Jak byste zareagovali?
Holky jak by jste řešili situaci?
Tento týden musím dát Výpověď v nynější práci kde jsem pracovala 4roky a během příštího týdne bych měla nastoupit do nové )Potřebuji hned)ale čekám 1.5 ms a nevím zdá přijde nebo ne, snažíme se o mimi dnes jsem 9dpo test zatím negativní.Ale tento cyklus jsem si ovulaci byla jistá
Řeším to z toho důvodu abych měla nárok na mateřskou, ale asi jo nechám to tak a nastoupím normálně do nové práce , 😊 Děkuji za názory
sis měla pořádně rozmyslet dřív
btw z tvýho dotazu plyne, že jsi výpověď ještě nepodala a víš o tom, že výpovědní lhůta je dva měsíce, pokud se se zaměstnavatelem nedohodneš jinak?
@lucka167 hele ale kdyz dáš výpověď, tak ti poběží výpovědní lhůta, vis to? Ale jinak, nejsi těhotná, tak tak jednej
@lucka167 ale pokud neodejdes na dohodu, tak je to vyhazov za hrube porušení kázně, což je docela pruser...
@lucka167 nehledě tedy na podvod s neschopenkou....
@lucka167 nejsi ani těhotná a uz mas vymyšlený podvod s pn a nějakou podivný zpusob podvodu, nebo co, jak obejít výpovědní lhůtu?? Hmm, tak to si zaměstnanec roku
A víš o tom, že na neschopence Tě můžou vyhodit i ve zkušebce po 14 dnech?
@veroniquecz Výpověď dohodou není vyhazov porušení pracovní kázně nevím kde jste na to přišla a Žáden podvod s neschopenkou taky ne, když ti práce neumožní pracovat jako těhotná na neschopenku jít můžeš, a nebyla bych jediná která by to udělala na světě 👍
@lachtanice86 Žádné podvody dělat nebudu Vsechno je legální 😁 A na dohodu můžu dát normálně Výpověď k určitému datu, tak Proč bych musela plnit 2měsíce
@bassetlady neboj blbá nejsem , můžou mě vyhodit v nové práci po dobu 14dnů ale nic to pro mě neznamená , protože stále budu v ochranné lhůtě 😊
@lucka167 výpověď dohodou neexistuje. Buď je to výpověď nebo dohoda o ukončení prac. Poměru. Navíc na dohodu nemusí zaměstnavatel přistoupit a v tom případě musíš dat výpověď ty a dodržet termín výpovědní lhůty. A pokud mas práci pro těhotnou nevhodnou řeší se v rámci zaměstnání přeřazením a nikoliv neschopnosti, ta je pouze ze zdravotních důvodu, pokud ti ji MUDr dá když jsi zdravá a práce schopna je to proste podvod.
@lucka167 a s tím ukončením ve zkušební lhůtě - ochranná doba je pak dlouhá jen tak, jsk dlouho trvalo poslední zaměstnání.
@nase_mimi takže ty se snažíš o dítě a najdeš si práci, kterou jako těhotná vykonávat nemůžeš ? 🤦 Promiň ale z toho smrdí to,že se chceš prostě za peníze válet doma za každou cenu 🤦 jinak si nedovedu představit že já, jakožto ženská co rodinu aktuálně plánuje,si najdu práci kde zvedám celý den těžké věci nebo pracuji s chemií. Ano, neschopenku ti doktorka třeba dá ale tohle je podle mě úplný nesmysl,co tady řešíš. Hlavně mít nárok na mateřskou 🤦🤦
@lucka167 Mas to, holka, hezky vsechno pomotany.
Vypoved dohodou neexistuje, je to Dohoda o ukonceni pracovniho pomeru. A jestlipak znas vyznam slova dohoda? To znamena, ze se dohodnou obe strany, tj i zamestnavatel, nejen Ty. Takze pokud s tim zamestnavatel nebude souhlasit, bezi Ti klasika vypovedni lhuta a pokud bys i tak odesla driv, muze vuci Tobe zamestnavatel uplatnit v krajnim pripade i sankce.
V nove praci budes mit dost pravdepodobne klasika trimesicni zkusebni lhutu a behem ni Te muzou kdykoli vyhodit, obzvlast pokud si hned po pocurani testu zmizis na neschopenku. A ano, neschopenka je podvod, pokud Ti nic neni a jde o praci, kterou jako tehotna vykonavat nesmis, to se resi jinak.
Proč musíš dát výpověd? Proč chceš nastoupit do práce, kterou nemůžeš dělat jako těhotná, když plánuješ těhotenství? To budeš jako pak každý měsíc od ovulace do ms na neschopence, kdyby náhodou? Tady to není o tom, že ti to nepřejou, ale o tom, že to nedává smysl 🤷🏻♀️ Do práce bych normálně nastoupila a řešila to až s pozitivním testem 🤷🏻♀️
Krom toho nechci být hnusná, ale ve chvilce, kdy to těhu "potřebuješ", spíš žádné těhu nebude....to je zákon schválnosti 🤭 tušení, že jsme těhotné mívá každá "snažilka" , už skoro po sexu 😂
Prostě bych to zatím neřešila a normálně makala dál, dokud není pozitivní test. Nemůžeme se přece stresovat půl měcíce, kvůli pocitu "co kdyby"🤷🏻♀️
@lenickakl no právě proto to říkám,že zakladatelka už prostě asi nechce moc makat 🤷 a potřebuje marodit stůj co stůj. Teď akorát přemýšlí,jestli je pro ní výhodnější zůstat ve staré práci a mít mateřskou jistou ale makat dokud to pujde a nebo jít do nové práce,kde mateřskou mít nebude ale je pro ni výhoda že jakmile zjistí že je těhotná,tak půjde marodit protože tuhle práci přeci v těhotenství dělat nesmí a tak si myslí,že ji pošlou domu se 100% platem. Holka nedomyslela,že jakmile po týdnu půjde marodit,tak ji vysplouchnou a bude doma na nemocenský o (60%?) Bez mateřský 😂🤦

dokud nevyjde těhotenský test pozitivní, nastoupila bych normálně do nové práce. Řešila bych co a jak až bude ta situace nebo chceš zůstat v práci kdyby náhodou? a co když se nezadaří půl roku....rok? Možná jsem negativní ale neřešila bych něco dokud to neni 🙂 jinak budu držet palce ať se zadaří 🙂