Jak probíhají procedury při pobytu ve Františkových Lázních?
Ahoj,
čeká mě pobyt ve FL,chtěla jsme se zeptat ,jak to tam probíhá s procedurami .
Dostala jsem doporučení od gynekologa.
Budu ráda ,za Vaše zkušenosti .
@daisymaminka Moc děkuji za odpověď ,pomohlo mi to udělat si představu ,co mě čeká .
Já mám nástup teď v srpnu ,ubytování mám v hotelu Luisa.
Jen si říkám,jak se procedury řeší ve dnech menstruace .
@rohe22 No, doporučuji, pokud by to šlo nějak udělat, abyste tam jela po MS. Já jela v době MS, takže první 4 nebo 5 dní jsem měla procedury bez těch "důležitých" vag. tamponů a slatinných zábalů a koupelí. A dr. mi řekla, že kdyby mi to trvalo dlouho, prodlouží mi pobyt o týden, čehož jsem se bála jak čert kříže, protože za prvé bych se vrátila den před Vánocema a za druhé už jsem neměla dovolenou (čerpala jsem dovolenou, ne neschopenku). Naštěstí ale s tím prodloužením bych musela souhlasit a také záleží na pojišťovně, zda by to schválila.
Jinak já tam byla v době, kdy mi MS nechodila, takže jsem si šla před termínem pro injekci ke gyn., bohužel jsem to dostala o 2 nebo 3 dny později, než jsem plánovala. Ale i tak to bylo v pohodě.
Jinak si ale myslím, že když přijde MS v průběhu, prostě se zruší procedury toho typu (zábaly, tampony, inhalace, koupele) a nahradí se jinými procedurami, vím, že holky měly třeba parafínové zábaly na ruce...
Přesně tak, při MS nesmíš tampony, inhalace, zábaly a koupele, což tyto 4 procedury jsou prostě základ pro nás, co jsme tam byly skrze gyn. problémy.
Lékař je vyškrtne a napíše vám na dny MS nějaké náhradní, většinou úplně jiného typu. 🤷♀️
Opravdu když to nějak jde, jet tam hned po MS, nebo když MS končí, ať víš, že můžeš mít 3 týdny klid.
Děkuji ,zkusím tam dnes zavolat ,zda by mi mohli termín posunout ,až budu po MS.
Přijde mi škoda, abych na týden procedury vynechala.
@rohe22 Jestli máte MS pravidelnou a vyjdou vám vstříc, bylo by to super. 🤗
@daisymaminka Moc v to doufám,bylo by to lepší 😉.
Moc děkuji za Vaše odpovědi ,aspoň mám přestanu ,co mě tam čeká .
Hlavně pevně doufám,že to u mě bude mít nějaký výsledek 😃
Termín mám posunutý,ale neměli stejný hotel,tak mi nabídli hotel Pawlik.

Je to už 5 let. Přijela jsem, ubytovali mě. Šla jsem na vstupní prohlídku k dr. Dostala jsem A4 s termíny, časy a procedurami. Ty byly nejčastěji dopoledne, ale sem tam i odpoledne + sobota dopoledne. Bydlela jsem v Goethe, koupele byly ve vedlejším hotelu, kam šlo projít spojovací chodbou. Chodila jsem tam i na zábaly (později jsem na zábaly chodila do Císařských lázní). U nás v hotelu probíhaly masáže a jóga. Do hotelu Beethoven (nebo Adler) jsem chodila na Kneipův chodník a slatinné tampony. Pak přes park do Akvaparku na cvičení ve vodě. A nakonec ještě vaginální inhalace v Plynových lázních (u pramene Františka).
Odpoledne bývaly volné. Snad nejpozději jsem měla proceduru ve 14 hodin. Procedury šly i časově měnit (některé) - třeba když jsem šla ráno z plavání, rovnou jsem si skočila i na inhalaci, která byla po cestě, protože mi jinak vycházela na 12 h, kdy byl čas oběda. V Plynových lázních bylo fajn, že na čas nehleděli, přišla jsem, počkala jsem si a hotovo.
Snídaně, obědy i večeře byly formou švédských stolů. Vzala jsem si co jsem chtěla a kolikrát chtěla. 🤗
Odpoledne jsem chodila ven, projít se, jezdili jsme do Chebu (byla jsem ve F. L. o adventu), na hrady, do přírodní rezervace SOOS, do muzea, na nedalekou Komorní hůrku a tak. Nebylo to v prosinci na sezení v kavárnách venku, ale tím lépe (pro mě). 😅 Ale bylo hezky, žádný šílený mráz, žádný sníh, hezky šlo chodit a objevovat. Jen tedy blbý, že byla brzo tma.
Super to bylo. 3 úžasné týdny. Nejlepší dovolená, byť jsem tam byla sama a bez manžela.
Na konci pobytu proběhla výstupní prohlídka, dostala jsem zprávu a jela zase domů.