Jak podpořit plodnost (cvičení, bylinky)?

alenkara
23. srp 2016

Ahoj holky,

7 měsíců se s manželem snažíme o miminko (nejdřív takové to "nedáváme si pozor", pslední tři měsíce je ta snaha už dost intenzivní) a stále nic. U doktora jsem byla, cysty vyloučil, endometriózu taky, prý jsem v pořádku, jen jeden vaječník je "slabší", ale pořád mám ještě druhý...

Nechci se z toho "hroutit", i když musím říct, že třicítka klepe na dveře a já, která chci miminko někdy od dvaceti", už začínám být dost nervozní.. smutná.. vyděšená.. znáte to? Takové to: Ale já chci alespoň dvě... a teď budu ráda, když bude aspoň jedno... aby vůbec bylo.. proč jiným to jde hned? ....

Slyšela jsem toho hodně o cvičení podle Mojžíšové a taky o hormonální józe, bylinných čajích...

Jaké s tím máte kdo zkušenosti? Co myslíte, že vám pomohlo? Do čeho se pustit? Jelikož bydlíme v Praze, troufám si tvrdit, že najít nějaké cvičení // rehabilitace // bylinkáře nebude takový problém..

Díky moc! 😉

lea212
23. srp 2016

Ahoj, my užívali oba Nosifol a k tomu těhotnící lubrikační gel Conceive plus a zadařilo se. Holky mají dobrou zkušenost i s bylinnými kapkami Gynex - je tady několik fór na to téma. Držím palce!

moniiss
23. srp 2016

Ahoj,hlavně nepropadejte panice. Snažte se udržet se ve vnitřní pohodě. Jakmile to začněte tolik ovládat mysli, zrovna to jako na truc nepůjde. My se na to jeden čas také upnuli,potom jsem zmenila zaměstnání,přibyla prace, povinnosti, myšlenky ubihaly lehce jinam. A najednou hups a bylo to. Sice s problémy během tehu,ale teď máme krásného, zdravého, šikovného chlapečka. Užívala jsem,myslím,ze to byl, Inofolic, kys. listovou dávno před otehotnenim. Hodně štěstí.

josefina79
23. srp 2016

@alenkara nech si jako samoplátce vyšetřit AMH, to Ti da představu, jakou mas zasobu vajicek a jak moc tedy musíš spěchat.
Spermiogram by taky mel byt udělány.
Za sebe mam velmi dobře zkušenosti s Hormonální jogou a upravou stravy - omezit, ideálně na nějakou dobu vysadit lepek, mléko to same.
Držím palce.

pandice
23. srp 2016

my se strašně snažili, pořád jsem na to myslela, každou menstruaci ořvala, začala jsem pít každé ráno kontryhel, modlit se - jelikož jsem věřící a hlavně jsem si řekla, že mám nějaké zdravotní problémy a že mimčo se nám nepovede jen tak, začala jsem se s tím smiřovat, hledat cvičení podle Mojžíšové atd. no a další měsíc byl test pozitivní, s mužem jsme na to nevěřícně koukali, v měsíci, kdy jsme snažení totálně vypustili a sex prakticky nebyl se to povedlo :D

alenkara
autor
25. srp 2016

Holky, děkuju moc!

Určitě se musím hodit do větší pohody a tolik se k tomu neupínat. Halt někdo do toho vlítne napoprvé, někdo po pár měsících, někdo po pár letech..

Koupila jsem nějaké doplňky stravy, které tady v diskuzích měly veliký úspěch, tak uvidíme. Necháme to plynout... 🙂

lea212
25. srp 2016

@alenkara no ono upřímně takové ty rady "nemysli na to" samozřejmě nefungujou. Mě nakonec pomohlo takové přepnutí v hlavě (ke kterému ale musí člověk dospět). Prostě jsem zjistila, že celý můj život se točí kolem: "až budu těhotná", "to už nemá smysl, stejně budu za chvíli těhotná", "příští rok tam asi nepojedu, to už budu mít prcka" apod. Tak jsem si řekla, že takhle přece nejde žít a musím se soustředit na jiné věci. Začla jsem se učit hrát golf, více jsem se zaměřila na stravu a na cvičení, začala plánovat dovolené a k tomu jsem brala ty doplňky co jsem psala (neuškodí) a za 3 měsíce se světe div se povedlo. Tak držím palce!

simsamsim
25. srp 2016

chodit k fyzioterapeutovi na Cvičení dle Mojžíšové, kapat Gynex, cvičit, zdravě jíst a pít červený víno 🙂 příteli nasadit např SelZink.... to jest můj návod a po 3 měsících sem měla 2 čárky na testu 🙂 a to mám endometriozu 🙂