IVF Clinic Olomouc

lusy1983
17. lis 2018

Prosim o zkusenosti ( pristup, pece, finance atd ) jak u inseminace tak ivf.

nikinu
18. lis 2018

@lusy1983 my sme zatím jen v péči přístup super a péče taky super sestřičky i doktoři sou moc hodní a ochotní ale na IUI a IVF sme zatím nebyli ale asi nás čeká rovnou IVF snažíme se přes rok o miminko před 3roky mimoděložní těhotenství letos mi zjistili endometriozu

nikinu
18. lis 2018

@lusy1983 ale janaspo@ ta je po IVF ta ti může poradit 😉

ellis07
18. lis 2018

Kliniku mohu jen doporučit. Všichni usměvaví, pozorní, veškeré možnosti, postupy i náročnější zákroky vysvětlí lidsky a pochopitelně. My byli 3x na inseminaci a 1x IVF. Inseminaci jsme jen zkoušeli, manžel měl špatné výsledky spermiogramu, chodil ještě před návštěvou kliniky na léčbu k Dr.Turčanovi a nechtěli jsme hned na IVF. IUI neúspěšné, takže IVF - já velmi nízký AMH, vyšší věk, předepsaly mi nejvyšší možné dávky hormonů a snažili se mi vyjít vstříc a pomoci, abychom platili co nejméně. Z OPU získáno 11vajíček a byli z toho po genetice, kterou vzhledem k mému věku platila pojišťovna, 4krásné 5denní blastocysty. Klapl hned první transfer a momentálně jsem v 36tt+3 🙂 Inseminace stojí 1.500Kč a u IVF jsou ceny hodně individuální vzhledem k léčbě a vybraným asistenčním zákrokům. S mými mega dávkami hormonu Gonalu, ICSI, prodlouženou kultivací na 5dní a zmražením zbývajících embryí nás IVF přišlo na 25.000Kč a máme další 3mražáčky. KET(až budeme chtít pořídit brášku či sestřičku) u nich tuším stojí 8.000Kč. Jakmile jsme se rozhodli pro IVF, byl to už fičák. Žádost, měsíc čekání na schválení pojišťovny. Po první MS odběry hormonů, schůzka ohledně hormonální léčby. Jeden cyklus jsem brala hormony, krásně jsem reagovala a vajíček bylo dost, další pak OPU. Čekání 3týdny na genetiku a následoval trasfér. Kdyby ses chtěla na cokoliv zeptat, ptej se 🙂

lusy1983
autor
18. lis 2018

@ellis07 ja uz dve deti mam z predesleho vztahu. Muj partner deti nema a pred rokem jsme se zacalu snažit. Puld roku anovulacni cykly. Pak drilling vajecniku a profuky. Zaver jrden vejcovod nepruchodny. Nasazen clostik 3 cykly z toho 2 ovulacni ale nezadarilo se. Dalsi 3 cykly opet anovulacni. Za 14 dni me ceka operace odstrani nefunkcni vejcovod druhy radejj jeste jednou skontroluji. V Lednu me lekarka bude odesilat prave do ivf Clinic ze nejprve inseminaci ze mi daji i silnejsi leky a ze 6 inseminaci proplaci pojistovna a to do veku 36 let a to me bude v cervenci.mJinak partner spermiogram v pořádku.

lusy1983
autor
18. lis 2018

@ellis07 jsou moc narocne doplatky za leky ?

knoflikarka
18. lis 2018

Díky této klinice máme dceru, z druhého IVF, plus dvě zamražená embrya, pro která si v budoucnu snad zajedeme. Jezdila jsem tam z Ostravy asi rok a půl a neměnila bych, nebylo to lehké období, ale zejména Dr. Michnová a Soušková mi sedly a proto jsem nejčastěji chodila k nim, uměly dodat naději a opravdu se zamýšlely, co se mnou. Je mi líto, že k nim nemůžu chodit na gynekologii... Jinak já PCOS, nízké AMH, manžel v pořádku, ale bohužel jsem nereagovala na Clostil ani Femaru, takže iui jsme se nedočkali. První IVF (ICSI, PK, Gonal) cca 20 tisíc, nebylo co mrazit bohužel, druhé IVF (ICSI, PK, Menopur), cca 27000 i s mražením. Ceny, co vím, mají jedny z nejlepších. Ostatní léky (Ovitrelle, Estrimax, Utrogestan...) z lékárny, které nejsou v rámci IVF, už moc nestojí.

ellis07
18. lis 2018

Též jsem před klinikou byla na laparo - drilling vaječníků a profuky. Oba vejcovody průchodné, ale jeden hůře. Nasazen clostik na 6cyklů, z toho pouze 3ovulační a nezadařilo se. Dříve PCO, ale letama se to zlepšilo a cca 4roky zpět bylo PCO vyloučeno. Já měla 6inseminací od pojišťovny též placené, ale platili jsme 1500Kč za přípravu spermatu. Vzhledem k jeho výsledkům a morfologie(vysoké poškození spermií), separovali ze vzorku jen ty kvalitní spermie a za to jsme platili. Nám na klinice doporučovali vzhledem k manželovým výsledkům zkusit inseminaci 3x a pak IVF. A jsme rádi, že jsme poslechli. Jsme přesvědčeni, že s našimi výsledky by to byla jen ztráta dalších 3měsíců. Jestli je ti už skoro 36let, tak bys měla mít též genetiku(PGS) zdarma. Pojišťovna ji hradí ženám nad 35let. Na té genetice vyloučí 5denní blastocysty, které jsou nekvalitní a při jejich transféru by mohlo dojít k potratu atd. U IVF za Gonal, Urgalutran doplatky 3.600Kč, ICSI 8.000Kč, prodloužená kultivace na 5dní 6.000Kč, zamražení 3embryí 7.500Kč na rok. Jak píše knoflikarka, tak doplatek za Ultrogestan z lékárny je nízký a u Ovitrelle je teď schválený nulový doplatek. Ceny má klinika opravdu jedny z nejlepších. Jinak z lékařů jsem se potýkala s Dr.Vrublovským, Souškovou, Koutnou - všichni tři mi sedly, ale nejvíc asi Soušková. Na malou jsme čekali 3,5roky (1rok jsme zkoušeli sami, 6měsíců u gynekologa s clostikem, pak 1rok léčba manžela a pak klinika 3xIUI a 1x úšpěšné IVF, mezi tím nějaké intervaly na odpočinek a srovnání psychiky).