icon

Chci miminko. Přítel se do toho ale nehrabe

vendula01
13. zář 2016

Zdravím holky.
Nazev uz asi tak nak odpovídá za vše.
Chci miminko,ale pritel se tomu nak brání:/ ...
Ma takove chvilkove výkyvy jednou ano podruhé ne... Tak opravdu nevím:/
Tak jsem tak nak premyslela(pro nekoho mozna podpasovka) ale jinak to nevidim. Zkusit nak pritele "udelat" ale do mě(jako omylem)jenze opravdu nevim jak:D (prosim vas ano vim je to mozna hnusny způsob otěhotnění ale myslim ze ted se pritel cuka ale kdyby to prislo byl by štastnej jak blecha. Tak prosim nevíte jak to tak nak udelat?🙂.
PS: nechci tu nake hnusne urážky,jen se ptam.

Strana
z3
kristynabayer
13. zář 2016

@vendula01 ja myslim, ze je to hodne zhovadilej napad a ze jsi ho snad ani nemyslela vazne a akorat tu neco pleskla, protoze neverim, ze by tohle fakt nekdo mohl vazne myslet... Well-done trolling ;)

majkoz
13. zář 2016

@liliprili Já vlastně nikomu nechci rozporovat jeho názor. Jenom říkám, že v životě jsou různé situace, a to, že je někdo řeší svérázným způsobem, nebo o takovém řešení přemýšlí, není zavrženíhodné. Je to spíš k zamyšlení. Každý to má prostě jinak. A zakladatelka psala, že ten její je jednou pro, jednou proti, tzn. že si vlastně není jistý- ale já nepsala konkrétně k její osobě, spíš obecně... protože mne vždy udiví, jak některé ženy nejsou s to pobrat problém i jiným způsobem, proto začnou psát komentáře typu "nejsi normální, jsi troll,jak to můžeš potencielnímu dítěti udělat, žes ho měla podvodem" atd... Každá známe spoustu příběhů rodinných trampot ze svého okolí, nebo z MK... A přesto se tu hned odsuzuje...
Já osobně bych to neudělala, nejspíš bych začarovala tak, aby můj muž dítě chtěl. Ale zakladatelka není já a ani většina přispěvatelek

liliprili
13. zář 2016

@majkoz presne tak, taky to povazuju spis za zajimave tema k zamysleni. Rika se, ze zoufale situace vyzaduji zoufala reseni...ale kde presne je ta unosna hranice? 😉

blecha94
13. zář 2016

@kristynabayer Bohužel, znám jeden reálnej případ - pán v dobré víře, že slečna zobe pilulky, jako už pár let před tím, neměnil svoje návyky a slečna potají pilulky zobat přestala, protože chtěla miminko a ten její trouba se k tomu neměl. A ještě se mu, trubka, posléze přiznala. 😀

Tihle chlapi by snad měli mít právo odtáhnout takovou ženskou za pačesy na kliniku s žádostí o provedení UPT. Osobně nechápu, jak něco takovýho může vůbec někoho napadnout - uvrtat druhýho člověka bez jeho vědomí do celoživotního nevratnýho závazku. Může vůbec taková ženská toho chlapa milovat, když je schopná přemýšlet o takových věcech?

Snad by už konečně měli povolit umělé oplodnění i ženštinám bez partnera, aby chlapi nemuseli žít v riziku, že se stanou nevědomky dárci spermatu.

majkoz
13. zář 2016

@liliprili ... 🙂 to asi nikdo neví, a tak je to nejspíš dobře. Onehdy jsem četla jakýsi článek(bohužel nemůžu dohledat), a tam se( ve zkratce), psalo o tom-řeknu to svými slovy-že jsou lidé, kterým vyhovují pravidla a spíše obecné normy a tak nějak bezpečí, které jim dává dodržování norem, která jsou ve společnosti brána za normál a příkladuhodná. A pak jsou lidé, kteří vnímají svobodu relativněji a berou život i s riziky "džungle"- takoví lidé jsou prý lépe připraveni, protože nejsou svázáni a neřeší tolik svá a okolní selhání, nebo výstřednosti. Ale! Nemají ty své jistoty. Bylo to tam, myslím, popsáno jako Zoo vs Jungle...proto budu polemizovat. Ale pořád mne to bude táhnout víc k té svobodě, ikdyž musím připustit výhody Zoo 🙂

majkoz
13. zář 2016

@blecha94 Ano, měli by každé ženské bez partnera umožnit mít dítě. Chlapi dneska děti nechcou, nemaj grunty, který by předávali, ani živnost...Nač by jim byl potomek. Takže budeme mít x dětí bez táty. A to je potom v pořádku!
Jestli je mi známo, tak k pohlavnímu styku mezi jedinci odlišného pohlaví dochází za účelem zplození potomka. To, že si někdo-člověk- z toho udělal kratochvíli, ho nezbavuje odpovědnosti za případné"nechtěné" těhotenství. Kdo nechce dítě, nechť neouloží 😀

magdalenax
13. zář 2016

@majkoz Ano, klidně bych umožnila samotné ženě mít dítě, ale ať ho živí. Měla by nárok na mateřskou a rodičák, nic víc. Chlapi nám budou běhat po světě, bez závazků matky s dětma ze zkumavek bude živit stát......

majkoz
13. zář 2016

@magdalenax Já bych taky umožnila ženě mít dítě bez otce...ale dřív se to dělalo jinak, a dle mne, ačkoli to není podle našich nynějších vzorců morálních atd, lépe. Ale možná se pletu a vím o tom prd 🙂

blecha94
13. zář 2016

@majkoz Kdybych měla podepisovat referendum na tohle téma tak ne, já bych ve skutečnosti umělé oplodnění ženě bez partnera nedovolila, protože ač vidím to jedno pozitivum, které jsem zmínila, je tu x dalších aspektů z různých koutů života, které za mě hovoří proti. Na dítě mají být dva. I proto opovrhuji každým, kdo je schopný byť přemýšlet, že by protějšek uvrtal do děcka, o které nestojí, propichováním kondomů, "zapomínáním" pilulek a podobně. To je totiž něco absolutně jiného, než když si příroda sama poradí. Máš pravdu v tom, že každá soulož nese riziko a člověk by se měl naučit s tím počítat (i když to není zdaleka jediný tvor, který sex mimo jiné pasoval i na zábavu), ale já osobně vidím obrovský rozdíl v tom, jestli mi prezervativ při souloži praskne a sjede náhodou, nebo mu k tomu partner dopomůže.

majkoz
13. zář 2016

@blecha94 Lesby? Ano, či ne?

koordinatorka_odboje
14. zář 2016

@majkoz zakladatelka asi je troll, uz se neozvala.
A myslim, te pn jungle princip je skvely treba v podnikani, jednani s urady, ale v osobnim zivote akorat sve nejblizsi nastves a muzou ti ukazat dvere

malovanka
14. zář 2016

Třeba už miminko nechce.😀

zuzineckah
14. zář 2016

tak nak bys tenhle přitroublý nápad měla hodně rychle pustit z hlavy, než tě příťa kopne do řitě i s děckem...

majkoz
14. zář 2016

@koordinatorka_odboje Myslím, že si nerozumíme. A zakladatelce se nedivím, že se neozvala.

koordinatorka_odboje
14. zář 2016

@majkoz zas takovou cocku tady nedostala.

blecha94
14. zář 2016

@majkoz Klidně, pokud žena - lesa přijde na kliniku, že chce dítě s dárcem, ale bude mít stálou partnerku, nebo lépe bude v registrovaném partnerství, tak proč ne, i tyhle ženy mají právo na své dítě, pokud po něm touží.

emysicka
14. zář 2016

Tak u nás to taky tak bylo. Já chtěla miminko, manžel chtěl počkat. Tak jsem to neřešila a čekala na něj. Jak jsem přestala s narážkami na dítě, zničeho nic, aniž by mi o tom řekl založil rodinu (prostě to do mě hodil a bylo dítě na světě 🙂 ). Mělo to výhodu, zadařilo se hned první měsíc, neměla jsem čas ani stresovat kdy je ovulka, jestli se zadaří ... 🙂 . Teď se snažíme o druhé 🙂 . Já bych ho nenutila, nechala bych tomu volný průběh, on si to brzy rozmyslí 🙂

majkoz
14. zář 2016

@blecha94 A jak bude dokazovat, že má stálou partnerku? Půjdou sousedi podat svědectví? K čemu registrované partnerství, když druhý partner- nerodič, stejně nemůže adoptovat dítě prvního partnera- rodiče?

veraga
14. zář 2016

@kristynabayer Jeden skoropřípad mám doma. Manželova ex potají vysadila prášky. Řekla mu to její kamarádka, naštěstí včas. Letěla z domu jak namydlený blesk.

elu
14. zář 2016

trochu odbočím, ale neznam žádnýho chlapa, který by toužil po dítěti....ano, jistě se tu najdou maminky, které budou tvrdit, že jejich manžel ano a bla bla bla....ale jen říkám, že ja takového pána ještě na vlastní oči neviděla...pro mě paní Colombová 🙂

takarazestinusakury
14. zář 2016

Tvůj způsob se jmenuje "samoživitelkou snadno a rychle"...nenutit do dítěte, pokud bude zatvrzelý, tak to chce jiného přítele... 😉

blecha94
14. zář 2016

@majkoz To nejsou otázky na mě, ale na zákonodárce. ;) Já s tím, že je v naší zemi polovina věcí postavená na hlavu, nic neudělám (krom toho, že budu volit někoho, o kom si myslím, že by to mohl změnit, což je ale trochu utopie, s tím co je na výběr 🙂). Samozřejmě by se to nejdříve muselo nějak ošetřit, tak třeba dnes to funguje tak, že umělé oplodnění je poskytnuto jen ženě, která je vdaná, nebo se u nesezdaných párů požaduje přiznání otcovství ze strany muže. Předpokládám, že druhá žena jako stálá partnerka otcovství přiznávat nemůže, takže... takže by se to prostě muselo celé vymyslet a předělat tak, aby dvě ženy byly státem uznávaný pár se všemi právy, což zatím není, ale věřím, že jednou třeba bude.

Nicméně já jako člověk, jako jednotlivec, bych neměla nic proti tomu, aby to lesbám bylo umožněno, stejně jako nejsem proti tomu, aby si gayové mohli dítě adoprovat.

lajla
14. zář 2016

@elu můj😉

majkoz
14. zář 2016

@blecha94 Jo, v tom se shodnem 😉

tulena
14. zář 2016

@elu Krom meho muze i muj blizky kamarad, z nasich deti je vzdy cely uneseny, hned s nima dela legracky, bere mi kocar z ruky... zel jeho partnerka se k ni cemu nema a on by rad tri a cas leti...

elu
14. zář 2016

@tulena unešený z cizích dětí??? no tak to už je snad mimozemšťan 🙂 🙂 🙂

caverina
14. zář 2016

@elu taky par takovych mimozemstanu znam🙂

pulguita
14. zář 2016

Já si myslím, že každý kdo prostě má to přání být maminkou/ tatínkem, by měl mít tu možnost to uskutečnit. Ať máte partnera či ne anebo ať jsou rodiče 2 ženy či 2 muži. To hlavní je ta láska a péče, které tomu dítěti dáte.
Narážet do autorky/zakladatelky této otázky se mi zdá dost tvrdé. Pokud jsem dobře četla, tak s přítelem byli ze začátku rozhodnutí založit rodinu, no ale jak přijde na věc, tak se přítel ostýchá. Nevím kolik je autorce let, ale pokud ještě nemá 30, tak bych být jí, snažila bych se zachovat klid a mít trpělivost. Možná pak přítel dospěje k tomu, že chce být tátou. V případě, že to tak nebude, měla by čas na to třeba poznat někoho, kdo z toho otcovství strach mít nebude. Možná se stane, že nakonec se současným partnerem otěhotní a nakonec bude její přítel nadšený a skvělý tatínek. Pokud má třeba kolem 35let a ještě nemá miminko, tak opravdu rozumím, že jí toto chování může rozhodit. Vy co máte děti, tak to máte lehčí, ale člověk se musí vžít do té situace. Kritizovat je snadné. Názory, že rodiče musí být dva, aby bylo dítě šťastné jsou taky relativní....třeba v rodině kdy jeden z rodičů je alkoholik a možná třeba ten tatínek to dítě i chtěl...myslíte, že když ho pak ty děti vidí opilého, nebo se jim vůbec nevěnuje, že pak budou šťastné? Kolik rodičů se prostě rozvedlo a to oba taky na začátku děti chtěli. Myslím si, že nic není jen bílé, nebo černé, tak by se nemělo jen tak kritizovat, protože člověk nikdy neví, jestli se v nějaké podobné situaci neobjeví v budoucnu. Všechny nebo většina z nás, co tu jsme se buď snažíme otěhotnět nebo už prostě máte několik dětí, tak právě z toho důvodu bysme si měly spíš pomáhat a snažit se vcítit do té určité situace. Víme jak s námi hormony každý měsíc cvičí, tak jednou máme chuť brečet, pak cítíme těhotenské příznaky (i když těhotné nejsme), po styku ležíme nohama nahoru tak prostě rozumím, že v určité situaci autorce proběhla hlavou tato otázka, pro někoho nepochopitelná. Hodně síly všem a snažilkám přeji, ať jsou brzo maminky🙂 Pěkný den vám všem 🙂

caverina
14. zář 2016

@pulguita pravo na dite ma kazdy....ale jde o to jakym zpusobem si k nemu pomuze...zpusob zakladatelky mi v poradku neprijde...ja doufam,ze je ji tak nejak kolem 20 a ze z tehle hlouposti a podrazu vyroste....a jsestli ne tak na to muze jednou skarede doplatit

tulena
14. zář 2016

@elu Je pro me jak bracha, neni uplne cizi 😀

Jinak ja si myslim, ze nic jako "pravo na to mit dite" neexistuje. 🙂

Strana
z3