Drmek a rozhození cyklu. Zkušenosti?

lalolita
18. zář 2021

Zdravím ženy,brala jsem cca měsíc a půl drmek-vytazky z bylin,ne Drmek forte. Ms dorazila přesně na den 33den cyklu, nekrvacela jsem nějak masivně,avšak ve středu MS skončila,ale od té doby spinim ne čistou krví celý den,pouze ráno, přes den klasické tmavě špinění. Rohodil někomu drmek cyklus? Vysadila jsem hned s ms a už ani nechci nasadit, pokud budu takhle špinit.😣 podotýkám, že mě od tak už od pondělí na střídačku bolí vaječníky a celkem i prsa. Těhotenství lze vyloučit,když se dostavila ms,že?😀😀
Pořád mám i pocit,jakoby ms měla znova přijít.
O mimčo se už pár měsíců snažíme a vím,že ms to asi vyvrátí,že by to vyšlo.
Rozhodilo to tedy někomu cyklus?
Díky za zkušenosti.😉

petulkadodo
18. zář 2021

@lalolita Taky jsem zkoušela drmek a taky mi rozhodil cyklus. Špinila jsem, bolesti několik dní kolem ovulace takové, že sex bylo to poslední, co mě lákalo. Raději jsem vysadila. Je to celkem silná bylinka a neměla by se brát jen tak preventivně. Pravidelný cyklus může naopak rozházet

anakolut
18. zář 2021

@lalolita Mně naopak během 3 měsíců srovnal rozházeným cyklus

lalolita
autor
18. zář 2021

@petulkadodo já ji brala abych pomohla otěhotnění,ovšem bez efektu. Nemluvě o tom zhoršilo se mi brutálně akné,bolesti břicha šílené,takže zůstávám u kontryhelu.

levandule_k
18. zář 2021

Drmek jsem nikdy nebrala. Vycházím z toho, že žena je cyklická, během cyklu různě stoupají a klesají hladiny hormonů. Drmek obsahuje látky podobné progesteronu, ten v těle narůstá někdy okolo (12-16 dnem cyklu, pokud není nějaká mega nepravidelnost). Takže není dobré brát drmek v kuse 1,5 měsíce, když cyklus je pravidelný (plus mínus den). Progestron podporuje nárůst děložní sliznice po ovulaci.

Já vycházím z těchto informací, posílám odkaz na článek o drmku, tam se přímo uvádí, že se má brát od 16 dne menstruace.

https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

Kontryhel se pro změnu pije od menstruace do ovulace.

lalolita
autor
18. zář 2021

@levandule_k děkuji s tím kontryhelem jsem to věděla,u drmku se rozcházejí diskuze a i v lékárně mi nebyli schopni říct,co a jak.

andelka
18. zář 2021

Mně cyklus rozhodil kontryhel, drmek ne. Ten mi vždy pomůže srovnat ovulaci na nějakou normální dobu. Beru ho tak 3 týdny, v době ms vysazuju. Určitě bych ho nebrala v kuse.

rebe
18. zář 2021

Drmek se má brát jenom do ovulace, pak vysadit a nasadit opět na začátku cyklu. Pak mi naopak cyklus srovnal, a to během jediného cyklu. Půl roku jsem měla velmi dlouhé a nepravidelné, pravděpodobně i anovulační cykly, po 14 dnech užívání drmku bouřlivá ovulace a menstruace už nepřišla.

levandule_k
18. zář 2021

@lalolita Bylinkář, Pavel Váňa, říká, že na internetu občas kolují hrozné nesmysly, co se týká bylinek 🙂 takže ano můžeš se dočíst protichůdných informací. Všimla jsem si, že já patřím mezi ty, které tvrdí drmek od ovulace. (Já jsem laik, nejsem doktorka, ani farmaceutka, ani bylinkářka - sice jim trošku rozumím, ale spíš pro
svoji potřebu🙂 )
Na tom webu je i poradna, můžeš tam zkusit napsat, vede ji doktor, co se zajímá o bylinky, má je nastudované dobře.

Možná bych na tvém místě 2-3 měsíce nepila žádné bylinky na otěhotnění, aby se cyklus dal do pořádku, protože tahle kombinace ti moc nesedla.

Pak jsou i různé směsi na podporu otěhotní, ale zase záleží, co každému sedne.

Zkoušela jsi i nějaké cviky? (Hormonální jógu, pánevní dno.)