Drmek + Gynex. Můžu kombinovat?
Ahoj, chci se zeptat. Potrebuju prodlouzit fazi od ovulace. Beru gynex druhy cyklus a zatim nic. Chci si koupit drmek. Pry pomaha i na spineni na to take trpim po ovulaci. Muzu kombinovat gynex a drmek? A jak brat? Nasla jsem doporucebi od 12DC do 26 DC. Aby se zvysil progesteron po ovulaci a tim prodlouzil fazi. Dik za rady
Ahoj, ctu vase postrehy a stale nevim, co delat :( uz jsem se setkala s mnoha pripravky. Gynex, Maca, kontryhel, caj podle mojzisove a tedka i Drmek. Mam hodne dlouhy cyklus, pritom byly casy, kdy byl perfektni a pravidelny. Nejvic me rozhazi zraneni a nebo stres. Snazim se ho narovnat, chceme mimi, je mi 33,5 let. Tedka zrovna mam nejake zraneni na noze a to to cely podelalo taky. Bojim se kombinovat ty pripravky, nevim co. Z toho zvolit. Prisli jste nakonec na nejaky osvedceny model, co telo nerozvrati? Viz ty bylinky vys. Diky moc
@jacinda A co ti na to řekla gynekoložka? Já jsem třeba měla nepravidelnou menstruaci kvůli PCOS, respektive pravidelnou jednou za čtvrt roku.
Strašně moc záleží, kde je problém. Jinak je to metoda pokus omyl. Já mám něco načteno a něco odzkoušeno na sobě, ale nepovažuji se za odborníka, protože tak hluboké mé znalosti nejsou.
Intuitivně pokud ti cyklus rozhází zranění a stres, asi bych pila něco protizánětlivého typu heřmánek. (Mimo jiné také působí na poruchy menstruačního cyklu (vynechaná) menstruace.) Asi bych si nasadila pupalkový olej upravuje nepravidelný menstruační cyklus, příznivě ovlivňuje funkci jater, působí protizánětlivě na klouby. Zkusila bych nějaký čaj na detox jater. Nebo třeba kapky na citrovital - extrakt z grepových jadérek, účinky třeba zde:https://www.vitalita.cz/citrovital . Po tom, co se pročistíš bych zkusila řebříček, účinky zde: https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st..., nebo nějakou směsovku na podporu otěhotnění. Zavedla bych nějaké cviky na pánevní dno, ať se mi to tam prokrví a zregeneruje, zkusila hormonální jógu. Já kdysi cvičila tyhle cviky a přišla mi menstruace o týden dřív, pak normálně. http://www.ditevitano.cz/tajemstvi-panevniho-dn...
Pupalkový olej za mě můžeš kombinovat s libovolným čajem.
Třeba grepové kapky, heřmánkový čaj a pupalkový olej, nevidím problém v kombinaci.
Ale už bych nekombinovala nějaký jaterní čaj s grepovými kapkami, prostě tohle bych jela postupně, jeden měsíc, tohle, druhý tamto.
U bylinek se hodně řídím intuicí, když na nějakou bylinku mám chuť, uvařím si ji. Třeba jsem měl chuť na kontryhelový čaj, i když jsem byla v druhé fázi cyklu. Luhuji to 15-20 minut, aby se mi vyluhovaly účinné látky. Pokud ti něco nesedí, že je ti po tom blbě, tak nepij.
@levandule_k díky moc za tipy! Tedka jsem opustila macu, někde jsem četla, že podporuje testosteron a ten snad právě má co dočinění s PCOS. Doktorka mi řekla, že to mám, nebo minimálně náběh na PCOS, ale byly časy, kdy jsem měla cyklus megapřesnej na super 30/31 dní. I tedka jsem měla už nedávno zase záblesk 30 denního. Jenže - a to nejsem antivaxer- mi to prostě totálně podělo očkování. Všechno to začalo po vysazení osmileté antikoncepce někdy ve 24 letech. Žrala jsem ji fakt brzo, doktorka mi to klidně napsala (pak mi to samozřejmě zkurvilo i žíly). Po vysazí HA jsem to ROK nedostala. Doktorka mi řekla o PCOS. Já na to, že je to blbost, že mě se tohle přece neděje. Tehdy jsem vyzkoušela gynex a nechala si píchnout vyvolávač menses. Ona řekla, že to nezabere, ale to tělo se fakt nastartovalo a pak jsem to měla pravidelně. V roce 2019 jsem jela do japonska (výpadek měsíc), pak byla svatba kdy jsem si brala člověka, kterýho jsem už vlastně neměla ráda (blbost já vím) a pak začaly psychické problémy a cyklus se natáhl na 35-50. Do toho jeden postinor, rozvod, vyhazov z práce, no strašný. V roce 2021 jsem potkala mého současného muže a věci začaly být lepší. Jenže pak přišlo očkování a brutální stres se stěhováním a realitačkou. Po očkování 3 měsíce výpadek. Pak další dávka. (cyklus opět 36-45) Pak vánoce, třetí dávka. Pak jsem stejně chytla covid. Pak byla válka na ukrajině a ten měsíc jsem to nedostala vůbec. No a to už se dostáváme do letoška, kdy jsem právě měla (zrovna během svatby, kdy bylo vše krásné) ten suprový 30 denní a měsíc poté šla na operaci křečových žil. Here we go again 39 dní 3x za sebou. To už je současnost, od července (po rekonvalescenci žil metodou RFA) jsme začali zkoušet dítě, čili zatím to byly dva pokusy. Uprostřed druhého pokusu jsem šla na banální zákrok na chirurgii, kvůli zanícenému něčemu na noze. Ukázalo se, že je to abces a musela jsem na řezání a převazy. Každý druhý den se mi v tom ryli zaživa. (předchozí příspěvek jsem psala z čekárny, v úter jdu zase). Do toho panická ataka, kterou už jsem alespon odhalila a dokázala ji zredukovat. Takže u mě je to podle mě stres a fyzické strádání :( amen. Sry že se tak vypisuju, ale podle mě propojení fyzična a psychiky je u všech nemocí a problémů klíčové. Tedka zkouším čajovou směs podle ludmily mojžíšové a našla jsem si i nějaké devadesátkové video, kde cvičí. Ty cviky si ještě projdu s rehabilitační, abych je dělala dobře. Ale ta mysl lidi... ta prostě jen tak zkrotit nejde :/
@jacinda Jasně, že propojení psychiky a fyzického stavu tělo má spojitost. Já mám ráda psychosomatiku. Velmi zjednodušená definice zní. Když hlava nezvládne nějakou emoci, projeví se to nemocí. (Mám ráda knížky z oblasti psychosomatiky od MUDr. Hnízdila, MUDr. Klímové, i když ten dokument o jejím léčebném centru nebyl lichotivý, knížky má dobré a Ruedrigera Dahlkeho (německý lékař, psychosomatik a ezoterik).
Dobrá zpráva, PCOS je poměrně dobře řešitelný z psychosomatického hlediska, v jednom rozhovoru to říkala gynekoložka Helena Máslová. Mám vyzkoušeno i na sobě. 🙂 Místo měsíčků jsem měla čtvrtletky, důvod PCOS, léčba hormonální antikoncepce. Tenkrát jsem o tom moc nevěděla, HA mi nevadilo brát. Dneska vím, že HA má svoje plusy a mínusy. Mně pomohlo to, že jsem vyřadila margaríny (Floru, Heru) a místo toho používám máslo. Tuky mají svou roli při tvorbě hormonů. Pila jsem kontryhel a mátový čaj. (Někde jsem pak četla, že máta snižuje testosteron, ale našla jsem o tom jenom jeden článek, takže jakou roli v tom hrála máta netuším.) Tenkrát jsem o pití bylinkových čajů nic nevěděla, takže jsem to pila nahodile. Plus jsem se začala zajímat o osobní a duchovní rozvoj. (Občas přečetla nějakou knížku z této oblasti a občas si něco pustila na youtube. Nic drastického, meditovat do Indie jsem kvůli tomu nejela 🙂 ) Jednoho krásného dne mi docvaklo, že já se snažím potlačit svoji ženskost a že si myslím, že chlapi mají život jednodušší. Pak mi došlo, že to není úplně pravda, život máš takový, jaký si uděláš a začala jsem si sama sebe víc vážit jako ženy.
Očkování si nevyčítej, ber to jako fakt, tenkrát jsi se rozhodovala na základě svého nejlepšího vědomí a svědomí. Když si to budeš vyčítat a stresovat se kvůli tomu, tak si ještě něco podprahově vsugeruješ. Tělo na to zareagovalo určitým způsobem, tak teď ho hýčkej.
Takže u tebe to chce klasickou psychoterapii a za mě i něco alternativního typu ženské kruhy, kde se třeba potkáš s jinými ženami a zažiješ podporu ženské energie, kineziologie atp. Možná to chce zkusit nějakou meditaci, já si třeba najdu na youtube nějakou meditační hudbu a jen ji poslouchám a soustředím se na svůj dech. Viděla jsem i meditaci na podporu uhnízdění vajíčka, ale já jsem celkem alternativní a ne každému to vyhovuje.

@levandule_k jj to vím. Měřím BT abych zjistila kdy jí mám. Tak jen do ovu 😉