Jak číst ovulační test?

zuzana_ha
4. zář 2018

Zdravim, mam jednoduchou otazku na kterou jsem nikde nenasla odpoved. Vsude se pise, ze stejne silna nebo silnejsi carka v testovaci oblasti znaci prichod ovulace za 24-48hod. Pokud carka v testovaci oblasti behem napr. 3 dnu testovani slabne, znamena to, ze jiz ovulace probehla? Dekuji za kazdou odpoved a hezky den!

denniiissa12
4. zář 2018

Ahoj když začínáš tak investuj a vyplatí se ti digitální test od Clearblue který ti ukáže jasně kdy máš ovulaci. Je dražší ale pro začínající je to nejlepší volba jak se vysledovat.

zuzana_ha
autor
4. zář 2018

@denniiissa12 dekuji moc, to jsem vubec nevedela, ze existuje 🙂 znam jen tehotensky od Clearblue.

jaaaninda
4. zář 2018

@zuzana_ha může to znamenat, že jsi už nechytla nejvyšší hladinu LH, a že již ovulace proběhla, ale také to nic znamenat nemusí. Hladina LH je po celý cyklus nestála a někdy se stane,že se mírně zvedne a pak zas klesá, ale LH nestoupne až tak,že by k ovulaci došlo. To se může opakovat vícekrát za cyklus, zvlášť u těch delších cyklů. Jak dlouhé míváš cykly a kdy jsi začala testovat?

zuzana_ha
autor
4. zář 2018

@jaaaninda mam je prave hrozne nepravidelny, 31, 34, 42 a 22, to jsou posledni. Testovala jsem jen vcera a dnes. Spis jsem to chtela poznat sama, podle hlenu atd. Jsem po 2 revizich a mam zjistenu poruchu imunitniho systemu.