Duch na těhotenském testu a krvácení. Co myslíte?
Ahoj holky, s přítelem se snažíme o miminko. V pondělí mi vyšel duch na testu, včera negativ a dnes ráno opět, ale hodně slabý duch. Mám 13 dní spozdeni MS, pred chvilkou ale začalo krvácení.
Jsem z toho tumpachová a nevím co si myslet. Může se jednat o implementační?
@martina1999 spíš se Ti rozjíždí menstruace. Držím palce, aby to vyšlo příště.
implementační? holky, vy si z nás trochu střílíte ne? říká se tomu implantační krvácení nebo nidační 😉 a nebývá v době menstruace, ale po ovulaci... jedná se o jednorázové zakrvácení, v době očekávané ms se již tedy objevují pozitivní testy 😉
viz text z internetu:
Uhnizďování vajíčka probíhá zhruba 3.týden men.cyklu po ovulaci. Ta obvykle nastává 14 dní před očekávanou menstruací. Pokud je uvolněné vajíčko po ovulaci oplodněno, dochází k rychlému dělení buněk a vývoji embrya, které se následně uhnízdí v děloze, kde se bude dále vyvíjet. Právě procesu uhnízdění se říká nidace. Proces nidace končí asi po 2 týdnech. Teprve poté nastává stav nazývaný těhotenstvím.
@fioreta no, myslim, ze mas pravdu jen z casti:
Nidacni krvaceni muze byt cca v době menstruace, proto si ho některé holky spletou s menstruaci a jsou pak zmatene.
Vajíčku trvá těch cca 10-12 dni od ovulace než zanoruje do děložního sliznice, což může způsobit to drobné krvácení/špinění. A v době MS nemusí být nutně pozitivni testy, protože zalezi za a) kdy byla ovulace, b) jak rychle bylo vajíčko v nidaci, kdy byla dokončena. Až když je dokončena nidace, tak se produkuje dost hormonů HCG, aby jej zachytit běžný tehu test z lékárny.
@felis no ale jako jediná jsem si všimla, že je tu napsán nesmysl o implementačním krvácení nebo co 😀 a správně jsem uvedla, že se jedná o implantační nebo nidační, toho sis ani ty předtím asi nevšimla... a psát mi, že mám pravdu jen z části nemusíš, taky tě neoslovuji a nedoplňuji tvoje výroky, sdílela jsem text z netu, který někde psali doktoři, není co řešit 😉 pokud nejsi doktor, tak to poučování fakt nemám ráda a navíc to píšeš nepřesně, není to z žádného zdroje zřejmě...
@fioreta btw Rosalindo, ani Ty nejsi doktor, jen clovek co rad rype a vratila jsi se pod jinym nickem... ve tvem textu je "Proces nidace končí asi po 2 týdnech. Teprve poté nastává stav nazývaný těhotenstvím." Po 2 týdnech od ovulace cca, zalezi jak to vajíčko rychle stihne, nektere uz jsou zanorene po 10dnech a nektere az za 14 dni od ovulace... proto ruznym ženám vychází pozitivni tehu testy jinak). A 14 dni od ovulace je akorát co? 28DC, což je normální délka cyklu a tudíž plus mínus den menstruace. A za správné uvedení termínu Ti samozřejmě tleskám 😃 a jediný, kdo jako první v diskuzích Ty. A hrozně nemáš ráda, když zjistíš, ze ten druhy má pravdu.

Bohužel spíš biochemické těhotenství. Implementační by mělo být cca v době menstruace a při zpoždění 13 dní by už byla dálnice... 😞 držím palce.