim,kdy jste dostali prvni ms po revizi? Ja jsem po ni dnes 28.den, to bych bezne ms uz mela. Byla vetsi nebo bolestivejsi?

saminomimino
autor
26. říj 2018

@lazuli35 teda,úplně mě napinas,moc ti to přeji,já dnes našla poprvé srdíčko na angelsounds,dnes přesně ve stejný týden i den kdy mi minulé umřelo,dává mi to naději ale vyhráno zdaleka nemam

sayast
26. říj 2018

@saminomimino to je krasny 😍. Urcite to uz bude v poradku!

kos_atka
26. říj 2018

J8 si tím prošla před čtyřmi měsíci, ale měla jsem "štěstí" v neštěstí. Plod odešel už v šestém týdnu, odpovídalo spíš čtvrtému a jelikož nebylo ani srdíčko, nemusela jsem na čištění, vše vyšlo ven přirozeně, den jsem si pobrečela a jelikož si tím prošla pár měsíců předemnou kamarádka a teď má krásného chlapečka, tak jsem si řikala, že snad příště už. Teď se zadařilo, čárka sílí, zatím jen pátý týden, k doktorce ještě ani nejdu, nechci si projít tím, co posledně, jak jsem dvakrát týdně nervní docházela, jestli hodnoty rostou a co a jak... Ale mam z toho podvědomě hrůzu, strašně si to přeju a kdyby to nevyšlo, už by ta psychika byla o poznání horší jak posledně. Tchýně řikala, že mezi prvním a druhým synem měla ZT dvakrát. Moje máma potratila dvoojčata v pátém měsíci (ale ztratily se dokumenty, doteď neví, jestli nemocnice neudělala chybu) Takže se to dělo už tenkrát no... někdy je ta moderní technologie, že to víme tak brzo, snad spíš na škodu. Prý je těhotenství nejhezčím obdobím ženy No, já ho poznala krátce a byl to jen stres...

hawah
26. říj 2018

@sayast já to dostala 24. den, ms byla taková nijaká, slabá a bolestivá jen trochu první den. Ostatně od té doby jsou všechny takové, bolest jen první den, krvácení slabounké tak tři dny a pak už jen tak dva dny špinění

saminomimino
autor
26. říj 2018

@sayast je to možné,nějaké termínové setkání 😁naše rodiny točí oči v sloup ale nejhůř to nese moje mamka a vlastně nevím pro ,ona tak nějak je nespokojená se vším a hlavně co dělat já,mám to furt na talíři,čtvrté jsme oznamovali ve 20tt ,teď na všechny kašlu,však je to náš život a nikdo nás neživí ,takže po screeningu,pokud ten nahoře dá a bude a po něm bude vše dobře,říkáme to všem a oznamume to s patřičnou hrdosti

saminomimino
autor
26. říj 2018

@sayast já ji dostala krátce po třech týdnech tuším 24dni po revizi,tím že mi udělala cysta tak to asi taky sehráli roli,z kraje byla na slabá pak se rozjela fest a trvalá už slabší ale 10dni,horší zkrz tu cystu byla druhá na,jsem myslela že vykrvacim až třetí byla docela normal a pak jsem otehu

saminomimino
autor
26. říj 2018

@kos_atka první trimestr je v rukou božích,i pak není vyhráno,ale běhat k doktorovi v 5-6tt je na hlavu padlé,já po ZT v 10tt,když jsem teď otehu šla v 9tt na první potvrzení tehu a myslím že stačilo i později,ono co se má stát stane se i bez kontrol

saminomimino
autor
26. říj 2018

@sayast děkuji,než dva než doufat

elennka
26. říj 2018

Pěkný večer holky, u mě zatím druhá porevizní MS nedostavila.. jsem zase nějaký skoro 60DC.. ale nějak neřeším, tak trochu jsem uzavřela kapitolu života (nechala jsem si udělat vzpomínku na mé dva andílky), a rozhodla jsem se po opakované rozepři s "organigramovou" vedoucí, odejít z práce. příští týden jdu na pohovory a pokud bude dobrá nabídka, tak k 31.12.2018 končím. Prostě takový životní restart.
Jinak všem těhulám tu držím palečky..
@saminomimino

rituska88
26. říj 2018

S potěšením hlásím, že dorazila první porevizní MS - 32 dnů po revizi 🙂

elennka
26. říj 2018

@rituska88 aspoň u tebe už přišla MS...

rituska88
26. říj 2018

@elennka No jo, zatím první. Vůbec jsem to nečekala, po minulé revizi přišla až po 46ti dnech, takže jsem na to nebyla ani připravená a chytlo mě to v práci hned ráno...ale naštěstí zatím slabě, tak jsem to nějak zvládla. Jinak jsem včera byla na kardiologii, protože mám rodinnou zátěž - mamka i taťka mají nějaké zdr. problémy a jejich doktor se na mě chtěl mrknout pro jistotu taky. Když jsem mu řekla, že jsem po dvou potratech, tak na mě vyvalil oči, že gynekolog nechtěl nic řešit, že klidně může být příčina ve mně, a hned mi udělal nejen vyšetření srdce, ale zkontroloval i štítnou žlázu, ledviny, žlučník, játra...Pak mě objednal na odběry a ještě na holtera (strojek, který monitoruje krevní tlak) - že když už, tak už. Mezitím by měly být i výsledky z hematologie, pak jdu na kontrolu na gyndu, takže do konce listopadu budu prokleplá ze všech stran a rozhodne se, jestli mě doktor pošle i na genetiku. Věřím, že do třetice se nám to podaří. Jen nevím, kdy se začít snažit...Teoreticky už bysme mohli, ale říkám si, co kdyby mi něco přecejenom našli...tak asi ještě počkáme.

eviicka
26. říj 2018

@elennka držím moc palce, ty pohovory budeš mít trochu narychlo, ale teď je dobrá doba. Je zbytečné si ničit nervy v práci kde to nefunguje.

Strana