icon

Jak otěhotnět s PCOS? Tipy a rady pro aktivaci vaječníků

kloky1
8. dub 2023

Ahoj,

Snažíme se o miminko, mám PCOS , chtěla bych další miminko s manželem.
Jenže teďka jsem neměla menstruaci, díky ultrogestanu nějaká přišla ale strašně slabá, spíše špinění.
Mám trochu nadváhu v tom je další otázka, samozdřejmě nejlepší zhubnout.
Beru vitamíny nosifol, ale četla jsem, že v případě obezity je lepší si koupit infolic combi.
Co si myslíte čím ty vaječníky rozhýbu k nějaké aktivitě.
Moc děkuji za každou radu 🙂

chlapecektehu
•
8. dub 2023

@kloky1 ahoj, mám stejný problém jako ty. Doktorka mi diagnostikovala PCOS v úterý.
Taky mám nadváhu a menstruaci žádnou už 3 měsíce.
Jinak se taky snažíme o druhý mimčo.
Nadváhu mám a moje doktorka skrz to mi řekla že si mám radši koupit inofolic combi

juliavolna
•
8. dub 2023

@kloky1 -20kg, otehotnela som

Sme iba na začiatku čiže uvidíme

lenatko91
•
8. dub 2023

Zaměřit se na stravu, zjistit typ pcos, podle toho vyřešit spouštěč a taky sledovat cyklus pomocí stm, jestli/kdy je ovulace, zdravá luteální fáze… Tohle pomohlo mně, syn se povedl přirozeně a ne úplně plánovaně. Starší je naopak výsledek několika IVF a nakonec stejně hrála velkou roli čínská medicína

kloky1
autor
•
8. dub 2023

@chlapecektehu mě doporučil nosifol ale přemýšlím že si ho pořídím, tak si můžeme dávat info co vám pomohlo nebo jak bojujeme. Jakou vám dali léčbu?

kloky1
autor
•
8. dub 2023

@lenatko91 typ pcos? K tomu jsem se ještě nedostala ani jsem žádný typ nenašla na internetu. Můžete mi to prosím nějak přiblížit?

uzivatelkapetra
•
8. dub 2023

Porovnej si složení těch výrobků, které ti doporučují, myslím, že v nich velký rozdíl není, leda v ceně.
Nejvíce mi pomohl metformin, ale tohle ti ne každý gynekolog předepíše jelikož je to lék na cukrovku (ale někteří gyn už o účinnosti metforminu na pcos už četli a předepíší).
Každopádně určitě se hodně vyhýbat cukrům, případně pohyb a ten cyklus může pak i naskočit sám.
Já se silným pcos prvního syna mám po IVF, dcera překvapivě přišla sama.
Chtěj z krve hormonální profil ať vidíš, kde konkrétně je ten problém, jestli v FSH nebo testosteronu nebo někde jinde.

chlapecektehu
•
8. dub 2023

@kloky1 mě dala hormonální léčbu. Dostala jsem duphalac a norethisteron.
Ráda budu s někým v kontaktu kdo má stejný problém 🙂

lenatko91
•
8. dub 2023

@kloky1 ano, jsou 4 typy, kdy pcos způsobuje něco jiného. 1) inzulinová rezistence - tělo neumí správně používat inzulin, i když ho má dost, 2) androgenní faktor - vyšší množství testosteronu v těle, 3) pcos způsobené hormonální antikoncepcí a 4) zánět v těle - různé potravinové intolerance apod. Doporučuju třeba ig profily - Síla plodnosti, Own your cycle nebo Markéta Cervová. Tam najdeš spoustu informací a kurzy 🙂

sarae42
•
11. dub 2023

Ahoj, mám PCOS a inzulinovou rezistenci. Otěhotněla jsem po 2. cyklu kombinace metformin 1-0-1 a Clostillbegyt (1-0-1) v CAR. Rozhodně doporučuji objednat se do CAR, u gyndaře to nemá cenu. Jsem ale teprve na začátku, 4+4.

kloky1
autor
•
11. dub 2023

@sarae42 musím tam mít žádanku?

uzivatelkapetra
•
11. dub 2023

@kloky1 není třeba

kloky1
autor
•
12. dub 2023

@uzivatelkapetra platí se kolik za ty vyšetření nebo to jde na pojišťovnu?

uzivatelkapetra
•
12. dub 2023

@kloky1 myslím, že vše jde na pojišťovnu, nepamatuji se, že bychom platili. Každopádně určitě se jich zeptej, za to nic nedáš.