Chybějící vejcovod po mimodeložním těhu
Prosím ženy, já se v tom nevyznám. Před 5ti lety jsem prodělala mimodelozni těhotenství. Mám dvě děti a nikdy mě nenapadlo ze budu chtít 3ti. Takže jsem to neřešila. Ale teď z toho začínám být nervózní. Znamená to pro mě, ze můžu otěhotnět jen když dochází k ovulaci ze zdravého vaječníků s vejcovodem. Je vůbec možné poznat kdy k tomu dochází? Střídá se to? Jeden měsíc pravý, druhý levý vajecnik ovuluje? Nebo jak to je? MS mám pravidelně po 30ti dnech.
@marrom Mohou se stridat, ale take nemusi. Nemam pravy vejcovod a v nemocnici mi rekli, ze pokud chybi na jedne strane, tak zbyvajici vejcovod je schopen si "pretahnout" vajicko z prave ovulujicicho vajecniku. Jestli je to pravda, netusim. 😁
@marrom A také je teoreticky možné, že se zdravý vejcovod "natáhne" k druhému vaječníku, a tam si vajíčko vezme 😉 Držím pěsti. Snažila bych se prostě každý měsíc.
Já měla mimoděložní v dubnu 2020 ... a v nemocnici mi řekli že po nějaké době vejcovod převezme funkci i za odebraný vejcovod a uvolňuje vajíčko každý měsíc. Mě se podařilo znovu otěhotnět až po 8měsících.
@marrom Mně taky chybí vejcovod po mimoděložním. No a nakonec se mi povedlo rychleji otěhotnět než když byly oba ☺ poprvé po mimoděložním asi po 9 měsících (ale snažili jsme se z toho asi 5-6 měsíců), to byl potrat, a po měsíci a půl od potratu znova, a z toho mám holčičku 😊 takže neboj, ono si tělo poradí 😉
Holky moc, moc vám děkuji. Uklidnily jste mě. Děkuju 😇
Je možnost že se vejcovod natáhne k druhému vaječníku. Můj 2 letý syn je jasným důkazem🙂 nemám pravý vejcovod, a vajíčko jsem měla dozráté vpravo.
Otěhotněla jsem s jedním vejcovodem po jednom nechráněném styku, za měsíc má chlapeček rok. Držím palce!

Teoreticky se stridaji pravy levy. Ale to je ulazkove tabulkove....