Čerstvě po revizi a nový začátek
Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......
Ahoj holky. Prvně vám všem chci popřát úspěšný rok 2019 😉
... a pak bych se chtěla zeptat jaká byla vaše první menstruace po revizi? Já ji mám teď, jsem 6 týdnů po potratové tabletce, ale pak byla ještě ta revize s odstupem 3 týdnů, takže MS jsem dostala 18 dní po revizi. No a mám ji prostě hrozně slabou, spíše takové špinění, drobné krvácení jen 1.den, tak se z toho stresuju, že je něco špatně.
A druhý dotaz, v době předpokládané ovulace, bych měla být 8 týdnu od potratu, ale jen 5 týdnů od revize. Myslíte, že už bychom se mohli snažit? Moje doktorka říkala, že šestinedelí i po té revizi bez pohlavního styku. Tak pokud bych to měla dodržet, tak už bude po ovulaci.
Já vím, že to asi moc hrotím, ale mě se to hrozně vleče, kolem mě se najednou vynořilo milion těhulí a já to fakt těžce nesu. Jsem psychicky připravená na to, že neotěhotním hned z prvního cyklu, ale hrozně mě ubíjí, že se furt ještě nesnažíme. Snad mě pochopíte a nebudu za magora. 😀😀😀
@dekubo ahoj. Urcite dej telu cas se zahojit. Revize je revize. Uz takhle jsi dostala celkem zabrat. Ten jeden mesic to jeste vydrzis. 🙂.
Ja si po revizi myslela 2x ze uz dosla ms, taky takove slabsi krvaceni. Pak me dr.dle UZ rekl, ze to jeste ms nebyla. A kdyz pak ms prisla, byla jsem jak prutokac+ dost bolestiva. Pak jsem hned vedela, ue je uz je vsechno ciste a v poradku. Mohu doporucit Kontryhel caj, ten opravdu s tim hojenim pomaha.
@dekubo ahoj já dostala ms po revizí 25 den a první 3 dny jak prutokac a pak jen špinění..začali jsme se snažit 4 týdny po revizí jak mi Mudr řekl..měla jsem i laparoskopii vejcovodu z důvodu mimoděložního tehu...teď byla ovulace před 5 dny tak čekáme co bude...jinak ta ms po revizi mi říkali že bude silnější a bolestivá a byla...ale každý to má jinak asi... držím pěsti ať se brzy zadari
@dekubo já to měla také slabší a dostala to 34 den. Snažit jsme se mohli hned po první má a to jsem měla sebraný i vejcovod,nejen revizi. Držím palce. Okolo mě je také milion těhotných a taky to blbe nesu.. my už se teda aktuálně nesnažíme. Už bych teď další nezdar nezvládla. Tyhle dva v krátké době mi stacili
Dík moc holky 😊 já jsem měla totiž na kontrole týden po revizi už hezky narostlý folikul, takže to fakt podle mě je menstruace, termínem by to sedělo. Tak to přikládám tomu, že cyklus se rozjel normálně po tom potratu, jenom se mi to tou revizí trošku narušilo a asi i tím, že po té revizi moc nestihla narůst ta sliznice, tak je ta menstruace prostě slabší.
@aliishaa gratuluji,už to máš potvrzené?
@saminomimino Dekuju! Ještě právě ne, zatím jen pozitivní tt. Moje doktorka ordinuje až příští týden.
@aliishaa ja mam porad ty 2kg z byvaleho tehu nahore a nejde.to.dolu vubec pres ty svatky,i to brisko porad takove vypouklejsi..no jo kazdym tehotenstvim vetsi bruch😂...mam to dostat toho 8.1.zatim nic nepocituju,jediny priznak by.mohl byt ze me poboliva moudrak,to jsem mela v obou.tehu zezacatku,ale mozna si to.jen vsugerovavam😂😂😂tak.dej vedet az budes mit potvrzeno❤❤❤
Holky dotaz,může dát zubařka injekci od bolesti v tehu? Máte někdo zkušenosti? Jde mi o to že mám jít za 3 týdny na prevenci a když už bych byla tehu tak jestli to umrtvi, já to totiž jinak nedávám jsem hrozná posera.
ahojda holky, tak já dneska první den v práci a 1 den MS.. tak uvidíme...v práci toho bude dost, dneska mám hlavu jako pátrací balon...
@klarinka10 muze😉já se ptala zubaře, je to jen lokální umrtveni, úplně v poho... To mi povídej, já ji zadamvpřed každým vrtáním a kazem😀😀😀
@jennas děkuji za odpověď ufff..už se bojím o něco méně..raději rodit než vrtat zub bez umrtvení 😁 četla jsem právě že lokální je v pohodě a neprojde vůbec přes placentu..tak snad to nebude potřeba 😁
@klarinka10 to víš že ne, to není nic... Zrovna jsem si zjišťovala, kdybychom byly těhotné teda, jestli vadilo, že jsem pila na Silvestra alkohol.... Cca do 8tt není ještě propojen krevní oběh, v zacatcich to pry nevadi..u nas by bylo uhnizdovani kolem Silvestra... Tak kdyby se náhodou zadarilo, abych neměla výčitky... 🤨
@jennas to jsem taky někde četla že do konce 8tt plod ještě není propojen takže nic nepřijímá..a měla jsi nějaké nidacni špinění?
@klarinka10 nene,to jsem nemela ani v jednom tehu...ani priznaky u zadneho zezacatku...jen jedine,ze se zacaly bourit hormony a u obou tehu hned na zacatku zanet mocaku a mykoza 😬 a začal se vzdycky prorezavat moudrak(a ten me ted zacal zase bolet,tak to by bylo jediny znameni,ze to mohlo.klapnout😉 ale mozna si to vsugerovavam,psychika je mocna😂)
@jennas Držím pěsti at je to tam 🙂 já si řekla že se tentokrát pozorovat nebudu ani nebudu dřív testovat tak snad to dodržím😀 mě teda při prvním bylo špatně hned jak jsem uviděla // a při druhém mi přestalo chutnat kafe asi 4 den po zjištění 😅
@klarinka10 taky chci testovat az 9.1.na ty moje narozky...8meho to mam dostat,mam to presne po 28dnech...a pro test kdyztak pujdu 9.rano😂mit je doma,tak nevydrzim asi😂
@jennas budu držet 9.1 pěsti at máš dálnici. a já zkusím 3 dny po tobě 🙂
@janadora Ahoj moc děkuju, na kontrolu jdu až v pátek. Zatím nic nového, cítím se pořád těhotně. Synek je teď čerstvě bez plen, tak se tím i docela zábavím a nemyslím na to tolik. Naději pořád mám, zároveň jsem se smířila i s variantou třetí revize. Jediné z ceho mě neopouští obava je si případný potrat odbýt doma (jak mi doporučuje doktorka), na to jsem zatim moc pozitivních zkušeností nedohledala...
@jennas Tak jak jsi na tom? 🍀 Zítra ti budu držet palce 🙂.
Já jsem včera volala k dr a jsem objednaná až na 25.1. , mají toho teď hodně a prý pokud nemám nějaké potíže, tak radši počkáme, aby bylo stopro něco vidět. Tou dobou bych měla být 7+5, tak jsem zvědavá.
@eviicka Teda ten potrat doma si taky nedovedu představit, revize jsem se sice také bála, jak to není přirozené, ale věděla jsem, že to čekání a následný domácí potrat bych psychicky zřejmě nezvládla. Je to zvláštní, byla jsem celkově u třech doktorů a všichni tři mi sice řekli, že ta možnost existuje, ale kvůli případným komplikacím a rizikům se radši přiklání pro revizi. V pátek budu držet palce 🍀.

@lazuli35 Děkuju 😘. To je super, takže první trimestr za tebou 😊.