Dotaz. Zajít k lékaři nebo udělat digi.test?

26. srp 2020

Ahoj. Chci se zeptat 🙂 Dnes sem 14 DPO, měla sem včera dostat menstruaci, ta nepřišla a ani žádné příznaky, že by měla dojít. S přítelem jsme měli během plodných dnů i během ovulace nechráněný sex, snažíme se už pár měsíců o mimčo a před pár dny sem měla silné křeče v břiše a sem po cs a přesně v jizvě mě to hodně jakoby pálilo a štípalo.
Včera mi akorát začal hustý bílý výtok.
Těhotenský test sem si zkoušela dělat předevčírem ale nic, u prvního syna sem to zjistila až cca v 5-6 týdnu, když mi bylo fakt zle a nemohla sem do sebe narvat ani kus rohlíku.
Myslíte si, že je čas zajít buď k doktorovi nebo udělat těhotenský digitální test ? Pro mě je lepší zajít k lékaři na jisto, odebere mi krev a zjistí pravdu. Jen mě zajímá váš názor dle informací, které sem tu napsala. Díky a pěkný den.

alilali
26. srp 2020

Pokud ti neukazuje papírový test nic, tak digitální si myslím taky neukáže. Zkusila bych testovat znovu za týden, popř. jít jako samoplatce na odběr krve.

lachtanice86
26. srp 2020

Tak si zajdi na krev jako samoplatce ne? Nevím proč chodit k dr, kdyz mas negativní test.

autor
26. srp 2020

@lachtanice86 No, že by krevní testy ukážou dříve než normální ? To ví snad každej. Já sem to u syna zjistila až v 6 týdnu, tak že na normální test je brzo ;) A normální dr to vezme krev pokaždé, když má podezření na těhu.

autor
26. srp 2020

@alilali Digitální jsou kvalitnější, jojo na krevní testy sem objednaná zítra.

mourovatakocka
26. srp 2020

Až v 6.tydnu 😂😂 Hodně doktorů ani neobjednává do cca 8tt, ze začátku je prostě bohužel vše nejisté. Já bych radila prostě počkat pár dní a zase test, třeba už budou //. Honit sebe a doktora na krev jen abych to "věděla" co nejdřív by mi nebylo příjemné.

autor
26. srp 2020

@mourovatakocka No, kdyby si vyhodila tolik peněz co já za tt, tak se na to vybodneš a raději si zajdeš na kt, kterej tě nic nestojí. A ano, 6 týdnu ;) Něco se nelíbí ? Hele, doktorka mi bere krev pokaždé co mi nedojde ms ikdyž vím, že těhotná nejsem tak nechápu, proč by teď měla mít problém.

veronikav31
26. srp 2020

Netvrdila bych že digitální testy jsou kvalitnější, já měla na papírkových ducha-spíš jsem si to myslela,že tam je.Digitální vyšel v den MS - a přesto mi tu běhá 2,5 letý drak😀 Takže bych až tak na digitální test nespoléhala. Stejně jako na papírkové testy, nejspolehlivější je samozřejmě krev i ultrazvuk(při prvním těhotenství jsem měla papírkové testy negativní a přesto jsem byla těhotná a těhotenství bylo i se srdíčkem vidět na ultrazvuku...)

mourovatakocka
26. srp 2020

Njn, já totiž v životě nekupovala tt, viď? 😂 Každý svého štěstí strůjce. Tvoje doktorka je asi trpělivý člověk, to je dobře.

autor
26. srp 2020

@veronikav31 No právě..tyhle testy jsou takový 50 na 50.. Proto spoléhám na krevní testy. Já stejně musím chodit často k doktorce na kontrolu, tak toho využiji a poprosím jí o kt. 🙂

veronikav31
26. srp 2020

@mourovatakocka taktéž jsem chodila k Dr. na krev kvůli potvrzení těhotenství, vzhledem k tomu,že jsem měla sebou sam.potraty,tak se to dalo i čekat,že budu chodit na krev.Pak když už nebylo zbití jsem šla do Caru a dělali se testy proč se tak dělo.Vše má důvod,ať neplodnost nebo sam.potraty.já třeba vím kolikrát jsem byla těhotná a vím taky proč byly sam.potraty.nikomu to nepřeji.Pokud se někdo snaží o dítě 2,3 měsíce,tak je to v pohodě,pokud x měsíců, tak se dá pochopit,že jsou pak ženy nervozní.po 12 měsících se začnou dělat testy a odesílají se páry do Caru.

autor
26. srp 2020

@mourovatakocka Bože, na tyhle moudra sem fakt zvědavá. Ne, moje doktorka je jenom pečlivá a dělá to tak každému. A dělat se to i má, více čti 🙂

autor
26. srp 2020

@veronikav31 Děkuji 🙂. A držím palce ať vám to vyjde.

veronikav31
26. srp 2020

děkuji, ale už naštěstí 2 děti máme, tohle bylo během snahy otěhotnět a porodit.a další už neplánuji,nechci.a v živé paměti máme ty sam.potraty,proto další dítě už nechci

jjasmina
26. srp 2020

Moje dr mě s krevním testem třeba tehdy odmítla s tím, že k tomu není důvod, Zašla jsem si do laborky a test si zaplatila jako samoplátce

lachtanice86
26. srp 2020

Bože, tvoje doktorka by si za péči o tebe zasloužila metal

terezanovotna30
26. srp 2020

A to potřebuješ požehnání, ať jdeš na krevní test nebo proč tenhle příspěvek vzniknul??

gruyerre
26. srp 2020

Nechápu smysl diskuze, chceš jít na krevní test a říkáš, že ti ho tvoje doktorka uděláyl, i když není důvod, tak jdi, ne... 😃

alilali
26. srp 2020

To si nemyslím. Digitální má citlivost 25, papírové 10. Takže pokud ti neukázal papírkovy, tak digitální těžko. Hele, testy jsou pozitivní na základě HCG v moči, pokud tedy máš negativní test, tak tvé tělo tento hormon nevylučuje. Ano, jsou výjimky, kdy ženám test neukázal, ale, že by se ti to stalo 2x po sobě si nemyslím.

kuttu
26. srp 2020

Mě teda ne,sestra me objednala az za 14 po vynechani menstruace,sle ja měla pozitivní test...podle mě dr.bere krev,když se neví kde je těhotenství ulozeno,jestki neni mimodelozni nebo pri ZT,zda hladina stoupá

autor
27. srp 2020

@gruyerre Není důvod ? Ani nevíš proč tam chodím na krevní testy a píšeš. Bože jak mám ráda tyhle nádhery 😃

veronikav31
27. srp 2020

už máš výsledky krevního testu? já myslím,že každému je do toho houby proč chodíš na krev.já taky chodila,byla jsem u Dr. víc než doma a to doslova.Dle doktora v Caru, jednou,dvakrát se může je sam.potrat náhoda,ale potřetí a víckrát už ne. Toho jsem se vždy držela.pak začal kolotoč testů.

gruyerre
27. srp 2020

Je mi úplně jedno, kvůli čemu chodíš na krev 😃. A ano, myslím, že není důvod k tomu, aby brala krev na zjištění hodnoty hcg.
A tvoje diskuze je opravdu úplně zbytečná, když se ptáš na něco, co už máš vyřešený. Zdar.

autor
28. srp 2020

@veronikav31 Nebyla, moje doktorka má prej dovolenou 🙄 Ale budu si kupovat nějakej lepší test, tak uvidím 😁 Maximálně zajdu do špitálu do laborky jako samoplatce zatím.
Děkuji ti za normální odpověď... Aspoň někdo normální, kdo má zkušenost ☺️

radu98
29. srp 2020

Asi takhle....až zas tak to nehroť a nesleduj se 🙂 to že ti nedojde MS včas je úplně běžný a normální jev. Většinou se do pár dnů dostaví i bez příznaků.
Zkus se jednou kousnout a udělat si tt až tak týden po nedostavení MS. Tt stojí v maxoj 30korun, to zas tak strašný není 🙂 pokud jsi těhotná, určitě ti to ukáže.