Co je dobré na podporu spermií?

ronja55
28. kvě 2019

Hezký den, manželovi dopadl špatně spermiogram. Měl hodně málo spermií a málo pohyblivé. Máte někdo zkušenosti s nějakými bylinkami nebo vitamíny na podporu tvorby spermií? Děkuji

annynka94
28. kvě 2019

Nevím, jak moc velkou váhu tomu přikládat, ale určitě nic nezkazíš vitamínem E 🙂 taky jsme ho s chlapem brali, když jsme se snažili 🙂

eonee
28. kvě 2019

Určitě pravidelný sex, obden nebo jednou za tři dny, aby měly holky šanci uzrát 🙂 Tohle umí i hezky srovnat ovulaci u ženy.
No. A pak je to pohyb, nějaký sport a vyvážená strava. Vyrábí se dost různých vitamínů, ale podle mě stačí prostě jíst dost ovoce, zeleniny, masa a tak 🙂

hasara33
Autor odpověď smazal
Zobraz
hasara33
28. kvě 2019

@ronja55 ahojky, rok a půl snažení, v prosinci spermiogram (zjištěna 4% pohyblivost), nasazeny vitamíny - vitamín E, kotvičník, maca, selzink a hned v únoru pozitivní těhotenský test 😉

ronja55
autor
28. kvě 2019

@eonee tohle vše děláme a nějaký velká změna není. Manžel je po vážně nemoci, tak to na to asi taky má vliv. Chci tu tvorbu něčím podpořit.

marcelamor
28. kvě 2019

@ronja55 skúšali ste wobenzym? Manžel užíval, ale nemôžem povedať, či zabralo práve to, lebo na ďalšom spermiograme nebol, no otehotnela som po pár mesiacoch.

600den994
28. kvě 2019

Selzink

helko
28. kvě 2019

Maca, selen zinek, i Gynex jsme brali oba.

ronja55
autor
28. kvě 2019

@marcelamor zatím jsme nezkoušeli nic. Dnes jsme se teprve dozvěděli výsledky ze spermiogramu. Ráda bych se vyhla umělému oplodnění, které nás bude čekat když se spermiogram nezlepší.

martiniquest
28. kvě 2019

Vykašlala bych se na potravinové doplňky a změnila životní styl - pohyb na čerstvém vzduchu, vyvážená strava s omezením cukru, lepku, vyřazením alkoholu a cigaret.

ronja55
autor
28. kvě 2019

@martiniquest to vše manžel má. Máme farmu s koňmix tak že jsme venku celé dny a pohybu má víc než dost. Manžel je téměř abstinent a nekouří. Stravu má dobrou. Sladké vubec nejí. Ale je po vážné nemoci, tak chci tvorbu spermií nějak podpořit.

ronja55
autor
28. kvě 2019

Jinak tady jsou přesné výsledky. Je to asi hodně zlé co? Podařilo se někomu s takovým spermiogramen otěhotnět?

katule1990
28. kvě 2019

@ronja55 Výsledky nejsou moc dobré, ale my třeba máme ještě horší - koncentrace 0,56 mil/mil, morfologicky abnormálních spermií 98 %. Jen tu progresivní rychlost máme lepší, kolem těch 30 %. Hledala jsem, jak to podpořit, snad úplně všude a tady je shrnutí poznatků - vitaminy (hlavně selen, zinek a vit. E), dále kotvičník (buď tablety, nebo čaj), kořen maca, aminokyseliny (L-karnitin, L-arginin) a každý den si dát studenou sprchu na pánské partie (to pomáhá hlavně právě na tu rychlost). Pak samozřejmě ta zdravá strava, nepít, nekouřit sportovat, ale to píšete, že je u vás ok. U nás taky, přesto má manžel takto špatné výsledky. Jednou měl výsledky lepší 8 mil/ml, tak jsem jásala, že se to po těch opatřeních lepší, ale naposledy to zase bylo jen 0,56 mil./ml. U těch lepších výsledků jsme měli delší abstinenci a prý to opravdu může pomoct, pokud je spermií málo, počkat delší dobu, než se obvykle doporučuje. Pravdou je, že ty nejhorší výsledky byly po kratší abstinenci 2,5 dne. Ještě k těm vitaminům - dobrý je Fertilan, ten obsahuje skoro vše - selen, zinek, macu, aminokyseliny, vit. E atd. Poslední, co mě napadá, je, aby si zašel k urologovi, resp. andrologovi, aby to s ním zkonzultoval a vyloučil další možné příčiny špatného spermiogramu, než je zmiňovaná nemoc. Hodně štěstí 🙂.

ronja55
autor
28. kvě 2019

@katule1990 díky moc za obsáhlý komentář. Myslím si že za špatný spermiogram může opravdu manželova nemoc. Je po rakovině varlat a podstoupil chemo, tak že dle doktora je takový spermiogram ještě úspěch. Bohužel šance na přirozené otěhotnění moc není. Zkusíme tedy nějaké ty vitamíny a uvidíme. Za 3 měsíce máme jít na kontrolní spermiogram a pokud nebude lepšíy tak nás čeká IVF

lucifux
28. kvě 2019

Nám při početí pomohl Erefit. Snažili jsme se rok a pak manžel začal zkoušet baštit vitamíny. Erefit bral cca 2 měsíce a podařilo se. Celkem jsme se snažili rok a půl.

marcelamor
29. kvě 2019

@martiniquest u nás toto nezabralo, žili sme veľmi zdravo, športovali, dlhodobo nepijeme alkohol, nefajčíme, dlho pred otehotnením sme obaja brali rozne vitamínové doplnky (nie multivitamíny, ale každý vitamín separátne). Po spermiograme sme skúsili nasadiť wobenzym a ja som skúsila čínsku medicínu, potom aj ašvagandu (manžel) a shatavari. Podarilo sa, máme zdravé bábo prirodzenou cestou.

martiniquest
29. kvě 2019

@marcelamor Dovolím si napsat jednu věc - díky čemu se vám to povedlo, to vám nikdo neřekne. Já jsem přesvědčená o tom, že primární úlohu v otěhotnění hraje psychika a v závěsu za tím zdravý životní styl. Nevěřím na zázračné preparáty. Ale nikomu tento názor nevnucuju. Je to pouze moje víra - hluboce věřím na psychosomatickou příčinu všech nemocí a zdravotních neduhů.

ronja55
autor
29. kvě 2019

@martiniquest tak já otěhotnění nijak nehrotím. Máme už jednoho syna a kdyby zůstalo jen u něj, tak se svět taky nezboří. My jsme hlavně šťastní že manžel přežil rakovinu a to druhé dítě by byl takový bonus. Počítali jsme s tím že přirozené otěhotnění bude problém, proto máme taky v záloze zamražené sperma z doby před léčbou. Myslím ale že vitamíny nic nezkazíme. Jestli to bude mít nějaký účinek, kdo ví, ale proč to nezkusit.

kiki1912
30. kvě 2019

@ronja55 Ahoj ať si Tvůj chlap zajde k pánskému doktorovi a může mu předepsat testosteron který pomůže spermiím

kiki1912
31. kvě 2019

@ronja55 ahojky můj chlap si zašel ke svému lékaři a lékař mu předepsal nějaké prášky a testosteron a světě div se pomohlo to. Přeji Vám rychlé početí

marcelamor
31. kvě 2019

@martiniquest áno, na psychosomaticku príčinu chorôb verím aj ja. A vždy začínam hľadaním príčiny v sebe. snažím sa riešiť zdravotné ťažkosti inak ako za pomoci liekov. Keď mi ale niekto povie, že je zdravotný problém a jeho vyriešenie môžem podporiť takým niečím, ako je wobenzym, nevidím v tom problém (keďže to považujem za doplnok stravy a nie liek).
Verím, že mne sa podarilo otehotnieť aj vďaka tomu, že som si odstránila blok pomocou etikoterapie a tiež som presvedčená, že vždy dostávame to, čo potrebujeme, čo sa nie vždy zhoduje s tým, čo chceme. Preto som aj rátala s možnosťou, že sa mi nepodarí otehotnieť. Netlačila by som to nasilu. Robila som to,čo som v danom čase považovala za správne.

radullah
4. čer 2019

Maca je výborná na zkvalitnění spermii 🙂 a sex až jednou za 2-3 dny, ať je lépe "nabito"

rozkosnica1
2. srp 2020

Jednoznačne Folandrol, pre teba inofolic

jasemin26
2. srp 2020

Ahojky taky máme velký problém se spermiemi, doktor nám doporučil rybí tuk každý den tak používá rybí tuk.. a ještě genetičks nám doporučila macca koren