Čerstvě po revizi a nový začátek
Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......
@saminomimino Gratuluju, taky čekáme kluka - třetího v řadě 🙂
Tak holky já měla dodnes podezření na mimoděložní těhotenství, které se před pár minutami vyvrátilo. Do dneska jsem ještě běhala po nemocnici. Nikdy bych nevěřila, že budu ráda za obyčejný spontánní potrat.
Tak jedu od znovu a příští rok už bude doufam konečně náš 🙂
@pejskyne super,my taky třetího kluka a dvě ženský navrch. 🤣
@radullah takže to nakonec nebyli biochemické ale potrat,to mě moc mrzí i když samozřejmě lepší jak mimoděložní!
Holky přeji krásné svátky... teda vám..
u nás jsem tak, že já jsem skončila v sobotu na pohotovosti s podrážděným zlučníkem -no ono to spíše byla intenzivní střevní chřipka a podráždila zlučník, včera klid a dneska, teda od včera v noci blindí a .... drahá polovička, takže svátky v pelíšku.. doufám, že ne na nemocničním lůžku.. Jinak MS čekám nečekám začátkem ledna.. uvidím nehrotím..
takže hlavně hodně zdravíčka... a pohody...
Tak u mě podle všeho další ZT ☹. Miminko menší o 12 dní (a já extra krátké cykly) jen s náznakem srdíčka. Minule to bylo úplně stejně. Doktorka mi kladla na srdce abych se snažila revizi vyhnout, další kontrola za 14 dní, to bych měla být 10+0, minule se něco začalo dít 10+6, tak snad to přijde co nejdříve...
@eviicka já nevím,ale pokud dobře počítám jsi 8tt,to je fakt brzy na závěry,12 dní není žádná katastrofa,to že se opakuje stejný scenář neznamená že jde o ZT,jen může jít o omyl v ovulaci a pokud to bere podle MS tak to je úplně mimo,osobně bych si zašla ještě na jiné utz třeba na pohotovost
@saminomimino jenže já měla cykly 22-23 dní, a 25. den cyklu už pozitivní test...
Jako naděje pořád je, proto taky mám přijít za 14 dní na kontrolu. Ale ať počítám jak počítám, tak to nevychází, takže nechci zbytečně doufat. Navíc moje doktorka na ultrazvuku dělá i screeningy, takže i špatný ultrazvuk, či špatné měření je málo pravděpodobné ☹.
@eviicka nechápu jak délka cyklu ovlivní zdravé těhotenství,jde o luteální fazy a v té pokud se vajíčko oplodnilo a zahnízdilo ,což se jak vydno stalo,máš stejně naděje jako žena s 40denim cyklem,chápu že si nechceš dávat falešné naděje ale pokud se to bude jak přes kopírák opakovat,bude tam hormonální deficit,mohla ti dát utrogestan,max by to bylo k ničemu ale je možné že máš hormonální nedostatečnost proto kratší cykly a díky ní pak neudrzis plod,pokud se to bude opakovat začla bych hormonalnim profilem a natahovat si sama cykly,kontryhel natahuje a pak mi pomohl Gynex,nicméně já taky měla po revizi cyklu kolem 22dni a otěhotněla jsem
@saminomimino krátký cyklus souvisí tak, že bych měla ovulaci den po pozitivním testu... Já své cykly docela znám, poznám i ovulaci. Před revizí jsem měla 25-26 a první těhotenství OK. O udržení nejde, jde o to, že miminko neprospívá, teď počkám 14 dní a uvidíme, třeba tam ten zázrak bude, ale upínat se k tomu nebudu...
@jennas no uvidíme ☹ když čtu ty osudy tady na koníku, tak je až neuvěřitelné, čím si tu musí někteří lidé projít.
Jinak viníka hledat zatím nechci, to až se uvidí co bude. Ale před dalším snažením malého odstavím (byly mu dva roky, takže věk by na to byl). Nechci to na kojení svádět, ale jsem drobné postavy a v obou posledních těhotenstvích se mi zdálo, že mléko teče spíš víc... Tak pro jistotu.
@eviicka to udržení nebo vývoj miminka souvisí vždy s hladinou hormonů,bez jejich nedostatečnosti se plod nebude vyvijet ,asi zluté tělísko neprodukuje dost aby plod vyživilo,hormony jsou alfa a omega celého těhotenství,jinak je fuk jak dlouhý mas cyklus,když otehotnis máš evidentně ovulaci i dost dlouhou luteální fazy na to aby se vajíčko uhnizdilo v děloze, nic víc nepotřebuješ ,krátké cykly zapříčiňují to že vajicko má málo času na doputování do dělohy a uhnízdění ale u tebe tento problém není tak bych věc neřešila že mám krátký cyklus
@eviicka To je mi líto, že to nevypadá, držím palce, ať už teď nebo příště. Myslím si, že to odstavení je dobrý nápad. Každý to má jinak, ale možná tvé tělo potřebuje vybrat, jestli se kojí, nebo se plodí.
@saminomimino Myslím, že si nerozumíte. To všechno, co píšeš, je samozřejmě pravda, ale @eviicka si podle mě nemyslí, že by krátký cyklus byl nějaký problém pro početí nebo udržení, ale v této konkrétní situaci jí krátký cyklus umenšuje naději na nějaký omyl v počtech, to je celé
@pejskyne já taky vím přesně den ovulace dle BT a dítě neodpovídá a je starší o týden,já tím chci říct že to nic neznamená,to je celé ,protože stačí že se vajíčko uhnizdilo dřív a hned je tehu starší nebo se vajíčko uhnizdilo pozdě až 15dpo a pak je hned tehu o 12dni mladší,ovulace je jen jeden ukazatel ,navíc stačí méně kvalitní utz a hned je zadělání na strašení a přístup doktorky se mi též moc nezdá,jen pacientce vysvětlí aby se raději vyhla revizi ,no to pacientka asi ztezi ovlivní,měla jí dát utrogestan a kapku naděje a ne ji hned děsit,pokud už tam náznak srdce je klidně to může být prosperující tehu jen se pozdeji zavrtáno v děloze nebo je pomalejší vývoj,už mockrát tu bylo že hnali v 8tt na revizi a nakonec se jen vše srovnalo
Mně nás dvouletak první trimestr neodpovídal o 3 týdny. Vypadal že je o tři týdny mladší než byl. Věděla jsem ovulaci a už logicky to byla blbost,to bych n byla.tehotna už když byli pozitivní testy. Srovnal se až v době prvního screeningu. Pak zas na konci vypadal o tři týdny větší než byl,měl velkou hlavu. Určitě bych ještě neházela flintu do žita. Držím palce
Omlouvám se za překlepy. Ježíšek přinesl nový telefon a ještě se seznamujeme 😁
@jennas Děkuju, že na mě myslíš, nakonec jsem si test udělala na Štědrý den a už byla slabá čárka, která sílí. Takže se zatím hodně potichu raduju, ale samozřejmě mám i velký strach. Beru to s velkou pokorou. Budu držet palce, ono i to maličko někdy stačí, my jsme taky byli na hromadě tak jsme moc nestíhali 🙂.
@eviicka Je mi to moc líto, je to tak nespravedlivé 😢.
@sayast děkuju to zní nadějně, takových případů je asi málo (všechna výrazně mladší těhotenství, co jsem četla tady na diskusích většinou nedopadla dobře), uvidíme.
@saminomimino já ti rozumim jak, to myslíš a máš celkově pravdu, jen jak píše @pejskyne si nerozumíme. Zkrátka to, že už 25DC jsem měla pozitivní těhotenský test skoro vylučuje pozdější ovulaci, splynutí, zavrtání...
Jinak doktorka mě nijak nestrašila, byla naprosto profesionální, ale realistická. A na revizi mě naopak vůbec nehnala (jasný narážíš na jiné doktory, kteří toto dělají).
Těch 12 dní nějak vydržím, pokud by se stal zázrak a bylo z toho prosperující miminko, budu najednou nejšťastnější člověk široko daleko. Ale falešné naděje si nechci dávat. ☹
@eviicka moc ti to přeji,nový rok už musí být zkrátka lepsi
@aliishaa jé, tak držím pěsti, ať vydrží a čárka sílí! 🍀🍀🍀
@eviicka třeba to vyjde, uvidíš, ještě šance je, budu na Tebe myslet🍀
Jinak u nás to vypadá zatím velice dobře, mimi odpovídá přesně, byli jsme na kombinovaném screeningu ve 13+0 a prý to lepší snad ani nemůže být 😍 manžel byl se mnou a fakt si to užil, byl nadšený. Doufám, že i dál půjde vše jako po másle!
Přeji všem, holky, krásný Silvestr a mnohem povedenější rok 2019, co se miminek týče 😘

Tak ja to dneska dostala. opet se nezadarilo. Tak si davam do podzimu pauzu. V lete nastoupim do prace a uvidim co bude dal.. Moc preji at se vsem co nejdrive zadari a hezke Vanoce 😍