icon

Druhé miminko. Jak dlouho plánujete mezi dětmi pauzu?

1. črc 2022

Mám syna 7m, tak hrozně to utíká, že uz si ani nepamatuju, že byl někdy miminko. 😀 Najednou mi to začalo hrozně chybět. Když jsem byla těhotná se synem, tak mě to teda uprimne moc nebavilo. 😀 Ta váha, špatná pleť, pálení žáhy… Jenže teď si říkám, že bych to klido vratila. 😀 Máte to některá taky tak? Druhé mimi chceme, ale o první jsme se snažili opravdu dlouho, tak předpokládám, že se to bude bohužel opakovat.. Ani sestinedělí jsem si moc neužila, tak si říkam, že u druhého udělám spousty věcí jinak 😀..
Jak dlouho máte děti od sebe?

Strana
z2
kosi_cek
2. črc 2022

Ano, mám to nápodobně, ale u mě je to pořád dokola, po každém dalším porodu, takže i toto uvědomění mě už celkem odrazuje někam spěchat 😃. První dvě děti jsou rozené do dvou let, poprvé jsem si uvědomila, že bych chtěla další 3m po porodu, bylo to fakt divné, protože mateřství pro mne nebylo vůbec snadné, už tehdy jsem často "padala na hubu", syn byl pro mne, navíc nazkušenou, dost náročné miminko, ale přesto jsem se toho pocitu nemohla zbavit a začala to probírat s manželem. Začali jsme se snažit okolo 1. narozenin prvorozeného. Přiznám se, že jsem si to fakt dost idealizovala, jako pořád mě to fascinuje, ale mám prostě určitým způsobem nastaveny priority, takže jsem zjistila, že to prostě nedávám, jak bych si představovala. Další 3 děti jsem neporodila dříve, než po 4 letech po sobě, 3 roky beru jako rozumové naprosté minimum, samozřejmě srdce, či hormony, či co, ty by ty děti sekaly klidně po roce, i dříve, kdyby to bylo možné 😃, tak proč ne, není nad to si sám na vlastní kůži zkusit jaké to všechno je, samozřejmě nejsme to jen my, naše srdce, hormony, či rozum, kdo má v tomto jediné a poslední slovo, ale pokud je člověk dostatečně otevřený, tak to dokáže přijmout a najít si ty své výhody (ať už v tom nejlepším případě přijde další miminko dříve nebo později, než si on sám představoval)😉

izz76
2. črc 2022

Vždyť 7mesicu je pořád ještě miminko. Já jsem to měla opačně,mě láska k první dceři tolik naplňovala,že jsem měla pocit,že pro žádné další dítě mi už nezbývá. Předpokládala jsem,že tento pocit pomine a vždy jsem věděla, že druhé někdy budu mít,ale nebyl důvod spěchat. Mě se miminkovsky věk moc líbil,je to kouzelné,ale stejně tak je rozkošné batole a malé dítě,s kterým už se dá lecos podniknout a nakonec i ta pubera má něco do sebe 😃 Mě baví moje dcery pořád,bez ohledu na věk. A všimla jsem si v okolí,že ty maminky co chtějí pořád rodit a mít miminka,se pak těm starším moc nevěnují,nezajímají je .

jirovapa
2. črc 2022

Dcery mám od sebe 23 měsíců a je super jak si spolu rozumí a vyhrají si spolu, mají podobné hračky a zájmy. Ještě mám kloučka a ten je 28 měsíců od nejmladší dcery. Je to šrumec, ale holky prcka zbožňují. Vypadá to, že budou časem pěkně sehraná trojka 😊.

ivetkafek18
3. črc 2022

No muzes mi verit ze neni co zavidet 😀 kazdopadne jestli chces rozestup max 2 roky myslim ze muzes zacit se snazit pomalu. My sme to neresili ale podarilo se snad az na nejakej 6-7 cyklus ne hned. A bude to tak rok a pul takze byvh do toho mozna pomalu sla

kristyneckaa27
3. črc 2022

Mám děti od sebe 16 měsíců. Starší je 22 měsíců,mladšímu půl roku. Je to paráda,měla jsem z toho strach. Ale je to vážně super,malá o něj furt pečuje. Ale asi je to i tím že malý je pohodář. Každopádně mi chtěly malý věkový rozdíl. Ale teď jak už je malý větší,začíná mi to mini mimi chybět. Krásné by to bylo,ale 3 už plánovaně rozhodně ne. To by se muselo jedině přihodit přes ochranu

jako_mala_holka
3. črc 2022

S druhým jsem hoooooodne váhala, i jsem původně myslela, že zůstaneme u jednoho, těhotenství noční můra, po porodu problémy, první půl rok mám nějak v mlze 😀 když se dceři přehouplo 18m, tak mě to začalo hlodat, začala jsem zvažovat pro a proti a jen jsme se rozhodli, že do toho půjdeme a zkusili to, tak jsem byla v tom 😀 přitom první dcera nám trvala skoro rok... A těhotenství je tentokrát o dost lepší, ne že bych si to přímo užívala, opět spíš trpím, ale není to taková hrůza... Děti od sebe budou přesně dva a půl roku 🙂

worena
4. črc 2022

Ano, touha je veliká a snaha ještě větší 🍀🙏 zatím bez úspěchu ale stále věřím 🙏🍀❤️ Pokud to vyjde budou od sebe 11 let...

janule0123
5. črc 2022

Hledím kolik holek uneseno z miminek a tehotneli by v par měsících dítěte .. já jsem spis na děti rok a výš… moje ideální představa bylo cca o dva roky od sebe … bohužel zatím nic … druhé těhotenství po necelém roce volného průběhu… v desátém týdnu zamlklo a teď čekám jestli se povede do třetice 🤩se zdárným koncem … budou teda víc než o tři roky minimálně .. ale každý má svoje 🤩😃hlavně aby bylo i to druhé ❤️ Na každým rozestupu je nějaký plus a minus

Strana
z2