Jak rychle jste otěhotněly u druhého dítěte?

karlajasmine
14. pro 2016

Zkoušíme druhé dítě... zatím třetí měsíc nic. Syna pořád kojím, ale cyklus mám pravidelný... nevím, jestli to na to může mít vliv. První syn nám vyšel po 7 měsících. Je tu někdo další, kdo se snaží o druhé?

medulinek
14. pro 2016

my se snazili o druhe dva roky,takze tim te moc nepotesim

victoriaj
14. pro 2016

Myslim, ze kojeni trochu snizovat sanci na poceti muze, ale to je potreba probrat s gynekologem. Jinak ja jsem s druhym mimi otehotnela hned prvni mesic, ale uz jsem nekojila...

maxinkaa
14. pro 2016

po 5měsících.

astyna
14. pro 2016

hned první měsíc, ale nekojím. Pokud máš menzes, tak kojit nemusíš přestat. Když tak si kup ovulační test, zda ovulace probíhá.

vannilla
14. pro 2016

@astyna Ty brďo to gratuluji 🙂 Taky trošku obdivuji, bude to nápor dvě maličký takhle blízko u sebe. Zase si budou rozumět 😉

astyna
14. pro 2016

@vannilla

Jestli porodím v termínu, budou od sebe 21 měsíců. Bude to makačka, navíc syn je divočák,ale půjde to.

Manžel je s bratrem o 11 měsíců a tchýně mi říkala, že si to moc nepamatuje 😀

Uvidíš, jak se podaří vám. sousedka kojila ve dne v noci i ročního a přitom otěhotněla.

lucizal
14. pro 2016

Nam se teda obe deti povedly hned napoprvy :D

vannilla
14. pro 2016

@astyna Jo tak to já jsem myslela že budou právě o těch 11 měsíců. Tchýně je se sestrou o 13 a babička si to teda pamatuje, že to byl mazec, ale že se to dalo.

No snad ne, my nechceme takhle brzo. Chceme si to první pořádně užít. Takže až tak za dva za tři roky. Budeme se chránit jako roky předtím.

zarecna
14. pro 2016

syna sme vyrabali tri mesiace a po roku som planovane otehotnela po mesiaci poctivje rpac,e ale uz som nekojila.

bervidova
14. pro 2016

u obou těhotenství jsme měli to štěstí,že jsme si řekli,že to zkusíme a další měsíc jsem to už nedostala - ale považuji to za zázrak, zvlášť u druhého, když už mi je 39.

terinda
14. pro 2016

@karlajasmine u někoho kojení opravdu může blokovat otěhotnění, takže jestli na to pospícháš, tak to postupně ukončuj 😉

karlajasmine
autor
14. pro 2016

No uvidime, pokud se to do dalsich 2 mesicu nepovede, tak kojeni utnu... stejne bych ho utnula po pripadnem otehotneni..

astyna
14. pro 2016

@vannilla

chraň bůh 😀 ty 2-3 roky jsou ideál, bych řekla. Já mám rodičák do 2 let dítěte.

petuik
14. pro 2016

Já až po 13 letech🙂) u mě bylo více faktorů, které mi bránily, ale tedˇ si říkám, že to asi tak mělo být a není to vůbec na škodu. Starší dcera si už kolem sebe udělá a se ségrou si moc rozumí a skvěle to s ní umí🙂)

lucinka58
14. pro 2016

@karlajasmine Já musela přestat kojit, abych otěhotněla. Ale ihned jak jsem skončila s kojením, tak jsem otěhotněla. Bohužel jsem ale taky na začátku potratila. Ale další cyklus opět těhotenství a jsem v 11tt, tak doufám, že už se udržíme. Jinak miminko by se mělo narodit přesně na 2 narozeniny mého syna 🙂 Ale třeba kamarádka otěhotněla i přes kojení bez problémů. Spíš si pohlídej jestli probíhá ovulace. Mě prostě neprobíhala dokud jsem úplně neodstavila, ale každá to máme jinak 🙂

karlajasmine
autor
14. pro 2016

@lucinka58 A kdyz ti neprobihala ovulace, mela jsi i presto normalne menstruaci? Protoze mam porad cyklus po 28ti dnech, ale jestli probiha kolem 14teho dne ovulace, to uprimne nevim..

alcar
14. pro 2016

Prvni po dvou letech (PCO, laparka, hormonalni lecba), druhe na prvni vrz - a rovnou dvojcata. 😄

lichtakova
14. pro 2016

Druhe i treti hned prvni mesic.

mau9
14. pro 2016

2 měsíce

naomi6
14. pro 2016

Tak druhé mimi se nám podařilo hned napoprvé. Po porodu se mi krásně srovnal cyklus a ovulaci jsem na sobě poznala 🙂. Držím palce

babbota
14. pro 2016

S druhým synem jsem otěhotněla první měsíc snažení. Koupila jsem si ovulační testy a těmi jsem se řídila...A v té době jsem stále kojila mladšího syna...

kituska20
14. pro 2016

Při kojení a na první pokus.

izzybickerstaff
14. pro 2016

@karlajasmine Muzes zkusit STM. Taky bychom chteli druhe a ted jsem s tim zacala, abych zjistila, jak jsem s ovulaci na tom.

dzungala
14. pro 2016

@karlajasmine

na první jsme čekali 7 let - nevysvětlitelná neplodnost bez zjevné příčiny, neúspěšná IVF a tak. Rozhodně to nebylo tím, že jsme na to moc mysleli, protože první 3 roky jsme na to nemysleli vůbec a jen jsme svobodně žili, cestovali, užívali si a nic. Po 3 letech jsme to už řešili a pak jsme si vyslechla blbostí, jako že je to tím, že na to moc myslím, že si mám koupit čokla a podobně.

Otěhotněla jsem v době, kdy jsem byla psychicky na tom nejhlubším dně, takže rada na to nemyslet, že pak to půjde, je docela blábol. Proč to všechno píšu - s druhým jsme ani moc nepočítali a otěhotněla jsem naprosto nečekaně při kojení, když jsem ani nemenstruovala, když bylo dceři asi 15 měsíců. Porodím-li živé dítě, budou od sebe dva roky a měsíc.

Kojení prý brzdí ovulaci, pokud kojíš tak co hodinu (dle gynekologa), jinak ten prolaktin to moc nezvyšuje, když už kojíš třeba jen 4 krát denně.

Povede se brzo, neboj🙂

cachenka
14. pro 2016

Hned napoprve, ale uz jsem nekojila. Prvni ditko nam ale trvalo 1,5 roku

mariti
14. pro 2016

Povedlo se dříve, než jsme na to pomysleli, v necelém roce syna, přes poměrně intenzivní kojení. Jsou od sebe 20 měsíců, což je fakt dost náročné. Ničeho nelituju, ale dobrovolně bych to fakt alespoň o půl roku posunula. No, snad jsme z nejhoršího venku. Tak držím palce. Však ono přijde, ve správný čas.

sedmikraska84
10. led 2017

@astyna
Také jsme ted teprve začali zkoušet druhé. Dcera akorát oslavila rok.Ja jsem se svojí sestrou o 13m a tam to bylo zase fajn,že jsme byli v podstatě stejne Stare.

sedmikraska84
10. led 2017

Ted zkoušíme. Jsme opravdu teprve si řekli a tak uvidíme. Dcerce je ted rok akorát. Je to myslím fajn když jsou od sebe kousek.Ja a sestra jsme o 13m.A myslím, že dorůstá spolu a bude Mít dcerka parťáka je super.A člověk si to odbyde najednou.Sice zahul, ale me bude letos 33 a nevím na co bych mela čekat. Partner bude mit 40let

matysofi2015
12. led 2017

My máme synka 1,5 a také už přemýšlíme,kdy se začít snažit o druhé.Je pravdou pravdoucí,na co čekat,když věk nám neúprosně přibývá a sil ubývá.Mně bude letos 30 a manželovi 40.Když se ohlédnu na naše rodiče a prarodiče,kteří také měli děti kolikrát hned rok po sobě a zvládli to.A ještě v "jejich omezené" době.Žádné ohrádky,žádné chůvičky,jednorázové plíny,prostě nic.A vidím,že i to jsme všichni přežili 😂 Navíc,včera mi kamarádka řekla,že druhé se jim podařilo až po půl roce.Když si spočítám čekání na to,až to vyjde,mezitím další čekání 9 měsíců, tak malý půjde do školky a já na pár měsíců do práce.Už vidím to jejich nadšení 😵

karlajasmine
autor
12. led 2017

@matysofi2015 být vámi tak si