icon

Gynex kapky a kontryhelový čaj

verca93
4. srp 2017

Ahoj. Snažíme se o miminko půl roku. Chtěla bych se zeptat zda někdo nemá zkoušenost s kontryhelovým čajem a gynex kapkami. Můžu oboje užívat zároveň? Nebo zda máte jiné zkušenosti po kterých se vám povedlo otěhotnět. Děkuji za všechny rady a zkušenosti

syrinxka
•
4. srp 2017

Já pila akorát kontryhelový čaj na srovnání cyklu, mimi se podařilo po 7měsících. S Gynexem zkušenost nemám. Ale řekla bych, že nejvíc zabralo přestat na to tolik myslet. Přišlo to v době, kdy jsem se na to snažení vykašlala a řekla si, že si budu teda zatím spíš užívat bezdětného života a nakoupila si různý relaxační procedury a najednou dvě čárky na testu.

yvarp
•
5. srp 2017

Mě gynex okamžitě srovnal menstruaci, kontryhel jsem taky pila, vždy od menstruace do ovulace. Otěhotnět se nám podařilo cca po roce a třičtvrtě, ale my měli problém u manžela - výsledek spermiogram byl 0% šance na přirozené početí (málo spermií, žádné pohyblivé vpřed, porucha zkapalnění), no nasadili jsme vitamíny, čínskou medicínu a sex 2x po sobě (rada od praktika čínské medicíny) a zadařilo se 😃

aneven
•
5. srp 2017

Podle mě není problém v užívání těchto přípravků paralelně. Mně osobně gynex pomohl. Prala jsem se s anorexií a měla velkou podváhu, přesto, dokud to ještě bylo možné, mi gynex pomáhal poměrně dost dlouho udržet menstruační cyklus...Kontryhelový čaj je prý vynikající na děložní sliznici (zvlášť pokud nedorůstá a je nízká) a pomáhá při bolestivé menstruaci. Na zpravidelnění cyklu mně osobně nepomohl.

scruffy
•
5. srp 2017

My se snažili půl roku, nemáme tedy ale žádné zdravotní potíže, pila jsem celou dobu kontryhel, jedla Mamavit, dělala si ovulační testy a pak když jsem nasadila Gynex, tak se tuším po 2 měsících zadařilo. Takže klidně nasaďte i ten Gynex, ničemu to neuškodí.

janea823
•
6. srp 2017

Mi zase bylo řečeno nekombinovat-Gynex jiz obsahuje kontryhel. Nesprávné užívání dokáže i ublížit. Já po revizi pila kontryhel čaj, pak jsem nasadila kapky (ale to mi nevyhovovalo, protože jsem mela troje a každé jine užívání). Nakonec jsem brala kys.listovou a Gynex.otehotnela jsem druhy mesic užívání (jestli to bylo tim nebo ne, nevim, i kdyby to bylo jen placebo, jsem za to rada🙂 rozhodne bych se poradila treba v bylinkarstvi...

verca93
autor
•
8. srp 2017

A jak jste užívaly ten gynex?

aneven
•
8. srp 2017

To dávkování je asi hodně individuální - záleží na hmotnosti atd. Pokud máš 50 kilo bude asi dávka jiná, než když máš třeba 100 kilo (ilustrační příklad ;) ). Má se užívat 3 týdny, někdo začíná prvním dnem MS, ale není to podmínkou a pak se dělá týdenní pauza. Já užívala zpočátku tuším 3-3-3 kapky (ráno, v poledne, večer). Nejdřív začni nižšími dávkami, aby sis ověřila snášenlivost, jsou to "jen" bylinky, ale člověk nikdy neví, na co je přecitlivělý nebo alergický...Takže si zkus třeba jeden den kápnout 3-4 kapky jednou a víc nic. Pak postupně navyšuj. Tohle chce trpělivost a testovat, jak tělo reaguje...