icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

jennas
24. lis 2018

Take drzim tehulkam pesticky,urco uz jste si sve vybraly a bude vsechno na jednicku...😉my uz po 5tydnech zkusili styk,vse ok,tak mam radost..a nechranime se..uvidíme...ovu jsem na sobe vzdycky poznala,tak jsem zvedava zda bude...nasadila jsem hned po revizi kontryhel,megabrusinky na mocak a laktobacily.na.ty. moje mykozy preventivne...a listovku,tu uz beru 4mesice...tak snad se zadari a bude vse ok...strach je velikej no...

lazuli35
25. lis 2018

@janadora předtím jsme ani já ani manžel nechtěli, ale teď najednou manžel chce a já furt ne 😂 tak nevím jak to vyřešit. Ale nechci se dívat až tak dopředu, to je daleko a já mám pořád strach, abychom tam došli.
Díky všem za držení pěstí 😘 taky moc myslím na ostatní, aby bylo vše v pořádku ❤ a holky, co se začínají snažit, aby se zadařilo co nejdřív a až do zdárného konce 😉

pejskyne
26. lis 2018

Ahoj všem! Nestíhám sem psát ani všechno číst, omlouvám se.
Právě začínám 23. tt. Neuvěřitelné. Miminko se zdá v pořádku, má skoro půl kila a už je děsně roztomilé. Potvrzeno z 2. screeningu, že ke dvěma chlapečkům nám přibude třetí. No tak když jsem se naučila všechny značky aut a názvy stavebních strojů, tak to aspoň využiju. Já jsem teda taková ta hodně holčičí holka, takže já bych si holčičku fakt užila, ale pro rodinný rozpočet je to každopádně dobře, utratila bych určitě majlant za různé růžovosti 🙂. Mimochodem u prvního dítěte mi pohlaví bylo jedno, takže jsem měla prostor naslouchat intuici a ta mi jasně říkala kluka. Takže komu je to fuk, možná to vycítíte. Komu to fuk není, tak nic, to přání vám překáží vnímat to, jak to je. (U druhého jsem tušila zase kluka, ale hodně jsem si přála holku, tak jsem pořád doufala.)

Pro pobavení: Sedím s mužem v čekárně před screeningem a na nástěnce jsou fotky z 3D utz. Ptám se: "To asi nebudeme chtít, že? Nebo jo?" Načež manžel praví: "To ne, to bych se bál, že se nám narodí posmrtná maska Jana Palacha" 😃.

@lazuli35 Na tu zácpu moc doporučuju Lactulosu, po druhém porodu mě naprosto zachránila. Brala jsem železo, které mi způsobilo tak šílenou zácpu, že jsem trpěla už dva dny před porodem a pořádně se vyprázdnila až dva dny po, díky Lactulose. (Jako fakt že jsem vytlačila dítě, ale obsah střev ne. Klistýr jsem nestihla, rodila jsem rychle.) Pokud bys musela brát železo, doporučuju Maltofer, mám vyzkoušeno s dětma. Je dražší, ale neucpává tolik jako jiné preparáty s železem.

dekubo
26. lis 2018

Ahoj holky... dneska je to týden co jsme při běžné kontrole na ultrazvuku zjistili, že miminku netluče srdíčko... byla jsem 10.tt, poprvé těhotná, miminko jsme si moc přáli, ale je fakt, že otěhotnět se nám povedlo brzo... asi vám nemusím popisovat jak jsem se cítila když mi to paní doktorka řekla, připadalo mi, že skončilo všechno hezké, vůbec nevím co mám dělat... nešla jsem na revizi, ale dostala jsem možnost ukončení těhotenství tabletkou, chtěla jsem se revizi vyhnout, fakt se toho bojím, takže jsem den potom jela do nemocnice a dostala ty tabletky... čekala jsem tam asi 4 hodiny, pak jsem jela domů... ještě ten den se to všechno stalo, bolest veliká, ale určitě to nebyli to nejhorší. Teď se snažím dát dohromady... za 10 dní jdu na kontrolu, jestli bude děloha čistá... ještě pořád mívám bolesti a čerstvé krvácení... Tak se bojím že tam něco zůstalo...

Držím moc pěsti všem těhotným a těm co se o miminko snaží... já doufám, že se k vám připojím co nejdříve!

lazuli35
26. lis 2018

@pejskyne jé, moc děkuji za tip 👍 zatím jsem zkusila psylium, účinek to má, ale já to moc nedávám do sebe lupnout rozmíchané s vodou ráno a večer, jak je mi furt blivno, je mi ještě víc blivno z tohoto 😂 to je krásná zpráva u vás, už 23. týden ❤ moc držím pěsti, aby vše bylo jak má i nadále. A budete mít doma veselo s třemi rošťáky 😉
@dekubo mrzí mě, že sis tím musela také projít 😔 přeji Ti, aby ses dobře fyzicky i psychicky zotavila. Hlavně ta psychika asi trvá déle. A snad se brzy zadaří a se šťastným koncem 😉

dekubo
26. lis 2018

Děkuji moc za podporu... je mi moc líto všech, co si tím museli projít, ale jsem moc ráda, že je tu tahle skupina. Ve svém okolí neznám nikoho komu by se to stalo, když čekal první miminko. Já jsem na začátku čekala dvojčata, o první jsem přišla hned v 6.tt, jeden den jsem to oplakala, ale jedno tam pořád bylo, to bylo důležité... a za měsíc zemřelo i to druhé :(

Bojím se, že je se mnou něco špatně... že by se to mohlo stát i příště...

lazuli35
26. lis 2018

@dekubo toho strachu už se žádná asi nikdy nezbavíme, ale nezbývá, než doufat, že to byla napoprvé jen náhoda. A kdo ví, kolika lidem z tvého okolí se stalo totéž. Jen o tom nevíš. Nikdo se o tom moc nechce bavit. Já mám zkušenost, že jsem se svěřila jedné kamarádce, neb mě k tomu dotlačily okolnosti a přišlo mi zbytečné si něco vymýšlet. A ona najednou na mě vybalila, že jí se to poprvé stalo taky a to měla pár dní po úspěšném porodu. Lidi to prostě nechtějí řešit, je to citlivé téma. Uvidíš, že napodruhé to vyjde, musíš věřit 😉

pejskyne
26. lis 2018

@dekubo Ahoj, vítej, i když samozřejmě každého vítáme s lítostí. Jsi statečná, že jsi šla do tabletky, držím palce, ať je vše ok a dáš se rychle dohromady.
A přesně jak píše Lazuli, stalo se to tolika lidem, co znáš, že bys nevěřila. Já jsem mimochodem přišla taky o dvojčata, velmi podobně jako ty. Byla jsem na první kontrole až v 8 tt a z prvního dvojčete už toho moc nebylo, ale bylo patrné, že byly původně dvě. Říkala jsem si, že to přeživší bude o to silnější, když to zvládlo, a pak js m ve 13 tt zjistila, že bohužel ne. A byla to prostě blbá náhoda, mám jinak dvě zdravé děti s celkem bezproblémovým těhotenstvím a po potratu jsem počala po osmi týdnech a zatím ťuk ťuk, taky to vypadá dobře. Říkám si, že moje tělo není asi stavěné na dvojčata, třeba tvoje taky ne, tak příště prostě počnete jedno a bude

dekubo
26. lis 2018

@pejskyne Děkuji moc za podporu 🙂 a gratuluju k těhotenství a hlavně přeju už jen všechno dobré. 🙂 Já sama jsem z dvojčat, takže vím, že je úplně super mít toho parťáka, tak bych to přála i svým dětem jednou 🙂

Holky a kolik Vám je? Mě je 28, chtěla bych miminko do 30, tak si říkám, že nějakou rezervu ještě máme, snažím se fakt myslet pozitivně. Udělali jsme úplně všechno pro to, aby to dopadlo dobře, ale asi to takhle prostě mělo být.
Bojím se, protože nemám úplně pravidelný cyklus, tak než se to všechno zase srovná, prý po tom misoprostolu (ty tabletky na ukončení) může chvíli trvat. No a mám občas strach, že jsem už prostě stará, že jsme začali pozdě... furt bylo něco důležitější... škola, práce, rekonstrukce...

Tak snad bude na kontrole děloha prázdná a budu se moct těšit na nové začátky 🙂

elennka
26. lis 2018

@dekubo kvůli věku se nestresuj, mě je 37 let (a dvě ZT, 33 a 37 let), bohužel miminkům se u mě nelíbí.. ale teď jsem udělala životní restart, po 11 letech měním práci a tak celkově trochu životní restart..

dekubo
26. lis 2018

@elennka to je mi líto... přeju hlavně ať se brzo zadaří... a jak dlouho jsi po posledním potratu?

elennka
26. lis 2018

@dekubo 5 měsíců

pejskyne
26. lis 2018

@dekubo V klidu, jsi mladá. První dítě jsem měla ve 31 a nikdy nikdo se na mě jako na starou matku netvářil. Ani teď. Je mi 35. Mladší věk má pro mateřství své výhody, ale mně to prostě v životě vyšlo takhle, no.

sayast
27. lis 2018

@dekubo ahoj,mrzi me cim si prochazis. Jeste to bolet bude, ale bude lip 😇. Mne je 32, ale dva cvrcky (10 a 2) doma uz mam. Drzim palce at se zadari co nejdriv 😊

dekubo
27. lis 2018

@elennka @pejskyne @sayast Děkuji moc za podporu, teď jenom budu doufat, že se dám brzo dohromady a budeme moc začít znovu 🙂 A držím palce i vám všem ostatním.

jasione
27. lis 2018

@dekubo Ahoj, já jsem potratila před rokem a i když se mi pak podařilo hned po první MS znovu otěhotnět (neplánovaně😇), tak přesto mám stále v sobě živou vzpomínku na tu beznaděj a pocit, že moje tělo něco nezvládlo :/ nicméně jsem si snažila opakovat, že tělo vědělo, proč to těhotenství ukončuje a že je silné a moudré. Z hlediska dalšího otěhotnění je dobře, že jsi nešla na revizi, tělo se dá rychleji do pořádku...Až když jsem potratila, zjistila jsem, kolik mých kamarádek a známých si prošlo tím samým a do té doby jsem o tom neměla tušení🤐. A doktorka na gyndě mi pak říkala, že zhruba 1/3 žen si tímto v životě projde a že je lepší když to tělo samo umí vyřešit v prvním trimestru. Tak přeju rychlé uzdravení, hlavně psychiky a i když vím, že je to těžké, snažit se uvolnit a pozitivně naladit. 🍀

janadora
27. lis 2018

@dekubo je to moc tezke. Kazda z nas ti budeme rady oporou nebo radcem. Z nepravidelneho cyklu se nenervuj. Me cyklus taky zlobil +uzivala jsem roky metotrexat a zadarilo se. Staci si trochu zabavit mysl a k tomu pridat kontryhel pujde to hned. 🙂

jennas
27. lis 2018

Ahoj holky,tak jsem po kontrole po 6tinedeli,delala jen ultrazvuk pres bricho teda...cysta mensi...ale pry vubec nebrani otehotneni,rikala nechte provehnout 2,3 cykly nebo kdyby jste nechvatali tak jeste nejlepe na jaro,ona ta zima je vice potratova,tak potom brezen a dal...a pak videla muj vyraz a zacala se smat...a ja rikam,kdyz bych otehotnela jako driv,tak mi hlavu neutrhnete,ze ne😂😂a ona ze neee vubec,ze kdyz je telo pripraveny tak proste otehotni a kdyz se ma mimi udrzet udrzi...takze dobry😂jinak hcg uz par jednotek a tt konecne negativni...myslela jsem ze mam dnes ovu, boli me bricho a mam ten hlen ale ovutest negativni tak nevim...proste uvidime...ale uz se normalne budeme snazit,co 3 dny styk a bude😂😂nebo nebude😂😂

lazuli35
27. lis 2018

@jennas gratuluji k úspěšné kontrole!!!👏👏👏 Zima je víc potratová? Hm, tak to jsem teď víc v klidu 😅😅😅 kontrola až za dva týdny 🙈
Přesně, ona ti hlavu neutrhne, zkoušejte jak budete mít chuť a třeba to vyjde, držím pěsti 😉

dekubo
27. lis 2018

@jennas Taky gratuluji a přeju hodně štěstí při snažení 🙂

Holky a byly jste na nemocenské nebo jste po potratu šly brzo do práce?

lazuli35
27. lis 2018

@dekubo já byla od začátku na neschopence, takže jsem to stihla v rámci ní. Ve čtvrtek revize, v pátek poslední den nemocenské a v pondělí do práce. Asi bych se doma sama uzirala. Ale každá jsme jiná, každá potřebujeme jiné množství času. Pak jsem byla týden v práci a pak dva týdny dovolená, tu jsme měli dlouho plánovanou.

jennas
27. lis 2018

@lazuli35 neboj,urco to bude dobry,budem drzet pesticky...dva tydny utecou...ale vzpominam jak se to vleklo me,to bylo nekonecny cekani ty kontroly...ja si jako fakt mysli,ze to vyjde hned,nevim proc,mam takovy tuseni😂😂ale ten strach, aby bylo vse ok je hroznej no...😢toho uz se a zadnym tehotenstvim asi nezbavime...

jennas
27. lis 2018

@dekubo ahoj,vitame te ve skupince...doufam,ze ti trosku pomuzeme,me to tady hodne psychicky pomohlo,mohla jsem se ptat,vypovidat...ono resit to s kamaradkama,ktere to nezazily a maji vzdy vse bezproblemove neni ono...nepochopi...chce to cas...prvni dny byly hrozne,po 14dnech uz lepsi..ted jsem po 6ti nedeli a uz na to ani moc nemyslim,spis se bojim aby to vyslo znovu a bylo vse ok...co se tyce veku jsi kure😂😂neboj..kamaradka ted rodila ve 42...ja.mela malou ve 29,ted zamlkle,bude mi 32 a chceme druhe... a pak jeste treti...kez by....

lazuli35
27. lis 2018

@jennas tak třeba to tak opravdu bude 😉👍

chique
27. lis 2018

Tak mám za sebou screening. Vše v pořádku! Rizika minimální, Mimi 12+3. Všem, které se už znovu snažíte nebo začnete přeji ať se co nejdříve zadaří a vše jde bez problémů až do termínu porodu. Je super vidět, jak tady po té zkušenosti jsou další a další znovu těhotné!

lazuli35
27. lis 2018

@chique jů, to jsou krásné zprávy, moc gratuluji ❤👏👏👏 a přeji i nadále hodně zdraví a 🍀

jennas
27. lis 2018

@chique gratuluji,krasne mimi❤❤ a rekli ti podle kustky na co to vypada??😉jak vam holky sedi cinsky kalendar poceti,zkouseli jste??😀

lazuli35
27. lis 2018

@jennas co to je? 😂

jennas
27. lis 2018

@lazuli35 😂😂😂takova tabulka kde ti vyjde podle lunarniho veku a mesice poceti pohlavi,co cekas😂😂😂me a mym asi 5kamaradkam to vyslo...ma asi 98%uspesnost😂😂😂

sayast
27. lis 2018

@jennas myslim ze mne nesedel ani na jedno dite 😄. Ja je teda oba pocitove citila. U dcery jsem holku vedela od zacatku,kluka az cca 16.tt. Ted uz bych se nechala prekvapit.. Gratuluji ke kontrole. O zimni potratovosti slysim prvne.
@chique krasa 😍

Strana