Co pomůže udržet zahnízděné embryjko?
Zdravím všechny z MK a chtěla bych poprosit o zkušenosti a názory, zda můžu nějak pomoci tomu, aby se ve mně zahnízděné embryjko udrželo.
Po prvním IVF byl scénář takový, že test byl velmi slabě pozitivní, krevní testy ukazovaly také velmi nízké hodnoty a po "týdnu zpoždění" jsem to dostala. Takže se nejspíš jednalo o falešné těhotenství vlivem hormonů.
Během posledního cyklu se nám to podařilo přirozeně, test byl pozitivní, čárka sílila, sice nebyla úplně silná jako kontrolní, ale byla zřetelná a byla mnohem mnohem silnější než po IVF. Nicméně po týdnu zpoždění se opět dostavila MS ☹
Co bych měla dělat, abych embryjku vytvořila ideální podmínky? Mám i poměrně velký pracovní stres, takže to tomu asi taky nepřidá...
Ještě dodám, že manžel měl při 1.IVF pouze 5 % progresivních spermíků a při poslední kontrole po nasazení léčby jich má už 25 %. Takže právě proto se nám to nečekaně povedlo přirozeně a vypadá to, že on je na dobré cestě...otázkou je, jestli není nějaký problém ve mně, ale veškeré testy a prohlídky mám ok...
@janca84 jj asi to chce delsi cas uzivat u muzu to jde lip ovlivnit nez treba u nas kvalita vajicek
@medulinek přesně tyto protilátky na trofoblast jsem taky mela. Proto jsem brala Medrol a za dvacet dni mam první termín.
@tehulka1167 ja brala prednison a k tomu mam ted i clexane na redeni krve a doufam,ze do kvetna uz to prcek taky zvladne,hodne stesti 🙂
@medulinek taky picham Clexan. To zvládnete 🙂
@tehulka1167 musíme 😀
@medulinek @tehulka1167 holky prosím vás a to je nějaké speciální imuno vyšetření? Já byla na odběru krve pro imuno hned na začátku nástupu do car a tam mám vše ok...
@georgina_ v car nedělají kompletní vyšetření. Tam dělají jen něco. Musíš se s mužem objednat třeba v Praze do imunie. To vyšetření musíte podstoupit oba. Oni to budou požadovat na reprodukční imunologii.
@tehulka1167 uf, tos mě nepotěšila, to zas budu čekat min. 3 měsíce než se někam dostanem, 2 měsíce než něco vyšetřej a půl roku je zase v háji...přitom jsme to mohli mít dávno za sebou, kdyby nám někdo něco řekl nebo doporučil ☹ No určitě se poptám a zkusím z někoho dostat nějakou žádanku...
@georgina_ tak na to ti dam jednu radu. Mnasadit minimalne 6-8 týdnů Medrol nebo Prednison před transferem. Oni to v car nasazují třeba až v den transferu a to nestačí pokud je tam problém.
@tehulka1167 ok, zkonzultuju to...a moc děkuju za info, jsem z toho nějaká naštvaná...
@georgina_ kortikoidy ti muže napsat i tvůj gyndar tak jako je muj psal me.
My chodili do CAS v UPMD v Podolí a tam nám udělali imunologické testy (mně i manželovi a na vzájemnou snášenlivost) hned na začátku, než se vůbec začalo něco řešit. To jinde nedělají automaticky?!
@zuzkamed zuzi,ja treba chodila do gestu a kdyz jsem tohle chtela,tak mi doktor rekl,ze se imunologie precenuje. Nakonec me tam poslala moje gyndarka po druhem potratu a bum protilatky a srazlivost,jenze v gestu jim ty vysledky byly ukradeny a nasledoval treti potrat,pak jsem zmenila CAR,dostala léčbu a napočtvrté už se snad opravdu dočkáme.

@georgina_ ono se to nezda,ale je to celkem caste,jen se o tom nevi,protoze se to prokazuje az na reprodukcni imunologii a protoze jsou to docela drahe testy,moc se tam neposila,ja diky tomu potratila 3x než se to zacalo resit