icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

jitulka89
1. lis 2016

@craki to je pěkné vzít se ve Vegas mě taky napadlo, ale naše jazykové dovednosti bohužel nejsou až na takové úrovni abysme to dokázali sami zařídit 😀 hlavní je, že vy jste si to užili přesně tak jak vy jste chtěli 🙂

japona
1. lis 2016

@andie90 Sama uznavate, že svatba je dulezita smlouva mezi manžely, že ji tedy uzavřete. A holt jako se někdo pojistí PŘED tím, než vyrazi lyžovat so Alp, tak se vezme před tim, než si poridi dítě..

japona
1. lis 2016

@hop_ita Jestli ten barák koupil a pulku vam dal, je to frajer..

hop_ita
1. lis 2016

@japona Nedal, proč by to dělal? já mám svůj byt a taky na něho nepřepisuju polovinu bytu jen proto, že spolu čekáme dítě.

japona
1. lis 2016

Protože už jsem viděla koumaka, který "pořídil byt jakoze pro rodinu", když jeho žena byla na rd. A protože byla bez příjmu, vymyslel, že nemovitost bude jeho.. no a tak se jeho (nesezdana) partnerka starala o deti a bytecek, az ji jednoho pěkného dne řekl, že potkal někoho jiného, ať si sbalí a odejde z JEHO bytu..
@hop_ita

hop_ita
1. lis 2016

@japona No to je mi celkem jedno, já svůj byt mám, takže asi tak. A bydlíme teď v mém bytě a on za svoje peníze koupil domek a za svoje ho opravuje. Já v tom nemám ani pětník. Naopak teď teda dělá docela dost úprav u mě v bytě, taky z větší části za jeho peníze. A když se rozváděl, tak prakticky vše nechal bývalé s dětmi...

kacca11
1. lis 2016

@hop_ita ja si tohle nedovedu moc predstavit, hospodarit takhle oddelene. My mame vse spolecne, nedelime nic na moje a rvoje, zadne jeho a moje penize. Ale pokud vam to vyhovuje...

hop_ita
1. lis 2016

@japona Pokud budeme hledat jen špatné příklady, našli bychom jich spousty a v řadě případů je to s manželstvím naopak horší - znám řadu žen, které splácí dluhy po svých exmanželích, nebo dokonce čelí exekucím. To že se chlap neožení apriori neznamená, že je s prominutím hajzl....... a naopak.

hop_ita
1. lis 2016

@kacca11 A já znám spoustu lidí co to tak mají i po desetiletích v manželství 🙂 Rodinné finance to už je zase jiná kapitola. Ale jo, např moji rodiče mají taky vše společně. Oboje má něco do sebe.

sisstin
1. lis 2016

Taky hospodarime oddelene, jinak bych to nechtela. Ja uz vdana byla, znovu se vdavat nechci. V pripade rozvodu balim deti, tri igelitky a jdu (doufam, ze to teda nenastane, ale clovek nikdy nevi).

ayperi
1. lis 2016

@hop_ita m to máme jako vy. Nechtěla bych ani společně finance. Nevidím důvod, proč bych já svoje deditstvi měla někomu dávat nebo on svoje vydreny peníze. Jsem s přítelem proto, že ho miluju a ne kvůli majetku. A jestli by někdy nastala situace, že by nas vyhodil, tak ať si to vyřídí se svojí karmou on. Ja si vždycky poradim a jsem nezávislá. Umím si vydělat.

kacca11
1. lis 2016

@hop_ita take znam takove, kde to maji i po letech vztahu. A temer nikde to moc nefunguje.

sisstin
1. lis 2016

Spolecne penize chteji hodne tolerance z obou stran. Ja bych se nechtela zpovidat za kazdou kabelku nebo hadry pro deti atd, chlap zas za veci na auto. Spolecne naklady platime na pul (jidlo, najem atd).

kacca11
1. lis 2016

@ayperi vidis, ja to mam tak, ze muj muz pro me neni jen tak "nekdo". Mit spolecne majetky fakt neni o tom byt spolu kvuli majetku. To je trochu nesmyslna uvaha.

kacca11
1. lis 2016

@sisstin mit neco spolecne znamena i nemuset se tomu druhemu zpovidat. Je to o duvere.

Hrazeni nakladu napul chapu asi ze vseho nejmin. Vetsinou mejvic znevyhodnujici varianta.

kamino
1. lis 2016

Naši měli vždy rozdělené finance a my je máme též.. nedovedu si představit je mít dohromady. Přítel financuje dům, auto, poplatky a já chod domácnosti. Můj byt pronajímám, takže kdyby se něco stalo, tak mám zázemí. Nám to takho vyhovuje.

japona
1. lis 2016

@ayperi Pokud nemáte deti, je jasne, že se o sebe postarate sama. U dvou třech deti bych vás chtěla vidět, jak budete nezávislá🙂

tulena
Autor odpověď smazal
tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
1. lis 2016

@kacca11 jo, tak to maji nasi. Pro chlapa je vse zbytecne, byly by neustale dohady, ze to a to nepotrebujem nebo deti. Mne to takhle vyhovuje, platim vse kolem deti a sebe, plus net. Jidlo a najem napul. Chlap rekonstruuje svuj dum, v tom nemam ani Kc, ale nepatri mi, v pripade rozchodu zustava jemu. Ja uz zavisla na chlapovi nikdy byt nechci, ale to ma kazdy par jinak.

japona
1. lis 2016

@sisstin Spolecne peníze lze mit i tak, že nemáte společný účet a nevidíte platby za koníčky/hadry🙂.

sisstin
1. lis 2016

@tulena my to mame stejne, koupil dum v zacatcich naseho vztahu, ja bych si na nej nikdy nedovolila delat narok. Ja mam garsonku po dedovi, kdyby bylo nejhur, jdem tam.

sisstin
1. lis 2016

@japona no to by neproslo, dle chlapa moc utracim a on ma vic penez a logicky me nenecha jeho penize rozhazovat ;)

japona
1. lis 2016

@sisstin Sorry, ale tohle mi přijde jako masakr mit to takto oddelene. To už chybi jen harmonogram ja varim lichý týden a uklízím sudy a ty opačně🙂 Peci o dítě mate také striktne oddělenou?

sisstin
1. lis 2016

@japona ale treba nasim to funguje, u nas by to nechtel ani jeden. To ma proste kazdy fakt jinak...

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
1. lis 2016

@japona o deti se staram z 90 % jen ja ;) dcera je spolecna...

sisstin
1. lis 2016

@tulena my to resime, ted to platime napul a pak mu budu platit urcitou castku v dome, to se dohodnem pak kolik ;)

sisstin
1. lis 2016

@japona domacnost taky jen ja...

hop_ita
1. lis 2016

@tulena Koupil ho v době, kdy jsme spolu chodili asi půl roku a nebyla jsem ještě ani těhotná. Takže to byla zcela jeho věc. Koupil ho kousek odkud já bydlím, což je úplně mimo jeho region, takže pro mě to byl z jeho strany významný krok na cestě ke mně.

Strana