icon

Druhé miminko. Jak dlouho plánujete mezi dětmi pauzu?

1. črc 2022

Mám syna 7m, tak hrozně to utíká, že uz si ani nepamatuju, že byl někdy miminko. 😀 Najednou mi to začalo hrozně chybět. Když jsem byla těhotná se synem, tak mě to teda uprimne moc nebavilo. 😀 Ta váha, špatná pleť, pálení žáhy… Jenže teď si říkám, že bych to klido vratila. 😀 Máte to některá taky tak? Druhé mimi chceme, ale o první jsme se snažili opravdu dlouho, tak předpokládám, že se to bude bohužel opakovat.. Ani sestinedělí jsem si moc neužila, tak si říkam, že u druhého udělám spousty věcí jinak 😀..
Jak dlouho máte děti od sebe?

Strana
z2
jaja01k
1. črc 2022

Mě těhotenství, ani úplně maličké miminko moc nebavilo 😀 Ale druhé dítě jsme rozhodně chtěli. O první jsme se snažili rok, říkali jsme si, co když to u druhého bude trvat ještě déle. Tak jsme se rozhodli na nic nečekat. A ono to vyšlo hned na první pokus 😄 Výsledek je věkový rozdíl 13 měsíců. Jo, taky jsem si říkala, že si to druhé víc užiju, že už budu vědět, jak na to, co dělat jinak a líp. Ale jak jsem měla vlastně dvě mimina, každé s úplně jiným režimem a potřebami, uteklo mi to ještě mnohem rychleji než s prvním. Se 3. dítětem jsem chtěla počkat pár let, až kluci trochu odrostou, a pak si to miminečko napotřetí už opravdu užiju 😄 Ale nakonec na to nedošlo a už ani nedojde 🙂

malinkata
1. črc 2022

Já mám děti od sebe 7 let, teď čekám třetí a bude po 13 letech

arwen666
1. črc 2022

Úplně Vas chápu 😊 mám doma dve děti 3 roky a 6 měsíců a strašně mi bříško chybí a to malé miminecko, ale jsem u druhého daleko víc vystresovana než u prvního hlavně teda že starší přinese nějakou nemoc a malá to chytne no připadám si jako úplný blázen 🤦‍♀️🙈

klokanka31
1. črc 2022

Sousedi teď mají čerstvé miminko a tak mi trochu hlodá v hlavě jestli nezkusit druhé, ale když si vzpomenu jak jsem nesnášela těhotenství,tak mě choutky hned přejdou 😄 navíc bych chtěla mít děti aspoň o 7 let od sebe, ale to už mi zas věk nedovolí...nechci být ve 40 novopečená matka...

autor
1. črc 2022

@klokanka31 A proč zrovna 7 let ode sebe?🙂 Já bych ráda naopak maximálně 2 roky, aby měli k sobě blíž..

autor
1. črc 2022

@malinkata Tak hodně štěstí 🙂

autor
1. črc 2022

@jaja01k Už třetí nechcete vůbec?🙂

felixfelicis
1. črc 2022

7 mesicu je porad jeste miminecko🙂, tak bych si ho uzivala. Ted mate obdobi vsech tech poprve, skoda si redit pozornost tim, ze uz budes myslet na dalsi osobu v brise. Druhe tehotenstvi bylo vyrazne lepsi, nebyla to takova novinka ty zmeny, ktere se s telem dejou, a celkove bylo min casu se resit. Sestinedeli bylo taky min casu resit - ale zase resis prvni dite, takze v necem je to jednodussi, v necem jinem zase tezsi...

marimanta
1. črc 2022

Já bych měla miminka furt, jsou tak dokonalá 🥰
Mám rozdíly mezi po sobě jdoucími dětmi 19 měsíců, 5 let, 2r + 7m a 2r + 5m. Zatím poslední má půl roku a co nejdříve bych ráda ještě jedno 😊

majena39
1. črc 2022

Ja chtěla děti brzy po sobě. Bala jsem se, že to nepůjde tak rychle a hned na první pokus. Takže mám doma ročního a za čtyři měsíce čekám další 🙂 Tak uvidime jak to budu zvládat. Ale jsem ráda, že to šlo tak dobře. A třetí už teda neplánujeme 😊

lenkajan
1. črc 2022

My máme rozdíl 18 měsíců, holčička a chlapeček. Začátky byly těžké, ale když teď vidím, jaký spolu mají vztah a jak si vyhrajou, protože jsou si věkově tak moc blízko, neměnila bych😊

klokanka31
1. črc 2022

No já mám zrovna dvouletou doma, a představa že bych teď měla mít ještě mimino, to by mě kleplo. Podle mě pak člověk nemá pořádně čas ani na jedno... Dokud je malá fakt malá, chci se jí plně věnovat, a až by šla třeba do školy tak si dát ještě jedno kolo s druhým mimčem,ale to už ten věk no...

krisstina93
1. črc 2022

Já mám tři děti a je mi líto, že už nebudu těhotná :D sice sem zvracela půlku těhotenství, měla nízký tlak, bolel mě snad každý pohyb, ke konci už sem skoro nemohla ani chodit, ale je mi líto, že už to znova nezaziju :D ty pocity, když se vlní celý břicho třeba :D

sarkoc
1. črc 2022

Já miluji období těch drobecku zhruba do třičtvrtě roku (ne, že poté ne, ale tohle období je za mě prostě TOP)... teď máme třetí holčičku, je ji měsíc a už jsem několikrát bulela, že takhle malička už nebude a že už takhle malinké miminko nezažiju atd (ach ty hormony v šestinedělí 😅)... mohli bychom mít samozrejme další, ale tohle období je tak krátké, že bychom jich mohli mít deset a i u toho desátého si myslím, že by mi to bylo zase stejně lito...rozestupy máme spíš větší než je teď zvykem a neměnila bych...zhruba 3 a čtvrt roku mezi 1. a 2. a 3 roky a 5 měsíců mezi 2. a 3.

rnika
1. črc 2022

Kdyby to šlo, měla bych miminka pořád ☺️těhotenství si užívám a miminka od narození do půli roka jsou moje Topka. První dva syny mám po 13mesicich, pak mám bez malá tříletou pauzu a třetího.... No a dva roky od nej pak čtvrtého. A už mi to miminko zas chybí 🙈😁

jana_zofie
1. črc 2022

Mala byla urvane miminko. Brisko, pozornost, v kocarku byt nechtela a kdyz uz, tak se nesmelo zastavit... To jsem si neuzivala. Ale maly je v tomhle pohodar. Ted ma sice nejake trable, asi zuby, ale co uz. Ma 4 mesice, jsou dva roky od sebe. Zatim je to vetsinou dobre. Narocne, ale plne lasky. Az me nekdy napada cosibo tretim, ale to uz bych asi opravdu nedala. Navic mi 70m 3+1 neprijde pro 3 dost velky. Ale tak... Kdovi. Ale s velkym rozestupem vim, ze bych se uz z te relativni svobody nechtela vracet do zivota, ktery mi diktuje mimi. Bez ohledu na to, jak je roztomile

veroniqess
1. črc 2022

Prvnímu synovi jsou 2 roky a v srpnu budu rodit druhého syna. Plánovaně, dva roky byla naše představa, že už to se synem půjde. A je to tak, je to skvělej dvouletej parťák, těším se, že nás bude o jednoho víc 😊.
Každé dítě je jiné, já bych si uměla představit další miminko i k rok a půl starému dítěti (posuzuji podle svého syna, určitě jsou děti různě naročné), ale dřív ne 😊.

Každopádně obě děti na první dobrou 😅

bohumilakupkova
1. črc 2022

Chápu tě. Užívám si tento věk úplně nejvíc a hrozně se mnou cloumají hormony. Jenže máme už 3 a někdy se to holt utnout musí. Vidím, že mě všichni potřebují. První čtvrt rok jsem si neužila nikdy, i když jsem se o to fakt snažila. Všechny nabyté vědomosti a zkušenosti mi byly k prdu. 🤦‍♀️😀Ale stejně bych do toho všeho šla znovu. Děti jsou po 2 letech a je to fajn. Mají spolu nádherný vztah. Druhé jsem chtěla co nejdřív, ale nevyšlo to. U třetího už jsem se do toho tak nehnala, protože dcera je živel. Teď bych se do toho i hnala, ale končíme. 🙂Každopádně je to pro mě hodně těžké v sobě uzavřít a myslím, že vždycky tam velká touha po miminku bude. Možná až jejich puberta mě jednou vyléčí. 🤣

ivetkafek18
2. črc 2022

Ja mam doma 9 mesicni mimino a jsem ve 3 mesici. Jako na potvoru jak jsem mela hezke prvi tehotenstvi tak je to ted divocina. Porad mi je spatne, porad bleju, furt chci spat, nemuzu nic jist, venku je 35 stupnu, dite porad rve protoze je mu vedro jedou zoubky uci se pomalu chodit takze je vsude, no je to tezky no 😀

autor
2. črc 2022

@ivetkafek18 Tak tohle nezní úplně ideálně. 😀 Přeji hodně síly a potichu trochu závidím. 😍 Snad se i nám brzo zadaří. Chtěla bych rozestup tak rok a pul max dva roky.

lenickakl
2. črc 2022

Nemela jsem zadnou touhu po druhym diteti a ani mit nebudu.

sorboni30
2. črc 2022

Mám kluky dvojčata 7 let a ted předčasně narozenou holcicku - skoro 5 mesicu.
Věk je znát. Kluci malou zboznuji a hodne mi pomáhají.
Mě je 38 let. Je to mazec, ale to krásné..
Je to štěstí a radost mít tak maličké miminko 💓

autor
2. črc 2022

@sorboni30 Moc vám to přeji 😍

inah91
2. črc 2022

Nečetla jsem všechny komentáře… ale já měla prbi těhotenství ok, jen běžne neduhy, po porodu bych druhy den klidně rodila znova, pohoda…. Teď máme 13m chlapečka a jsem téměř v 7mesici - a za mě teda nedoporučuji… resp - nám to vyšlo tak, ze starší ještě nechodí a nema se k tomu (což je ok, ale v tehotenstvi dost nevýhoda), spi v noci naprosto ale naprosto priserne (z čehož snad vyroste, ale opět - v těhotenství masakr), je to náročné, ani nevím ze ty těhotenské týdny tak leti, nemám energii se naplno věnovat synovi, a po porodu to bude teprv vzruso 👌 věřím ze na to zpetne budu vzpomínat a ze když budou mít děti tak blízko, tak to bude krasne…. Jen píšu i ta negativa…
Protože u v těch 13m je syn proste mimco, a za chvíli budou mimca dvě 😂👌

cherie24
2. črc 2022

Děti mám od sebe 2 roky a 4 měsíce, těhotenství je pro mě jen nutné zlo při cestě za miminkem. Spousta ženských říká, jak to bylo krásné, jako ano, je to úžasné vytvořit miminko, ale to okolo je teda děs - nevolnosti, únava, zvracení, bolesti zad, pálení žáhy, kvasinky, nechuť k sexu, velké přípravy ke krásnému porodu, přesto oba porody zakončené císařem, strach o miminko, šesti nedělí. Jsem si mnohokrát říkala, ze bych si někde nejradši našla náhradní matku a vzala si až to hotové miminko. Ale mladší teď bude 6 měsíců a taky se na ni občas dívám a říkám si, že je to tak krásné, že nechci, aby to bylo poslední. ☺

kozaci
2. črc 2022

Když to tady tak čtu, už si nepřipadám divná, že bych chtěla (co nejdřív) čtvrté miminko 🙂
Nejmladší má deset měsíců, tak snad by se mohl brzo obnovit cyklus...

bbarshaa
2. črc 2022

Máme roční dceru 🙈. Zjistit teď, ze sem těhotná, tak mě asi trefí 😂. Jako chtěla jsem vždycky dvě, ale máme takový éro, ze si to ještě dost rozmyslime….
🤷🏻‍♀️

treasurka
2. črc 2022

Já mám první tři po roce a půl, a čtvrté po čtyřech letech. Myslim na páté, ale asi si spíš zajdu za cvokařem 🙈

chlapecektehu
2. črc 2022

Taky mám syna 6m a ano taky mám myšlenky že bych klidně hned brala druhý 🙈

ronyx
2. črc 2022

Mám syny 10 a 6 z předchozího vztahu a teď s partnerem čekáme potomka ( 20 týden) takže jako už si absolutně nepamatuji jaké to je, mít mimčo. 😅 ps: těhotenství si nijak zvlášť neužívám, těším se až bude venku 😃

Strana
z2