Clomhexal. Bude úspěšný? Má vedlejší účinky?
Ahoj všem. Nové téma jsem založila pro ty které jsou na tom stejně já. Snaží se otěhotnět a nedaří se.
Bude léčba clomhexalem úspěšná? Máte nějaké vedlejší účinky?? Třeba návaly? Bolest v břiše?
Evamik - no s přestávkama přes dva roky, vždy po 6 cyklech a jednou 3 cykly, takže končím 15 cyklus a je nadobro poslední 😀
Paraplíčko, no to mě fakt podrž, tak dlouho na Clomhexalu 😲 Už aby se dostavil výsledek 😠
Roni, díky za přání, ale nevím. Na každém vaječníku mám po 1,2mm folíku. Ve čtvrtek si je jdu prohlédnout znovu, jestli povyrostou. No a preventivně jsem si vzala kelímek na SPG. Ve čtvrtek prý k tomu dostanu ještě nějaké povídání, tak ať jsem na manžela raději připravená, kdyby to zas nedopadlo.
Irisenka - no tak teď už snad jo, chystáme se do CAR na IVF 🙂 Jinak držím palce ať folíky rostou 🙂
Paraplíčko, tak to je fakt hustý! To Tě obdivuju! Takhle dlouho bych to absolutně nezvládla... Moc Ti držím na IVF palce!!!
Ahojky 🙂
Roni ani nemluv. Ono i ta počáteční nejistota, když vysadíš HA, nevíš jestli jsi po zdravotní stránce v pohodě. No já brečím taky každý první den cyklu. No a ještě ke všemu spousta známých těhulek jenom u nás v práci a jsou daleko mladší než já a ani to nějak moc neplánovali a povedlo se jim napoprvé jenom od začátku roku jsou 3 těhule. A mi je líto že pořád nic. Někdy se fakt cítím mizerně. A pak zase s novou léčbou se něco ve mě přepne a věřím, že se přece náš nezdar musí obrátit.
Už jen to zdělení od doktora mě málem porazilo, když řekl, že u mě nedochází k ovulce a že mám PCO, jak jsem od něj vyšla tak mi slzy vyhrkly do očí. Ale pryč z takovou ponurou náladou.
Irisenka, držím pěstičky ať folíky rostou, já taky jdu ve čtvrtek na ultrazvuk, tak si na Tebe vzpomenu 😉 .
Evamik - no my čekali dlouho až se manželovi zlepší SPG z oligoasthenozoospermie, sice mu nedávali moc šancí, ale já jsem ho doslova cpala vitamíny a teď už má téměř průměrný SPG, takže proto tak dlouho 😉
A jak dlouho se snažíte vy? Jestli se teda mohu zeptat? 😉
Paraplíčko, jasně že můžeš! 🙂 My se snažíme teprve rok, ale mně to připadá už hrozně dlouho. Ve st jdu na 1. IUI (přemluvila jsem je, že to zkusím bez stimulace), a pokud nic, tak stimuluju od příštího cyklu...
Ahoj holky, včera jsem strávila chvíli hledáním v poradně toho dr. Vydry a tady jsou jeho opovědi na clomhexal s femigardem:
Objednala jsem si u Vás yuccu a Femigard. Myslíte si, že mám Clomhexal užívat současně s yuccou a Femigardem? Prosím o Váš názor, děkuji Kateřina.
Vážená paní Kateřino, kombinace je vhodná, protože potencuje ovulaci. Nedivil bych se, kdyby jste pak měla vícečetné těhotenství. přeji vše dobré v úctě Dr Vydra
Dobrý den pane doktore! Již rok a půl se s přítelem snažíme o miminko a zatím nic ☹. druhy měsíc užívám clostibegyt. objednala jsem si u vás femigrad.Chci se zeptat jak ho užívat a zda by mě mohl pomoct v mém zmíněném problému. Děkuji moc
Vážená paní Petro, zcela jistě Vám pomůže, protože podpoří účinek Clostylbegitu a ovulace se dostaví.Podrobnosti v popisu Femigardu - viz webové stránky Hemann.cz - bylinná tonika. V úctě Dr Vydra
Dobrý den, užívám Duphaston pro podporu těhotenství již 2. měsíc, ale zatím se mi nepodařilo otěhotnět. Chtěla bych vyzkoušet Femigard, ale nevím, jestli ho mohu užívat i když beru Duphaston.Můžete mi poradit? Děkuji za odpověď.
Vážená paní, Duphaston nepodporuje těhotenství ,ale podporuje ovulaci. Femigard se s jeho účinkcem nekříží, spíše podporuje. Pokud začnete s Femigardem bylo by dobré, aby jste jej brala poctivě 3 menstruační cykly. Pokud otěhotníte ,Femigard můžete brát až do 12 týdne těhotenství, ale v jiné dávce. Při positivním Baby-testu se ozvěte o další informace. v úctě Dr Vydra
No mě teda napadlo,že ten doktor to jistě vychvaluje a doporučuje,když to sám prodává,spíš by mne zajímaly odpovědi od nějakého nezúčastněného doktora,no a užíváte ho někdo?Já myslela,že je to pro muže na spermie,no to jsem asi s něčím spletla..
Evamik - aha, to chápu, když to člověk hodně chce, tak i měsíc se mu zdá dlouho. No my už 4 roky, tak to konečně začneme řešit radikálně 😉
Roniver - já užívala Clomhexal i Femigard dohromady. Osobně si myslím, že mi hodně pomohl. Léčila jsem se Clomhexalem poměrně dlouho (15 cyklů v průběhu dvou a půl let) a poslední dobou jsem ho dost zle snášela, proto jsem se rozhodla zkusit bylinky Femigard. Odpomohly mi od bolestivé MS a klasického PMS, Clomhexal mi též zkrátil MS na 1-1,5 dne a po užívání Femigardu se mi prodloužila na 3 dny, což je optimum. Dále mi snížil BT před ovulací, kterou jinak Clomhexal obvykle zvyšuje, takže lze lépe odhadnout ovulku a v neposlední řadě mi poprvé v životě (je mi už 33) napomohl k samovolné ovulce. Do té doby v přestávkách mezi užíváním Clomhexalu nikdy nebyla, teď po 5 měsících Femíku přišla sama, sice o týden později než s Clomhexalem, ale hlavně že vůbec, beru to skoro jako zázrak 😉 😀 Jinak pro muže to je, dávám to i svému manžílkovi, má horší SPG a v kombinaci s ostratími vitamíny se za poslední půl rok SPG podstatně zlepšil 🙂 Neříkám, že vše zvládl Femík, ale předpokládám, že dost tomu napomohl a prot na něj nedám dopustit 😀
Paraple ty si clomexhal užívala tak dlho ??? Mne po 7mich cykloch clomexhal vysadil, že telo musí mať prestávku a nesmie ho brať dlhodobo /ešte aj na letáku to bolo napísané/ 😕
Ededik - no samozřejmě s přestávkama, prvních 6 měsíců. pak pauza, mezitím se vyřídila laparka a další vyšetření a pak zas 6 měsíců, zas pauza a teď už jen 3 🙂
Aha no jasné..Však aj ja som ho brala 7 mesiacov, potom do toho metformin, potom sa všetko vysadilo, potom hysterosalpingografia, laparka, strichabrazia a drilling..a teraz znova metformin, fuj ble... 😖
len teraz mi ho akosi nechce dať...asi si ho vynútim... 😒
No tak to já jsem na clomhexalu teď 4 měsíc,ale mezitím jsem měla měsíc pauzu.Ten Femigard musím taky teda koupit,přítel má taky nic moc SPG.Každopádně jsem si objednala cvičení p. Mojžíšové na DVD,tak příští týden bych začala cvičit.
Roniver - no mně ten Femigard určitě pomohl, takže na něj nedám dopustit, má prý zharmonizovat pohlavní orgány, u mně to zafungovalo, otázka jestli někdo na to nebude reagovat jinak. Kdyžtak se za náma stav do tématu "Zkušenosti s Femigardem", řekla bych že tam 80% holek je spokojeno. Ten zbytek soudí dle jednoho cyklu. Je třeba ho ale opravdu brát déle a pravidelně 🙂
Roniver, cvičení podle Mojžíšový je super, ale nemá fakt cenu cvičit sama!! Koukni na diskusi Metoda podle Moj.
Baco: podívej se v poradně Vydry na dotaz 732, tam říká přesný opak, skoro jako schizofrenie, nevím, co si o tom mám myslet, teď jsem mu poslala dotaz, aby to vysvětlil, proč jednou tvrdí ano a podruhé ne.
Roniver - mně doky říkal, ať sama Mojžíšovou necvičím, že bych si bez kontroly školené terapeutky mohla i ublížit. 😒
Ahoj holky, jsem ráda, že téma funguje ani jsem to nečekala.
Jsem nyní 21DC a dnes mám druhý den utrogestanu, tento cyklus jsem měla také 1tbl 3-7.dc clomhexal tak jsem zvědavá co z toho bude🙂 Asi zase nic, ale jdu příští cyklus 18-20 den na krev a na ultrazvuk aby se dr. juknul zda tělo začalo ovulovat samo...
Jsem na to zvědavá...
Ahojky holky i ja vam sem pridam moji zkusenost s Clomhexalem.Ja jsem o brala 4 mesice a po nich mi v caru dporucili dat si pauzu nebot se pri delsim uzovani tvori cysty takze ted jsem jen na Duphastonu.Mame za sebou 2 neuspesne IUI a ceka nas imuno a genetika do konce unora jinak vsechny vysledky mame plne v poradku 😉 2x jsem byla preklinicky tehotna takze u me spis bude problem aby se to udrzelo a telo to nevypudilo jako vetrelce ale po Clomhexalu na ktery jsem reagovala velice dobre i po pichnuti Pregnylu tak musim rict ze ja jsem snim byla spokojena a folici rostly jak meli 😉
takze tedka pockame na vysledky ktery se ocekavaji ze budou zase v poradku 😒 no a pak na brezen ivf mame v planu protoze uz nevime kde by mel mit problem a vsechny potrebna vysetreni budeme mit za sebou 🤐 tak uvidime ...
Lenickan - vzhledem k tomu, že tolik holek bere Clomhexal nebo Clostil, tak se takové téma vždy ujme 😀
Jana.cb - no u mně s Clomhexalem vše ok, ale nezadařilo se, takže si teď dávám pauzu od hormonů a jdeme do CARu.
Ahojky Paraplíku 😉 no jako u nas se pres nej sice zadarilo ale neudrzelo se to a v 5 Tt si to telo samo vypudilo coz je preklinicky tehotenstvi a nebere se to jako potrat no ale prave diky Clomhexau se to az podarilo 😉 jinak my uz v caru jsme od srpna a snazime se 10 mesicu 😉 tak to drzim palecky at vam to tam vyjde co nejdrive a hnedka se zadari otehotnet 😉
Jana.cb - a nebrala jsi při tom Utroš nebo něco podobného? Každopádně v Caru už vám určitě pomlžou, já v to teda pevně doufám i u nás 😀 My se snažíme už 4 roky, z toho 2 na Clomhexalu 😉 Jenže manža má špatný SPG, tak čekáme, až se mu trošku vylepší 😉
Holky tak jsem včera cvičila tu Mojžíšovou,na tom DVD to paní doktorka předvádí,ukazuje a povídá k tomu,snažila jsem se cvičit přesně a nedělat chyby,které jmenovala tak moc doufám,že mi to neublíží.Zítra své dpktorce zkusím říct,ať mi napíše doporučení a vyhledám někoho,kdo to tady cvičí.Jinak cvičil i přítel,tak jsem se u toho bavila,páč chlapi tam mají své 2 cviky na lepší sperma a on u toho vypadal fakt legračně. 😀 Jinak zítra doberu poslední Clomhexal a na Valentýna bych měla mít ovulku,takže na to skočíme a uvidíme..
Roniver - tak na Valentýna to půjde samo, budete mít malé Valentýňátko, budu moc držet palce 😉 🙂
Dík a objednala jsem si ten Femigard,tak jsem sama zvědavá,zda mi pomůže s nepravidelnou a bolestivou MS.
Paraplíku - jo jo brala jsem Duphaston ale stejne to bylo k nicemu no ☹ takze tedka nas ceka imuno zda si telo netvori protilatky na to embyrjko to je pak resi kortikoidama jako je napr Predniston a pak uvidime co a jak dal zda jeste IUi nebo ivf rovnou 😉 my prave mame dosavadni testy plne v poradku a o to je to horsi panz clovek nevi na cem je 😵
Ahojky 🙂
Tak jsem po folikulometrii 12DC, ale mé folíky jsou jenom 10mm, mám obavu, že už moc neporostou.
Na další ultrazvuk jdu v pondělí, tak uvidím. Mám ale obavy, že z toho nic nebude. Mám totiž PCO a doky něco říkal, že to bude problém při IVF( bude muset hlídat aby neuzrálo moc folíků).

No mě po Clomhexalu nic nebylo a není,nebo alespoň si to s ním nespojuji,dnes jsem brala tabletku teprve druhý den,takže mám ještě mrchu,ale bříško mě z ní bolí jako čert,už se těším domů na kontryhelový čajík.Sisi to je teda hrůza,takové zákroky a věčné čekání,člověk je už za tu dobu celkem ze všeho otupělý,pokud se kolem něj nemihne nějaká nová těhule,to už je mi vždy do breku a před mrchou ani nemluvím,to bulím pokaždé,když se objeví.. 😒 Mě vždy doktorka na UTZ chválí,že krásně reaguju,vajíčka jsou nachystaná vždy a přece pak nic..Přítelův SPG dopadl celkem dobře,jen jsme se léčili z nějakého zánětu.Irisenko už jsem si říkala,co je s tebou 😀 ,tak držím palečky,ať jsou krásná vajíčka nachystaná k oplodnění..