Františkovy Lázně. Jak probíhá pobyt?

rohe22
20. črc 2022

Ahoj,
čeká mě pobyt ve FL,chtěla jsme se zeptat ,jak to tam probíhá s procedurami .
Dostala jsem doporučení od gynekologa.
Budu ráda ,za Vaše zkušenosti .

daisymaminka
20. črc 2022

Je to už 5 let. Přijela jsem, ubytovali mě. Šla jsem na vstupní prohlídku k dr. Dostala jsem A4 s termíny, časy a procedurami. Ty byly nejčastěji dopoledne, ale sem tam i odpoledne + sobota dopoledne. Bydlela jsem v Goethe, koupele byly ve vedlejším hotelu, kam šlo projít spojovací chodbou. Chodila jsem tam i na zábaly (později jsem na zábaly chodila do Císařských lázní). U nás v hotelu probíhaly masáže a jóga. Do hotelu Beethoven (nebo Adler) jsem chodila na Kneipův chodník a slatinné tampony. Pak přes park do Akvaparku na cvičení ve vodě. A nakonec ještě vaginální inhalace v Plynových lázních (u pramene Františka).

Odpoledne bývaly volné. Snad nejpozději jsem měla proceduru ve 14 hodin. Procedury šly i časově měnit (některé) - třeba když jsem šla ráno z plavání, rovnou jsem si skočila i na inhalaci, která byla po cestě, protože mi jinak vycházela na 12 h, kdy byl čas oběda. V Plynových lázních bylo fajn, že na čas nehleděli, přišla jsem, počkala jsem si a hotovo.

Snídaně, obědy i večeře byly formou švédských stolů. Vzala jsem si co jsem chtěla a kolikrát chtěla. 🤗

Odpoledne jsem chodila ven, projít se, jezdili jsme do Chebu (byla jsem ve F. L. o adventu), na hrady, do přírodní rezervace SOOS, do muzea, na nedalekou Komorní hůrku a tak. Nebylo to v prosinci na sezení v kavárnách venku, ale tím lépe (pro mě). 😅 Ale bylo hezky, žádný šílený mráz, žádný sníh, hezky šlo chodit a objevovat. Jen tedy blbý, že byla brzo tma.

Super to bylo. 3 úžasné týdny. Nejlepší dovolená, byť jsem tam byla sama a bez manžela.

Na konci pobytu proběhla výstupní prohlídka, dostala jsem zprávu a jela zase domů.

rohe22
autor
21. črc 2022

@daisymaminka Moc děkuji za odpověď ,pomohlo mi to udělat si představu ,co mě čeká .
Já mám nástup teď v srpnu ,ubytování mám v hotelu Luisa.
Jen si říkám,jak se procedury řeší ve dnech menstruace .

daisymaminka
21. črc 2022

@rohe22 No, doporučuji, pokud by to šlo nějak udělat, abyste tam jela po MS. Já jela v době MS, takže první 4 nebo 5 dní jsem měla procedury bez těch "důležitých" vag. tamponů a slatinných zábalů a koupelí. A dr. mi řekla, že kdyby mi to trvalo dlouho, prodlouží mi pobyt o týden, čehož jsem se bála jak čert kříže, protože za prvé bych se vrátila den před Vánocema a za druhé už jsem neměla dovolenou (čerpala jsem dovolenou, ne neschopenku). Naštěstí ale s tím prodloužením bych musela souhlasit a také záleží na pojišťovně, zda by to schválila.
Jinak já tam byla v době, kdy mi MS nechodila, takže jsem si šla před termínem pro injekci ke gyn., bohužel jsem to dostala o 2 nebo 3 dny později, než jsem plánovala. Ale i tak to bylo v pohodě.
Jinak si ale myslím, že když přijde MS v průběhu, prostě se zruší procedury toho typu (zábaly, tampony, inhalace, koupele) a nahradí se jinými procedurami, vím, že holky měly třeba parafínové zábaly na ruce...

mandala
21. črc 2022

@rohe22 myslím, že musíš zajít za lékařem, abys měla omluvené ty procedury, které nemůžeš absolvovat .., ale já tam byla skoro před 20 lety, tak už taky nevim přesně 😉

daisymaminka
21. črc 2022

Přesně tak, při MS nesmíš tampony, inhalace, zábaly a koupele, což tyto 4 procedury jsou prostě základ pro nás, co jsme tam byly skrze gyn. problémy.
Lékař je vyškrtne a napíše vám na dny MS nějaké náhradní, většinou úplně jiného typu. 🤷‍♀️
Opravdu když to nějak jde, jet tam hned po MS, nebo když MS končí, ať víš, že můžeš mít 3 týdny klid.

rohe22
autor
21. črc 2022

Děkuji ,zkusím tam dnes zavolat ,zda by mi mohli termín posunout ,až budu po MS.
Přijde mi škoda, abych na týden procedury vynechala.

daisymaminka
21. črc 2022

@rohe22 Jestli máte MS pravidelnou a vyjdou vám vstříc, bylo by to super. 🤗

rohe22
autor
21. črc 2022

@daisymaminka Moc v to doufám,bylo by to lepší 😉.

lennus
21. črc 2022

@rohe22 Ahoj, mám tu celkem podrobný článek, byla jsem před pěti lety. Užij si to!

rohe22
autor
21. črc 2022

Moc děkuji za Vaše odpovědi ,aspoň mám přestanu ,co mě tam čeká .
Hlavně pevně doufám,že to u mě bude mít nějaký výsledek 😃

rohe22
autor
21. črc 2022

Termín mám posunutý,ale neměli stejný hotel,tak mi nabídli hotel Pawlik.