Den před MS vyšší bazalni teplota
Ahoj zítra mám dostat menstruaci a dnes jsem si namerila 36,9. Chtěla jsem se zeptat, jestli to takhle před menstruaci stoupne ? Doktorka me před měsícem říkala?ze pravé mred menstruaci bude teplota klesat.Předem děkuji za odpověď

@dides45 Záleží na tvém biorytmu. Některé ženě teplota klesá postupně několik dní před menstruací, některé klesne prudce den před menstruací, některé až v den menstruace a některé třeba i den po začátku. Je to individuální. Pokud se vysoké (poovulační) teploty drží více než 18 dnů, je těhotenství velmi pravděpodobné. Nerozumím těm dvěma čarám v grafu. Ovulace u tebe proběhla 19. den cyklu. To je poslední den nízkých teplot (to jen pro info)
@sudylichozrout jaký dvě čáry ?
@dides45 V grafu máš dvě modré čáry. Pravděpodobně obě určují ovulaci. První máš v tom žlutém sloupci "plodnost", druhou 20. den cyklu i s modrým puntíkem a zvýrazněním teploty. Obě vyznačení máš chybné, ovulace u tebe proběhla 19. den cyklu - v poslední den nízkých teplot.
@sudylichozrout ta první u te plodnosti je označena díky aplikace ta mi pravé “oznamovala” ovulaci. A druhá čárka je kvůli tomu,ze jsem měla rozkliklou bazalni teplotu
@dides45 Ale ta čára, co ti v "plodnosti" oznamuje ovulaci, je právě chybná. Aplikace ti říká, že jsi ovulovala 15. den cyklu, ale z grafu je patrné, že až 19. den cyklu. Takže ještě zdaleka nemáš 1 den před menstruací 🙂 Takže zatím nešpejli, jestli bazálka klesá, nebo se drží nahoře. Počkej si 🙂
@sudylichozrout já tu aplikaci mám kvůli grafu jen. Ani jsem se neridila dle aplikace kdy mám ovulku 🙂 ale MS dostávám po 28DC už dlouho takže to odpovídá od minulého cyklu,ze by mohla dorazit zítra
@dides45 Ahaa, tak to joo 🙂 Tak drzim palce, at nedorazi 🙂
K tématu BT > mně klesá BtT až v průběhu MS. Učebnicově se říká, že klesá den před MS, ale nejsme roboti ;) K Tvému záznamu > Pokud takto Tvé cykly vypadají běžně a opravdu MS dorazí, tak je třeba něco udělat s luteální fázi, podpořit progesteron, máš velmi krátkou LF. Problém dělá právě při snaze o početí, kdy oplodněné vajíčko nemusí mít dost času k uhnízdění, takže se buďto neuhnízdí vůbec, anebo uhnízdí slabě a brzy žena potratí :( Užíváš nějaké doplňky? Ať nedoporučuju něco, co už užíváš.
Tak určitě nasaď aspoň kyselinu listovou (methylfolát), bývá v doplňcích pro snažilky a těhule. Superfolin, Fertiprona, Chytré miminko, Nosifol apod. Kyselina listová je vit. B9, společně s vit. B6 a B12 jsou důležité pro zdravý MS cyklus. Hlavně B6 na tu luteální fázi, aby se dobře vstřebal, je třeba ho užívat i s dostatkem hořčíku (buď doplněk Mg+B6, anebo získat ze stravy). Dál vit. C, postačí popíjet vodu s citrónem a/nebo přidat zeleniny 🙂 Mg+B6 umí divy, uvidíš ;)
Ahoj,ja mam jeste prvni 2dny zacatku ms teplotu 37 normalne treba,az kdyz se rozjede tak klesa ...

Před menstruací teplota klesá. Tohle může znamenat buď z nějakého důvodu zpožděnou menstruaci nebo těhotenství.